Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Májusi hardverszeánsz
- Hobby elektronika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
A történet folytatása: a lányom kb. 1 órát nyomkorászta, majd elsötétült a képernyő. Gondoltuk, lemerült. Eltettem. Egy órával később belepróbáltam egy frissen vásárolt OTG kábelt, aminek következtében életre kelt. Nézem az akku szintet: 35%. Ne már... Kikapcsoltam. Hazajöttünk, bekapcsolom: 14%-ot mutat. Rákötöttem a wireless billentyűzetet (az OTG kábel végébe van bedugva az USB-s RF adó-vevő), a lányom gépelt rajta egy darabig. Most 48%-ot mutat.
Szerintem az akku visszajelzéssel nem kerek valami... Mi tud ezen segíteni? Factory reset?
-
b0bcat
addikt
Sziasztok!
Érdekes problémával találkoztam a napokban. Tegnap reggel kb. 90%-os akku töltöttség mellett betettem a tabot - nem kikapcsolt állapotban - egy tokba, és elindultam vele otthonról. Kb. egy óra múlva, amikor elővettem, döbbentem tapasztaltam, hogy a gép lemerült (2%-on állt), valamint a gép hátulja kifejezetten meleg volt. Annyit kell még ehhez hozzátenni, hogy a tok, amiben tartom, nem ehhez a modellhez való (egy univerzális neoprén tok), és szerencsétlen módon pont a tab bekapcsoló gombja környékén olyan kialakítású, hogy érzésem szerint véletlenül megnyomódik a gomb a tokban.
Este feltöltöttem a tabot, és ma reggel már óvatosságból kikapcsoltam, mielőtt útra keltem. Az eredmény: most, kb. másfél órával később, bekapcsolás után 14%-on áll az akku (100%-os szinten kapcsoltam ki!).
És most érdekes módon nem meleg a gép hátulja...
Mi lehet a gond?
-
Zola007
veterán
válasz
Silverr #4794 üzenetére
Privátban elküldtem!
Ha valakinek kell a link, akkor tőlünk lehet kérni vagy ha a moderátor szerint nem gond, akkor kirakom ide.
(Fascinating Nature - The Most Spectacular Landscapes in the World
1óra 30 perc, 720p video, youtube-n is fent van, 1,4gb)A beállítások menü alkalmazáskezelőben a Futó menüben lődd le ami nem kell, ne külsős task managerben.
-
Zola007
veterán
Szerintem ki lehet lőni a programok nagy részét egy időre.
Persze nem ideális a tesztkörnyezet, főleg iránymutatás végett csinálnám. Azért a nagy difikre szerintem fényt derít, de addig mind a ketten a levegőbe beszélünk míg nem jött össze 8-10 eredmény.
Egyébiránt nem kötelező jellegű, akinek van kedve, elvégzi.Véleményem szerint olyan nagy szórást nem okoznak az egyes rendszerek közti különbségek és hogy valaki telepakolta-e vagy sem, ezért nem komplex tesztre utaltam hanem pl egy 1,5 órás film lejátszására. Esetleg még szórakozik is közben az illető.
(#4786) Silverr :Normális tesztprogramot nem találtam, vagy túl rövid a teszt, vagy túl hosszú vagy bugos. Így marad valami semleges videó a rendszer beépített saját lejátszójával.
Feldobok majd valami semlegeset dropboxra, onnan le lehet szedni.Beállítások pedig:
teszt indítása 80% töltöttségről
minimum 1 órával töltőről lehúzást követően, szobahőmérsékletű tablettal
repülő mód (wifi, gps, 3g, minden off ha valakinek fut valami ami erőszakkal bekapcsolva tartja vagy email akar frissíteni)
fényerő, hangerők 50%
energiatakarékos mód
automata fényerő OFF
fekvő nézetHa észrevétel van vagy valamit még érdemes fixálni, írd meg nyugodtan, nekem még nincs olyan régóta tab-om.
-
baly_hu
csendes tag
Sziasztok!
149 CHF ( kb. 35e) -os áron akarják ezzel a cuccal elárasztani Svájcot, igaz a legbutább 8 GB + no wifi verzióval.
Ér ennyit? itthoni használatra, net főleg, skype max. egy film, vagy már idejétmúlt technology?
Köszi a válaszokat. -
válasz
Zola007 #4784 üzenetére
Ilyen összehasonlító tesztet nem nagyon fogsz tudni csinálni, ill. nincs semmi értelme. Ugyanis ha mondjuk adott 2 ugyanolyan tablet, és ugyanazok a programok/OS/stb van rá telepítve, plusz még az akku állapota is ugyanolyan, akkor ugyanazt az értéket kell kapnod. Ez meg kb csak úgy lehetséges, ha frissen jöttek ki az üzemből, első bekapcsolás után.
Ha meg nem egyezik a tesztkörnyezet, akkor nincs értelme hasonlítgatni az eredményeket. Pl. olyan soha nem fordul elő, hogy csak a youtube fut a tableten, mert a háttérben rengeteg egyéb program fut, még akkor is, ha nem indítottál el semmit. Ez még hatványozódik akkor, ha már telepítgettél ezt-azt a gépedre. -
Zola007
veterán
válasz
Silverr #4781 üzenetére
A minap böngészgettem itt a fórumban visszafelé és láttam hogy többen kérdezgettek kinél mennyit bír, mert kevésnek találták vagy éppen elég hektikusnak az üzemidőt.
Én 1 hónapja vettem, néha viszont úgy érzem hogy túl gyorsan merül, de lehetséges hogy én futtatok túl sok mindent vagy beragad alkalmanként valami (urambocsá' még a belakós fázisban vagyok
)
Valami olyasmire gondoltam, ami fix értéket ad.
Pl. azonos feltételek mellett mondjuk egy hosszú 2 órás youtube videó hány százalékot zabál az akkuból 70% töltöttségről (pl semmi más nem fut, 50% fényerő, hangerő 50%, wifi on) . de vannak fent play-en teszter programok is, hogy tényleg összevethető legyen.Azért nem 100% töltötségről mert ott a feszültségesén könnyen függhet attól is, hogy milyen meleg az akku vagy pontosan hány perce lett töltőről lehúzva.
Csak hogy aki kíváncsi rá (pl. én
), tisztán lásson és megnyugtassa, hogy esetleg az Tab-ja merül gyorsan / lassan a nagy átlaghoz képest vagy az ő használati szokásain érdemes faragni.
Persze nem egy hitelesített eredmény lenne, de ha 30 embernél mondjuk 17-18%-ot merül a teszt alatt, akkor akinél 15-öt az örülhet, akinél 30%-ot annak viszont érdemes elgondolkodnia, hogy fut valami a háttérben vagy gond van az akkuval.
Naa, lehet kötekedni
-
Zola007
veterán
nincs kedve valakinek általánosítás és összehasonlítás végett akkumulátor üzemidőt tesztelni?
-
nggabi
félisten
válasz
wertigo1984 #4777 üzenetére
nem. 6 óra kijelzőt bír trolololll
-
nggabi
félisten
válasz
wertigo1984 #4774 üzenetére
vegyél nótot telefonálásra
keress rávaló 3 fájlos romot, repartold meg, utána 1 fájlos xehes.
-
Mond
senior tag
válasz
wertigo1984 #4774 üzenetére
Hali!
wipe cache is megvolt?
-
wertigo1984
őstag
Skacok!
Este kikapcsoltam a tabot, ma reggel pedig csak a Samsung feliratig jutok el, majd egy fehér képernyőt mutat. Próbáltam factoryt is, de ugyanez a vége
. Van valakinek ötlete? P3100as tmobilos az enyém.
-
Deeday
senior tag
válasz
SimonJanos #4771 üzenetére
Feltettem gyári 4.1.2 root ra ikonra rábökök fekete képernyő és utána kilép .....
-
Joe.36
addikt
válasz
SimonJanos #4771 üzenetére
Köszönöm a választ
-
SimonJanos
aktív tag
Erre van a GL to SD(root)!!!
KOnkrétan ezért root-oltam.
Csak a nagy fájlokat teszi át és utána az applikációt (ált. játékot) vele kell elindítani, figyelni a mount / unmount-ra, de a lényeg hogy működik: nekem 3 GB belső memóriám szabad és van pl. Order & Chaos Online (röpke 1.3 GB), Z (~ 500 MB), Broken Sword (~ 400 MB), zeneszerkesztő (~ 200 MB), stb...
-
pepe98
csendes tag
Még egy kérdés bocsánat az amatőrségért.
Rádugom a galaxy tab 7.0-át gépre és semmi nem történik se driver telepítés semmi Win 7-em van le kell szednem a samsung kies pc sync nevezetű progit és csak azzal fog menni? -
csigacsa
tag
Ambavir, én ez alapján csináltam.
[link]http://www.youtube.com/watch?v=pAvze-VNzj8&feature=youtu.be -
Ambavir
aktív tag
Akkor az nem független. Én úgy gondolom. Mert ha egyszer azzá teszik, akár házilag is, az marad. Addíg, amíg az EFS mappát vissza nem változtatod. Mert abba nyúl bele a dolog, mint tudod.
Romolhatsz, csinálhatsz vele bármit, úgy marad.Erre valaki? Rootolás és CWM gyors kérdés. Tudom mit és hogyan, csak melyiket, melyikkel az 1. hsz-ből?
Kösz előre is. -
pepe98
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám!
Vettem egy Samsung Galaxy Tab 2 7.0-át állítólag függetlent.
Bekapcsolom sim kártyán kéri a pinkódot beírom tovább lép és kéri a SIM hálózatfelodó PIN kódját.
Tud nekem valaki segíteni hogy ez mi lehet? Mit csináljak vele? -
csigacsa
tag
Üdv mindenkinek! Tudna valaki adni egy magyar részletes leírást a Mobilarena főoldalán lévő CyanogenMod 10.1 RC5 4.2.2 rom felrakásáról. Ki szeretném próbálni, de még ilyet nem raktam fel. Előre is köszi.
-
Joe.36
addikt
Szisztok
Sziasztok, vettem egy ilyet , hogyan lehet a sd kártyára tenni nagyobb programokat ?
-
maroskah
aktív tag
válasz
this is life #4760 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, akkor nem veszem meg!
-
válasz
Andrewstarr #4758 üzenetére
Nem pontos a hirdetes, de anno ezt elrontotta a tmobil is mert ok is igy hirdettek egy idoben, aztan javitottak (kivettek a funkcinalitas listabol). Sajnos csak az usa verzios tab2 10.1 tamogatja a hdmi-t , a 7 colosokbol kihagyott egy fesz szabalyzot a samu igy nem is okosithato a p51xx-nel allitolag a hw tudna, de ott meg nincs beleirva a kernelbe . Egyeduli megoldas egy wifis dlna to hdmi atalakitoval menne a dolog, de ilyet csak a htc gyart, de tutti csaka sajat eszkozeivel megy , a samunal is volt ilyenrol szo, de semmi hir rola.
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
this is life #4757 üzenetére
Akkor a hirdetés sem pontos.
-
-
maroskah
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. Szerintetek ezzel gond nélkül köthetem a TV-re a tabot? -
kanyi51
senior tag
válasz
SimonJanos #4751 üzenetére
Szia
Ugyan így jártam, DE... csak egyetlen egy alkalmazással, és úgy hogy feltelepítettem, próbálgattam, letöröltem, 2 nap múlva újra akartam telepíteni a plájrol, de a hiba üzenet mint nálad.sebaj gondoltam letöltöm másképpen, le is szedtem de telepíteni azt az 1 apk-t nem lehet, mert nincs elég szabad hely, bár a proginak csak 320 kb kellene, és nálam is mindenhol 1 G körüli az üres hely. Sajna nem jöttem rá miért nem engedi. pedig tényleg mindent próbáltam már, de semmi, úgyhogy beletörődtem.
-
Ambavir
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés. Az első hsz-ben van két root. A CF-Autoroot és a JellyBean-es. Melyiket ajánljátok?
Előfordul, hogy valamelyiktől nem ugrik a számláló?
CWM-ből van újabb, mint a szintén 1. hsz-es 6.0.1.1-es?
Köszönöm. -
Deeday
senior tag
Szia nincs ezzel gond,így tanul az ember . Szerintem kezd előről az egészet! Gyári 4.1.2 leszed Samfirmware -ről és Odinnal told fel utána Factory reset és lesz egy tiszta rendszered. Utána Cwm és root az első oldal leírása szerint.
-
Dilikutya
félisten
Szerintem ezért ne mókárkodjon valaki a rendszerrel, ha nem ért hozzá.
-
SimonJanos
aktív tag
Na, akkor ennyit "mára":
- Dalvik cache törlése megvolt
- újra Odin, CF-Auto-Root-espressowifi-espressowifixx-gtp3110.tar.md5...
Nem húzta újra a 4.1.2-t, de valamennyit segített'ált.' nincs a rendszer szerint helyem - miközben van mindkét tárolón:
némelyik alkalmazást frissíteni tudom, de van amit nem (pl. Foursquare frissült, Facebook nem),
SuperSU fut, de nem frissül,
más Superuser app-ot nem tudtam telepíteni,
Angry Birds, Battery Full Notification simán települt.wtfk???
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
this is life #4737 üzenetére
Aha, tehát "/data/dalvik-cache"
Töröltem, nem oldotta meg...
-
SimonJanos
aktív tag
Na, ez kezd érdekessé válni:
az alkalmazásokat frissíteni tudom de semmit sem tudok újonnan telepíteni, "külső" APK-t sem: nincs a rendszer szerint helyem - miközben van mindkét tárolón!(Ld. előzmények: wipe cache format megvolt, 4.1.2, root, superuser)
-
erzol
őstag
válasz
SimonJanos #4740 üzenetére
Bocsi lejárt a szerk. idő.
Ha ez nem segít, tedd fel a legújabb verziót.
google play 4.1.6 -
erzol
őstag
válasz
SimonJanos #4740 üzenetére
Szerintem próbáld meg üríteni a play gyorsítótárát az alkalmazáskezelőben.
-
SimonJanos
aktív tag
Felkészülök rá lelkileg: ha nem tudok telepíteni,
ha máshogy nem megy, max. feldobom a 4.2.2-t...Ez a megoldás vagy van vmi más (nem CM, stb.)?!
Persze közben keresem jó lenne tudnom, hogyan törlöm külső programmal a Dalvik cache-t (ha az nem a wipe cache)???!
-
smatte
tag
Most kaptam meg, nagyon faszányos
Arra meg nem jottem ra, hogy az accuweather es a vilagora miert mutat 2 oraval tobbet.
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
this is life #4737 üzenetére
... és ezt merre találom, ha van rá vmi linked...?!
Mert hogy elsőre Play-re mutat a keresés... -
válasz
SimonJanos #4736 üzenetére
Ha rootolt akkor kulso progival tudsz csak siman wipe dalvikot is nyomni , pl system tuner.
-
Dilikutya
félisten
Ez mondjuk érdekes, mert a GTAIII pl kompatibilis, és szerintem Androidon mindkettő alatt ugyanaz a motor lehet. De nem kompatibilis az SIII Minivel sem a Vice City, pedig van is a támogatott eszközök közt átfedés, ráadásul az S3 Mini hardverben sem lehet sokkal gyengébb egy S2-nél, már ha egyáltalán az.
-
Dilikutya
félisten
válasz
HELLAFLUSH #4726 üzenetére
Mi az a Vice City lite? Play-en nem látok olyat. Ugyan Vice City-m nincs, de a GTAIII kifogástalanul megy.
-
hun620
tag
válasz
SimonJanos #4731 üzenetére
Töröld a Dalvik cache-t, az általában megoldja ezt.
-
SimonJanos
aktív tag
Nem tudok telepíteni - Play: "nem áll rendelkezésre elég tárhely", miközben mindkettőn (Eszközmemória, SD-kártya) van bő 1 GB.
Csomagtelepítéssel "Elfogyott a szabad terület"-et írja ki...4.1.2, Root, USB debugging, SuperSU
-
gyuszmó
őstag
Megjavult az aksi úgy látom Battery kalibrálás, wipe chace és úgy látom most jó
köszi a segítséget.
-
Dilikutya
félisten
válasz
SimonJanos #4702 üzenetére
Szöveges e-bookot nem olvasok, régi képerények szkenjeit szoktam csak rajta. Gyerekkoromban kimaradt a Pókember, csak pár száma volt meg...
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
tpeti78 #4703 üzenetére
Mondjuk ez jogos és alapvető: a processzekre figyelni kell.
Pl. a Battery Doctor (is) nagyon jól monitorozza hogy mi használ a legtöbbet!
Csak ajánlani tudom egyéb dolgai miatt is: az akksi megfelelő töltésére (is) hasznos.Akinek gondja van az automatikus jelzésekkel: minden letiltható, beállítható!!!
Lényeg: Alapvető, hogy legjobb ha készüléked 1. min. 80%-ra töltöd, 2. inkább 100%-ra, 3. a szoftver szerinti időközönként (~havonta) csepp-töltesz = akksid élettartama jelentősen nő! Minden töltést feljegyez a program és kiértékel. Tablet-ekre is telepítettem: sajnos G.Play azokon "nem látta"*, de az applikációt lementve (backup) telepíthető és gond nélkül működik. Amúgy még sok jó funkciója van! *Jó lenne ha ezt megoldanák a frissítések miatt...
* Újabb verzióhoz: már látja a tablet is. Az alkalmazás mérete megnőtt: kapott Task Killer-t és egy újabb "összefoglaló" modult, tehát három ikonja van.Xperia(mini pro)-n az alap "LivWare kezelő"-vel, más márkájú készülékeken azt letöltve ("Intelligens csatlakozás" ikonja lesz) beállítható, hogy ha a töltőt csatlakoztatod, automatikusan induljon el az applikáció!
Sajnos az alkalmazás (valamennyire érthető módon) nem telepíthető (alapból / no-root) SD kártyára, ezért akinek kis memóriájú a készüléke és spórolni akar, pár használattal kitanulhatja, hogy mi az a 3 fázis, amit "használhat", így pár használat után törölheti - manuálisan megoldhatja a dolgot.)
-
Zola007
veterán
válasz
Gutenberger #4722 üzenetére
Szia!
Köszi, de én nem keresek tab-ot
Bő 1 hónapja vettem egyet. -
ZozzHUN
addikt
Köszönöm
-
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
T-mobile-ban vett Galaxy Tab 2 Wifi 7.0-hoz jár Samsung garanciajegy? Vagy csak T-mobile-os?
Azt hittem ezt is lehet Samsung által garanciáztatni, mivel csak Wifi-s.
-
válasz
gyuszmó #4716 üzenetére
Mondjuk elso korben egy monitorozo app kene a tabra hogy mi is eszi az akksit,ha kiderul mi az akkor torold de még az adatait is, ha nem talalod meg melyik alkalmazas okozza akkor sajna full wipe es aprankent ujra belakni a rendszert, kozben figyelni arra hogy nem e kezd el megint hulyen viselkedni.
-
gyuszmó
őstag
Köszi Uraim
Teljes törlést azért nem szeretnék ha nem nagyon muszáj
-
-
Zola007
veterán
válasz
troland26 #4711 üzenetére
Rendben, valóban létezik 50 alatt.
Az Aqua-nál viszont az akció a Dohány utcai üzletükre vonatkozik és ott éppenséggel nincs belőle készleten, szóval ez akkor így tárgytalan.
Mindegy egyébként, majd a kolléga eldönti. Ha 40 körül odaadják neki, akkor nyugodtan meg lehet venni, főleg ha helyben van és nem kell még Kecskemétről felmásznia érte Bp-re. -
d3kk
senior tag
szerintetek esélytelen hiogy működik a samsung s-pen a mi tabletjeinkkel?
-
troland26
őstag
egyébként az aqua-nál meg 44.4 k akcióban a tab
-
hun620
tag
válasz
this is life #4707 üzenetére
Igen, én is pont most láttam a notebook.hu-nál, de arra kell figyelni, hogy csak a Pólusban érvényes az akció.
-
-
-
tpeti78
senior tag
válasz
gyuszmó #4700 üzenetére
Ne kalibrálj, mert szerintem ha " mostanában " csinálja ezt, akkor szinte biztosra veszem, egy beragadt app okozza a merülést. Lehet, hogy telepítettél valamit, ami zabál a háttérben. Ezt kellene kiszűrni, ha nem megy akkor gyári vissza állítás, és úgy megnézni, hogy merül e ennyire továbbra is....
-
SimonJanos
aktív tag
válasz
Dilikutya #4695 üzenetére
E-book olvasáshoz max. este érdemes (o)led / tft lcd képernyő, amúgy arra az e-paper/ink technológiájú e-könyv olvasó "a jó"! Van már háttérfénnyel rendelkező verzió, ekkor már tablet sem kell - igaz, ez még elég drága csak ebook reader-nek.
Pár éve pont emiatt vettem egy dual tablet-et: kinyitod, bal oldalt e-book (-paper/ink alapú) olvasó, sőt, még rajzolni is tudsz spec. "tollal" (!), jobb oldalt egy full 7" tablet. A két rész egy hw, tehát "adatok ide-oda mennek". 3D gyorsítás nincsen (?), de a 1.2 GHz proci elég.
Amúgy lehet hogy el is adnám... ha érdekel vkit - nagyon kedvelem, csak Galaxy Tab mellett ritkán használom, mert mostanában este van időm olvasni. -
SimonJanos
aktív tag
válasz
gyuszmó #4700 üzenetére
Szinte biztos hogy mindegyik ilyen jellegű app'-hoz kell root'!
Nekem más(ik) tablet-emen a Battery Calibration megoldotta:
a lényeg: "This program does it by removing the batterystats.bin system file."Leírja hogyan kell
:
elindítod, 100%-ra töltöd (mivel ez sokszor nem full cycle töltés, én még várok kb. fél órát!), majd kalibrálsz, kihúzod a töltőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...
- GyŰJTŐKNEK Új Bontatlan Fóliás/iPad 6th. 32GB Cellular/
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- Samsung Tab A9 (SM-X115) 4GB/64GB
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad 10/11(A16/Gyári Apple Bill./2026.05.09.Apple Gar./
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest