Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz Mr K #260 üzenetére

Tegnap este tettem még egy kísérletet a gyári headsettel. A headset végül is hangminőségileg nem annyira rossz, a műanyag bigyók cseréje plusz némi kísérletezgetés után zenehallgatásra is alkalmasnak tűnt. (Viszont annyira kényelmetlen, hogy a teszt után vissza is csomagoltam a dobozába: ezen biztos nem fogok többé semmit sem meghallgatni.) Alapzajt nem hallottam, de a használt (elég esetleges) zenei anyagon nehezen is lett volna hallható.

Csináltam egy primitív A-B tesztet is egy (kb. öt éves) iAudio mp3 lejátszóval (gyári fülessel). A teszt nagyjából annyiból állt, hogy feltöltöttem mindkét készülékre ugyanazokat a számokat, kikapcsoltam mindenféle feldolgozást (equalizer, extra basszus, térhatás, stb.), majd mindkettőn elindítottam a lejátszást és cserélgettem a füleseket. A samsung szépen, tisztán szólt, de a hangképe mélyekben szegény és valahogy túl steril, egyáltalán nem kellemes. Az iaudión elmosódottabbak a részletek, de az egész hangkép kiegyensúlyozottabb, kellemesebb. (Persze az iAudio hangképét az évek során már megszoktam, a samsungnak meg nem passzol a fülese a fülemhez.)

Amúgy nem kizárt, hogy egy másik fülessel a samsungot szeretném jobban, szóval az én véleményem ne tántorítson el senkit attól, hogy saját fülével kipróbálja.

Új hozzászólás Aktív témák