Hirdetés
-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia XZ1 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakany2001
senior tag
válasz
pendre54 #2322 üzenetére
SteveAd
Nincs sajna rutinom ebben, meg elsődleges telefonom szóval nem szívesen kísérleteznék ilyennel.pendre54
Értem, akkor marad így és ha úgy látom tényleg használhatatlan akkor szétnézek a HA-n.
Egyelőre már így is minimális használattal szinte naponta töltöm, drasztikusan romlik de persze 3 évesen nem szabad tőle sokat várni.
Köszönöm a tájékoztatást! -
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Tud esetleg valaki az országon belül olyan szervizt ahol kicsit helyre tudnák rakni telefont?
Lehetőleg gyári alkatrészekből és megbízhatóan.
Leginkább akkumulátor, jack és hangszóró csere érdekelne. Új telefon nem érdekel(ma voltam bent a MM-ban, úgy döntöttem nem tudok cserélni mert nincs mire).
Előre is köszönöm!
UI:
Néztem nem is 1 ilyen van aki elvileg vállal idehaza, de fogalmam sincs hogy melyikbe érdemes leadni ahol biztosan jó alkatrészekből dolgoznak és persze utána megfelelőn működik. -
csakany2001
senior tag
válasz
forceberg #2305 üzenetére
Most elég változó, jó ideje home office-ban vagyok és 3 óra videóbeszélgetés(Wifi-vel)már simán képes lemeríteni 20-30% körülire.(app függő ez is, DC nagyon rontja az üzemidőt, Skype szerintem sokat hozna vele) De ha csak böngészek rajta és Messengert használok simán elmegy 5-6 órát is, akár 1 egész nap készenléti idővel.
Inkább akkor vettem észre nagy merülést amikor a SoC 100%-n megy, de akkor nagyon észrevehető módon és olyankor sokkal közelebb van a 3 órához mint az 5-höz, nem mellesleg jobban is melegszik már mint új korában ha terhelésre kerül a sor.(lényegében feleződött, emlékszem amikor megvettem hogy 6 óra körülit és össze lehetett vele hozni 100% terheléssel)Szerintem nálad is az utóbbi áll fent, egyszerűen magas SoC használat esetén drasztikusan romlik az üzemideje és sajna ezt egyre egyszerűbb elérni.(akár kamerázással)
Én mondjuk 100%-ig töltöm hogy kevesebbszer kerüljön töltőre, amikor újabb volt igyekeztem 20-80 között tartani és belegondolva máig vállalhatót hoz szóval megtérült az odafigyelés.(jobbat mint az új Nexus 5X-em hozott 5-6 éve, ott 4 és fél óra SoT már jónak számított vegyes használattal) -
csakany2001
senior tag
Váltáson gondolkozok én is, mert egyre gyakoribbak a fagyások sajna.
Ahogy olvasom az üzemidőt sem lehet biztonságos módon "javítani", így maradt a váltás lehetősége.
Csak a probléma az hogy ha még bevállalok egy IOS-es telefont ott sincs előrelépés például üzemidőben. A SE2020 ahogy olvastam kevesebbet hozna mint a lassan 3 éves XZ1C...
A 12 Mini meg iszonyat drága számomra, bár elvileg az sem jeleskedik ebben de még egész vállalható.(néha meg simán előfordul hogy nyomkodom a telefont akár 4-5 órát is 1 nap, meg ezen felül készenléti 6-7 óra de ezt egyelőre így hozza az XZ1C még ennyi idősen is)
Szóval egyelőre kivárok mi lesz nyár végéig, de mindenképpen kompromisszumot kell kötni ezek szerint.
Nagyon kár hogy eljárt felette az idő és a Sonynak esze ágában nincs pótolnia valamivel.
ASUS mini csúcstelója sem lesz olcsó már ha egyáltalán kijön és kisméretű lesz(140 mm körülit írnak ami nálam már kiesik), másról meg hirtelen nem tudok hirtelen.
Szóval lehet végül 12 Mini lesz csak kicsit eshetne az ára, 200 körül már fontolóra venném a rossz üzemidő ellenére bár ilyen jó biztosan nem lesz mint az XZ1C az utóbbi 2 évben volt.(tényleg, egy kompromisszummentes teló szinte)
Ha esetleg lesz bármi alternatíva azért kiteszem, hátha más is váltana. -
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Rég írtam a topikba, már 2 éves az XZ1C és igazából a mai napig jól szolgál, a kínálatot nézve lehet még egyszer ennyi időt itt lesz nálam.(akkumulátor csere talán jövőre)
Összességében számomra a Sony hozzáállása kicsit botrányosnak tűnik, ami a szoftveres frissítések minőségét illeti, a GPS-t sosem sikerült javítaniuk, a legutolsó frissítés óta olyan fogyásokat produkált amiket alsókategóriás telefon csinált, alkalmazást sem engedett törölni, volt rá példa hogy magától újraindult elég gyakran stb.(2-szer volt FR, szóval biztosan SW fronton volt, bár hozzáteszem ez a szoftveres leépülés fokozatos volt...)
Sajnálatos hogy a Sony így elengedte a mobilos ágat, arról nem is beszélve hogy régóta semmi javítás nem jött.(legalább a bugokat kijavíthatták volna)
A javulást egy 47.1.A.16.20 hozta végül, és tényleg olyan lett a telefon mint amikor 2 éve kivettem a dobozból...
Minden esetre így már talán kihúz még pár évet nálam(hangszórók mondjuk a végét járják), használtan nyomott áron még jó vétel lehet valakinek régi droiddal.161
Sajna segíteni nem tudok, nem vagyok egy nagy modder.
Életem során ez a 2. telefon amit 1 YT videó alapján flasheltem.(ezelőtt még Pocket Neo-t)
Én a feljebbi német régiós firmware-t raktam fel(zárt BT, és rootmentesen), a Flashtoolal és lekopogom minden okés.(a fényerő jó, a GPS-t meg tesztelem még, leírom majd hogy jobb lett-e ha még aktuális) -
csakany2001
senior tag
válasz
rednifegnar #2190 üzenetére
Igen működni fog, a telefon OTG képes.
-
csakany2001
senior tag
Szia!
Használtam több csúcstelot is, szóval van viszonyítási alapom.
-kamera csak átlagos szerintem, vannak tőle jobbak de rossznak semmikép sem mondanám.
-a rendszer nagyon stabilnak mondható még a 9.0 is(legalábbis nálam egyelőre hibamentes),bug-t nem nagyon találtam benne és igazából fagyással sem találkoztam.
-a leírtakban hibátlan, ilyen problémákkal nem találkoztam használat során.
Amit fel tudok érvnek hozni a többi teloval szemben az az átlagon felüli üzemidő, ebben talán az egyik legjobb.
A rendszersebesség rendben van, simán egálban van a többi csúcsteloval, a memóriakezelés is nagyon rendben van.
Szóval részemről hibátlan telefon, nem cserélném semmire.
Egyedül a kamera amibe bele tudnék kötni, bár a jóhoz könnyű volt hozzászokni az N5X személyében legalábbis ilyen tekintetben. -
csakany2001
senior tag
Szia!
Egyetlen negatívum talán a kissé gyenge kamera, mármint az árkategóriájához viszonyítva.
Sebesség és megbízhatóság terén semmi kifogásom nincs.
(ismerősöm Nokia 8-a nem ilyen fürge, szoftveres fronton pedig eddig a messze a legjobb nálam 2 év Nexus után is)SOT változó, nálam a készenlétiben szokott sokat merülni a telefonom bár ennek okát nem tudom.(valamelyik app-ra gyanakszom)Annyi biztos hogy átlag feletti SoT-ra képes.
(6 óra felett bőven össze szokott nálam jönni, de mondjuk én csak 2 naponta töltöm)iPhone SE-t használtam, annál azért jelentősen jobb választás bár azzal sincs különösebb gond ha az IOS-t szereted.
-
csakany2001
senior tag
válasz
barabasr #1349 üzenetére
XZ2C kicsit erősebb, kicsit nagyobb, 64GB belső tárhelye van, kamerában jelentős előrelépés van.
Képek alapján a fogása jelentősen jobb lehet mert le van kerekítve.
(bár egy szilikon tok sokat javít az XZ1C-nek a fogásán is)
XZ1C mellett szól hogy olcsóbb, van rajta Jack, kisebb méret, szubjektív de a design sokkal szebb/egyedibb.
Szóval ha nem okoz gondot a felár és a Jack hiánya inkább az XZ2C.
De ez is teljesen rendben van, egyedül talán a kamerába tudok belekötni.
(frissítések szépen jönnek,kegyetlen gyors és erős) -
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Végül is erre váltottam J3-ról(előtte N5X-m volt) és nem bántam meg.
(benne volt a pakliban a Nokia 8 is, de inkább ez mellett döntöttem)
A mérete és az anyaghasználat 10/10, jó visszajönni erre a méretre mert számomra ez az ideális ill. sokkal előbb veszek műanyag házas telefont mint üveget ami csúszik és sokkal törékenyebb .
Kijelző rendben van, az IPS-t preferálom, a színei természetesek.
Sebesség és teljesítmény terén rendben van, fogtam több csúcstelot is az utóbbi időben és ennek sem kell szégyenkeznie, sőt...
A kamera nem olyan jó mint N5X esetén, de manuálisan egész jó képeket lehet vele lőni, ezzel is teljes mértékben meg vagyok elégedve, persze nem száll versenybe egy Pixel 2-vel de bőven hozza az elvárt szintet.
Xperia UI-t még az M-m ismertem meg pár éve, első dolgom egy Launcher csere volt(a megszokott Google Now-ra), a gyári alkalmazások száma annyira nem vészes mint amennyire számítottam rá.
(ebben kicsit jobb mint az M-es, SP-s időkben)
Szóval ezzel sincs különösebb gond, memóriakezelés és minden egyéb rendben van.Összességében rendben van, fölég azért az árért amennyiért hozzájutottam.(120 ezer)
-
csakany2001
senior tag
válasz
MikeWazowski #206 üzenetére
Végül is van pár jó telefon.
Ott a P10 és a H9, a Mi6 és a Nokia 8 ha az vesszük hogy ezek új telók és jövőre is megállják a helyüket.
De viszont ez alatt a méret alatt végképp csak az XZ1 Compact van.sBc
Én is így vagyok csak a PC-t mindenre használom.
Ha kimozdulok akkor pl. nem írók weboldalt telefonon, de el tudom képzelni hogy valaki mindenre használja.
Bár számomra az nem kényelmes. -
csakany2001
senior tag
Jó kis telefon ez.
Ha lemegy az ára 100K alá akkor teljesen jó vétel lesz.
Szerintem több ilyen telefon is jöhetne ilyen méretben, de egyre inkább az helyzet hogy nincs normális telefon 5,5" alatt.
Androidos fronton ez az egy van, szvsz. az A3 nem időtálló a 2GB RAM miatt, az X Compact pedig több zsebből is vérzik.
Ebben csúcs SoC van szóval nagy pörgős és gyors, az üzemidő sem rossz.
De remélhetőleg semmilyen széria hiba nem lesz.(minőségben remélhetőleg ez már hibátlan)
UI:
Sokakat látom akik szerint tartalmat fogyasztani nem lehet kisebb kijelzőn.
Én azt mondom igen is lehet, és ha már a hordozhatóság a fő cél akkor legyen kompakt.
Bár nekem ott van a PC-m és mindent szinte kivált, játszani, zenét hallgatni és böngészni meg lehet 4,6"-on is.
Nekem most 5,2"-os telom van, de bármikor lecserélném egy kisebbre, egyszerűen a méret a hordozhatóság rovására megy.(ne hogy már a táskában kelljen tartani egy telefont...)
De mindjárt jön valaki aki leírja hogy igen is mindenre nagy kijelző kell, csak épp lassan ma már nincs választhatósági lehetőség.(a Sony ilyen téren legalább nem megy a konkurencia után, jó ez így)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A XZ1 kompakt változata apróságokon kívül tökéletesen megegyezik a csúcsmodell képességeivel és felszereltségével, csak tényleg kicsi.
- Villanyszerelés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest