-
PROHARDVER!
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyi007
veterán
válasz
szili.tamas1 #15686 üzenetére
Én földhöz, màr csak egy hónap és hozhatok ki másik telót a Vodától.
Telefonálni most jelenleg egy Vodafone 845 telóról is nagyobb élmény mint erről...
Részemről én lépek Windows Mobilra egy Nokia 625 képében valószínűleg....
-
solti
senior tag
Hi! én is búcsúzom a topictól, mert az Xperia U-mat a
falhoz vágtamberaktam a fiókba... Váltottam asszony régi Arc S-ére, ijesztő hogy mennyivel jobb1 évig küzdöttem az U-val, rootolva de stock ROMmal, de ennek vége. Megszámolni se tudom, hányszor nem tudtam felvenni a telefont, vagy hányszor fagyott ki.. Azt viszont megtudom számolni, hogy Gugli térképekbe hányszor tudtam keresni anélkül, hogy a keresésnél kifagyott volna elsőre.
A méretét, formáját, notification fényeit nagyon-nagyon szerettem, ezért is bírta ennyi ideig, de szomorú, hogy a többi része mennyire kuka (ok, szép kijelző, de ha nincs mi hajtsa, akkor szart sem ér).
Ha valakakinek kell innen, akkor akciós áron odaadom (ajánlatokat privátba). A kijelző karcmentes, független, viszont a telónak kb nincs ép sarka, szóval azért kapott az élettől meg tőlem is -
m1lan
őstag
Akkor biztos félreérthető voltam, mert végig erre próbáltam kilyukadni.
Én sem azért tudtam váltani, mert olyan jól megy nekünk, hanem mert jött egy ajánlat és hülye lettem volna nem elcserélni, amikor csak a kínlódás volt vele. Én is az U-val szerencsétlenkednék még, ha nem jön az 520-as idő közben. Céges telefon lévén nem tudom, hogy mire használhatod, de nálam rendesen volt nyúzva, és nem tartotta be a hozzáfűzött reményeket.
@beefjeez: én 20 alatt nem nagyon láttam S-t, U-t meg már 15-ért is 10+ hónap garival.
-
air
nagyúr
Most teljesen másról beszélsz mint eddig.
Egyébként nagyon sokan nem tehetik meg, hogy félévente-évente új telefont vegyenek. Van aki anyagi, és van aki egyéb okokból, mint például én, akinek céges telefonja az U.
Nem mondom, hogy nem használnék szívesebben jobb, újabb készüléket, de sajnos nem én döntöm el.
A használt készülékek árát pedig döntően a kereslet és a kínálat aránya szabja meg, nem feltétlenül a készülékben rejlő potenciál. -
m1lan
őstag
Nem érted, mit akarok magyarázni. Maradjunk annyiban, hogy rossz vásár volt az U - számomra mindenképp
De azért remélem tudod, hogy mennyi idő telt el a 2 telefon között, és még így is a régebbi jobb, hiába az 1 mag... Ja, és hogy az U-nak a használt piacon 30k lenne a reális ára, ehelyett 15-ért már hozzád vágják a garanciális darabokat, mert akkora hulladék, hogy senkinek sem kell, az S meg még mindig 25-35 között megy, hiába őskövület.
Részemről lezártam, ha neked bevált, akkor használd csak. Szerintem nem véletlenül van ennyire kihalóban ez a topik...
-
beefjeez
senior tag
válasz
szili.tamas1 #15686 üzenetére
oké.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Frissíteni szeretném az U-t. De a frissítésnél az előkészítésnél elakadtam. Ahol az 5db kép van.
-
air
nagyúr
Most akkor miről is van szó? Kijelző 4" Super Amoled vs. 3,5" TFT nem azonos felbontással, SoC teljesen más, processzor más architektúra, egyedül a RAM mennyisége azonos, de ezzel ki is fújt a hasonlóság.
A rendszer a Galaxyn hivatalosan max. 2.3.6, az U-n 2.3.7-től indult. Hol itt a hasonlóság?
Más a gyártó. Más hardveren, más rendszer, másként van optimalizálva.
Két telefonban mindössze annyi a közös, hogy Android alapú rendszert futtatnak.
Két készülék teljesítményét, felhasználói élményét így egymáshoz hasonlítani teljesen nélkülözi a szakmaiságot.
Ez az én véleményem.
De persze az alma is hasonlítható a körtéhez, mivel mind a kettő gyümölcs, fán terem, stb stb. -
m1lan
őstag
Az addig oké, hogy más a hardver. Elviekben jóval régebbi és gyengébb. Más szoftver, más rendszer? Android 2.3 ugyanúgy, csak az U frissíthető 4.0.4-re is. Felbontása is ugyanakkora, csak nem 3,5" hanem 4"
Szerintem nem voltam "szakmaiatlan", nem egy iPhone-t hasonlítottam az Xperia U-hoz. Mondjuk megtehetném, osztálytársnőm 3GS-e is jobban működik, mint egy Xperia U, pedig az is bő 4 éves készülék...
-
m1lan
őstag
válasz
freemanone #15400 üzenetére
+1
most került a családba egy Galaxy S, cserebere útján. Ami az Xperia U-n laggolt, az a Samun tök simán fut, aztán abban egy ezeréves hardver van, 1 magos procival meg Android 2.3-mal...
-
air
nagyúr
válasz
smrJoe #15676 üzenetére
Mircinko romja megy zárt és nyitott BL-es készüléken is. Ebből nem derül ki, hogy a tiéd milyen. Ellenben a jelenség, amit leírtál arra utal, mintha zárt BL-es készülékre tettél volna JB alapú romot. Egyébként a neve is gyanús, mert stock JB nincs U-ra, még unofficial sem. Csakis valamilyen portolt JB van, de ezt is csak nyitott BL-re lehet feltenni.
Ha a Mircinko 6.0-ás verzióval nem voltál elégedett, akkor próbáld ki a 7.5-öst!
Nekem eddig tökéletesen megfelel. -
smrJoe
tag
Sziasztok!
Volna egy problémám
1 éve vettem sony xperia U típusú telefonomat, és azóta többször frissítettem is. viszont ma kipróbáltam a Unofficial_StockJB_XU_V6_LITE-t a frissítés rendben lezajlott CWM-en keresztül ujra inditottam de azóta ki-be kapcsol, kiírja a sony feliratot és onnan nem megy tovább. a töltést észleli..
CWM nem indul.... A gépre rádugom nem látja.. de veszi a töltést... mit tehetek?? Hogy éleszthetem fel?? -
air
nagyúr
válasz
BRIKLY #15669 üzenetére
Nem tudom, hogy a 8.0 béta egyáltalán használható-e. Emlékeim szerint, Mircinkó csak belekezdett.
Az utolsó rendesen használható verzió a 7.5.(#15670) minek?:S
Egy factory resetet megpróbálhatsz. Ha attól sem jön helyre, akkor hardver hiba. Ha nem garanciális, akkor, szerintem nem gazdaságos a javíttatása. -
minek?:S
őstag
Sziasztok. Nem tudom, hogy másnál is probléma e, de még nyáron feltelepítettem az ICS-t, nekem jobban bejön, szerintem kevesebb a lagg stb. A lényeg annyi, hogy a LED(alul) elkezdett furcsaságokat csinálni kb 2 hónapja. Először(kék témánál) a középső nem égett, majd zöld lett, ezt követően a ledek: kék-zöld-kék(továbbra is kék témánál). Fehérnél kb Fehér-Rózsaszín-Sárga színek vannak(nem vagyok benne biztos, hogy ebben a sorrendben e), Zöldnél pedig a baloldali nem ég. Ebben tudtok segíteni, hogy lehet e valamilyen úton megoldani?(programokkal nem próbáltam)
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok.
Zárt BL-re tudnátok ajánlani egy jó,és gyors ROM-ot?
-
air
nagyúr
válasz
martin1369 #15660 üzenetére
Na és, melyikre?
Ugyanis van egy pár verzió:
6.1.1.B.1.10
6.1.1.C.1.0
6.1.1.B.1.54
6.1.1.B.1.89
6.1.1.B.1.100 -
Rocky975
senior tag
válasz
martin1369 #15660 üzenetére
Próbáljátok ki ha nem tetszik ugyanúgy visszarakható a 2.3.7.
-
martin1369
aktív tag
Igen gyári 4.0.4-re gondoltam
-
Rocky975
senior tag
válasz
martin1369 #15656 üzenetére
Szóval akkor a gyári 4.0.4-re gondoltál ugye?Akkor mégiscsak nekem van igazam.
Leírtuk a pozitív és negatív dolgait.Kicsit lassabb mint a 2.3.7 de több mindent tud.
Nekem nem jött be,számomra fontosabb a sebesség és a stabilitás. -
air
nagyúr
(#15654) Rocky975
Ez csak belemagyarázás, de hagyjuk. -
air
nagyúr
válasz
Rocky975 #15652 üzenetére
Mi utal arra, hogy a stock 4.0.4-et kérdezte?
(#15647) martin1369
Ha gyárilag független a készülék, és nyitható a BL-e, akkor sokkal több lehetőséged van. Számtalan JB és KK rom létezik a készülékre. Az xda U dev. fórumában érdemes szétnézned. -
air
nagyúr
válasz
Rocky975 #15650 üzenetére
Ne általánosítsatok!
Legyetek kedvesek minden esetben odatenni, hogy "szerintem", vagy "az én készülékemen" vagy "én azt tapasztaltam" stb.
Mindenkinek más az igénye, mások a használati szokásai.
Én például maximálisan elégedett vagyok Mircinkó 7.5-ös romjával. Az én igényeimnek tökéletesen megfelel. Nem akad, nem lassú, csengés bugot sem tapasztaltam hetek, vagy talán hónapok óta. Legalábbis nem tudok visszaemlékezni, hogy mikor volt utoljára. A készüléket nem szoktam kikapcsolni, újraindítani. Átlagos használati idő 2 nap. -
Rocky975
senior tag
válasz
martin1369 #15647 üzenetére
Én visszaraktam a GB-t,ICS-el nagyon lassú.Ics-hez kevés az 512 Ram.
A 2.3.7 fapados de gyors és stabil. -
szili.tamas1
senior tag
válasz
razorka777 #15648 üzenetére
Hja. U-n az ics olyan sebessegu mintha visszafejlodne 1 magossa...
-
razorka777
veterán
válasz
martin1369 #15647 üzenetére
Mindenképp érdemes kipróbálni, a két rendszer közt hatalmas a különbség.
-
martin1369
aktív tag
sziasztok.most 2.3.7 van a haverom xperiaján és azt szeretném kérdezni hogy érdemes e rátenni a 4.0.4-et vagy maradjon rajta a gyári?,független a teló
-
arti1121
senior tag
a vodás u-ra mennyi volt a gari? 1 vagy 2 év?? hirtelen nem találom
-
arti1121
senior tag
a vodás u-ra mennyi bolt a gari? 1 vagy 2 év?? hirtelen nem találom
-
arti1121
senior tag
volt már valakinek olyan problémája az U -val hogy a kijelző bal alsó szélén az érintőpanel ragasztása elengedett és be lehet látni a kijelzőre ha egy kicsit megemelem.
van valami módszer a visszaragasztására vagy inkább szerviz??
-
Rocky975
senior tag
Na csak sikerült ma elsőre Flashtoollal visszatenni a GB-t.
Nem értem eddig mi baja volt,semmit nem csináltam vele tegnap óta. -
bajzal
őstag
Egyik ismerősömnek van egy ilyen telója. Valahogy fel lehetne gyorsítani ezt a telefont? Mert egy kínszenvedés használni
Sz@rrá akad belassul, múltkor beléptem a wifi beállításokba és abba belefagyott és csak akksi kivétellel lehetet feléleszteni. SUS-al ha újrateszem jó lesz? Vagy root-al fel lehetne gyorsítani? Aztán után letörölni pár dolgot, vagy nem tudom.
Ja és a 6.1.1.C.1.0 a legújabb firmware a telefonra?
-
Rocky975
senior tag
válasz
freemanone #15637 üzenetére
Igen úgy raktam fel.Már mindent próbáltam,régebbi flashtoolssal is.
air : tudom,hogy user errornak néz de olvastan sok kommentet ami mind driver hibára panaszkodott. -
Rocky975
senior tag
válasz
freemanone #15635 üzenetére
Vista usb2.0.
A telefon feltette a sony Pc-t,én meg a flashtool drivereket.
A Sus sem látja a telefont. -
Rocky975
senior tag
válasz
freemanone #15633 üzenetére
Flasmode-ban próbálom rátenni a gyári vodást.De a sony pc alkalmazás sem tudja frissíteni mert a lenyomott hangerő+usb kábel kombóra nem reagál semmit.
szili.tamas1 : Mindegyiket próbáltam nem az a gond.
-
Rocky975
senior tag
Ezt nem hiszem el...
A hivatalos szovtver frissítő sem látja a telefont fastboot módban.Pedig a telefon feltelepítette a drivert. -
Rocky975
senior tag
válasz
Rocky975 #15629 üzenetére
28/041/2014 14:41:43 - ERROR -
28/041/2014 14:41:43 - ERROR - Error flashing. Aborted
28/041/2014 14:41:44 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
28/041/2014 14:41:44 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
Ezt írja ki a Flashtool.Minden driver telepítve van. -
Rocky975
senior tag
Flashtollal az ICS-re mehet rá egyből a Gb?
-
Rocky975
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen telefont.Híváskor azt csinálja,hogy egyet kicsörög és kiírja,hogy valamilyen android folyamat leállt.Ez normális dolog? -
FoLey-v
addikt
U-ra van Kitkat főzött rom?
Ez zárt bootloaderes? [link]
-
Jimmy66
senior tag
válasz
petyametyo #15618 üzenetére
Jön majd a U2.
-
beefjeez
senior tag
válasz
petyametyo #15618 üzenetére
Hat az elso telefon szerintem egy hasznalt xperia l ami megeri, ez hasznaltan ~30k
-
beefjeez
senior tag
válasz
petyametyo #15616 üzenetére
Grafikus teljesítmény is kevesebb, ergo játékok is gyengébben futnak.
Nagyon olcsón vannak már rayek, hiába vadi új a tiéd, olyan 18k az amiért ellehet adni több hónap hirdetés nélkül. -
beefjeez
senior tag
válasz
petyametyo #15613 üzenetére
Nem, kicsit lassabb lesz
-
Boonen007
őstag
Adott egy Xperia U, sokszor nagyon hamar lemerült, megpróbált ismerősöm egy gyári visszaállítást, kiírt valamit angolul, aztán egy okot lehett nyomni kizárólag aztán folyamatosan újraindult és azóta csak a piros állapotjelző világít ha rádugom gépre, sőt észre sem veszi a gép a készüléket. Nekem szerviz gyanús :/ Szerintetek?
-
Laci 87
csendes tag
Megéria az Cserélni az U-t xperia Ray-re (független,+meg rápótól még 3,4 ezret?
-
v_angelus
tag
válasz
petyametyo #15603 üzenetére
Szia, az ebay tele van vele.
-
petyametyo
aktív tag
Sziasztok !
Lenne egy Sony U-m aminek az alsó részén levehető műanyagot cserélni szeretném más színűre. Tud nekem ebben valaki segíteni hogy hol lehet ilyet venni,szerezni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- sziku69: Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Netfone
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- LEGO klub
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Elektromos autók - motorok
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest