Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
Tyű, ez a 'raktárban áll, nem termeli a pénzt' elmélet nagyon népszerű
Ha a központi Samu raktárban van (azt hiszem Hollandiában van), egy kamion két nap alatt idehozza a helyi dealernek, vagy egyenesen a MM-nak. Tehát nem kell raktározni semmit se, azt elintézi az központ. De ugyanígy hozhat a kamion néhány raklap refurbished cuccot is. -
smkb
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ez a baj, magadból indulsz ki és általánosítasz. Én speedshopban vettem. Full gyári volt minden rajta az utolsó matricáig stb. Az meg hogy a magyar piacon ennyibe került annak simán az az oka, hogy itt egyszerűen eladhatatlan volt az eredetileg megszabott nemzektözi áron, annyiért amennyiért itt a Nexus S-ek mennek, ami 69.000 függetlenül vadiújan ezzel a belsővel nagyobb háttértárral 3G és telefon funkcióval, jobb S-LCD képernyővel. Egyszerűen ugyanennyiért ez a Galaxy WiFi 5.0 ebben az országban eladhatatlan. Samu disztribútor berendelt gondolom még a kedvezőbb usd árfolyamon, és az egész állt raktárban, állt benne a pénz. Amiben áll a pénz az meg veszteség, mivel nem termel profitot, így ha bekerülési értéken is de kitolták a piacra, hogy mihamarabb kipucolják a raktárat, a felszabadult pénzből pedig rendelhetnek jól fogyó így profitot termelő modelleket. Ennyi az összeesküvés elmélet, nem kell, hogy refurbished legyen. Nálunk is fel kell tüntetni a forgalmazóknak, hogy gyári javított (értékcsökkent) vagy teljesen új eszköz.
"cuccokon a gyári Samsung matrica sértetlen, rá is van írva a matricára, hogy ha sérült akkor ne vedd meg."
Ha meg ilyen volt a te példányod, miért fizetted ki, miért vetted át? Nem is értem, miért vettél meg egy ilyet. Amúgy mitől is lenne a tied refurbished? Lehet csak simán egy külföldi lokalizációs példány, amit itt már valaki használt tesztelt, aztán vissza dobozba. Milyen sufni gsm boltban vetted?
-
DoItYourself
addikt
Biztos vagy benne, vagy csak jóhiszemű vagy?

Nézzük a tényeket:
- A készülék kb. 210+ €-ért vásárolható újonnan külföldön (csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha pl. aukciós oldalról veszed, ott külön fel is tüntetik a csomagolás sértetlenségét, pl. a németeknél: OVP - Original Verpackung. A felbontott, refurbished cuccoknak van külön kategória az ebay-en: Neu, Sonstiges). Az OVP cuccokon a gyári Samsung matrica sértetlen, rá is van írva a matricára, hogy ha sérült akkor ne vedd meg.
- Ez átszámítva kb. 60-70eFt-nak felel meg.
- Itthon megkapod 40eFt-ért "vadiúj" felkiáltással. Az elektronikai eszközök haszonkulcsa alacsony. Még ha nagy tételben vásárol is a kereskedő, akkor is gyanús ez a kedvezmény. Refurbished cuccnál érthető.
- Az enyém 2011.05. hó gyártású.
- A gyári Samsung matrica át volt vágva rajta.
- A gyári Samsung matricára rá volt ragasztva, egy ezüstös rightphone.hu-s matrica (ez mi???), ez is át volt vágva.
- A garilevél nem magyar. Az eredeti, magyar Samsung garilevél ezen az oldalon megtalálható.
- A dobozon lévő gyári szám: xxxxx, a készülékre ragasztott matricán lévő gyári szám: xxxxxB.Kiváncsi lennék, aki vett még a MM / Euronicsban, mit tapasztalt...
-
smkb
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
.... az furcsa lenne ilyen mennyiségben ...
, ráadásul azt köteles a gyártó/forgalmazó feltüntetni, egyrészt, másrészt meg szimplán nem akkora értákű eszközök ezek, hogy az újrafeldolgozás költsége megérné a vele való foglalkozást. -
smkb
őstag
válasz
HorviGabi
üzenetére
... mondtam én, hogy kifuttatja itt nálunk mindenképp a Samu (valszeg külföldön sem lesz hosszúéletű), azért dobták le ennyire az árát, tipikus készlet söprés volt, beragadt, nem fogyott, ... bőven a nyugateurópai árak alatt lehetett itt kapni... ennyi volt... amazonon 230 eur...
-
HorviGabi
aktív tag
Most voltam a euronicsba,már rendelni se tudnak,elfogyott a beszállítónál is. Nem is lesz. Ha valaki tudna valahol ahol raktáron van elfogadható áron írja már meg. Köszönöm.
-
finecsa
tag
Fel frissítettem 2.3.5 Gringerbearre.
Nem emlékszem hogy azóta, vagy már Froyonál is így volt, nem rezeg.
Végül is csak a billentyűzet megnyomásakori rezgés hiányzik.
Van erre valami orvosság? -
gyuri2008
veterán
Érdemes alkalmazni a BatteryCalibrátort?
-
jksx
senior tag
válasz
fattyu666
üzenetére
A Froyo-n nem ilyen a beállítás. Ott nincs választási lehetőség és a kijelölőt max. akkorára lehet nagyítani, mint az első képeden látható.
A powerampot egyszer letöltöttem, de nem használtam most meg már nem hagyja magát újra letölteni.
A "gyári" lejátszóban van néhány spéci beállítás pl. upscale ami miatt jobban szeretem. -
fattyu666
tag
-
HorviGabi
aktív tag
-
kerekfej
őstag
válasz
HorviGabi
üzenetére
Jobban is visszaolvashattál volna
De amire válaszoltál hozzászólás ott is le van írva.
-
jksx
senior tag
válasz
fattyu666
üzenetére
Előjönnek a kijelölőn a nyilak, de akkor sem lehet csak egy adott méretig felnagyítani a kijelölő területét. Leginkább zenehallgatásra használom és a Froyo-s lejátszó hangzásképileg jobb (jobban beállítható) mint a gingeres.
Próbáltam más lejátszókat is meg az equalizer appot de azokat nem lehet úgy belőni.
Így marad a Froyo, a gyári háttérképpel.Küldtem privátot...

-
HorviGabi
aktív tag
Köszi a válaszokat, sajnos itt vidéken (Eger) az Euronicsba fogalmuk nincs mikor lesz belőle.
-
Gondolom elírás, szoftver csak a hangchip előtt csinálhat bármit is. Pl. egy flac lejátszás (egy iterációja) kb. így néz ki: 1. alkalmazás felolvas pár kB-ot, 2. kicsomagolja, előáll a CD minőségű adat, 3. az adatcsomagot megvariálja (pl. basszust emel), 4. átadja az androidnak, 5. az android átadja a DAC-nak, 6. a DAC analóggá konvertálja, majd egy analóg erősítő fokozat után a jel megjelenik a fejhallgató kimeneten.
Ami a 3. lépést illeti, már egy egyszerű hangszínszabályzás is komplex matematikai műveleteket jelent, mert a tárolt hangot előbb komponensekre kell(ene) bontani, jól megmanipulálni, majd újból összerakni. Ennek a standard módja a Fourier transzformáció, amire valós időben nincs elég számítási kapacitás (főleg, hogy nem szeretjük, ha a zenelejátszás 100%-ra kihajtja a procit
), ezért közelítő eljárásokat használnak. Természetesen az algoritmikus és számítási pontatlanságok pár százalékos torzításként jelentkeznek (ill. torzítást eredményez, ha a számítás eredménye túlcsordul (pl. a 16 biten)).Fentiekkel senkit nem szeretnék eltántorítani a "dögös" hangkép kikeverésétől, ha azt kedveli, viszont szerintem az egész eljárás érdekes, csak sajnos elég nehéz az infókat a netről előbányászni. (Pl. hogy egész pontosan mit is csinál a chip: hogy veszi át az adatot, hogyan lehet vezérelni (pl. hangerő), stb. Kedvenc Yamahánk specifikációi titkosak, de egyelőre a többivel sem lett több szerencsém. Meg kellene nézni valamelyik Android implementáció forráskódját — ha már egyszer nyílt —, talán majd egyszer...
) -
HorviGabi
aktív tag
Sziasztok! Most szeretnék vásárolni egy Samsung Galaxy S 5.0-ás készüléket, tanácsot szeretnék kapni hol lenne érdemes megvásárolni? Valamint akinek van segíthetne hozzá tokot és kijelzőfóliát találni, valami normális minőségűre gondolok. Tokot meg olyat szeretnék ami nem ilyen szilikon amibe bele lehet tenni a gépet, hanem inkább valami táskára gondolok, sajnos a neten sehol nem találtam. Előre is köszönöm!
-
zebede
őstag
Ha valaki esetleg nem ismerné és otthon WIFI-s Router-en keresztül netezik, ajánlom a KIES Air-t.
Igaz Firmware frissítésre nem lehet használni, de minden másban kiváltja a PC-re telepített KIES-t és az USB kábelt is.Letölteni a Samsung Apps-on keresztül lehet.
Leírás a programról itt: [link] -
fattyu666
tag
Háttérképnek 960x800 felbontású kép a jó.
Beállításnál a kijelölő négyzetet szét kell húzni a kép teljes méretére.Azt, hogy a HomeScreen jobbra-ballra görgetésekor a kép is mozogjon vele, vagy mindegyik oldalon fix kép legyen a launcherben lehet beállítani.
-
jksx
senior tag
Szerintem ez Froyo-s gond lehet, mert a gingeres telón már normálisan kezeli e háttérkép beállításokat.
Ott még azt is meg lehet adni a kijelölésnél, hogy az összes home képernyőn egy és ugyanaz a képrészlet legyen.
Ezen a kütyün letettem a háttérkép változtatásról, mert ahogy Vismajor01 is írta, a kijelölés után azt a kis képrészletet nagyítja fel (teljesen pixelesre). Volt a kütyün egy-két demó kép is 800*480-as felbontással. Természetesen ezek normális kijelölése sem végezhető el, mert csak egy bizonyos méretűre lehet a kijelölést beállítani. Próbáltam úgy is, hogy letiltottam a képernyő elforgatást és csak egy homescreen-t állítottam be, de akkor sem jó. -
gyuri2008
veterán
Köszönöm a válaszokat

-
smkb
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Mivel a homescreen képernyő váltéskor mozog a héttérkép is (jobbra, balra, le fel orientáltságtól függően), és főleg ha elforgatod, akkor egész más dimenziói lesznek. Amikor kijelölöd a négyzettel, ő ezt arra a nagy területre teszi ki, amit az x lapnyi lapozással bejársz (minden irányra gondolva). Nem 800*480 az, hanem sokkal nagyobb... Mivel mozog a háttérékép és nem fixen áll, így elég nehéz lesz úgy az ikonok mögé tenned valamit, hogy csak az látszódjon fixen. Azt meg lehet oldani, hogy monjduk a homescreen 1. oldalán az általad vágyott képrészlet legyen, de a 2. oldalon már úgysem az lesz teljesen. El kell játszogatni a kijelölgetéssel, hogy a négyzetet hova mozgatod a teljes képen, így el lehet érni, hogy a homescreen első oldalán az a képrészlet legyen amit szeretnél.
-
kerekfej
őstag
válasz
Vismajor01
üzenetére
A Froyo-ban volt egy szép mozgó tengerpartos háttérkép. Nagyon tetszett, de a 2.3.5-be már kiszedték. Szeretnék ilyeneket valahonnan szerezni.
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok!
Nemrég lettem én is büszke tulajdonosa egy Samsung Galaxy s wifi 5.0 tabletnek.
(szép rövid neve van, az egyszer biztos)
Most nem szólnék hozzá a topik elején elhangzottakhoz, apple vs samsung, meg voltak az okai, hogy miért ezt vettem meg(egyébként én a speedshopban 45ért, 2 év gyári garanciával) nem kezdem el ecsetelni más tulajdonosoknak.^^
Öröm volt hozzáértők hozzászólásait olvasni, és kiokosodni, tulajdonképpen mit is tud a vasam.
Az már csak a sors iróniája, hogy a készülék megvásárlása után tévedtem ide, és olvastam el a 600 oldalt(vagy mennyit)
.
Remélem, ha én is kitapasztaltam a kicsit, én is hozzá tudok járulni a "helpdeskhez" de azért az elkövetkezendő időkben valószínűleg csak kérdezni fogok. Kezdem is:
Nem találtam a topikot végig olvasnán sem, hogy mit kezdtetek a háttérkép problémájával. Lehet, hogy én vagyok speciális eset, de a szituáció nálam a következő:
Az első főoldalon csak 1 oldal van a 7 helyett. Amikor háttérképet akarok kiválasztani, megad egy négyzetet, amit tetszés szerint növelhetek, egy megadott pontig, hogy mit rakjon ki háttérnek. Gondolom ezt azért csinálja, mert a kép felbontása nagyobb, mint a telefoné.(800x480? ilyesmire emlékszem) Ezzel alapjában nem is lenne baj, bár én már azt is kifogásoltam, hogy akkor miért nem kicsinyiti le, vagy nem tudom, oldja meg okosba. De a probléma az, hogy elfogadva ezt a korlátozást, kijelölöm a képen, amit háttérnek szeretnék. És amikor kirakom a háttérnek, akkor az a kis négyzetnyi terület a képből is kivan nagyitva(mert gondolom az meg már KISEBB mint amennyit a képernyő tudna), szóval az adott képből csak egy X százalékot látok, mondanom sem kell, ez (kb) élvezhetetlenné teszi a képet. Letöltöttem egy packot, amiben direkt ehhez a felbontáshoz vannak képek, viszont ott is szórakázni kell a jelölő-négyzettel, és megint kinagyitja az általam "kivágott" részt... Nem lehet valahogy kikapcsolni, hogy kikelljen jelölnöm bármit is a képen? (A folyamat, ahogy próbálkozom: Galéria/beállítások/megint/beállít, mint.../háttérkép)
Előre is köszi a választ, és bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett. -
agabe
addikt
válasz
gyuri2008
üzenetére
Nekem is volt ilyen.
Win7-es, és XP-s gépen ugyanez. A Kies nem látta.
Aztán egyik gépen (ez pont az XP-s volt, de szerintem mindegy) létrehoztam egy új felhasználót, (előtte letöröltem a KIES-t), majd új felhasználó alatt telepítettem újra, és ott már látta a kies minden gond nélkül.
Valószínűleg más usb-s driverrel akad össze (pl. azt nem szokta szeretni ha nokia, vagy más usb-s progi fel van telepítve, azt meg főleg nem ha véletlenül fut is) -
agabe
addikt
Mert nekem ez (ami szerintem szintén gyári csak más lokalizáció) jobban bejön használat közben, és az ad-hoc ra nincs szükségem.
Ha az ad-hoc is kelleni fog, akkor lehet, hogy átpártolok, de addig ezt jobban kedvelem, és mivel jól működik (nem fagy ez sem, nem csinál különleges bugokat), és nincs újabb verzió (mondjuk 2.3.6, vagy 2.3.7...az ICS szerintem erre nem lesz meg sajna) sem, ezért az " ami működik ahhoz ne nyúlj" elvet követem.
Persze azért próbálkozok valamennyire amivel lehet, mert ha bekrepál valami, akkor is újra tudom rakni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DoItYourself
addikt
Úgy döntöttem nem viszem vissza, megbarátkoztam vele, csak bekapcsoláskor látszik, egyébként keresni kell hol is van, nem zavaró. A Samsungtól is jött egy levél, hogy (mégis) sikeres volt a regisztráció, és 2 hónappal meghosszabbították a standard garanciát.
Kérdés: SMB megosztásokat lehet tallózni ezzel a kütyüvel, vagy csak a DLNA megosztásokat látja?
Kéne hozzá egy masszív védőtok, olyan Otterbox szerűség: szilikon+polikarbonát héj. Az előző oldalakon linkelt tokot megnéztem, de elég zsengének tűnik. Találtatok már valami ilyesmit? Ha sikerül felhajtani egy jó darabot, tudok rendelést intézni Németországból, ünnepekre itt is lenne.
-
agabe
addikt
Arra gondolok, hogy turkálni a systemben kockázatos lehet, ezért aki nem biztos magában az inkább felejtse el (nehogy valamit véletlenül kitöröljön pl.).
Nálam valamiért nem működük, bár nem is a KIES-es gingerbreadet használom... lehet ez az oka, de sajna ezen a rendes eddig működő wifi kapcsolatokat sem képes kiépíteni a készülék, így marad a régi file. -
agabe
addikt
lehet, hogy a 2.2.2 -ben lévő szoft úgy módosítja a hangzást, hogy az sokaknak bejön.
Én sem hiszem, hogy adott hangchip máshogy szólna...max amit utána csinál valami progi a hanggal az eredményez mást, viszont ha már zenehallgatásról beszélünk, akkor az utánprocesszálás nem ad szebb hangzást.
Hifi világában pl. cd játszó, és erősítő, meg hangfal van, és összekötő meg tápkábelek.
Az erősítőn nincs semmiféle hangzásmódosító, mert ha van akkor az már csak ront a zenén.
Régebbi cuccoknál ilyeneket előszeretettel használtak, meg soksávos equaliezerekt is, de ma már csak a gagyibb cuccokon vannak ilyenek.Visszatérve az S Wifi 5.0 -hoz, itt (meg más hordozható lejátszókon) lehet értelme a hangzásmódosításnak, mert nem olyan kifinomult hangszórókból szólal meg a zene, hanem valami fülesből (ami lehet jobb-rosszabb).
Ezeknél lehet elérni olyan eredményt ami miatt jobbnak hallatszik mint módosítás nélkül, és ebben lehet jobb egyik progi a másiknál, de ez egyénfüggő is valamennyire, és az az oka, hogy a fülesek hangvisszaadási képességei igencsak korlátosak, így egy kis kiemelés, elnyomás, térhatás stb. hozzáadása kompenzálhat valamit. -
gyuri2008
veterán
Felraktam a kiest de nem tud csatlakozni a telefonom.
Az USB.hibakeresés be legyen pipálva? -
Többször is tényként hangzott el ebben a fórumban, hogy a 2.2.2-es Android a Samsung gyári média player-ével jobb hangminőséget produkál, mint a 2.3.5. Ezt nem tudom megítélni, mert nem volt alkalmam összehasonlítani a kettőt, sem egyidejűleg (csak egy készülékem van), sem másként (2.2.2 alatt nem hallgattam vele zenét). De elvi alapon vannak kétségeim, amit alább megosztanék veletek, hozzátéve, hogy már megint olyasmiről beszélek, amihez nem értek...

1. A legtöbb zene, amit hallgatunk, közvetve vagy közvetlenül CD-ről származik, vagy valamilyen veszteségmentes rip (wav, flac), vagy valamilyen tovább tömörített fájl (mp3, ogg, stb.) formájában. A legtöbb CD úgy áll elő, hogy zenészek és profi hangmérnökök hónapokat molyolnak, hogy mind hangzásilag, mind technikailag a lehető legjobb legyen (figyelembe véve a média (16bit/44.1kHz pcm) korlátait.) Ezen javítani valószínűleg nem egyszerű, én legalábbis nem szoktam próbálkozni vele.

2. A zenét a DAC meg az analóg erősítőfokozat állítja elő (esetünkben a nem makulátlan hírű Yamaha chip). A DAC-ot a letárolt műsorforrással direkt módon lehet etetni — wav típusú fájl esetén nagyjából egy az egyben, tömörített formátumnál előbb ki kell tömöríteni. A flac kitömörítése egyértelmű (mindegy mivel tömörítjük ki), és amennyire tudom az mp3-é is (betömörítéskor lehet játszani a paraméterekkel meg az algoritmusokkal, de a betörmörített adatfájl már meghatározza, hogy mi lesz belőle kicsomagoláskor). Ebből pedig az is következik, hogy a készülék hangját lejátszó szoftverekkel nem tudjuk befolyásolni: pl. egy flac fájl esetén a 2.2.2-es Samsung lejátszó elvileg pontosan ugyanazt a bitsorozatot küldi a DAC-ra, mint a 2.3.5-ös (vagy mint a WinAmp), ezért ugyanúgy is fog szólni. És mivel a hardver adott, szoftveresen arra sincs lehetőség, hogy egy klasszikus értelemben vett előerősítőt kreáljunk (ami alapvetően egy analóg eszköz), az egyetlen hardver elem, amivel játszhatunk, az a csatlakoztatott fejhallgató (vagy külső erősítő).

3. Amit szoftveresen meg lehet tenni az az, hogy módosítjuk a bitfolyamot, azaz dekódoljuk, majd matematikai eszközökkel manipuláljuk a (virtuális) hanghullámokat - kiemeljük a basszust, visszhangosítjuk, belegenerálunk olyasmiket, amiknek szerintünk ott kellene lenni, stb. Ezzel két probléma van, az egyik elvi, nevezetesen, hogy a zenészek meg a hangmérnökök nem ilyennek szánták, a másik meg technikai, azaz a tipikusan 16bite max 44kHz-es formában ehhez nincs elég tartalék.
4. Ami az alkalmazásokat illeti, 2. pontban vázolt folyamatot (a DAC etetését) maga az Android elintézi. Egy mp3 fájl lejátszása egy Android alkalmazásban két (program)sor: az elsőben létrehozunk egy MediaPlayer objektumot, a másodikban azt mondjuk neki, hogy start. Ebből persze az is következik, hogy a legtöbb médialejátszó alkalmazás csak egy vizuális interfész, esetleg kiegészítve néhány kodekkel (mert pl. natív flac támogatás csak 3.1-es Androidtól van). A dolog másik része, hogy az Androidos médialejátszó objektumot nem egyszerű megkerülni (azaz alternatív módon eljutni a DAC-ig), és eddigi ismereteim szerint nem is nagyon találni ilyen alkalmazást: talán a PowerAmp, és esetleg a Neutron (amiről én hallottam).
* * *
Hogy a végére írjak valami konkrétat is
, kipróbáltam a Equalizer alkalmazást: WinAmp-pal párosítva kétségtelenül működik, bár a teremhangzás szimulációnál én nem éreztem a különbséget (egy mx60-nal), a több feature (ekvalizer, basszus kiemelés, térhanzásnövelés (spatial)) meg imho agyonvágja a hangképet, viszont ha mindent ráadunk, akadozik tőle a lejátszás (nyilván kevés hozzá a proci). Így az én készülékemen összesen fél órát töltött. 
-
agabe
addikt
válasz
fattyu666
üzenetére
Felejtős. Nem működik...legalábbis nálam.
Ha valaki elcseszerinti véletlenül az eredeti file-t, akkor a meglévő wifi kapcsolatokhoz sem lesz képes kapcsolódni.
Ez a módszer ami szerintem Froyo-n működhet (legalábbis azt írták), de emiatt nem telepítem vissza mivel nincs szükségem ad-hoc módra.
A CyanogenMod rom-ok galaxy s esetében tartalmazzák már az ad-hoc opciót is, de sajna a mi kütyünkre nincs ilyen rom. -
zebede
őstag
Nem tudom nekem nem volt fent sokáig a Froyo.
Egyébként nem értem más készülékek fórumain állandóan azon sírnak, hogy mikor lesz már Gingerbread update. Itt meg vacilálnak: feltegyem-ne tegyem?
Szerintem fel kell tenni, semmivel nem lassabb mint a Froyo, PowerAMP-ben pedig annyira van EQ, hogy sok is.

fattyu666 - Ezer hála és köszönet

Végre megy a net megosztás Nokiáról!!!!

aramis00 - Privátban küldök neked Money.
+ egy másik appot ami szerintem jobb is + Magyar nyelvű. -
gyuri2008
veterán
Ez nem jó a 2.2.2 FROYO-ra
A rootolásra gondoltam -
fattyu666
tag
Samsung Galaxy S WIFI 5.0 (Gingerbread 2.3.5) - AdHoc hállózat beállítás (ROOT jog szükséges)
1.- Ezt letölt >> Samura felmásol: [link]
2.- RootExplorer feltelepít elindít
3.- System >> bin
4.- Felül Mount R/W gombot bekapcsolni
5.- Legörgetés, alul wpa_suplicant file-t átnevezni, mondjuk wpa_suplicant_origi-ra
6.- Menü gomb >> Bookmarks >> SD Card >> megkeressük az 1. pontban felmásolt file-t. >> copy
7.- Menü gomb >> Bookmarks >> Root Folder >> system >> bin >> Paste gomb
8.- RootExplorer bezár >> Samut újraindítani
9.- Innentől a Samu látja és használja az Ad-Hoc hállózatot is. -
fattyu666
tag
Samsung Galaxy S Wifi 5.0 (Gingerbread 2.3.5) - ROOT
1.- Samun: Beállítások >> Alkalmazások >> Ismeretlen források pipa
2.- Samun: Beállítások >> Alkalmazások >> Fejlesztés >> USB-hibakeresés >> pipa
3.- Samu – PC USB-n összeköt
4.- Ha szükséges ezt letölt, kicsomagol a Drivert Eszközkezelőn keresztül telepít: [link]
5.- Samut USB-ről lehúz.
6.- Ezt letölt, kicsomagol: [link]
7.- Start file-ra katt >> Enter >> számmal kiválasszuk Root, vagy UnRoot >> Enter >> Enter
7.- Samut USBre rádugni
8.- Elindul a dolog >> várni >> várni >> várni (azt hiszem háromszor kiírja, hogy alszik 40 másodpercet, aztán kiír egy csomó hibát, de tovább megy)
9.- Program végez >> gratulál >> kilépni
10.- Samut USB-ről lehúzni >> ROOT jogod van. -
(#600) zebede: Amennyire tudom, az Android(os telefon) "normál" hot-spotot hoz létre, ami egy centralizált hálózat, azaz minden forgalom a hot-spot-on keresztül halad (mint egy normál wifi routernél. Az ad-hoc hálókban nincs központi komponens, ott a kliensek közvetlenül beszélnek egymással, ami értelemszerűen másmilyen szoftvert igényel.
(#601) spanilana: Már korábban is írtam (#538), hogy nekem is ferde, azaz a luk a hátlap felé lejt, ezért a dugó úgy megy bele, hogy egyik oldalon van egy milliméteres hézag... Az nem tűnt fel, hogy a hangminőséget befolyásolta volna.
(#528) kerekfej: Első figyelmeztetés után (15%) töltőre dugott készülék 4 óra + pár perc alatt töltődött fel kikapcsolt állapotban.
-
aramis00
tag
Bocs, másik téma, ezért írom új kommentbe:
Tapasztalt olyat valaki, hogy a képernyő alja (álló helyzetben) sárgásan "bevilágít"?
Úgy értem pl. egy kék vagy fehér képernyőn (itt látszik legjobban) a billentyűk feletti kijelzőrész teljes szélességben 1-2 mm magasságban sárgás színű, a fehér ill. a kék helyett!
Pixelteszt miatt a színeket végigteszteltem, akkor is jól látszott. -
aramis00
tag
Srácok. Gugli a barátom, de nem találtam megoldást erre:
Van a ibearsoft money nevezetű FREE programja, amelyet a market nem kompatibilisnek mond (ill. PC-ről is ugyanez a helyzet), ezért nem tudom telepíteni. Mivel apk fájlhoz sem jutottam sehonnan, így nem tudom felrakni.
Van bármilyen lehetőség arra, hogy mégis felkerüljön erre a kütyüre a program?Ötletem volna, de erre sem találtam megoldást: pl a telefonról leölteni PC-re az apk-t és utána áttenni?
Kifejezetten ezt a programot kell(ene) használnom, ezért kellene erre megoldás!
-
kerekfej
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Vidd vissza csesszék meg! A Samsung-nak esetleg ha tudod jelezd a dolgot telefonon,
-
agabe
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
vidd vissza cserletesd kj, es kerd a hivatalos samsung garit.
3 napon belul barmiert visszaviheted, a pixelhiba meg szinten nem jo...mar csupan ezert is visszavinnem cserere. -
DoItYourself
addikt
Nekem Nokia E52 van, és azt vettem észre, hogy a WiFi hotspot üzemmód (JoikuSpot szoftverrel) piszkosul gyorsan meríti a teló akksiját, azóta ha ilyenre van szükségem inkább Bluetooth-on osztom meg a teló net elérését.
Tegnap vettem egy ilyen Galaxy bigyót a Media Markt-ban, de csak a régi igazmondást tudom ismételni: olcsó húsnak híg a leve. Ez nem a készüléknek szól, hanem a MM-nak. Másodosztályú terméket mindenféle tájékoztatás nélkül újként sütnek el. Remélem egyszer eljutnak (vagy kipusztulnak) ezek a kereskedők is oda, ami nyugaton természetes: a terméket eredeti, BONTATLAN csomagolásban adják el a vevőnek. Kicsit későn kapcsoltam, és csak otthon esett le, hogy az eladó egy kulcsra zárt szekrényből (nem a vitrinből) vette elő, és már fel volt bontva a doboz, át volt vágva a gyári Samsung matrica, és a második, erre ragasztott ezüstös (rightphone.hu-s) matrica is. A Samsung oldalán próbáltam regisztrálni a gyári számával plusz garanciáért, de visszautasított, hogy ezzel a számmal már regisztráltak... ott láttam, hogy néz ki a magyar gyári Samsung gariijegy is, nem olyan mint amit ehhez adtak.
A készülék a német ebay-en 200+ euró áron vásárolható meg, így a magyar ár csak ezen az áron lehet ilyen alacsony, amitől még lehet jó vétel, de nem árt figyelni.
Az enyém pl. pixelhibás... -
agabe
addikt
válasz
spanilana
üzenetére
nem is tudtam, hogy az is lassulgat. az mondjuk valoban hulyeseg, hogy nem hajlando kulonbozo formatumokat lejatszani, mert a hardver kepes lenne ra.. de ez legyen mas gondja.
videozashoz ajanlom az Mx Video Playert. Jobb mint a gyari, es ha veletlenul dts hanggal talalja magat szembe azt is lekeveri sztereora es szol. halozaton keresztul geprol is lejatssza azt amit a gyari nem, bar 720p ugy mar akadozik, szoval aztnem erdemes halozaton keresztul eroltetni, de szeretem azt is benne, hogy a kep meretet ketujjas nagyitassal allithatod olyanra amilyenre szeretned, ezert a 21:9-es filmek is jobban nezhetok ha kicsit belenagyit az ember, egyszoval kiraly progi. -
-
spanilana
csendes tag
-
agabe
addikt
válasz
spanilana
üzenetére
attol fugg melyik kepesseget hasznalod inkabb. zeneileg azt mondjak(en nem nagyon hasznalom zenehallgatasra) a 2.2- esben jobb eredmeny hozhato ki mert jobb a soft.
nekem a 2.3-as jon be jobban, mert gyorsabb a mukodes...pontosabban inkabb joval folyamatosabban mukodnek a dolgok, mert a frissebb rendszer jobban optimalizalt, es felhasznaloi elmenyben tobbet nyujt ebbol a szempontbol. -
spanilana
csendes tag
Jaj egy dolgot szeretnék megkérdezni!!!! Szóval sokan irogatták hogy nem sikerült olyan jól az új frissítés... szerintetek érdemes frissíteni ?? tartalmaz valami fontos újítást ??
-
spanilana
csendes tag
de amúgy lehet hogy semmi baja sincs az ég világon csak nem vagyok hozzászokva... eddig ipod touch om volt csak azt a redvát lecseréltem erre a drágaságra...

-
spanilana
csendes tag
Sziasztok!!!!!
Nekem az a problémám van, hogy ha beledugom a fülest akkor ferdén áll benne... szóval nem teljesen vízszintesen... a füles bal fele halkabban is szól de ha a képernyő felöli oldalról egy kicsit lefelé nyomom a csatlakozót a hang jobb... szerintetek ez vmi hiba vagy mindenkinek ilyen ???? pls help
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Gamer PC Ryzen 7 5800x RX 6600XT
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3770, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Ha a központi Samu raktárban van (azt hiszem Hollandiában van), egy kamion két nap alatt idehozza a helyi dealernek, vagy egyenesen a MM-nak. Tehát nem kell raktározni semmit se, azt elintézi az központ. De ugyanígy hozhat a kamion néhány raklap refurbished cuccot is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az már csak a sors iróniája, hogy a készülék megvásárlása után tévedtem ide, és olvastam el a 600 oldalt(vagy mennyit)