Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

Az iPod pixelsűrűsége tényleg elképesztő (326 ppi), azaz pl. simán meg lehet vele jeleníteni fél milliméter magas betűket. Csak persze olyan szem kell hozzá, ami ezt képes elolvasni... De pl. az iPad2 csak 136 ppi, és arra sincs különösebb panasz, ha jól tudom.

Az 5 colos Samsung kb. 186 ppi (ha jól számolom) viszont a kijelző területe nagyjából kétszerese az iPod-énak, ami szerintem optimálisabb pixel kihasználást jelent. (Minél több pixel, annál nagyobb számítási teljesítmény, és annál rövidebb üzemidő.)

Ha már itt tartunk az öt colos képernyő kb. 50%-kal nagyobb mint egy 4 colos és kb. 35%-kal nagyobb, mint egy 4.3-as, ami máris egyfajta pluszt jelent az okostelefonokkal szemben. A másik plusz a hosszabb üzemidő (mint azt már mások is írták), főleg, hogy a telefon töltésének nagy részét általában kénytelen az ember az esetleges hívásokra tartalékolni.

Az általam olvasott tesztek szerint az öt colos méret olyan szempontból ideális, hogy már használható egyfajta tabletként, ugyanakkor még éppen hordozható (ha nem is feltétlen zsebben, de egy táskába bedobható), kényelmesen lehet egy kézben tartani és még kezelni is lehet egy kézzel valamennyire. (Egy 7 colos tablet már kétszer akkora és általában kétszer olyan nehéz is, egy 10 colos meg már négyszeres méret és bőven fél kiló felett van.)

A 3G kétségkívül hasznos lenne, kérdés persze, hogy hányan fizetnék ki érte a pluszt (drágább készülék, plusz előfizetés). De egy wifi hotspotként használható telefon, vagy egy hordozható wifi hotspot (mifi) segítségével szükség esetén a mobil web is megoldható. (Kár, hogy a BT kapcsolat mobil netezésre csak kevéssé használható androidon (ahogy néztem.))

Új hozzászólás Aktív témák