- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Publikus prezentációban árulkodott az érkező fejlesztésekről az Intel
- ZIDOO médialejátszók
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- VR topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
Kodi megy a shield pro-n ?
-
LouiS22
veterán
válasz
ForRedGlory #245 üzenetére
Ez az átváltás dolog engem is idegesít, pedig kiirtottam én is a cec-et. Még nem jöttem rá, hogy mi a trigger :)
-
ForRedGlory
félisten
Amit djnice is írt nagy vonalakban. Apple TV 4K-n kritikán aluli a Dolby Vision megjelenés, de általánosságban is jobb minőségű rajta érzésre minden. Nem tudom mennyit tesz hozzá ez az Enchanced AI upscaling (szerintem nem sokat), de a TV-n valahogy jobban néz ki. Az, hogy ez most leginkább a TV miatt van vagy sem, nem tudom. Minden esetre elég sok embert idegesít az interneten a téma.
Ettől függetlenül az A4K is marad, mert jó cucc, plusz kaptam hozzá 12 hó előfizetést. Egyedül az Infuse hiányzik, de a Plex is megteszi.
Egy baj van, hogy néha összeakad a kettő. Bekapcsolom az egyiket és bekapcsolódik a másik is, plusz a TV is átvált a másikra. Minden hülye CEC dolgot kikapcsoltam, mégis. Mind1, együtt tudok élni vele.
-
gaben88
őstag
Agyalok egy Shield TV 2019 vásárlásán otthoni médiafogyasztásra (HBO GO, Netflix, YouTube, Spotify, stb) és lehet, hogy néha játékra is, ha a PC-m foglalt. Még nem tudtam eldönteni, hogy sima vagy Pro. Kérdésem az lenne, hogy próbálta már valaki a GeForce NOW-t ezeken, pl Xbox One gamepaddal? Simán ment? Valahol olvastam, hogy csak kábellel összedugva megy a DS4 és a One gamepad NOW alatt. Ez létezik? Jó lenne, ha nem kéne venni egy Nvidia controllert is, ha már van otthon DS4 és One gamepad is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ForRedGlory #233 üzenetére
Képminőségben?
Gyorsaságban?Mesélnél bővebben? Milyen megjelenítő pl?
-
Zsolty20
senior tag
válasz
Mezga Aladár #238 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat.
A szerver nálam nem szempont, NAS-ról van futtatva a szerver. -
Zsolty20
senior tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy a sima Shield TV (2019)-ben van PLEX kliens alapból? A szerver része nem érdekes, megoldott dolog, de jó lenne ha lenne kliens legalább.
-
Szpilu__25
tag
Van új update a 2019hez ismét:
Pl: gyorsabb a Volume álltása erősítőn, ami engem zavart. -
LouiS22
veterán
válasz
ForRedGlory #233 üzenetére
Nem ismerem a plexet, de erős a gyanúm, hogy szerveralkalmazás lévén fut a háttérben és bár te "lekapcsolod" a Shieldet, az valójában csak standby-ba teszi, hiszen a valódi lekapcsolással pont a szerver lényege - a folyamatos online mód - veszne el.
-
ForRedGlory
félisten
Néhány napja használom már az Nvidia Shield Tv Prot (2019-es) és baromira elégedett vagyok vele. Keresztbe lenyeli gyorsaságban (és főleg képminőségben) az Apple TV 4K-t.
Egy dolgot nem értek, bár ez lehet inkább Plex kérdés. Hogy tudom lejátszani mobilról a filmeket Plexen keresztül, ha a Plext servert futtató Shield nincs bekapcsolva? Véletlen elindítottam egy filmet és meglepetésemre el is indult, miközben a Shield nincs bekapcsolva. Ez valami feature vagy inkább magic.
-
ForRedGlory
félisten
Éppen előbb került az alzán raktárra. Le is csaptam rá. Holnap megyek átvenni.
Mondjuk felbontott, tehát valaki visszavitte 14 napon belül, de pont nem érdekel, mert nem az a termék, ami elhasználódhat. Plusz így 70-ből megúszom, ami a csodás euró árfolyam miatt kb az új ára alatt van. Boldog vagyok.
-
LouiS22
veterán
válasz
ForRedGlory #230 üzenetére
2 nap alatt itt van amazonról is, szóval sok értelme nincs várnod. Olcsóbb nem lesz itthon sem.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Szpilu__25 #229 üzenetére
Napok óta nincs, bár amilyen felárral dolgoznak. Lassan már az sem érdekelne, max veszek hozzá náluk +3 év garit, hogy jó drága legyen, de legalább hülyére legyen biztosítva. Már nagyon venném, hiányzik a saját filmes Dolby Atmos.
Elvileg az amazon.de-n lesz 1 héten belül. Meglátjuk...
-
Szpilu__25
tag
válasz
ForRedGlory #228 üzenetére
Én az alzan vettem. Ott sincs?
-
ForRedGlory
félisten
Egyébként ilyen szinten hiánytermék a Shield TV 2019 Pro? Akárhol nézem, sehol sincs raktáron. Kínomban már az amazon.de oldalon is megnéztem, de ott sincs.
-
LouiS22
veterán
válasz
ForRedGlory #226 üzenetére
-
ForRedGlory
félisten
Jah, hülyeséget írtam. :) A/V akart az az A/R lenni, azaz a hangrendszer.
Viszont örülök, hogy megy. A Shield TV Pro bemegy a hangrendszer HDMI bemenetébe, a hangrendszer meg ARC-on csatlakozik a TV-hez.
Kb ugyanígy van most is, csak jelenleg a PC-ből megy az a HDMI, ami akkor majd a Shieldből fog.
-
LouiS22
veterán
válasz
ForRedGlory #222 üzenetére
Nem csak elvileg, gyakorlatilag is megy az atmos 2019-es shield+netflix kombóval.
A rövidítéseid viszont számomra kicsit zavaróak és nem is sikerült feloldanom az A/R párosítást.
Magyarul elmondom. Ha van egy 2019-es Shielded (gondolom a pro nálad azért kell, mert abba dugnád a vinyót a filmmel), és van egy erősítőd, ami Atmos képes, és van egy hangfalszetted (ezt írtad, hogy van, ráadásul ha jól olvastam, akkor atmos képes ő is
), akkor a TV HDMI ARC + erősítő, valamint Shield bemegy erősítőbe kombóval megtörténik a csoda. Értelemszerűen a Shieldre majd kelleni fog egy lejátszó (ha jól sejtem Kodi lesz a nyertes
)
Megjegyzem, 4K HDR-t Youtube-ról a Shield sem fog lejátszani.
-
peti85
senior tag
válasz
ForRedGlory #222 üzenetére
A 2019-es SHIELD Pro-val megy elvileg Netflix-en az Atmos: [link]
-
ForRedGlory
félisten
Valaki segítsen már, mielőtt heregörcsöt kapok. Teljesen rá vagyok feszülve a témára, mert hamarosan új lakásba költözünk, ahol a PC és a TV külön szobában lesz és nem szeretnék lyukra futni. (Potyára meg pláne nem szeretnék venni egy Shield TV Pro-t).
Amennyiben a Shield TV Pro-ra rákötök egy külső merevlemezt, amin van Dolby Atmos hangsávval megáldott film, akkor az át fog menni az A/V receiverbe? (Nyilván HDMI-vel lenne összekötve a Shield és az A/R, míg az A/R HDMI ARC-on kapcsolódik a TV-hez.
Nagyon nem akarok lemondani az Atmosról, mivel pont nemrég vettem egy Samsung HW-Q90R soundbart, amit jó lenne továbbra is kihasználni.
(Amúgy hihetetlen, hogy az Apple TV 4K nem játszik le 4K/HDR anyagot youtube-ról, a Shielden meg nincs a Netflixen Atmos. Milyen jó is lenne, ha valami végre mindent tudna.)
-
HUNgabus
senior tag
sziasztok
még mindig ezen a HDR-SDR konverzión jár az agyam, tudom hogy a Shield nem támogatja, de van avmi amit nem értek,
hosszas böngészés, keresgélés után kiderítettem hogy több profilja is van,
Profile 7 DL - ez 2 videósávot tartalmaz, alapsáv HDR10/HDR10+ és egy másodlagos ami a DV metaadatot hordozza magában
ezt elvileg lejátszó bármely HDR10 képes lejátszó és megjelenítő is, csak nem lesz "olyan" szép mint egy DV lejátszó-megjelenítő esetében, de nem is fakó, szürke használhatatlan...
Profile 5 SL - ez csak DV sávot tartalmazza, csak DV képes lejátszó!megjelenítőn lesz szép a képe, vagy ha képes az eszköz lekonvertálni SDR-be,
na most ezt ugye nem tudja a Shield,gondolom a HDR10/HDR10+ lejátssza szépen, vagy CSAK a DV 5 single layer filmek lesznek fakók vele,
ki tudná próbálni nekem ezt vki? vagyis hogy egy DV 7 dual layer filmet lejátszik egy nem DV megjelenítőn hogy milyen a képe? vagy hogy ilyenkor mit jelezz ki, DV gondolom kijelzi hogy az ,de ilyenkor csak HDR ír ki vagy vmit,
aMAG-on benne van a nevében hogy milyen DV van benne, így könnyű kideríteni,
köszönöm
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Woodcutt3R #218 üzenetére
Derék én onnan telepítettem. Shiled tv 2019 Teljes reset utáni újra telepítés.
-
LouiS22
veterán
válasz
Woodcutt3R #218 üzenetére
Nekem is gyáriznom kellett és utána jelent meg. Ne kérdezd, hogy mi az összefüggés.
-
Woodcutt3R
tag
válasz
Mezga Aladár #215 üzenetére
Én nem találom a playstore-on.
-
HUNgabus
senior tag
köszönöm, akkor sajnos nem nekem való ez a lejátszó, pedig a DolbyVison miatt jó lett volna, de így szenvedés lenne, kb fele-fele a 4k HDR TV lejátszás és az FHD projektor használata,
akkor marad a zidoo z10, abban nagyon jó a HDR-SDR konverzió, majd ha megoldják az nVidia fejlesztők talán váltok,
köszi
-
LouiS22
veterán
válasz
Mezga Aladár #215 üzenetére
Ign, valamit alkottak a srácok
-
Mezga Aladár
veterán
Normálisan elérhető és telepíthető a play-en a HBO GO.
-
gyűrű
addikt
válasz
HUNgabus #212 üzenetére
Nem tudja. Ugyanolyan mosott képet csinál mint a boxok egy része is..
NVIDIA Shield TV kernel doesn't support this. -
HUNgabus
senior tag
még lenne egy szakmai kérdésem a rendelés előtt,
a Zidoo x10 tudja a HDR filmeket lejátszani SDR módban ami nálam fontos dolog mivel a TV HDR a projektor viszont nem, ezt tudja a gép? szépek a színek SDR módban is?
-
Mankó
veterán
SziasztoK!
Valaki tudja pontosan, hogy mik a Pro és a sima változat különbségei a +1 Gb ram és a csatlakozókon kívül? 4k, hdr, atmos, kadencia helyes lejátszás, formátunok támogatása az ami fontos.
Filmek nálam NAS-ról érkeznek, nincs nagyon szükségem az USB csatikra.
Köszi -
HUNgabus
senior tag
sziasztok
kérdésem lenne ( végig olvastam mind a 200 hsz-t, így nagyjából képbe vagyok az HBO app külső telepítésével, van kandencia helyes lejátszás, frame váltás, stb. )
eddig egy Zidoo x10 medibox-ot nyúztam/zok, az mellé/helyett kellene vmi ami a lehető legtöbb formátumot kezeli, ( HDR-ek, x265, 4k60fps, stb ) csak film/sorozat lejátszás HDD-ről, néha netflix, HBO, LG oled és sony projektorra kötve
( a filmek a "szokásos helyekről beszerezve vagyis az ottani formátumok támogatása )jól gondolom hogy egy ilyen eszköz (pro) beszerzésével nem nagyon nyúlnék mellé?
az ár számomra másodlagos, inkább a minél nagyobb és stabilabb formátum támogatás az ami a fontos,
köszönöm
-
peti85
senior tag
Na ma teszteltem egy kicsit. Refresh Rate-ben kikapcsoltam az automatikus váltást, viszont az aktuális frekvencia kiírását OSD-n meghagytam. Valóban működik Kodi-ban mindenféle külső program nélkül! Elképzelhető hogy amikor vettem a Shield-et még nem ment önmagában Kodi-val, azóta meg meg sem próbáltam RR nélkül. Így azt hiszem le is törlöm a RR-et, mert tök felesleges, másra nem használtam, csak Kodi-hoz. YT-nál nem fontos nekem a kadenciahelyes lejátszás, ott csak rövidebb videókat nézek, nem mozizok onnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Synology NAS
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Készül a Xiaomi Smart Band új generációja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 7600 - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 8400F - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ASrock B460 Steel Legend LGA1200
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5500 - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest