Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nTom
aktív tag
A képernyő villogás nekem is feltűnt auto beállításnál, kis fényerőn.
Romolni meg akkor érdemes, ha némelyik progihoz root szükséges
-
gyuszmó
őstag
válasz
this is life #2791 üzenetére
köszi
-
válasz
gyuszmó #2790 üzenetére
Dead trigger, aztan alternativ forrasbol a real racing 3,nezz ra valami stress teszt programot is,a toltessel ne ragodj annyit,ezekben mar nem nimh akksi van,egy eletronika vedi az akkumulatort ,szabalyozza a tolteset es a cellak kisuleset is...csak annyi hogy ne meritsd 0 ra igaz nehezen menne mert ez is vedvevan elektronika altal...
-
gyuszmó
őstag
Milyen appot,játékot tegyek fel amivel tesztelhetem a gépet,kicsit meg izzasztja,.Adnátok tippet amit a playről le tudok szedni és free .
Köszi
-
csaabz
őstag
válasz
Andrewstarr #2788 üzenetére
Jól járt.
-
Andrewstarr
aktív tag
Az már milyen, hogy a T-home egy ismerősömnek Tab-ot küldött Ipad helyett.
-
gyuszmó
őstag
Az a baj,hogy az első pár napban nem nálam volt,létezik,hogy ha akkor nem jól lett töltve az kihat a további élettartamra, kapacitásra ?
-
gyuszmó
őstag
Üdv
Mit javasoltok az Aksi feltöltéshez,merítéshez az első pár alkalommal?
Kell formázni ?köszi
-
válasz
alkonyfeny #2772 üzenetére
A samut valasztanam,mondjuk en azt is valasztottam,de nem bantam meg...stock rom a felesleges appok kilove,autobootbol tiltva vagy 20 program ,launcernek a nova ,es patent a kutyu...
-
Andrewstarr
aktív tag
válasz
Az airdroid nekem is tetszik, a KIES+kábel verziót én is hagytam inkább.
Én nem vagyok rom-olos, szerintem hétköznapi felhasználásra teljesen jó a gyári rendszer is.
Nagyobb fájlokhoz még jó a mikró sd + kártyaolvasó vagy otg kábel + pendrive. -
Weeman1
veterán
válasz
alkonyfeny #2775 üzenetére
Nem kell félni.
Csak mindent úgy kell csinálni ahogy le van írva pontosan.(#2778) gyuszmó
Airdroid -
Weeman1
veterán
válasz
Én a Samsung-ot választanám.
Csak szeretünk romolgatni.(#2773) gyuszmó
Airdroid -
gyuszmó
őstag
Hogy tudok a pc-ről fájlokat másolni A tabra ha nem látja meghajtóként ?
Köszi
Az nem túl lassú több tiz MB fájloknál ?
-
alkonyfeny
csendes tag
Átolvastam a fórumot nagyjából és azt vettem észre, hogy kb. mindenki a megvásárlás után más ROM-ot (vagy mit) tenne a gépére, és ez nem csak erre a Samsungra vonatkozik. Nagyon, de tényleg nagyon user kérdésem lenne. Nem elég jó a gyári, vagy ennyire szeretitek hackelni a készülékeket?
Épp vásárlás előtt vagyok, és e között (igazából P3110), illetve a WayteQ xTAB-70dci-n dilemmázok.
A felhasználás kimerülne a szokásos netezésben, olvasásban, szövegszerkesztésben és filmnézésben.
Talán némi játék, de más semmi komoly. Szóval, minőség és akkuüzemidő miatt erre hajlok inkább.Vagy inkább más fórumot kellene olvasnom, hogy a lehető legjobb döntést hozzam?
-
törölt tag
-
juuzer
addikt
Köszönöm a válaszokat, ismerősömnek is vibrál, néha. Igazából nem akarom szervízbe vinni, ha nem komoly a baj. Mert tényleg nem csinálja sűrűn. Úgy látszik ez típushiba
Továbbá még észrevettem egy furcsaságot: feltöltöm 100%-ra az akksit, leveszem, bekapcsolom és bekapcsolás után 99%-ot mutat a töltöttségjelző
-
csaabz
őstag
Hello!
Biztos kérdezték már, tölthető az akksi, ha USB kábellel a számítógépre van kötve a tablet?
Előre is köszi a választ! -
hun620
tag
Az normális, hogy a WiFi három csíknál random teljesen meghal, vagy ha nem, akkor network errort kapok az éppen futó appokból (pl. Facebook)? Ezzel érdemes szervizeltetni? Nagyon idegesítő. Kicsit olyan, mint az iPhone féle "rosszul fogod" ügy, mert ha elforgatom, akkor néha megjavul a dolog, de úgy se mindig
-
gyuszmó
őstag
Köszönöm
Nektek is melegszik,ha filmet néztek?
Nem durván de azért elég meleg volt a tab.
Mennyi időt bír az aksi kb ha filmet nézek 3-4 ?
köszi
-
juuzer
addikt
Szép estét, az lenne a kérdésem, hogy alacsony fényerőn nektek is vibrál a kijelző? 8GB-os WiFi-s a tabom, kb 4 napos
-
válasz
gyuszmó #2757 üzenetére
Dolphin ,jetpack kiegeszitovel hasit ki t a veszedelem vagy dolphinbol a 9.00 verzio mert az uj nem valami stabil..nova launcer a gyari helyett,all in one toolbox az autoboot alkalmazasok kikapcsolasahoz,persze csak az amelyik nem kell,fb app ha szukseged van ra...es amire nincs szukseged gyari app tiltsd az alkalmazaskezeloben,marmint a samu plussz okossagai kozul...
-
gyuszmó
őstag
Üdv uraim
Kérhetnék egy listát olyan appokról, ami a legoptimálisabb a gyári rendszerhez ?
Ami bevált nektek ?
Pl Böngésző,film,
Köszi
-
udv,sikerult szereznemegy p3100-t a kerdesem az lenne hogy nem frisit otarol4.1 re,4.0 vanrajta....manualisan lehet csakra raknia jb-t?illetve erdemes felfrissiteni?mert elegge akadozik az ics is.
-
userM
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Egy Samsung Galaxy Tab 2 7.0 próbáltam összekötni egy idősebb pc-vel (AMD Athlonxp 2Ghz S370; Abit nforce 2-es alaplap, 512 MB ram, 500 GB HDD...), a gépen windows xp van. A kies telepítés előtt felkerült a gépre egy Media Transfer Protocol Porting Kit, mivel első próbálkozásra csak rádugtam a gépre a Tabot, és MTP driver hiányában nem találtam jobbat. Mivel ezzel nem működött az eszköz tovább kerestem és ekkor telepítettem fel a kiest. (Az win MTP driverhez nem nyúltam.)
Sajnos azon kívül, hogy felismeri az eszközt a számítógép, illetve az eszközkezelőben is megjelenik nem történik semmi, a kies látszólag nem reagál, a kis folyamatjelző kör ikon egyfolytában pörög.
A kies usb kapcsolat hibakereső funkcióját próbáltam, de ezután sem jelent meg a kiesben, illetve windows intézőben a tab, vagy külső adattároló. A Tabot mindkét csatlakozási módon kipróbáltam (MTP...), de nem reagált semmit, a fejlesztői funkcióban USB hibakeresés módot is bekapcsoltam már a végén...
Mi lehet a hiba forrása?Nem tudom, hogy fontos lehet -e, de a pc-n 4 usb csatlakozó van, jelenleg ebből 3 foglat, a 4. pedig "mindenes funkciót lát el alkalmanként (pendrive, kamera, nokia telefon, pda illetve most már galaxy tab is).
-
gyuszmó
őstag
Üdv
Lenne egy láma kérdésem A TouchWiznél,hogy lehet több képernyőt létre hozni,nekem csak 2 van és sehol nem találom a + hozzá adást.
köszi
-
erzol
őstag
válasz
wertigo1984 #2743 üzenetére
Nekem a főzött rom miatt van ez S2-ön.
Hiába adom meg pontosan az mms beállítási adatokat.
(Kipróbáltam másik rommal és működött)
Ha gyárid van akkor passz -
mycso
veterán
válasz
wertigo1984 #2741 üzenetére
Az mms beállítások rendben vannak az APN-nél?
-
Weeman1
veterán
válasz
wertigo1984 #2741 üzenetére
Kapcsold be az adatkapcsolatot,vagy a wifi-t.
Hátha. -
csaabz
őstag
válasz
zozo2001hu #2735 üzenetére
Köszi, tegnap kipróbáltam, de az se látta a hosszú ékezetes betűket.
Szóval hagytam a fájlt Word doc-ban és a Cool Reader-rel nyitottam meg. Nem olyan szép, nem olyan elegáns, de minden betű látható. -
zaskar
senior tag
Valaki használ más billentyűzetet, mint a gyári? Néha azt veszem észre, hogy többször ütök mellé, mint a 4 colos telefonomon...
Persze, lehet, hogy az én hibám...
-
-
erzol
őstag
Az Adobe Reader, ha egyről beszélünk nekem mindent szépen kiír.
Mondjuk én a Font installert
használom betűtípusnak... -
csaabz
őstag
Hello!
Milyen android programot használtok pdf fájl olvasásra?
Csak azért kérdem, mert a playről letöltött Acrobat Reader nem látja az ő és ű betűket.
Elég zavaró... -
kazy76
aktív tag
válasz
The Baja97 #2729 üzenetére
Ha tudod milyen rom volt rajta odinal ugyan azt kell visszarakni szerintem!
-
The Baja97
csendes tag
sziasztok!
egyik ismerosom rootolta a tabjat, es eloszor be tudta kapcsolni, de utana nem jut tovabb a bekapcsolasi folyamat a samsung logonal. ott megallt es kesz. feketeseg volt az egesz.
mit lehet ezzel tenni? valahogy helyre lehet hozni? -
kazy76
aktív tag
Sziasztok! Szóval gondoltam leírom tapasztalatomat h ne járjon senki így! Fel raktam a tab-ra a 4.2.2-t de közben meg gondoltam magam és vissza raktam a samsung oldaláról is letölthető 4.1.1-t. A samsung logótól nem jutottam tovább mert csak a full wipe recovery-t csináltam meg. Nem olvastam el figyelmesen hogy meg kell csinálni a wipe data/factory reset-t is. Ezzel csak azt akartam mondani mindenki olvasse el figyelmesen a leírást amiért köszönet a készítőknek!
-
mycso
veterán
3G modellnél tárcsázóba *#1234# --> CSC
Illetve a romok nevében is így van megadva, sőt a 3+1 fájlos romoknál is a hosszó a készülék nevét is tartalmazó karakter a CSC fájl neve.
Sőt a KIES is a hosszabb fájl nevében lévő karaktereket írja a CSC-hez, a régiókódot csak zárójelben írja oda: [link]
Egyébként én ezért is szoktam egy kalap alatt említeni, mert picit zavaros az egész, egyes oldalakon így, más oldalakon úgy hívják, a legismertebb CSC changer progik is, ugye ezt a 3 karakteres kódot tudják változtatni, tehát picit zavaros.
(#2722) -westbam-: szerintem tök mindegy, hogy melyiket veszed, csak legyen rendben és legyen hozzá hivatalos samsung garancialevél.
-
mycso
veterán
Egyébként pont a 3 betűs kódot hívják product code-nak és a készülék nevét is tartalmazó pl.: P3100PANDMB1 -ez CSC-nek.
mod.:
(#2718) -westbam-: legegyszerűbb módja a wifi only modellnél, ha elindítod a tabot recovery módban: kikapcs, majd a hangerő fel + power gombok együttes nyomva tartásával.
Belépve sárgával kiírja az aktuális kódot, ahogy előttem is írták neked TMH -t kell látnod: ILYESMI -
WestBam
senior tag
Köszi a kimerítő válaszokat mindenkinek!
Akkor feldobnám ismét a kérdést:
Érdemes-e t-től vásárolt tabletet venni, amin elvileg a samu gyári 2 év garija van?
Ha igen akkor kellene tudnom a "product code"-ot?
Ha erre is igen a válasz akkor valaki írja le pls., hogy hol lehet megnézni/megnézetni, mivel használt tablet vásárlásában gondolkodom, és nem szeretnék (ismét) lukra futni. Valahol a névjegynél vagy ilyesmiben ez benne van mint infó?Jah és még mindig csak a sima wifi verzióról beszélek, légyszi ne kavarjatok be a 3G-s modellel
-
mycso
veterán
válasz
WestBam #2715 üzenetére
A wifi modellek nem függők, viszont a szoftver tekintetében létezik belőle pl. a T-mobile által forgalmazott, T-s szoftverrel.
És a sima samsungos szoftverrel.
Ezek kinézetben nem térnek el egymástól, max. a T megoldásánál 1-2 plusz appban merül ki a különbség.
A szoftverekhez-készülékekhez, tartozik egy régiónkénti azonosító (csc vagy product code néven ismeretes) és igazából, ez az amiben különbözik a sima a T-s szoftvertől. (huhh remélem követhető)Mivel az android elég nyílt/szabad dolog és millió lehetőség létezik pl. romok tekintetében és még nagyon sok dologban. Ezért vannak bizonyos védelmi mechanizmusok a gyártól által, pl. egyéb gyártók a bootloader lockolják, így kizárva a USER általi belepiszkálást (root, szoftver csere-bere)
Ez a samsung esetében ez nyitott, viszont van egy beépített számláló, ami számolja/jegyzi, hogy a gyáritól eltérő rom is volt-e telepítve az adott eszközre --> szerencsére, már van lehetőség ennek a kikerülésére, illetve nullázására.
Ami még fontos, az az előbb említett product kód, ami mondhatni egy egyedi kód és az adott régióban kiadott szoftverhez/készülékhez tartozik. Ez a gyáritól eltéő rom felrakása után elmászhat, de természetesen ez is visszaállítható.
Mert, hogy igazából a modellen belül, bármilyen ország/régió romja rárakható, szolgáltatótól és simlocktól függetlenül (ez utóbbit a romcsere nem befolyásolja). Illetve millió custom (hozzáértő userek által összeállított/fejlesztett) rom is rakható rá, némelyik talán még jobb is 1-2 dologban a gyári megoldásoknál.
Ennyit a biztonsági dolgokról.Illetve, itt még van egy fontos dolog, ez a 3G modelleknél fordulhat elő --> romcsere/frissítés után eltűnik a készülék imei száma, viszont ez ellen is lehet védekezni, a már töbször említett EFS mappa mentéssel. Nagyon ritkán fordul elő, de érdemes ezzel is számolni.
Ami még kapós az android platformon, az a ROOT --> röviden rendszergazdai jogok megszerzése a rendszeren. (elérhetőek, módosíthatóak a rendszerfájlok, sok olyan program is létezik, melyek futtatásához is nélkülözhetetlen). Természeten ez is garanciaszegésbe ütközik, viszont ez egy egyszerű gyári rom felrakásával eltüntethető.
Tégla/brick: Bár nem nagy %-ban fordul elő, de megeshet főleg hibás rom/rom csomag letöltése esetén, hogy telepítés közben valamilyen hibát dob és ha ez a frissítés elején, a boot rekord írásakor történik (sérül a boot rekord), akkor bizony "tégla", brick, papírnehezék lesz a készülékből --> általában szervizben sem tudják javítani, csak alaplapcserével. Ilyen hibát egyébként a Samsung gyári szoftverfrissítő alkalmazása, a KIES is elő tud idézni.
Nagyon sok mindennek kell ehhez összejönni, hogy megtörténjen a baj, tehát nem mondanám mérvadónak.
Illetve még van pár dolog, amivel előidézhető ez a probléma, de ahhoz nagyon mélyre kell túrkálni a rendszerben.Uhh, csak pár gondolatot akartam írni, aztán kis samsungos-androidos gyorstalpaló lett belőle, remélem nem baj.
-
válasz
WestBam #2712 üzenetére
Van jb csak nem magyar lokalizacioju,de felteheto mas gyari rom is , ami tartalmaz magyar nyelvet es amen. Nincs semmi hack es flash szamlolo sem szamol mert gyari rom kerul ra,a tmobosra ugyanez ertendo. Csak annyi hogy le kell szedni a t 404 ha gond lenne azt rakod vissza...itt nezz jorul [link]
-
WestBam
senior tag
windózzal jóban vagyok eléggé, nem ma kezdtem, már a 98-am is kibírta fél évet újrahúzás nélkül annyira belőttem anno
Viszint a droid nekem új, csak symbian telóim voltak (6600 rulez szintén a kőkorból), azt is megtanultam, ezt is meg fogom, csak írtatok fentebb mindenféle számlálót amit törölni meg állítgatni kell, meg t-s romot meg mittomén, ezeket még nem vágom. Illetve telóknál olvastam, hogy lehet belőlük téglát gyártani, na azt végképp nem szeretnék, régen ilyen sem ablakos opnál, sem symbiannál nem volt. Vagy legalábbis nem hallottam róla, hiszen ha nagy volt a baj akkor simán újratelepítetted belső memóriából és volt egy "új" telód, vagy format c:\u dosban és ráhúztad a legújabb ME editiont(ha ti ezt még értitek mára már eléggé retró...)
Most én az only wifi modellről beszélek, vagy már ez is "függő"???
-
mycso
veterán
+1
Illetve az sem teljesen kézenfekvő, hogy a magyar függetlenre sokkal hamarabb kijön majd bármi is. pl. telenoros szoftok elég hamar frissülnek, a T az valóban elég tökölős ilyen téren és ugye a magyar független is a hivatalos megjelenést követően 1-2-5 sok hónappal szokott megjelenni.
Nyilván kivárható, de ahogy Te is említed, ha valakinek van némi érzéke hozzá, akkor rárakható bármire, bármilyen szoftver. -
WestBam
senior tag
A T-től vásárolt p3110 wifis tabnak van valami hátránya a gyári samsunggal szemben?
Gondolok itt magentásított menü, fw, vagy egyéb limit a gyári samsunggal szemben?
Köszi a segítséget előre is! -
hun620
tag
Nekem GTA továbbra is akad
Itt egy videó, amit én csináltam, látszik, hogy gyári grafikán hogy szaggat. Sajnos a felvétel nincs mindig fókuszban, de lényeg szerintem látszik: [link]. 25fps a videó
-
törölt tag
válasz
this is life #2697 üzenetére
Köszi szépen a türelmet és a segítséget
wifi analyzer ugye ez: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer
a wifi connecter library pedig ez: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.connecterA joikuspot-ot továbbra sem látja a tablet ( laptopról látom és csatlakozni is tudok, 6-os csatornára állítottam)
elkezdem átnézni a linkelt fórumot, hátha lesz valami okosság.
persze ha van további ötlet, annak jobban örülnék -
Ra3
őstag
Asphalt 6, Shadowgun, Nova3, ezek mind szépen mennek.
-
PC4200
tag
Hamár itt vagyok mondjatok már valami jó játékot a tabra Méret mindegy csak jó legyen, jöhet akció , lövöldöző lényeg h 3D legyen vagy 2D de valami nagyon komoly
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest