- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
KissP
tag
válasz
illes0102 #13999 üzenetére
nyomogattam a home gombot rezgett minden lenyomáskor. Olyan volt mintha csinálnék valamit valami menüben csak nem láttam semmit. Aztán így települt.
Működik is, csak a gépre nem tudom rádugni mint tárolót. "android.process.media folyamat leállt" ezt dobja ha bedugom a kábelt. -
-
illes0102
aktív tag
válasz
v_angelus #13995 üzenetére
"Now boot into CWM recovery mode and flash the eXperience.zip.
You will be entered in AROMA
Now follow the instructions(Select your device carefully and specially be careful in Speedy Droid menu.) select the apps you want to install and remove.
Again boot to CWM recovery.
Do a wipe data/factory reset. (It will not remove data from SD card)
Wipe Dalvik Cache"tehát elvileg kell én először nem wipeoltam akkor is elindult, aztán mikor másodjára csináltam előtte és utána is wipeoltam.. és úgy is elindult rád van bízva csináld wipe nélkül ha megakadna és nem töltene be akkor meg wipeolj
Ja és van hogy az a szupercsudajó AROMA telepítő szépen lefagy mikor pipálgatod ki hogy mit tegyen fel akkor csak aksi ki és vissza aztán újból kell prbóálni.
-
KissP
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan rendszert a telefonomra ami igazán gyors,stabil és megbízható. Létezik ilyen?
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy hogyan varázsoljam rá.
Laikus számára, közérthető nyelven létezik valami leírás, hogy pontról pontra mit kell tennem?
Nagyon nagy segítség lenne, mert már a GB-ről váltás óta küzdök a sebességgel. -
Szili88
csendes tag
A GB Rock Romra valaki dobna nekem egy linket?
-
cikasz
őstag
válasz
freemanone #13983 üzenetére
A szolgáltatótól kapott beállításoknál nem tudok helyesebbet
Az 1 hó ingyenest akartam kipróbálni és kaptam is egy sms-t , hogy mostantól van netem. De 7végén beugrom valamelyik vodába.
-
freemanone
addikt
válasz
cikasz #13981 üzenetére
Láttam én már korábban is a problémádat, de ehhez nem kell más mint a helyes APN beállítás és a szolgáltatás engedélyezése a voda részéről. Nincs más ötletem, mint feldobni egy vodás romot és ha azzal se megy, akkor személyesen megnézni valamelyik közeli irodájukban, hogy mi is a probléma. Nem hiszem, hogy a készülékkel lenne gond egyébként.
-
KissP
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan rendszert a telefonomra ami igazán gyors,stabil és megbízható. Létezik ilyen?
A segítségeteket szeretném kérni.
Laikus számára, közérthető nyelven létezik valami leírás, hogy pontról pontra mit kell tennem?
Nagyon nagy segítség lenne, mert már régóta küzdök a GB-ről váltás óta a sebességgel. -
cikasz
őstag
válasz
freemanone #13978 üzenetére
Tényleg? Bocs ezt nem tudtam.
Az lehet a telefon hibája, hogy nincs mobilnet? Mondjuk utolsóként majd felrakom a hivatalos voda által kiadottat, hogy azzal mit csinál. Most a GBrocks V3 van fent, de azzal sincs mobilnet.
-
mobilizmo
addikt
válasz
vinacarlos #13975 üzenetére
Ezek szerint a flashelésen túl vagy, mert az USB hibakeresést csak a root-hoz kell bekapcsolni.
-
vinacarlos
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Recovveryvől próbáltam új romot telepíteni, de valami félre ment. Már be sem hozza. Utána próbáltam flashtoollal, de USB hibakeresési módban szeretné flashelni a telefont, de azt nem tudom elérni a beállítások között, mert csak fekete képernyőt hoz ha kiválasztom. Újraindítás nem segít. Valami ötlet?
-
mobilizmo
addikt
válasz
freemanone #13973 üzenetére
-
mobilizmo
addikt
válasz
freemanone #13971 üzenetére
Kösz, stock felment, csak én először a fel gombot nyomtam.
-
mobilizmo
addikt
válasz
freemanone #13968 üzenetére
Flashtool szerint back gombot kell nyomni, de az nincs. Akkor melyiket is?
-
mobilizmo
addikt
válasz
freemanone #13964 üzenetére
bocs, csak kicsit pánikolok
-
Laci 87
csendes tag
Megtudná valaki mondani,hogy GB rocksnál,hogy tudom törőlni a billentyűzár apkt.? System/app mappában nem találom,vagy nem tudom meik az.. Alakzat zárt akarok használni de valahogy elsőnek a megszokott csúszkás zár jön elő,majd utána az alakzatos.. Nekem úgy kellene h csak egy zár működjön,és ne kettő egyszerre..
-
mobilizmo
addikt
Természetesen cwm-ből. De sajnos csak a mircinko v7.5 telepítője van rajta. Hogy tudnék másolni rá, amikor cwm-ben vagyok? Wipe cache, dalvik cache már volt. Gondoltam még wipe data / factory reset-re is, de sajnos az sd-re vannak mentve a telefonkönyv, sms, és egyéb dolgok. Ha jól tudom ilyenkor az is megy a szemétbe.
-
Nmballi1
csendes tag
sziasztok
elegem van a telefonból, be kell valljam nem értek hozzá, vagy nem tudom mit cseszek el. vissza szeretnék rak ni egy gyári GB-t rá, de istennek sem sikerül. egy csámcsunggal bezzeg bármilyen varázslatot meg tudok csinálni
tehát: kéne egy ember, aki visszarakja rá nekem a gyári GB-t, természetesen nem ingyen(az összeg megbeszélés kérdése)
mindezt Bp-en -
freemanone
addikt
nem, nem mac filter.
fel kell venni a telefon mac címét az DHCP listába, ahol fix IP-t adsz neki.tplink-nél pedig itt található: DHCP - Address Reservation
itt kell csinálni egy új bejegyzést, ahova a telefon MAC címét fel kell vinni, valamint egy IP-t ki kell hozzá osztani.
az IP 192.168.1.50 legyen mondjuk (az utolsó számot kell csak átírni, ha valamelyik eszköz mégis ezt használja)
MAC cím kiderítése:
wifi bekapcsol
tárcsázóba beírodezt: *#*#4636#*#*
wifi information > wifi status > mac addr: -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
GB Rocks v3-ról próbáltam Mircinko v7.5 telepíteni. Elvileg minden rendben ment, de SONY logó után folyamatosan újraindul.
-
stb
csendes tag
-
-
Laci 87
csendes tag
Gb-nél kel használni task killert? jelenesetben gb rocks-al. tolom és kb 2 hónap tesztelés után soha többé ICS! :-)
-
kmarkk22
aktív tag
sziasztok!
A barátom Xperia U-jának kijelzője karcos lett mert véletlenül egy zsebbe rakta a kulcsával... És most nagyon zavarja. Valahogy el lehet tüntetni? Muszáj kijelzőt cserélni? Hol cserélik ki a legolcsóbban? Vagy mi a legolcsóbb megoldás?
Előre is köszönöm
-
user202
csendes tag
válasz
F.B.I. #13939 üzenetére
Mert amúgy is úgyemlékszem, hogy 2.3.7-tel kevésbé fagyott akadt, illetve indult magától újra, és tervezgettem egy ideje hogy valahogyan vissza kéne állítanom, ez a routeres téma hab a tortán, szóval bye bye 4.0.4ICS!!!
Amúgy hol kell beírni az IP-t "IP & MAC Binding" résznél Tplink TL-WR740N-em van. Ja és mi a teló ip-je? ilyen téren nem sok tapasztalatom van. -
cikasz
őstag
Sziasztok. Hogy lehet a telefont teljesen gyári beállításokra tenni? Eltüntetni a root-ot és az utolsó hivatalos voda frissítést rátenni? Sehogy sem megy a mobilnet és gondoltam kipróbálom azzal és ha azzal sem jó akkor irány a voda mert garis még a teló.
köszi -
user202
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy a telómon (Xperia U St25i) 4.0.4 ICS op. rendszer van, és downgradelni szeretném. A telefon a router 11.n-es szabványával nem hajlandó kommunikálni, pedig 3 laptopot plusz még nagybátyám telóját is lazán viszi. A telóm csak 11.b/g vel volt hajlandó..Találtam youtube-on egy videót, http://www.youtube.com/watch?v=-SBcWuDQxag
de a leírásban szereplő linkekről csak a flashtool-t sikerült letöltenem. Utánakerestem a .ftf fájlnak és találtam 2db-ot.Az egyik 280Mb, a másik 500Mb és mindkettő 6.0.B.3.184 - 2.3.7 GingerB (generic world).
A kérdésem a következő: tényleg csak ennyi lenne a "visszabutítás" 2.3.7-re, valamint melyik .ftf fájlt használjam? És a generic world gondolom azt jelenti hogy a nyelvek megvannak benne, gondolok itt a magyar nyelvre.
Előre is köszönöm a segítséget! -
glehel
senior tag
rádugod a számítógépre és a SUS megmondja neked melyik a legfrissebb.
Én itt rontottam el amikor egyből ráfrissített a GB-re az ICS-t igazán nem tudtuk kipróbálni milyen lenne GB-del.Bíztam a sonyban nem kellett volna.Lassan öreg koromra rájövök nem mindig a legújabb a legjobb pedig ezt vallom vagyis vallottam...és ez nem csak a sony romokra igaz
-
ESP23
senior tag
válasz
freemanone #13935 üzenetére
Értem hogy mit mondasz.
Nem tudom a Sony miért tájékoztatja félre a felhasználóit.
Én meg mint a hülye ki is írom ide.
Megáll az ember esze. -
freemanone
addikt
-
ESP23
senior tag
válasz
freemanone #13931 üzenetére
Azt mondta a Sony hogy ez a legfrissebb.
Ezt most nem igazán értem. -
freemanone
addikt
válasz
pit stop #13932 üzenetére
vagy nem: [link]
6.1.1.B.1.10__Vodafone Hungary
ami ugye ICSde a kérdéses GB-t is kiadták, uh nem értem mire fel a kérdés...
Sony support meg olyan buta mint a főd... ezt már bizonyították párszor. Csak azt bírják motyogni, ami le van írva előttük éppen aktuálisan egy papírra... -
pit stop
addikt
válasz
freemanone #13931 üzenetére
Voda szerint is az a legjobb.
-
ESP23
senior tag
Megkérdeztem a Sonyt hogy melyik a legfrissebb szoftver a Vodánál vásárolt készülékekre, ez:6.0.B.3.184
Nem tudom a voda miért nem adja ki. -
glehel
senior tag
Teljesen mindegy ki mit ír!
az U sokkal jobban használható a GB mint az ICS-sel.
Tapasztalom látom és csodálkozompedig nem én használom naponta a telefont hanem a párom.
egyértelműen gyorsabb stabilabb és használhatóbb.
Amíg az ICS volt a telefonon abból is gyári is /mircinko is több verzió csak azt kaptam milyen szar telefont vettél.....nem bírta elsőre felvenni laggolt belassult néha újraindult.
Amióta a GB rocks v3 van fent azóta nem kapok érte panaszok megszűntek.nekem ennyi elég.Azóta nem vadászom a romokat.
Természetesen mindenki azt használ amit akar de a használati értéke a telefonnak így nagyobb mint előtte. -
Csatsa
tag
"Az cikkben nem megfelelően optimalizált alkalmazásokról van szó"
Ne csak úgy értsd hogy az utólag telepített alkalmazások okozhatnak problémákat, vannak előre telepített app-ok is és épp ebből adódóan ha egy szoftver nem megfelelően összeállított programok halmazából áll vagyis nincs optimalizálva akkor:
" Persze sok app szoftveres hibák (bugok) miatt nem feltétlenül szabadítja fel a neki már szükségtelen memóriaterületeket (értsd: nem ad vissza lapokat, ami már nem is kell neki --memory leak), ezzel foglalva az értékes rendszererőforrást, sok esetben lelassítva, extrém esetekben bénítva a rendszer működését.
Szerinted nem áll fent az U-nál a kevés memória? 512mb amiből 380mb használható mert a többit a rendszer foglalja magának - ez meg csak az üres telefon és erre ugrik egy rendszer meg Te a programaiddal stb
"Egyébként az ICS alatti fejlettebb kernel okán, annak a rendszernek messze jobb a memóriakezelése, mint a GB-nek." -- Ez az elmélet és jól hangzik, (vannak olyan készülékek gyártótól függetlenül ahol jól működik az ICS mert jobban van optimalizálva és/vagy + több memória van a rendszerben pl:1gb), de itt gyakorlatilag oda-vissza veri az U-n a GB az ICS-t.
"Mindemellett természetesen mindenki olyan rendszert használ a telefonján, ami neki a legmegfelelőbb."
Ez így van... -
air
nagyúr
válasz
Csatsa #13925 üzenetére
Akkor pontosítsunk!
"Meg kell jegyeznünk, hogy egyes esetekben a gyorsan, manuálisan felszabadított RAM (az app elhúzása révén)"
Ugyanis itt a recent apps listáról van szó, nem task killer-ről.
"(főleg belépőszintű, olcsóbb eszközöknél, kevés (256 MiB) RAM esetén"
Ez is kimaradt az idézetből valahogy.
Ha idézel, akkor tedd pontosan, és ne hagyj ki részeket az idézett szövegből!
"Azonban a legtöbb valós szituációban, átlagos felhasználót feltételezve az Android memóriamenedzsmentje átlagosan jobb döntéseket hozhat, mint a felhasználó. Ezért javasoljuk, hogy ilyen (a legtöbb) esetben nem érdemes a rendszerbe manuálisan beleavatkozni, hiszen az úgyis teszi a dolgát -- az esetek többségében meglepően jól."
Véleményem szerint ez a rész fontosabb információt tartalmaz, mint az általad hiányosan hivatkozott kivétel."Tehát szarul van optimalizálva és sajnos az U-nál az ICS ilyen + kevés a ram is."
Az cikkben nem megfelelően optimalizált alkalmazásokról van szó, nem pedig teljes rendszerről, továbbá az U esetében nem áll fent az említett kevés memória sem, hiszen a cikkben hivatkozott érték kétszerese van benne. Ezért szerintem az okfejtésed hibás, és téves következtetést vonsz le.
Egyébként az ICS alatti fejlettebb kernel okán, annak a rendszernek messze jobb a memóriakezelése, mint a GB-nek.
Mindemellett természetesen mindenki olyan rendszert használ a telefonján, ami neki a legmegfelelőbb. -
Csatsa
tag
"komoly tévedésben vagy, és másokat is abban tartasz. Ez nem segítség mások számára, hanem félrevezetés"
Jó cikket linkeltél és azért remélem végig is olvastad mert ezt a pár sort abból idézném:
Meg kell jegyeznünk, hogy egyes esetekben a gyorsan, manuálisan felszabadított RAM tényleg segíthet a rendszernek egy hirtelen felmerült nagyobb RAM-igény kielégítésében (főleg belépőszintű, olcsóbb eszközöknél, kevés RAM esetén, és/vagy gyenge optimalizáció esetén).
Persze sok app szoftveres hibák (bugok) miatt nem feltétlenül szabadítja fel a neki már szükségtelen memóriaterületeket (értsd: nem ad vissza lapokat, ami már nem is kell neki --memory leak), ezzel foglalva az értékes rendszererőforrást, sok esetben lelassítva, extrém esetekben bénítva a rendszer működését.
Tehát szarul van optimalizálva és sajnos az U-nál az ICS ilyen + kevés a ram is.
Biztos sok fórumozót félrevezettem a szabad ram "majmolásommal" és így hibásan ajánlottam esetleg neki a GB Rocks v3-at, amiben több szabad ram van és ami talán jobban van optimalizálva az U-ra mint bármelyik ICS. Ez gyakorlati tapasztalat az U-val kapcsolatban, azzal a telefonnal aminek ez a fórum nyitva lett.
A cikk egyébként tényleg hasznos. -
air
nagyúr
válasz
freemanone #13920 üzenetére
Köszi.
Vajon nehezükre esett volna egy nyomorult SMS-t küldeni erről előzetesen?
Már majdnem factory reset-et nyomtam a telefonomon. -
MrSealRD
veterán
válasz
freemanone #13917 üzenetére
SP-s topikban szintén T-nél halál...
-
air
nagyúr
válasz
freemanone #13917 üzenetére
Igen. Köszi.
-
air
nagyúr
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy egyik pillanatról a másikra elment a mobilnet? Az egyik oldal még bejött, a következő már nem. Nyilacskák nincsenek, kapcsolatot nem tudok létesíteni. Hiába váltok 2G-3G között, kapcsolom ki és be az adatforgalmat. Semmi. Akksi ki-be megvolt. APN megvan és aktív. A limitem nem értem el. Értetlenül állok a dolog előtt.
Valakinek ötlete?
Előre is köszi. -
-
freemanone
addikt
ez így van, de már win7-nél is nem csak a 8 kezeli így a ramot. saját példa 8gb ram mellett kikapcsolt virtuális memóriával és épp csak 2 böngésző fut ~10 füllel, meg a torrent, semmi extra:
Viszont azt furcsállom a linkelt cikkben, hogy egyáltalán nem is említik meg a Dalvik-ot, ami azért nem éppen egy elhanyagolható dolog a memória kezelésnél. Elméletben memory leak sem lehettséges, mert van GC is, de erre azért tudok ellenpéldálózni bőven, szakmámból kifolyólag. Ezt viszont csak egyféleképpen lehet orvosolni. Az ilyen problémákat okozó alkalmazások gyűjtőneve: szemét. Meg kell vállni tőlük, bármilyen hasznosnak is néz ki számunkra. Sajnos nem egy ilyen alkalmazás létezik.
-
air
nagyúr
válasz
Csatsa #13903 üzenetére
Ha továbbra is azt gondolod és terjeszted, hogy az a jó ha minél több szabad RAM van készenlétben, akkor elég komoly tévedésben vagy, és másokat is abban tartasz. Ez nem segítség mások számára, hanem félrevezetés. Ez a baj.
Az Android ugyanis nem Windows. (Egyébként a Win8-ban már van egy újítási kezdeményezés, ami az Android alkalmazáskezeléséhez hasonló technikát próbál megvalósítani.) Azért tartja a rendszer a memóriában azokat az alkalmazásokat, amiket korábban használtál, hogy amikor újra használni akarod, akkor gyorsabban lehet "elindítani" (aktív állapotba hozni, előtérbe helyezni nevezhetjük bárhogy) mintha nulláról kellene újra betölteni, mert erőszakosan kigyilkoltad a memóriából.
Ajánlom neked és másoknak is figyelmébe ezt az írást!(Az ehhez-t egyébként 2 h-val írjuk!
)
-
Csatsa
tag
Nyilván Te is tudod hogy miért jó ha több szabad ram van a készüléken készenlétben "én továbbra sem értem ezt a minél több szabad memória majmolást" , ne kelljen már ezt pont neked elmondani. Néha úgy érzem hogy igazándiból nincs mondanivalód csak úgy írsz valamit, néha a helyesírással van bajod meg ehez hasonlók, ha így haladsz még a végén lehetsz ph kedvenc is
Remélem nem veszed zokon és személyeskedésnek a soraimat...és nem jelented gyorsan a moderátornak
-
Atis19861209
csendes tag
Üdv
Én is Mircinko 7.4-et használok, a 7.5-ben van egy hiba amitől egyet vissza kellett lépnem
Tökéletesen meg vagyok elégedve a rendszerrel, 2-3 hét után szoktam újraindítani a telefont, de akkor sem azért, mert lassú lenne vagy bármi hanem kb ilyen időközönként jut eszembe hogy a Sony napi újraindítást javasolNem tudom mit lehetne még javítani a rendszeren, bár én is kíváncsi lettem volna a 8.0-ra, de ha 7.4 marad akkor is nagyon köszönöm Mircinko eddigi munkáját és további sok sikert a Rom készítésben V-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új Xperia család legkisebb tagja a 3,5 hüvelykes kijelzővel szerelt U, mely úgy néz ki, mint nagyobb testvérei. Kellemes.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone XR 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest