Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Raspberry Pi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell notebook topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia XZ1 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
garaboncias2
csendes tag
Mintha transflective lenne a kijelzője. Tűző napon gyönyörűen lehet olvasni. Igazából ott látszik hogy letekert fényerővel is simán lehet olvasni napon, jobban mint árnyékban. A fehér hátterű dolgokat 0 fényerővel is. Ennek nagyon megörültem, az utolsó ilyen telefonom a sharp gx15-ös volt, azóta nagyon hiányoltam ezt a technologiat. Erdekes hogy sehol nem irjak.
-
Sziasztok! Új vagyok ebben a topikban, de látom, hogy nem csak én váltottam Z3 Compactról erre a mondellre.
Eddig nagyon tetszik, ahogy az előző telefonom is, remélem hasonlóan sokáig fogja bírni, hiba nélkül.
-
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1095 üzenetére
izomkocka
-
-
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1093 üzenetére
nem is nézegetem és csak a legszuksegesebb alkalmazasok vannak, nem szívja semmi. bbm, viber van de Facebook stb nincs
-
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #1089 üzenetére
-
-
eventus
veterán
205 rom igen sok országban már elérhető :s
-
-
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1084 üzenetére
nekem gyorsabb a GPS és full WiFi van
-
-
csadi0011
őstag
Nektek nem változott a kijelző fényereje és hívás közben a hangerő?
Nem sokat telefonálok, de mintha halkult volna. Mostanában nyomogatom a hangerőgombot, de maxon van. -
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #1080 üzenetére
Igen, arra. Bár sorozatfelvétel esetén nem korrigál, de legalább van.
-
xlaxix
tag
Igen, valóban a hátsó kamerára gondoltam.
Az előlapi kamerával nincs gondom.(#1076) Williamgrant
Úgyis tokban fogom tárolni, ha azt nem szúrja át, akkor nem lesz gond.Olvastam fórumokon, hogy sokan panaszkodnak amiatt, hogy a háttérben lévő dolgok görbék lesznek, de a látószögért cserébe belefér ez a "hiba". Meg szerintem annyira nem vészes.
Ezen a képen eléggé feltűnő mondjuk, de néztem más képeket és videókat, azokon nem tűnt ilyen vészesnek. Gondolom a nagylátószög miatt inkább kis térben feltűnő ez a jelenség, mert más szabadban készült videókon szerintem elég jó a képe.
Ebben a videóban is tök korrektnek tűnik.A BT kihangosítás sem probléma, két kezemen meg tudnám számolni, hányszor használtam ezt a funkciót az eddigi okostelefonjaimon.
(#1078) eventus
Csak rózsaszín van az edigital webshopjában. Feketére pályázok.Még egy kérdés eszembe jutott. Alumínium tokkal használta valaki a telefont? Nem kényelmetlen a fogása?
Bár amíg nem jönne meg ebay-ről, addig valószínű, hogy egy Nillkin Frosted Shield-el használnám. -
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #1076 üzenetére
Szerintem a torzításnál a hátsó kamerára gondolt, az tényleg javítva lett. Legalábbis van rá kapcsoló a gyári alkalmazásban.
-
Többek szerint szúrós a sarka.
A kamera torzítás gate egy baromság. Nagyon egyszerű dolog, közelről úgy szelfit készíteni hogy sok minden beleférjen úgy lehet ha széles látószögű lencsét használsz. Hogy ez mit okoz, az jelenleg fizika és fotó technikai ok. Kiküszöbölni úgy lehet hogy vágod a kép széleit vagy szoftveresen a valódi képet "javítod" ami gyakorlatilag torzítás újra. Nevezzük lencse korrekciónak.
Az összes többi gyártó front kamera lencséje széles látószögű, csak volt aki buherálta.
Probléma még a BT hang küldés során a kiegészítő adatok küldése megáll. Tehát összekötöd az autóval, a telefonról játszol le zenét és egyszer csak a zene infó már nem megy át. Lehet hogy android bug, régebbi szoftverrel Sonykkal nincs gond. Ezzel is együtt lehet élni, de többször feltűnt. Több autó márkával is csinálja.Tudtommal más problémák nem nagyon fordulnak elő vele, nálam 24 órás használatban van,
-
xlaxix
tag
Sziasztok!
Valószínű, hogy erre a telefonra fog esni a választásom, de azért még kérdeznék pár dolgot.
Az összefoglalóban említetteken kívül van-e a telefonnak más ismert problémája?
Más oldalakon olvastam, hogy a kamera torzítást javították az egyik frissítéssel. Más zavaró problémája van még a telefonnak, ami nem került javításra vagy éppen valami félrecsúszott frissítéssel került be?Honnan érdemes megvásárolni a telefont? Vannak ajánlott GSM-k?
Találtam egy GSM-t (XXLGSM), ahol 104900 forintba, kerül a telefon. De más oldalakon átlagosan 120000 körül van az ára, viszont néhol még a 160000-t is eléri.
Nem tudom, hogy érdemesebb lenne-e a legolcsóbb helyről megrendelni, lehet-e valami hátránya? -
-
-
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1069 üzenetére
igen, gyárilag benne volt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #1069 üzenetére
Ilyen nyomtatós keretet hol lehet venni?
-
-
proximus
senior tag
Szóval akkor lényegében véve mindenre használhatom a nagyobb Amperes aljzatot?
Nade akkor miért van egyáltalán "A és B lehetőség"?Ez az USB-s szivargyújtó amúgy már a kocsimban van hónapok óta és az akkufeszt is mutatja, ha ráadom a gyújtást, illetve a generátor töltőjét, ha meg beindítom!
Okos kis cucc és őszintén szólva nekem így "zöldebb" az autóm, mintha a "füstös-cigis" gyári egység lenne benne...
(sosem cigiztem!) -
vicze
félisten
válasz
proximus #1066 üzenetére
Nem.
Jelenleg 1,6A-nál többet felvenni nagyon kis eséllyel fog bármelyik modern telefon se USB-n keresztül. (OPPO VOOC/OnePlus Dash kivétel és nem szabványos.)A telefon akkora áramerősséget vesz fel, amennyit ő akar. A töltőn a maximum van feltüntetve amit leadni képes, nem pedig az amit a telefon felvesz.
Amennyiben a töltő vagy a kábel silány minőségű az esetben azok tűzveszélyesek.
A képen látható töltő nem gyors töltő, így teljesen lényegtelen a telefon szempontjából nem fog gyors tölteni. Maximum akkor van értelme, ha tabletet akarsz tölteni, amik gyakran igényik a 2+A töltőket. -
proximus
senior tag
Üdv!
Valaki tudja, hogy ezeket az autós USB-s töltőket hogyan lehet használni telefonok töltésére?
Már arra gondolok konkrétan, hogy 1A és 2.1A is van rajta és hogy lehet-e kárt tenni egy kisebb töltő áramra tervezett telefonban, ha a nagyobb Amperesbe dugom?
Mondjuk 1500 mA -s a töltő ezekhez a telókhoz, de például ha tud gyorstöltést, akkor biztos bírná a 2.1-en is...
Nade ha például feldugom a régi Xperia mini-t a 2.1-re, azt ki tudom nyírni vele?
Vagy akár "eldurranthatom" az akkumulátorját? -
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1018 üzenetére
megjött a keret. szép igényes viszont a bekapcs gombnal nagyon elall. illetve a többi gombmal is nagyon mélyen kell nyomni. neked?
-
-
proximus
senior tag
válasz
Williamgrant #1062 üzenetére
Vajsimának nem mondanám a kocka mozgását, de minden irányba ugyanannyira és ugyanúgy "darabos"...
-
-
proximus
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan "gondom" volna, mióta megvan ez a telefonom, hogy túl könnyen forgatja el a képet a telefon oldara...
Gyakorlatilag van hogy csak egy lendület mutat(ott) arra és ő már azt vízszintesnek veszi utána!!
Vagyis ha nem állítom vissza erősen függőbe, folyamatosan azt érzékeli, hogy "fekszik" a teló és minden úgy jön be rajta, ami támogatja ezt....
Ez mi??
Szenzor probléma, vagy egyszerűen csak újra kéne kalibrálni, hogy mi legyen neki a vízszintes?
Szerviz menü?Meg van egy másik dolog is.
A régi TP-link routeremmel elég gyorsan csatlakozott a telefon.
Viszont mióta az ASUS 1200G+ van szolgálatban, azóta igen sokáig tart, amíg csatlakozik és megjelenik felül a Wifi jele...
Ezzel is lehetne valamit kezdeni? -
unravel
őstag
Ne szenvedjetek már. Kell egy Betterbatterystats és máris látni hogy mi eszi az akksit és ha nincs szükség rá akkor beszüntetni a nemkívánatos dolgot.
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #1055 üzenetére
Én csak jövő héten tudok addig nem lesz már "normál" használaton (utazás), ezért is problema, hogy ennyire merül. Aksi startban amúgy nem látszik semmi, restartot nem volt a frissítés óta.
-
-
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1052 üzenetére
elfogadható, inkább a telefon legyen vedve.
fórum valahogy nem pörög. ha nem panaszkodnak az jó, esetleg az ára miatt nem terjedt el, és csak a telenor arulja/ta
-
-
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1049 üzenetére
az a fém keret amit ajánlottál? Jajj
mennyire arnyekol? autóban tesztelted?
-
-
eventus
veterán
megjött a frissites
-
samu76
csendes tag
Nem tudom skacok, hogy vagytok vele, de én úgy vettem észre, hogy rövidült az üzemi, és a kijelző idő is gyengébb lett a szoftver frissítések óta. Illetve a gps alig talál jelet és ha meg is találja, többször eldobja... Nektek van ilyen észrevétel?
-
eventus
veterán
válasz
megrendeltem
-
bolcsodal
addikt
Buetooth eldobálás jelensége nálatok is megvan? Ahogy néztem eléggé ismert probléma megoldás nélkül. Főleg töltés közben hajlamos a telefon magától kikapcsolni a fogazást, lehet egy beállítás valahol, amit elmulasztottam?
Más, fotózás közben gyakran jelentkezik egy zöld "lens-flare" gondolom az optikával kapcsolatos jelenség amit szokni kell. Ismertek olyan appot,a hol be lehet állítani a képminőséget? Feltételezem, hogy normal vs fine/superfine beállításokkal elejét lehetne venni hogy a telefon "túlkezelje" a fotókat (ennek most a részletek esnek áldozatul leginkább). Anno ProCapture-t használtam, de a Sony sajátja nyílván jobb megoldás itt. Kérdés, van-e nála jobb?
Kb. két hónapja vettem a készüléket, azóta nyúzom. Most a nejemnek is szereztem egy Dual-Simes XZ1-et. Meglepő, de szinte ezek a legolcsóbb Snapdragon 835-ös készülékek a mezőnyben. Ebben a notchos mezőnyben mondjuk érthető, hogy nem annyira népszerűek.
A sony saját flip-tokja meglepően jó minőségű igaz elég drága a mezőny többi szereplőjéhez képest. Próbáltam bumper-tokot Aliexpress-ről, de kinyírja az újlenyomatolvasót szinte mindegyik ráadásul egy vastag tégla lesz tőlük a telefon.
-
csadi0011
őstag
Gearbest-en vannak új tokok, üvegek telefonhoz. Vagy csak én nem láttam őket.
-
eventus
veterán
47.1.A.12.179
májusi peccs jon, több infó nincs. -
-
gurabli
őstag
válasz
Williamgrant #1037 üzenetére
Ok, akkor rendelek egy Nillkint. Remélem gyorsan meherkezik a bumper.
Emígy nagyon szeretem eut a telefont. Egyedül a dupla koppintásos ébresztés/alvás hiányzik nagyon. Én még nem adtam fel, hogy a Sony visszarakja. Vagy reménytelen?
-
-
gurabli
őstag
válasz
Williamgrant #1035 üzenetére
Jól van, vicc volt
Szerinted a bumber mellé mehet egy Nillkin 9H+ üveg? -
-
-
gurabli
őstag
válasz
Williamgrant #1031 üzenetére
-
MC Pite
veterán
válasz
Williamgrant #1031 üzenetére
Akkor az hajlított üveg; és csak a szélén, vagy telejs felületén ragasztós?
-
válasz
gurabli #1028 üzenetére
Szerintem karcolódni fog valamennyire a zsebben így is, de mivel ha asztalra teszed egyik oldalról sem ér le semmi (csak a tok széle) , így azért jóval kevésbé veszélyes.
Már egy ideje nem érdekel ha karcolódik a telefonom, munkaeszköz. Majd nézek egy utód telefont ha már vállalhatatlan lesz, céges mobil keretem újra van egy S9 erejéig, abból kijön egy XZ2C is.
-
gurabli
őstag
válasz
Williamgrant #1027 üzenetére
Köszönöm! Üveg nélkül mennyire necces a kijelző és a hátlap? Nekem úgy tűnik. hogy elég tartós, karcálló mind a kettő?
Rendelek én is ilyet, feketét és pirosat (nekem fekete tel van). EU-ban nincs, a gyorsabb posta miatt
-
-
gurabli
őstag
válasz
Williamgrant #1016 üzenetére
Hm, ez szimpatikus. Rendelek belőle. Nem zavaró használat közben?
Ha jól értem, akkor így nincs üveg v fólia a telefonon? Nem karcolódik a kijelző vagy a hátlap? Esetleg ha erre megy egy Nillkin 9H+ 2.5 üveg, akkor lehet, hogy nem is lenne zavaró a széle. Vagy ebben a tokban is látszódna, hogy nem ér végig az üveg?
-
unravel
őstag
köszi
Mindig bántják a Sony telefonok kameráit.
Feltettem a Fototrend oldalra egy makróképet. Szerintem sokkal jobb, mint az a HUAWEI P10-es makrófotó amelyik állandóan ott van a legfrisseb képek között. Pedig nem értek a fotózáshoz, automatikus módban készült. -
csadi0011
őstag
válasz
unravel #1022 üzenetére
Nekem 64GB-os U3 osztályú Samsung Evo Plus-om van.
A1 SD Bench applikációval 70-80 MB/s olvasás, 30 MB/s írás. -
unravel
őstag
Hali
Van adat, hogy milyen gyorsan ír-olvas micro sd-t a készülék?
a samsung evo plus sebességével is elbír? -
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1020 üzenetére
Szuper. Nem szeretem ha nem a saját gombot nyomom.
-
-
eventus
veterán
válasz
Ooo ez kell nekem, köszönöm! Műanyag, gumi erinteset nem szeretem. De ez teljesen fém. Szépen illeszkedik?
-
eventus
veterán
válasz
Williamgrant #1016 üzenetére
Megmutatod kérlek milyen?
-
-
unravel
őstag
válasz
MC Pite #1014 üzenetére
Igen, hajlított. Szerintem végig ragad..
..így hogy már fent van nem tudom hogyan győződhetnék meg róla.
jó drága volt, de jól néz ki.
...
először egy olcsót vettem, aminek szar volt a tapintása, erős napfénynél bántotta a szemem, nem volt lekerekítve, a szélén a levegőbe volt, szóval jól összeszedte a zsebemben a port, szöszt.
...
nekem az a véleményem, hogy egy nagyon jó tokkal, ami a pofáraeséskor is véd, azzal elég lehet egy sima fólia is. -
MC Pite
veterán
Bennem a hiba hogy a billentyúzeteknél (xperiánál szeretném mikrofon ikonról) a google hang alapú gépelést nem tudom beállítani? Gboardotis feltettem, ott sincs, viszont van egy mikrofon jel, amire bükve közli hogy A Googl ehang alapú keresés nem támogatott ezen az eszközön. Wtf?
unravel: Hajlított? És végig ragad? Mert nekem úgy tűnik olyan mint a többi 3D üveg, ami két dolgot jelent:
1, Láthatóság szar lesz, mert levegő van a kijelző és eközött, csak körbe van ragacs
2, hiába körba van a ragacs, a por szépen bemegy a kiváságoknál az üveg alá
Próbáltam különbözőeket, a fekete első sávosoknál ragacs van a kivágások (egy része) körül de ez sem tartotta vissza. Viszont kültéren alig használhatóra redukálódott a telefon (kijelzője) a megnövekedett tükröződés miatt. -
unravel
őstag
Hali!
Fura , hogy a topikban még nem írtátok: a Roxfit üvegfóliával csodálatosan néz ki a készülék. [youtube]
-
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #1010 üzenetére
Igen ez az első, hát ennél nehezen veszek észre változást, nem használtam soha.
Talán a Z3c-n pár napig.
-
-
Bozek
nagyúr
Ez még egy korábbi kép, de látható, hogy ott vannak az EU-s műholdak. Ezzel a programmal néztem.
Most megint ránéztem, a GAL E3-at és a GAL E24-et látja itt bent a szobában a telefon. A program is kiírta, hogy 3 és 24, meg a linkelt oldalon is látom, hogy annak a kettőnek a szöge jelenik meg, ha megadom a várost.
-
bakj
újonc
Köszönöm, ez egy nagyszerű oldal, ahol látom a Galileo műholdakat. Most is jár 2 Európa felett.
A kérdésem az, hogy bárki más telefon tulajdonos elő tudja-e varázsolni bármelyik Gallileo műholdat a telefonján, bármilyen programmal? Én egyetlen programmal sem látom azokat a műholdakat, amiket az online oldal kihoz.
Ha más látja a telefonján, és én ugyanazzal a programmal nem látom, akkor hibás a telefon.
Ha senki nem tudja előhozni a telefonján őket, akkor lehet, hogy mindegyik telefon jó, csak a programok nem tudják használni a Galileot, ami akkor is gáz.
-
eventus
veterán
Gps ikon jól viselkedik most
-
vicze
félisten
14db Galileo működő műhold van eddig, ennyivel soha az életben nem fogsz 20m-es pontosságot se kapni. Majd 2020 után várd az 1m-t, addig csak egy ígéret.
Mivel kevés műhold van eddig, ezért elég könnyen meglehet, hogy nincs látótávolságban 1 se, mikor ezt írom pl. nincs 1 se.
Itt követheted, hogy éppen hol járnak(válaszd ki a menűből) és próbálhatsz mérést, ha épp van látótávolságban legalább 1. -
bakj
újonc
Galileo kérdés:
Sziasztok, azért választottam ezt a telefont, mert kicsi, és tudja a Galileot, és Android. Azt hiszem, nincs jelenleg másik ilyen telefon.
Ehhez képest pont ugyanolyan a pontossága (pontatlansága), mint Galileo nélkül. Ezért elkezdtem GPS teszt programokat letölteni. Van, amire más felhasználók írták, hogy nem mutatja a Galileot, míg olyan is van, amire azt írták, hogy más telefonnál ugyan, de mutatja.
Nálam egyetlen tesz program sem mutat egyetlen európai műholdat sem. Felhívtam a Sony ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy a telefonon gyárilag nem látom a műholdakat, külső alkalmazást meg nem javasolhatnak. Azaz frissítsem (megvolt), reseteljem (megvolt), és küldjem be kivizsgálásra.
Mielőtt ezt megtenném, és nélkülöznöm kellene a kicsikét akár hetekre is, hadd kérdezzem más tapasztalt fórumtársakat arról, hogy ők látják-e az európai műholdakat bárhogyan, vagy tapasztalják-e azt, hogy tényleg átlagban az 5-20m-es pontosság ezen a telefonon néhány méterre csökken? (Ez az ígérete a Galileonak.) -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #999 üzenetére
Melyik a 3-ból? A 2.-on nem vettem észre változást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A XZ1 kompakt változata apróságokon kívül tökéletesen megegyezik a csúcsmodell képességeivel és felszereltségével, csak tényleg kicsi.
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest