Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Ezek közül egyedül az optikai kimenet ami jól jönne valóban. De megvagyok az ARC segítségével is.
SD foglalat? Minek? Ott van 2db USB!
Mi a baj a képpel? HDR és DV szép rajta. FullHD-t jól skálázza fel.
Kikapcsoló? Kényelmes lenne mindig oda menni? Nálam ha nem a Shield-re van a TV kapcsolva akkor a LED csík nem világít. -
g@bo
nagyúr
3 nap shield birtoklás után kijelentem, hogy a minix u9-h eladása (15k ért itt alig vitték el..) felesleges volt, jó lejátszó, de azért egy vicc is 80 ropiért..
- nincs optikai hangkimenet (erősítő mivel? gányolás)
- nincs micro sd foglalat
- alig telepíthető rá android játék (fallout shelter, sim city...??)
- nincs a gépen kikapcsoló gomb, csak távval megy
- középszerű kép+ állati jó a távja, a hangkeresés profi magyarul is, pl. youtube
+ gyors, kodi szépen bepörög
+ online tartalomfogyasztásra jó, netflix tép
+ nem logikus menü rendszer, android tv
+ jó támogatás (fw) -
Assdak
őstag
Sziasztok,
A múlt hét végén került beüzemelésre egy Shield TV Pro, egy LG C9 mellé.
Pár kérdésben szeretnék segítséget kérni első körben,- Vannak e ajánlott beállítások? AI Enhance jelenleg bekapcsolva, medium beállítással. Kép formátum, 4k 24 fps, DB Vision+HDR. Főleg stream szolgáltatókon keresztül nézek sorozatokat, filmeket.
- Jelenleg a csatlakozás, SHIELD @HDMI > Tv @optical > Sound Bar. Valamiért, ha éppen menüben görgetek, a soundbar-on halk pattogás hallható. Ilyennel találkozott már valaki?
- Alap menü kissé elmosódott, fakó. Elképzelhető, hogy a shield menüje nem natív 4K?
Ezen felül, GameStream-el kapcsolatosan lenne pár kérdésem.
A PC monitorom szintén 4k HDR képes.- Hogyan tudom elérni, hogy játékok esetében a HDr éljen? Forza Horizon 4 esetében alapvetően opció sincs a bekapcsolásra. Ha a PC-n engedélyezem, a Windowsba épített HDR beállítást, akkor az opció elő jön, viszont a TV képére ez esetben sem HDR kép kerül.
- Direktbe a PC desktop elérésére az explorer.exe -t linkeltem. Ezen keresztül működik minden, ahogy kell, viszont a kép valamiért fakóbb, és kissé furák a színek. A monitor amit a PC-hez használok IPS paneles, a TV pedig ugye OLED. Valamiért viszont a PC képe sokkal élénkebb. Ez a különbség játékok esetében nem figyelhető meg.
Előre is köszönet!
-
tomp
félisten
Este 2 DV filmet is megnéztem. Nem omlott össze a Plex. Ezek szerint nem a Plex app volt a hibás hanem a PC-n futó Media Server!
fojtviki
Nekem fent van tartaléknak a Network Browser és az ExoPlayer. Így ugyan úgy elérem a filmeket -
Nohat en nem nagyon tudom
Lehet fel kene raaknunk a Kodit is veszhelyzet esetere
-
konigjanos
senior tag
a plex most nálam is használhatatlan, azóta csak az xplayt nézem.
-
Nem akarom elkiabalni, de 2 napja jott egy Plex frissites, azota nem fagy, nem lep ki a shield a DV filmeknel. Meg egy 130GB-os verziot is kiprobaltunk, es mint kes a vajban
Remelem igy is marad
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
djpundro #983 üzenetére
Hagyjadmár..., mert nincs ilyen, hogy minden film.
A Netflix tartalmak több, mint 90%, de inkább 95 az 23.976-ban készült és ha erre van állítva a rendszer, akkor nincs semmi gond. Ha meg belefutok olyanba, mint pl 25, akkor megnézem a tévén, mert a refresh rate valóban egy bugos lfsz. HBO GO-ra van engedélyezve, de ott meg teljesen frankón működik.
És abban igazad, hogy ezt miért nem tudja a tévével lekommunikálni, de egy firestick-kel ne hasonlítsuk már, mert kb ég és föld a kettő között a különbség.Nekem, pl nem netflix-re kellett az nvida shield pro, hanem filmek lejátszására, úgy, hogy rácsatlakoztatok 2x4 TB HDD-t az USB3 kimenetre és röhögve kezeli, amiről bármikor megnézhetek Dolby vision-tól kezdve a manapság létező összes hangformátummal filmeket, ehhez képest egy firestick, kb ovis szinten van.
Tudom mert volt nekem, meg a gugli 4k-s kütyüje is. Mind a kettőt visszaküldtem.
-
djpundro
aktív tag
Nem ertem ha a TV en megy kisüles nelkül a Kadenciahelyes Netflix ,miert nem lehet megoldana az Nvidian is hogy ne akadjon meg minden film elinditaskor?!
-
djpundro
aktív tag
-
djpundro
aktív tag
Szerintem annyit nem er az nvidia.Dehat attol függ kinek?!
Nekem egy 30€ os Fire stick nagyon bejött.
Ha nem volna Stickem ,megtartottam volna ,mivel soha nem gondoltam volna hogy az Nvidia aranak a töredekeert mit lehet venni?!Remelem erthetö amit irtam.Ha nem ,akkor ennyi ,többre nem vagyok kepes.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
ma van az utolsó nap, h 14 napon visszavigyem a (bontatlan, 72e volt) shield-et, fentebb megint egy elégedetlen felhasználó volt, mit javasoltok?
-
djpundro
aktív tag
Ez mind igaz .Vagyis nem igazan.
Netflixet a tv sajat app javal nezem ezentul , kadenciahelyes es nem akad meg 1 x sem .
Dolby Vision fel ? Ha volna is ,en hülyesegnek tartanam ,mindent DV ben nezni .4K all fell ,az van .Az meg nem er semmit.
Ja igen ,mivel a Tv em HDR10+ is tud ,a Stick lejatsza ellenben a Shield nem tudja . -
djpundro
aktív tag
3 dolgot hasznalok .
Plex sticken ugyan az .
Smart You Tube sticken ugyan az.
Netflix ,amit inkabb tv en hasznalom ezentul ,mivel a kadencia valtas vegett elsötetül 2x a kep az Nvidian .Szerintem nincs jol megoldva ,nekem baris nagyon zavaro.
Különben jo kis keszülek az Nvidia ,csak nekem ,igen csak nekem a 180€ os felarat nem eri meg.( Stick 30€ volt) -
djpundro
aktív tag
Nvidiat visszaküldtem ,egyszerüen a Netflixnel minden film inditasnal a 2x i kisüles ,sötet a kepernyö ,es tudom kell hogy valtson es igy müködik de megis nagyon zavart ,nezem a teven es ott nem al meg .
A Fire 4k stickhez rendeltem Gigas Lan adaptert es a Netflixet meg nezem a TV vel .
Nem jogos a nagy felar az Nvidia nal .Lenyegeben Plex re csak kell . -
djpundro
aktív tag
Ezek erdekes dolgokok ,nalam is a Cec kapcsolja at mivel a Philips Oled754 nel,nem tudom miert is ,de vagy 6-7 masodperc eltellik (nem android ,hanem Saphi ) mire elöjön a HDMI bemenetre valto menü es hogy csak a HOME Gombra nyomok az Nvidianal igy rögtön 1-2 masodpercen atvalt a CEC en keresztül .es ha a Sat belterimre (Octagon SF8008) akarok vissza ott meg csak a bekapcsolo gombjaval . Ennek nagyon örülök ,mert voltak nagy keveredesek nalam a CEC vegett.
Es nalam nagyon fontos a sorrend amikor a Sat belterit es tevet bekapcsolom .Elsönek tv et majd Sat belteri ,ha nem igy teszem ,akkor sokszor a Sony Soundbar on nem jön meg a hang .
Mindenesetre az Nvidian nagyon jol megvan oldva a Cec es az alatta levö bealitasok .
-
trance89
őstag
Eddig én is így használtam de túl kényelmetlen volt számomra, főleg mert ha videó indítás után hosszan rányomtam a menü gombra néha átváltott elsőre de többnyire elkezdett utána újra bufferelni a videó és a freki váltást meg kellett ismételni vagyis szinte minden tartalomnál 2 hosszú gombnyomás kellett, nagy ritkán kellett csak 1x nyomnom
Ez valszeg az elcseszett ADSL netnek köszönhető
A refresh rate app-al viszont már alig nyúlok a távhoz, összehasonlíthatatlanul nagyobb a kényelemfaktor -
trance89
őstag
válasz
djpundro #954 üzenetére
Igen ott
Nekem 2160p-re van állítva mert 4K TV-n használom
Egyetlen hátránya ennek a megoldásnak hogy a netflix app görgetéskor kicsit darabosabb/nem túl folyamatos de így sokkal használhatóbb mint amikor minden egyes videó indításakor manuálisan át kellett kapcsolni a frekit, fél órás sorozat részek darálásakor már már fárasztó volt -
-
Danex
addikt
válasz
djpundro #955 üzenetére
most kicseréltem mindkét kábelt hdmi 2.1-re, nagyon reménykedem hogy ennyi lehetett csak a gond, ha nincs a dolby vision formátum benyomva akkor még sose tapasztaltam ezt a hibát.
Az a baj, hogy lehet a soundbar is, de így, hogy ennyire random lehetetlen debugolni, főleg hogy amúgy sehol semmi beállítás erre. -
djpundro
aktív tag
Nekem 2X törtent meg 1 het alatt hogy nem volt kep es teljessen havas kep jött be ,mind regen amikor llejart az ejszakaban a tv müsor .Mikor kihuztam a hdmi t es vissza ,akkor visszajött .Nagyon zavar mert nem tudom miert törtent .Most napok ota jo ,de visszajöhet a problema .
Csak most ha elinditom peldaul a nagykutya filmet az 25 filmkockas es akkor meg annal 2x i megalas törtenik .
-
djpundro
aktív tag
válasz
trance89 #952 üzenetére
Igen ketszer es meg ki is lepett a netflixböl . Most a Refresh rateba kell a Netflix ben Startup display mode nal alitani? Es 1080 vagy 2160p re jobb tenni ? Persze 23,976 re mind a kettö esetben .
Most peldaul a Vervonal arnyai film elinditasnal 1 x sem al meg .Jo ötlet volt töled az info .
-
Danex
addikt
Valaki tapasztalt olyat, hogy készülék bekapcsolasakor nincs kép?
Rendszerem ShieldTV Pro -> Samsung hwq70r soundbar - > Sony XF90
Kb 10inditasbol 1-2 esetben nincs kép és csak az segít ha kikapcsolom a teljes formátumot a TV-n így ilyenkor bukom a dolby visiont visszakapcsolásig.
Egyik kábelt már cseréltem hdmi 2.1re, hogy nem-e ott van -e gáz.
-
trance89
őstag
válasz
djpundro #951 üzenetére
Igen de te kétszeri elsötétülésről írtál minden film indításnál, erre írtam a megoldást
Ha viszont 4k 23,976-ban indítod a netflix appot akkor elég ritkán fog váltani, max ha böngészed a kínálatot, viszont mivel a legtöbb anyag 23,976-ban van így nem túl gyakran lesz váltás -
trance89
őstag
válasz
djpundro #948 üzenetére
Valszeg igen, de nálad akkor rosszul van beállítva
Az nvidia fórumon az app topicjában is leírták hogy a netflix appnál lejátszás közben nem vált rendesen ha 60-ról vált lefele, megoldás:There is problem when change from 59.94hz or 60hz to lower durning video playback. Solution 1: Restart video by exiting to home menu and launching something different (or wait for trailer starts). Solution 2: Set default refresh rate to 23.976fps for netflix app, it looks that changes from this 'base' is working fine without restarting video playback.
-
djpundro
aktív tag
A netflix nel film indotasnal 2 x is megszakad a film ,ez a Refresh rate app vegett van ?
A masik meg az ALL felkonvertalasi opcio vegett gondolom hogy van ez a problema ,hogy mar 2 x egyszerüen elment a kep es hang volt ,a tv en olyan kepet adott le mind regen amikor nem volt adas a tv en es nagyon havazott .Amikor Kihuztam a HDMI kabelt es vissza akkor megjött.
-
Tengri
senior tag
válasz
bigacsiga962 #945 üzenetére
A TS fájlokra utalt a linked (2020 októberi bejegyzés).
Most gyorsan ki is próbáltam the.matrix.1999.repack.2160p.dolby.vision.sl.remux TS-sel és viszi hibátlanul. -
tomp
félisten
válasz
bigacsiga962 #945 üzenetére
MP4 és MKV-ból tökéletes a MEL és FEL típus is!
-
bigacsiga962
tag
Sziasztok
Dolby vision lejátszás megszünt Plexen?
https://forums.plex.tv/t/dolby-vision-ts-files-fail-to-play-on-latest-plex-release-nvidia-shield-pro/648814 -
djpundro
aktív tag
válasz
Terenszhill #938 üzenetére
Megvan mar en bekapcsoltam a rfresh appnal is meg sajat maganal a smart you tubenal is.A smart appnak van sajat es igy összezavarodott.
Amugy most hogy a Fire stick 4k melett van Nvidia Pro m is ,nem nagyon latom az ertelmet hogy az Nvidiat megtartsam.
A stickel a Plex 5Ghz Wifin perfektül megy .Nas Ds118 as Sinology van es azon a Plex server.
You tube smart is megy a sticken jol.
A stick 30€ volt az Nvidia 200€ .
Megeri a felarat ? -
bigacsiga962
tag
Segítsetek
Shield pro-n van a plex
nem tudok a saját könyvtárakba /movie, Music, TV show/ belépni azt irja frissitsem a plexet rákattintok és csak teker de semmit se csinál
van ötlet vagy telepitsem ujra ? -
Terenszhill
csendes tag
válasz
konigjanos #939 üzenetére
Amikor elindul egy YT videó vagy film, akkor a TV (Panasonic) a bal felső sarokban kiirja, hogy mekkora a felbontás. Infó gombbal is meg tudom nézni. Ha 1080p a videó és mégis azt írja, hogy 3840x2160, akkor a Shield felskálázva játssza le.
-
konigjanos
senior tag
válasz
Terenszhill #938 üzenetére
amúgy honnan látni, hogy fel an skálázva?
-
ugyes
senior tag
válasz
Mezga Aladár #931 üzenetére
Nekem a távolabbiban van (jobb oldali, szemből nézve). Azonnal felismeri.
-
LeMiki
tag
válasz
Szia,
Érdekelne, hogy miért is kell bele USB dac? Azt hogy és mire használod itt?
(nem ismerem ezt az USB dac témát, ezért kérdezem)
-
bigacsiga962
tag
válasz
bigacsiga962 #933 üzenetére
ezt megoldottamcsak köszi
ujabb gond a plex nem enged hozzáférni az eddig telepitett meghajtohoz
kéri frissitsemn aztán csak tekereg és semmi
van miegoldás vagy mindent ujra telepiteni -
bigacsiga962
tag
Sziasztok
Segítsetek
A Shield pro-nál hogy tudom a dolby vison-t beállitani
display beállitásoknál csak a hdr ready jelenik meg -
tomp
félisten
válasz
Igen, nem egyforma a 2db USB! Ez a Samba megosztásnál is látható mivel csak az első USB-vel működik amit ki is ír ha a másikba van dugva a HDD.
-
Mezga Aladár
veterán
Hátha valakinek jól jön.
Shield TV 2019 Pro + usb (XMOS) dac.
Ha a HDMI porthoz távolabbi USB portba van dugva akkor bizonytalan az eszköz felismerése amikor bootol.
Ha a HDMI porthoz közelebbi portba van dugva akkor tökéletes.
A gyári leírás szerint nem egyforma a két USB port. -
ugyes
senior tag
válasz
wrathchild #925 üzenetére
Ha visszaolvasol, pl. a 912-es hsz-re, akkor már vannak is válaszok a kérdésedre.
Miért javasolt a SSD? Ha direktben kötöd össze, akkor gyorsabb. Másrészt, ha kiteszed a Plex adatbázist a vinyóra, pl. ne foglaljon a belső tárhelyből, akkor kisebb eséllyel huny el a vinyód, ha SSD.
Ha nem használod, mint Plex szerver, akkor pedig majdnem mindegy. -
chemand
aktív tag
-
djpundro
aktív tag
válasz
Terenszhill #922 üzenetére
"Resolution Switching-et nem kapcsolom be, mert azt szeretném, ha a shield és nem a tv csinálná a felkonvertálást."
Mivel szeretnem hogy az nvidia shield konvertaljon fel mindent ,a felkonvertalas be is van kapcsolva ,
de
nalam nem tudom miert ,az original You tubenal minden 4k ba van felkonvertalva es amikor a Smart you tubet hasznalom az minden videot abba jatsza le ami az eredeti felbontas .Valami a bealitasnal nem jo?
Meg kesöbb megnezem ,bevan e kapcsolva ez a Refresh Rate Switching ,de ha az egyiknel müködik a felkonvertalas ,kene a masiknal is ,vagy ? -
djpundro
aktív tag
Szia
Nekem egy Synology Ds 118 as Nas om van .Es azon a Plex szerver( Nvidia shield Pro es masik szobaba Fire Stick 4k) .Mivel van 2 kinti kameram is a hazon es közbe közbe vesz fel minden mozdulatot ,gondoltam hogy ssd re kicserelem a nagy 3,5 es Wincsit benne.
De ugy halottam ,mivel csak Gigabites a vonal , igy semmit nem javit egy ssd ,mivel egy ssd 500 megabittel is elmegy ,tehat felesleges .
Te ezt nem igy gondolod? -
chemand
aktív tag
válasz
wrathchild #925 üzenetére
Szia!
Nekem is ma érkezik a Shield TV Pro.
Az 1-2. kérdésed engem is érdekel, a 3-ra van válaszom. A gyorsabb másolási sebességen kívül nem gondolom, hogy különbséget fogsz tapasztalni filmnézéskor. Nekem NAS-ról mennek a filmek/sorozatok gigabites hálózaton keresztül és a hálózat a szűk keresztmetszet nem a NAS-ban lévő HDD. Így is bőven elég a sávszélesség filmnézésre. Ezért ha csak nincs felesleges SSD-d, bőven jó a HDD is. -
wrathchild
tag
Üdv! Holnap érkezik a Shield TV Pro, az első médialejátszóm.
Plex, Kodi, nekem minden új a témában. A lehetőségeket is majd akkortól tanulom, mi mindenre lehet jó ez a cucc.
Első körben a külső USB3.0 HDD-met csatlakoztatva szeretnék rajta UHD, HDR, DV filmeket nézni. Hallani pedig a Shield-et HDMI kábellel egy 5.1 Denon erősítőhöz csatlakoztatva.
Kérdéseim:
1:
van bármilyen megfontolandó, alkalmazandó tennivaló/tanács a kezdeti lépésekhez, Shield beállításokkal kapcsolatban?
(Pl egy kolléga írta, hogy az automatikus frissítéseket kapcsoljuk rögtön ki, bár azt már elfelejtettem, miért...)
2:
UHD-nál alacsonyabb felbontású anyagot mivel ajánlott felkonvertáltatni?:
a Shield-del, az erősítővel, vagy a /4K/ TV-vel? Valamely eszközön szükséges ezt kikapcsolni, vagy hagyok mindent, mindegyik teszi a dolgát?
3:
Azon kívül, hogy sokkal gyorsabban tudom a laptopról a filmeket átmásolni a külső merevlemezre: bármilyen okból ajánlott inkább külső SSD használata e célra a külső HDD-vel szemben?
Köszönöm! -
konigjanos
senior tag
válasz
Terenszhill #922 üzenetére
-
gu007
aktív tag
Sziasztok! Még sikerült egy jóárasított "csövet" beszerezni az Alzáról. Ma be is üzemeltem és szerencsére jól működött a Plex dovi lejátszás (Beverly Hills-i zsaru, GoT és Csernobilba néztem bele) és az atmos is. Másra nem is akarom használni tv-n van netflix és youtube teljesen jó. Szóval ha lehet majd megfelelő releaseket kölcsönözni teljesen jó lejátszó lesz.
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
konigjanos #920 üzenetére
Röviden:
Refresh Rate Switching: a film eredeti képkocka-sebességével játszza-e le (24, 25, 50, 60 képkocka/másodperc)? Automatikusan arra vált, amire szükséges, ha ON-ra állítod.
Resolution Switching: a film eredeti felbontásával játszza-e le (720p, 1080p, 2160p). Automatikusan arra vált, amire szükséges, ha ON-ra állítod. Ilyenkor a TV saját maga végzi el a felskálázást 4K-ra, ha 4K-s a TV-d. -
tomp
félisten
válasz
konigjanos #920 üzenetére
Refresh Rate Switching: kadencia helyes lejátszás azaz filmnél átvált 23,976p-re
Resolution Switching: film felbontását állítja be a lejátszó. Azaz egy fullHD-s filmet nem 4K-n fogja indítani hanem átvált fullHD felbontásra. -
konigjanos
senior tag
válasz
Terenszhill #919 üzenetére
Ezek pontosan mit csinálnak?
-
bernina
csendes tag
válasz
Terenszhill #911 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Elsőre egy kicsit ilyesztőnek tünt, de végül egész könnyen ment. Talán annyi kérdésem lenne, hogy dv lejátszás szem előtt tartása mellett, van a plex beállíátsoknál amire oda kell figyelni.
-
csizo
aktív tag
Visszatalálós.
-
Terenszhill
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #914 üzenetére
Nem.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Terenszhill #911 üzenetére
Mond csak, ismered a frissítés fogalmát?
-
oroszlan12
tag
Sziasztok!Az Oled topicban feltettem már a kérdést de nem kaptam választ.Lg Bx oled.
Pc-n lévő játékkal szeretnék játszani Nvidia Games-en keresztül.Amikor elindítom a játékot kiírja,h felbontást vált a tv a játék el is indul mert hang van de kép nincs.
A tv-n kikapcsoltam az Uhd colort de így se jó.
Előző Lg-n ami sima Led tv volt ment minden,úgyh biztos a tv-n kell vmit állítani.
Tudná vki a megoldást?! -
ugyes
senior tag
Én ezt javaslom áttekintésre: https://youtu.be/yaZkhiEYZFc
A lényeg: először csatlakoztatod a meghajtód. Majd a Shield-nek megmondod, hogy milyen típusú tárolóhelyként kezelje. Ezután mehet a Plex szerver telepítése, majd a könyvtárak létrehozása és a meghajtón lévő könyvtárak összerendelése a webes felületen.
Ha ezzel készen vagy, akkor szkennelheted végig a könyvtárakat.
Tanács1: Plex telepítése előtt érdemes megnézned, hogy van-e frissítés (Google Áruház)
Tanács2: ha nagy a gyűjteményed, akkor érdemes az adatbázist is kitenned a külső meghajtóra, mert eléggé meg tudja enni a Shield tárhelyét a sok szkennelés közben/után.
Tanács3: ha kitetted az adatbázist, akkor ne kapcsold le annak az USB-nek a tápellátását a Shield kikapcsolásakor, amelyiken a külső meghajtó van: különben nem lesz elérhető pl. mobilon (ha kell majd) (a Shield eszközbeállításokban kezelendő). -
Terenszhill
csendes tag
Plex-nél nem úgy megy a dolog, mint a többi médialejátszó alkalmazásnál. Nem fogod csak úgy elérni az USB-s HDD-t, hogy hozzákötöd a Shield-hez és kész is. Ezt a két videót ajánlom, ez alapján én is meg tudtam csinálni, hogy USB-s SSD-ről menjen: [link] [link]
Elsőre sok, de aztán hamar belejön az ember. ;-)Kezdésnek érdemes az alapból a Shield-en lévő Plex Media Servert és Plex Media Playert eltávolítani, aztán megint feltenni, mert így a legfrissebb verziód lesz, ami több DV formátumot kezel.
-
bernina
csendes tag
Az lg oled cx tv dv lejátszási proglémái miatt (csak dv sl lejátszás és nem adja ki a hd hangokat hdmi arc-on) csak vettem egy shield tv pro-t. Sajnos nem jutottam sokkal előrébb. Letöltöttem a Kodi 19-et és az MRMC-t és beállítottam őket a korbban a főrumon leírtak alapján. Korábbról van egy rakás 8.1 profilú dv sl formátumú ts kiterjesztésű filmem. Ezekkel próbáltam. A kodi hdr-ben játsza le, az MRMC pedig elindul vele dv-ben de villódzik, elakad, lefagy vele, tehát nem megy. De legalább a hd hang csatornákat jól továbbítja az erősítő felé
Amint itt olvastam a Plex lenne alkalmas a 4K DV filmek lejátszására. Az usb-re köttött külső vinyóról szeretném lejátszani a feilmekelt.
Tudnál nekem is segíteni, hogy mit és hol kell beállítani a plex-ben. Egyenlőre annyira béna vagyok (korábba soha nem használtam plexet), hogy a plexen belül még a saját külső meghatjómat sem tudom hogy kell elérni. -
HUNgabus
senior tag
köszi, látom "foglalkoztál" témával, én is ezen agyalok pár napja mit / hová / mivel,
próbálnék jövő álló dolgokat venni ezért is a Shield kellene a DV miatt, bár az új Zidoo-k is nagyon jól a tesztek szerint és már azok is tudnak DV, jövőre befigyelne egy LG vagy Panasonic Oled így ezért kellene a DV is, -
g@bo
nagyúr
urak
milyen programokat, játékokat lehet telepíteni a shield-re?
(ami nem stream, hanem pl az nvidia oldalról lekapható cucc... )egyébként bluetooth egeret klaviatúrát gond nélkül eszik?
még nem mertem alzától elhozni 73k ért, bár mát 85e lett... rágom az árát.
-
LeMiki
tag
Én is pontosan így gondolom a sorozatok, filmek tárolásának problémáját. Minek saját eszközön terraszám tárolni, ha minden elérhető.
Barátaim kínlódnak külső vinyóval, USB-vel tévére kötéssel, tv USB forrasztgatással(!).
Volt akit már sikerült meggyőzni, hogy térjen át a NAS ra. Aki így tett azóta boldogabb emberAzért azt tudjuk, hogy egy atmos erősítő, nas, hangfal szett azért minimum 300-400ezer és ez tényleg minimum és a kollégának venni kellene egy Shield pro-t is ;-). A sufni meg olcsóbb, de sose tökéletes. Az arra való, hogy abból hozzuk ki a maximumot ami éppen kéznél van.
-
LouiS22
veterán
válasz
HUNgabus #899 üzenetére
Félve kérdem: meg is nézed őket valaha, vagy csak "gyűjtöd" és foglalja a terabájtokat?
Bónusz: mi az, amit nem tudsz újra letölteni, esetleg megnézni legálisan streamszolgáltatónál?
Azért is kérdezem, mert egy user error miatt elszállt 4 tera "gyűjtésem", de kb. 1 percig bosszankodtam csak, miután rájöttem a fentire. Tényleg "csak" álltak ott a NAS-on.
Amúgy én a helyedben vennék egy normális erősítőt majd a shield mellé, a kolléga által írt "megoldás" sufni, plusz bukod a TrueHD, Atmos hangsávot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós kamerák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- ASUS routerek
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest