Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
Egy ideje (de az Android 11 telepítés óta megállás nélkül) szenvedek a Plex munkára bírásával.
Egyszerűen hibába állítok be szerintem mindent, a nyamvadt filmeket és sorozatokat nem indítja el. Indítás után pörög a kis karika a vételenségig és már lassan ott járok, hogy kivágom a francba az egészet.
Bezzeg minden más kliens (emby, kodi) pöccre elindítja a tartalmat, illetve a TV-n lévő Plex is hibátlan.
Más nem tapasztalt még ilyet?
-
sagit
veterán
igen, hdmi-n, tidal appban mondjuk nem, ott 96 khz-ig van minden, de az már eddig is ment úgy ha mastereket hallgattál, mqa hiányzik csak onnan, reménykedtem hogy mqa képes daccal menni fog, sajnos nem megy
amazon musicon instant 192 kHz ahogy mondod, mással nem próbáltam
a sony appban dac-al nem, legalább is én erre a következtetésre jutottam
ha sima nem high beállításon van, illetve a match mittudomén' audio nincs bekapcsolva akkor megáll a vége 44 v 48 khz-en, erre nem emlékszem márviszont ha bevan akkor megy szépen, legalább is a dac status ledje vált, erősítőn nem tudom ellenőrizni mert analóg a jel ugye
az hogy 24 bit abból gondolom (mivel ez se ellenőrizhető sehol) hogy dac nélkül ez a sony app csak hibásan tudta minden beállítással lejátszani a 24 bites számokat, dac rákötése után megy hibátlanul
uaap -t meg holnap letesztelem, megvan véve egy ideje
bluesound nod2i vételének az elkerülése lenne a cél de úgytűnik jobb lesz ha eladom a dac-ot és veszek azt
-
ugyes
senior tag
Akkor elméletileg mindent felkonvertál 24/192-re.
Havi 10USD (éves előrefizetésként) a másik verzió. 2-2,5 éve emelték meg 500-ról. Nekik a havi előfizetés a preferált, ezt írták.
Én előfizettem az örökéletre, az elég ingatag HUF/USD árfolyam miatt. Ez volt akkor a karácsonyi ajándékom....
Vettem egy RPI4-et, azon fut RoonBridge és abba kötöttem be a DAC-ot. Shield-en sem rossz a hang (Plex-szel hajtom), de a Roon jobban szól. -
sagit
veterán
#2094: ja azt hittem kevesled ami kijott belole
megjött ma a dragonfly cobalt dacom
tidal app alatt semmit nem vált, folyamat fehéren világít ami nem is tudom mit jelent mert elvileg ezek a színek vannak a status leden ( DragonFly Cobalt - Status/Sample rates supported (LED indicator color code): Standby (Red), 44.1kHz (Green), 48kHz (Blue), 88.2kHz (Yellow), 96kHz (Light Blue), MQA (Purple)). Nem hiszem hogy keverem a világos kékkel,
kevésbe is tetszik a zene onnan vele mint ha hdmi-n menne ki a jel de működik.pure direct modban is és ha hagyom hogy a szoba korrekcio oda-vissza alakítsa akkor is kevésbé tetszik mint direktbe hdmi-n a tidal
fun fact: telefonommal hibátlan a tidal ugyan ezzel a dac-al, megy minden frankon mqa-val, tehát az android tv-s app a kaka
ugyan ez van amazon music-al , nem vált frekit, csak fehéren világít ott is de az az app amúgy is full bugos még hiába szól amúgy jól dac nélkül is
viszont a sony féle ajánlott lejátszó működik zene ügyileg csak a kezelés borzalom, de kijön belőle szépen a 24bit/44/48/82/96 khz.
az megy bitperfect dac nelkül is, vált az erősítő de csak 16 bites zenékkel, 24 bites zenék dac nélkül elindulnak ,de csak recsegés az eredmény
tehát a tidal tudja/tudná droidon
app is van ami zenét is le tud játszani csak nem droid tv-rekár érte, így nem hiszem hogy megtartom
bár kaptam hozzá 2 hónap roon-t arra még rálesek
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2092 üzenetére
A spotyn van egyáltalán attól jobb anyag? Nem. Indult el a hifi nem? Meg midnig a 320as aac vel bohockodnak vagy tévedek? Mert akkor vissza lesek oda.
A 2 gondot egybe olvasót, azért nem értettem.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2089 üzenetére
"Az usb dac, hangkeresés probléma még javításra vár."
az micsoda pontosan? nem jott meg a dacom es el kell utazzak ma-holnap sajnos, nem lesz semmi idom jatszani vele
-
Saughassy
aktív tag
Én egyelőre még nem frissítettem, csak hardvert. Fullhd teverol 4k rá váltottam de a Plex ezt sem mindig komazza. Akadasokat produkál, van esetleg valami 4k/hdr specifikus beállítás, ami elkerülte a figyelmemet? A szerver NASon fut és Kodival nincs is probléma.
-
Mezga Aladár
veterán
Megoldódott a Plex problémám. Úgy tűnik nálam egybeesett a Plex frissítés és a Shield frissítése. Egy régebbi Plex kliensel rendben müxik.
Az usb dac, hangkeresés probléma még javításra vár. -
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister #2084 üzenetére
Itt van egyébként szépen felsorolva időrendileg, hogy mikor jöttek az egyes hivatalos Experience kiadások: [link]
Eszerint:
7.2.1 2018.12.24
7.2.2 2019.01.25
7.2.3 2019.04.29
8.0.1 2019.10.03
8.0.2 2020.01.28
8.2.1 2020.11.17
8.2.2 2021.01.20
8.2.3 2021.05.28
9.0.0 2022.01.13 -
MrTwister
őstag
Akkor csak a Disney+ ilyen finnyás? Persze amúgy nekünk tök mindegy egyelőre hiszen a mi régiónkban úgysincs Disney, mire lesz(nyárra pletykálják), addigra szerintem lesz hivatalos főverziós kiadás nem csak ilyen félhivatalos hotfix és gondolom azt már a nagy Dizni is elismeri!
-
MrTwister
őstag
válasz
Imi1981 #2082 üzenetére
Szerintem mivel nem aláírt firmware, így nem kapja meg a jóváhagyást a DRM-re, így gondolom Amazon, Netflix, Disney nem megy vele. Olyasmi mintha rootolnád az androidos telódat, hiszen ez is egy egyszerűsített Andridos kütyü. Pl. rootolt telefonon nem megy sok banki alkalmazás, etc. Gondolom majd előbb-utóbb ha megfelelő számú hotfix kijön azt beépítik egyetlen nagy frissítésbe aztán hivatalosan majd valamikor tavasszal kitolják! Hátha a nyuszi meghozza a 9.0.1-et. 8.0-s verziót is még 5 frissítés követte 8.2.3-mal bezárólag.
-
Mezga Aladár
veterán
Újabb hiba.
A frissítés után a plex player nem tudja lejátszani a vc1 kódolású filmeket. -
Imi1981
veterán
válasz
LouiS22 #2081 üzenetére
Ezt a hotfixet már felraktam még aznap mikor frissítettem az új droidra! Javított is jó pár dolgot. Például smb-n nem láttam a könyvtárakat de hotfix után jó lett.
Persze elolvasom már amennyire tudom Google fordítóval.
Bár engem nem érint de mi van a Disney +-al? Hotfix után nem megy?
Igazából abban reménykedek, hogy minél hamarabb jön majd az Android 12 és remélhetőleg az nem ilyen béta állapotban.
Ja és akkor várok és nem frissítek egyből mert ezt most nagyon bánom! Számomra fontos alkalmazás nem működik azóta. -
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Ha jön még hotfix az új droidra azt hol kell figyelni? Ahol múltkor letöltöttem ugyan ott?
-
tomp
félisten
válasz
Mezga Aladár #2074 üzenetére
Szóval mivel az én eszközöm tudja a DDP hangot így nem alakít át semmit csak a hangot tolja el a beállított értékre.
-
Mezga Aladár
veterán
-
tomp
félisten
330ms-ot kell beállítani szóval nem keveset.
Nincs erősítőm. Shield->TV->Soundbar az útvonal.
Érdekes, hogy van a Shield mellett egy Ugoos lejátszóm is, ott nem csúszik a hang. Lehet az automatikusan felismeri, hogy a fogadó eszköz felé mennyi az audio delay és úgy küldi mert amúgy nincs audio sync menüpont az Ugooson. -
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2066 üzenetére
ha ott a hangtipusoknal soha ne adjon ki terhatasu hangra rakom
es visszamegyek a plexbe akkor is 5.1 pcm 48kHz jon ki ha a hdmi pass through be es ha ki is van kapcsolva(mindig kilottem a plexet allitas utan a biztonsag kedveert)
ha bekapcsolom a dolby audio cuccot akkor stereo lesz de ugyan ugy 48 kHz
ha a formatumoknal visszakapcsolom a dolgokat es be van kapcsolva a hdmi pass through
akkor helyesen 96 kHz-en megy ha be van kapcsolva a dolby cucc, ha nincs, ha megy a match content audio ha nem, akkor rendesen jon beloleha kikapcsolom a pass through-t de a formatumok engedelyezve vannak akkor is pcm 5.1 48 kHz jon ki belole
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2066 üzenetére
arra az opciora gondolsz hogy a formatumoknal kivalasztom hogy soha ne adjon ki terhatasu hangot ugye?
#2067 tomp: erdekes nalam nincs ilyen gond
-
tomp
félisten
válasz
Mezga Aladár #2055 üzenetére
Nálam a Dolby audio processing be van kapcsolva(régen is be volt) mivel csak ilyenkor érvényes nálam az audio sync értéke. Ha kikapcsolom akkor csúszik a hang.
De bekapcsolva sem cseréli fel a Plex a hangsávot. TrueHD/Atmost is kiadja mivel meg van adva manuálisan, hogy milyen hangot támogat a TV. -
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2064 üzenetére
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2062 üzenetére
lemaradt a link esetleg? vagy mire vagy kivancsi, mit nezzek meg?
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2057 üzenetére
ja ertem
hala isten nalam az avr megoldja a dolgokat, de azt is ertem hogy ha komolyabb stereo-d van es a zene is fontos akkor nem fogsz avr-t venni, mert vagy nem szol ugy vagy pimaszul draga es talan meg akkor se
de akkor ezt a dolby funkciot tudom is skippelni es bekapcsolva tudom hagyni a
-
LouiS22
veterán
válasz
Mezga Aladár #2057 üzenetére
Nem tartozik rám, és ne vedd semmilyen formában támadásnak, de ha már 4K, meg házimozi és HDR, meg Dolby Vision és mifaszom... akkor egy olyan erősítő nagyjából alap tartozék, aminek nem gond feldolgozni az ilyen-olyan hangsávokat.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2055 üzenetére
en meg midnig nem dolgoztam fel mire kell a dolby audio processing
aruld mar el plsmert nalam nelkule is megy a dd/dd+/true-hd mindenhol
(netflix,amazon video,plex) -
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2052 üzenetére
es ez az aktualis droidra is igaz? en nem hasznalom mert a tv-m szamomra tokeletesen kisimit mindent,de gondoltam kiprobalom a pro-n es a tube-on is hogy tudjak valami tapasztalatot bedobni ide
-
Imi1981
veterán
A képen pont írják ami az én problémám is a refresh rate alkalmazással ! Akkor nem vagyok egyedül! Gondolom a ratesync a refresh rate alkalmazás. Már kezdtem azt hinni hogy én nem állítok be valamit rendesen.
Tomp
Play áruházból letöltött refresh rate alkalmazás működik neked jól? Vagy a gyári beállításokban is megtalálható Match frame rate? -
tomp
félisten
Nálam 2 bug van csak:
-Vimu Media Player nem látja az USB-n lévő HDD tartalmat(magát a HDD-t igen és a mappákat is de szerinte minden üres!)
-Youtube minden felbontásban szaggat!Refresh rate app tökéletesen működik AppleTV, Netflix appal.
Plex hibátlan(nem keveri össze a hangsávokat), Play Movies is tökéletes. Vimu lejátszás is hibátlan. A HDD-n lévő tartalmat fájlkezelőn keresztül el tudom indítani Vimu-val. -
-
Imi1981
veterán
Én más hibát nem vettem észre a hotfix óta de persze én csak kodi, netflix, hbo go meg youtube és chromecast - ra használom. Erősítő nélkül csak tévén így gondolom a hanggal kapcsolatos problémák nem érintenek.
Legalábbis eddig más hibát nem tapasztaltam de gondolom van ha izzik az nvidia fóruma akkor van . Csak pont az nem megy ami nekem fontos lenne. Persze tudom használni netflixet kodiban és ott kadenciahelyes a lejátszás de szeretem a netflix alkalmazást használni. Na mindegy várom hátha ezzel is foglalkozik valaki. -
Imi1981
veterán
Hát ennek nem merek nekiállni úgyhogy inkább várok hátha jön megoldás.
LouiS22
Hát ez jó kérdés. Remélem fejlesztik android 22-höz. Vagy remélem amit itt emlegettek régebben, hogy android 12-ben lesz natív automatikus refresh rate! Annak örülnék a legjobban csak győzzem kívárni. -
nevemnetudd
csendes tag
Hyperspin sem akar elindulni
. Valami megoldás?
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #2034 üzenetére
Ha helyrehozzák akkor felőlem jó ez a droid 11 is csak javítsák. A hotfix után sokat javult amúgy de a ami nekem fontos lenne a play áruházas refresh rate alkalmazás az nem működik megfelelően. Lehet az alkalmazásra kéne jöjjön frissítés.
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2032 üzenetére
Hangkereses működik az új billen ha arra gondolsz nálam, illetve van egy tesztcsomagom plexen amibe van midnen a dts-hd master tol a dolby true-hd-ig, 4k hdr-el párosítva
Nálam plexen hibátlan maradt a hang. Azt is indítja amit kiválasztok. A hotfix fent van. Visszaallitas? Volt akinek segített.
Nemtudom mi lehet az oka hogy nálam nem bugos(vagy én nem. Találtam komolyabb gondot még) , csak plex-netflix-Amazon videó-yt-twitch-tidal-amazon music van fent meg valami fajlkezelo
-
Imi1981
veterán
válasz
Mezga Aladár #2032 üzenetére
Amúgy nincsen lehetőség visszatérni az előző android verzióra?
-
Mezga Aladár
veterán
Teszteltem. Az előzmények mellett nem müxik a pro-n a hangkeresés, a plexben megcseréli a hangsávokat (ha angol dts van beállítva akkor biztosan a magyar ac3 játsza le). Kíváncsi vagyok ha kettőnél több hangsáv van akkor hogyan mixeli.
Az a véleményem, hogy ennyire béta állapotú frissítést nem lett volna szabad kiadni. -
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2029 üzenetére
tapasztalatokat varom
remelem hogy az android tv-s tidal app is tudja nem csak telefonon, hétfőn kiderül mert én streaming párti vagyok, lusta voltam még összegyűjteni lokálisan amit hallgatok, plusz a friss felfedezéseket is nagyon szeretem amit ajánlanak
amazon music app tetszik de abszolút nem lehet távvezérelni telefonnal, meg annyira se mint a tidalt , se zenét nem lehet rajta felvenni a listádba, csak telefonon... ezt nem értem, tidal is ugyan ilyen fos, ha valami tetszik telón tudom csak elmenteni
az apple musicot szívesen tesztelném de nincs app :/
deezer felejtős, nincs családi csomag ha jól tudom
roonért nem akarok extra fizetni ha nem muszájha pedig castolom őket instant visszavált 48kHz-re mind
örülnék valami szoftvernek amivel lehet ellenőrizni hány bites a jel, mert ezek a streaming appok nem közlik, erősítőm se -
Mezga Aladár
veterán
Eddig a hardver tudta a bitperfect lejátszást. Most nem tudom. Hétvégén feldobom a Sony médiacenter progiját hogy leellenőrizzem.
-
Tengri
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2025 üzenetére
-
sagit
veterán
válasz
Mezga Aladár #2021 üzenetére
Hétfőn jön a dac-om , akkor majd zaklatlak. A dolby processinget próbálgattam de őszintén nemtudom az mire jó, ahol dolby hang van ott dolbyn megy nálam, máshol meg nem kell nekem hogy belenyuljon. Hol lehet a frekit állítani? Amason music pl nekem is vált 192 kHz re, bitet nem tudom ellenőrizni sajna. Tidal eddig is váltott 88 ra meg 96ra,most is jo, plexen mennek a hd hangok különböző mintavetelezesseo, az stimmel full
-
Imi1981
veterán
Én nem frissítenék még helyedben. Nekem nem hdr-es tévém van így nem tudok a DV - ről nyilatkozni de a refresh rate alkalmazás (nem a gyári hanem a play áruházból letöltött zöld ikonos ) nem működik. Ha most minden jól működik neked ne frissíts! Vissza tudnám rakni az előző droidot megtenném.
-
Viperator
őstag
Plazma tévé van, nem tudom, hogy van-e értelme használni a refresh rate-t? (most vettem nemrég a lejátszőt)
-
Tengri
senior tag
válasz
Mezga Aladár #2021 üzenetére
-
Imi1981
veterán
Nekem ami számít csak a refresh rate alkalmazás nem működik. Mondjuk ez pont nagyon szeretném, hogy működjön de ez van. A gyári frekvencia váltás (ami a beállítások menübe van) működik de azzal nem tudom azt megcsinálni mint a refresh rate alkalmazással. Mindegy várok hátha javítják.
-
Mezga Aladár
veterán
Nálam eddig "csak" az usb audio kimenetet rontotta el. Ha be van kapcsolva a dolby processing, akkor mindent 48 khz ad ki függetlenül a beállított usb frekitöl. Ha a dolby processing ki van kapcsolva akkor mindent a beállított frekin tol ki. (44.1/192).
Amivel próbáltam: Plex, HBO GO, Netflix, Youtube, Spotify. -
Imi1981
veterán
válasz
Imi1981 #2016 üzenetére
Gyári alapra állítás megvolt refresh rate alkalmazás újra beállítva és nem vált frekit! Mit rontok el? Így van beállítva : megjelenítés többi alkalmazás felett engedélyezve, network debuging engedélyezve, videó naplózási méret 16 MB, kisegítő lehetőségek refresh rate bekapcsolva. Valamit kihagyok?
-
Imi1981
veterán
Aki frissített az új droidra annak működik (vált frekit) a refresh rate alkalmazás? Tomp írta, hogy neki működik de nekem egyáltalán nem működik (a szükséges beállításokat tudom már csináltam párszor). Még az sem működik, hogy például a netflix alkalmazás 23.976 hz-en induljon hiába állítom be! Az értesítés melyik videó hány hz-es az működik de az csak egy infó attól még nem vált frekit. Most vagy én nem csinálok valamit jól vagy Tomp tud valamit amit én nem 🙂.
ForRedGlory
Én is bánom, hogy egyből frissítettem pedig már csak a refresh rate alkalmazással van problémám. Kellett volna várni pár napot és figyelni a visszajelzéseket. Hát ez már késő bánat.
A hotfixet rakd fel mert sokat javít! -
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #2010 üzenetére
A tápból kirántva tudtam csak kikapcsolni, de utána jó lett. LOL...
Aztán hiába töröltem fájlokat a Plex könyvtárból, egyszerűen nem növekedett a merevlemezen lévő elérhető üres háttértár... lol... szóval lehúztam a merevlemezt is róla, majd visszadugva ez is megjavult...
Zseniális lett ez az Andorid 11 frissítés.
-
Mezga Aladár
veterán
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #1998 üzenetére
Oké, továbbra is egy rakás... A hotfixnek hála egyszerűen nem reagál a rohadt Shield sem szinte semmire, olyan mintha kifagyott volna, de bőszen nyomogatva a kilépés gombot, azért visszatér az életrbe. A sima beállítások sem jön be, az appok nem indulnak, a Plexet meg hagyjuk is. Mindjárt kivágom a p@csába az egészet.
-
Bishop1
tag
válasz
Mezga Aladár #2008 üzenetére
A shield a szerver, a nas a háttértár.
-
Bishop1
tag
Nálam a nas-t nem érte el, és a plexen nem indította a filmeket, visszaállítás után minden ok. Hotfix nem kellett.
Refresh Rate alkalmazás Shield specifikus beállításához találok valahol leírást? -
peti85
senior tag
Én is feltettem tegnap a frissítést a 2015-ös ShieldTV-re. Első induláskor kicsit darabosan működött (szaggatott) és nem működött a távirányító, gondoltam újra kell párosítani, de a TV-jével sem ment CEC-en. Telós SHIELD TV app-al egereztem a menüben, próbáltam párosítani, de nem ment. Újraindítottam kézzel az egészet és utána nem voltak ilyen gondok. A NAS megosztást sem kellett újra csatolni, Kodi és SmartTube működik. Leginkább ezeket használom. De majd ma este jobban letesztelem.
Azért durva hogy a 2015-ös hardverre kiadják a legújabb frissítéseket, le a kalappal. (Tudom hogy az új hardvere is szinte ugyan ez, de akkor is) -
atyec7
tag
Frissített a Pro 2019 (shield experience upgrade 9.0.0 frissítést, és van Kodim, és Netflixem is), de nem értek pár dolgot. Tapasztalt valaki ezek közül valamit? A Kodi "csak sztereo". Előtte kezelte 5.1 és 7.1 csatornákat is az erősítő felé. Bármit adok neki csak "sztereo jön ki belőle". A Netflixből meg "eltűnt" a Dolby Vision. Sima HDR, ami max. elérhető. Vissza lehet állítani a megszokott dolgaim, vagy mostantól ezek a "butított" változatok használhatóak a frissítés óta?
-
tomp
félisten
Nekem is megérkezett a hotfix.
Plex Media Server már nem tol "A szerver beállítások nem állnak rendelkezésre." üzenetet hanem tökéletesen megy. A rákötött HDD-t is beolvasta.
Vimu Media Player továbbra sem látja a HDD tartalmát.
AppleTV app pedig Dolby Vision esetében nagyobb fényerőt ad!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest