- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED monitor topik
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborx07
csendes tag
Köszönöm mindenkinek, akkor most már csak a megfelelő boltot kellene megtalálnom a vásárláshoz. A 64 GB-os változatot szeretném megvásárolni és találtam is pár helyen jó áron, viszont nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak ezek:
- Mobilbirodalom.hu [link]
- Tér-erő.com [link]
- GSMvonal [link]Van valakinek ezekkel tapasztalata?
Tudnátok ajánlani valami megbízható (de nem túl drága) helyet? Mindenképpen olyat szeretnék, ami gyári garanciás, tehát ha beviszem egy Samsung szervízbe, akkor az javítja meg és nem a viszonteladó.Előre is köszi!
-
adamka36
tag
Sziasztok! Hol tudnék minőségi üveg hátlapfóliát venni?
-
FordFair
tag
Sziasztok!
Spigen Tough Armor tokkal működik a QI töltés?
Köszi!!
-
Kékes525
félisten
válasz
ForRedGlory #9381 üzenetére
Szerinted van értelme Greenifyvel fagyasztani a Package Disabler Pro-t miután elvégezte a dolgát?
-
Kékes525
félisten
válasz
DzsiAr12 #9377 üzenetére
Ugyanezt csinálta nekem a Dropboxal. A frász kerülgetett. Úgy sikerült, hogy először beléptem PC-én, ott belépve maradtam és utána már gond nélkül be tudtam lépni a telefonon is. Persze az se árt, hogy biztosan jót gépelj be. Előtte nézd meg a PC-én a loginodat és a jelszavadat, hogy biztos legyen. És persze a belépést válaszd a telefonon, ne az új fiók létrehozását.
(#9381) ForRedGlory: Szerintem is jó vásár volt.
(#9383) sgeza: Én is nagyon ritkán használom.
-
ForRedGlory
félisten
-
spawn21
veterán
válasz
#67656192 #9378 üzenetére
Sok alternatíva van.
Kinek mi fele meg. Nekem minden más tud legalább olyan jó lenni.De igazából amiben ez a telefon szerintem nagyon rossz, abban majdnem minden más ismertebb gyártó jobb.
Majd ha javítják a szoftveres kis hibáikat (kétlem hogy fogják) ,esetleg akkor lesz jobb mint mások. Igy csak siman más.De nem akarok vitát indítani. Exjúzmi everibádi
-
Kékes525
félisten
Annyit hozzá lehet fűzni, hogy óvatosan vele, mert fontos programot is letilthat, például az Intelligens Kezelőt (Smart Manager), de ez a kisebbik baj, mert gond nélkül visszaállítható, a nagyobb, ha olyan programot tiltunk le, ami jelszót kér, például a Dropbox-ot is alapból letiltja, akkor ismét engedélyezve újra be kell pötyögni a logint és a jelszót, ami kicsit macerás.
(#9353) sgeza: Erre a célra jobb szerintem az SD Maid - System cleaning tool jobb. Aki sokat használja érdemes megvásárolni, habár 750 Ft.
(#9368) Kasya:
-
poli27
veterán
Hali
letiltottam a hangoutsot, és azóta naponta 5-6x feldob egy ablakot hogy a hangouts leállt, ha le van tilva hogy tud leállni? mivel tudom ezt megszüntetni?
-
spawn21
veterán
válasz
#67656192 #9371 üzenetére
Valóban .
Szép kijelző , jo anyag használat . Meleg keret és hátlap , nagyon gagyi aksi. Szuper kamera, labilis rendszer és a dingdong memória kezelés csak hab a tortán. Pedig a nova launcheren kívül nekem jóformán mar semmi sincs rajta. Igaz nem használom, mar csak porfogó
-
törölt tag
Csatlakozom, ezek a problémák túl vannak lihegve. Talán ez a legjobb telefon a Samsungtól. Semmi bajom vele azon kívül, hogy csúszik a kezemben és kényes a tapogatásra. Nem laggol, nem merül, nem melegszik. Szép a hangja, gyönyörű a kijelzője és qva jó a kamerája.
Mindig vannak akiknek semmi nem elég jó.
Nálam volt egy ronda összeakadás, egyszere vibereztem, telefonáltam több személlyel és úgy összeakadt, hogy már rá akartam lépni, fontos lett volna egy többszereplős beszélgetés. Azóta kiderült, hogy az egészet az ACR hivásrögzitő okozta, mert egyszerűen a felvétel naplózása még folyt, de én már új hívást kezdeményeztem és váltogattam(egy darabig) 1 viber és 2 normál hívás között. A hiba akkor jött amikor az egyik hívást megszakitottam. Ezután megszakadt a többi is, persze próbáltam visszahívni a feleket miközben ők is engem, na innentől meghülyült az egész.
Az ACR a szüneteltetett hívást is naplózza, lezárt hívásnak tekinti és nem tud mit kezdeni a tartott beszélgetéssel.Tehát,mivel azóta az ACR-t kikapcsoltam és minden rendben volt ugyanilyen hívásoknál ez nem a telefon hibája volt hanem egyedi szerencsétlen eset. Gondolom az ACR javitva lesz.
Utána olvastam és másnak is volt ilyen gondja HTC m9-en. -
wong kok wah
senior tag
S6 edge -hez milyen tokot ajánlotok ?
-
sgeza
veterán
válasz
Dominiator #9366 üzenetére
Olvass utána az android memóriakezelésének, és hagyd a francba az ilyen programokat! Keress vissza, korábban linkeltem ezzel kapcsolatban egy kis olvasnivalót!
-
Kasya
nagyúr
válasz
gaborx07 #9364 üzenetére
Van egy aprosag, amit sokan nem vesznek figyelembe:
Aki elegedett a telefonnal, az altalaban nem ir a forumba. Akinek gondja van, az azonnal.
Azert ennel sokkal tobb S6 tulaj van, de lathatolag a topikban megsincsenek olyan sokan.En amondo vagyok hogy ha ilyen kategoriaban gondolkodsz, G4 vagy S6 tokeletes valasztas lehet.
(#9367) S e t h : neha ugy erzem, hogy sokan meg a lemeztoredezettseg mentesitot is lefuttatnak naponta, ha lenne ilyen alkalmazas a telefonon
-
S e t h
nagyúr
válasz
Dominiator #9366 üzenetére
Clean mastert szedd le, felesleges.
Egyébként a ram mennyisége mit befolyásol, hogy zavar mennyi marad? -
Dominiator
aktív tag
üdv, tippeket szeretnék kérni, 1 hete vettem egy Galaxy S6-t, jól üzemel komolyabb gond nincs vele, de zavar az hogy a 3 GB ram ból 400-500MB szabad, hiába nyomom a clean masterral a ram pucolást fél perc után újra ugyan ott vagyok mint elötte.
-
gaborx07
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatva itt mindenkinek a negatív véleményét nem értem, hogy a boltokban (Samsung, Bestbyte, T-Mobile) kiállított agyonhasznált mobilokon elég sok próbálgatás után miért nem éreztem semmi laggolást, lassulást és simán váltogattam 7-8 alkalmazás között (kivéve az üzeneteket, azt újratöltötte). Az ott kiállított mobilok mennyiben mások a kereskedelmi forgalomban lévőktől? Igaz, hogy azokon 5.0.2 volt, de az 5.1.1-el elvileg még gyorsabb lett és jobb lett a multitasking (bár ahogy látom ez sem általános vélemény).
Ehhez kapcsolódik az alapvető dilemmám is ezzel a készülékkel. Annyira különböző véleményeket olvasok erről a mobilról, hogy egyszerűen nem tudom, hogy megvegyem-e. Egyrészről minden tesztoldalon maximum közeli pontszámokat kap és a felhasználóktól is 8-9/10-es átlagpontokat kap. Másrészről meg ezen a fórumon is és a redditen is elég negatív véleménnyel vannak róla és mindenki a laggolásról meg a multitaskolós problémákról beszél. Belegondolva nem tudom, hogy ki váltogat több, mint 3-4 alkalmazás között, de annyi mindenki megemlíti, hogy kezdem azt hinni, hogy tényleg problémás a mindennapokban.
Egy haldokló Iphone 4-ről váltanék, így mindenképpen előrelépés lenne, de mivel hosszabb távra szeretném megvásárolni, ezért átgondolt döntést szeretnék hozni. Tudnátok segíteni ebben? Előre is köszönöm!
-
Dzsur
tag
válasz
fermacht1994 #9349 üzenetére
Nekem ugyan ezt eljátszotta a sima S6 egyszer!Még jó hogy lefekvés előtt ránéztem.
-
PeteePeti
őstag
http://tech-live.hu/tech-tipp/microsd-foglalat-es-3700-mah-kapacitasu-akkumulator-samsung-galaxy-s6-hoz-keszult-tokban/
-
sgeza
veterán
válasz
Robertoq #9348 üzenetére
Azért a smartmanager felesleges adatok törlése funkciójával érdemes óvatosan bánni! Sajnos nincs a törlés előtt ellenőrzési lehetőség, ezért mindent azonnal töröl, amit úgy gondol. Nekem például egy-két olyan mentés könyvtárat is töröl, amit nem kéne. Szóval azt a funkciót nem célszerű használni. Ha legalább előbb tenne egy javaslatot, amiben pipákkal kivehetném, amit meg akarok tartani, de így egy kalap fos.
-
w333
félisten
válasz
Motion_Blur #9332 üzenetére
Már kijöttek az 5.1.1 frissítések (szóval egyből frissülni fog neked)
-
Kasya
nagyúr
válasz
ForRedGlory #9338 üzenetére
Szuper. Be is tettem az osszefoglaloba!
-
S e t h
nagyúr
válasz
ForRedGlory #9344 üzenetére
Nagyon hasznos app, köszi!
-
fermacht1994
aktív tag
Jól kiszúrt ma velem a telefon... Katasztrófálisan elszúrták ezt a frissítést edge-re. Hívásokat nem mindíg engedi felvenni. Eddig egy napot kibírt most zabálja az akut. De a legdurvább ma történt. Reggel 4kor újraindítottam. Beállítottam az ébresztőt 7re. 9:30kor kelek, hogy túl világos van. Telefon zölden világít, jelezve, hogy feltöltött. Nem ébresztett és semmire nem reagált. Még a kijelző sem kapcsolt be csak a led világított zölden még a töltő lehúzása után is. Munkából természetesen elkéstem. És 1percig nyomogattam mire hajlandó volt bekapcsolni. Azóta megy rendesen. Magyar független rom van rajta. Felrakása odinnal történt. Előtte utána factory reset. És programokkal sincs tele a telefon. Facebook, messenger, viber, sdmaid, ha ezt előadja mégegyszer kivágom..... Most töltöm a német DBT-t. Az volt a legjobb még s4-es korszakban nem a magyar rom. Kipróbáljuk.
-
Robertoq
őstag
#9338 ForRedGlory
Alternativ debloater app a playenMegvettem, köszi. Amit lehetett letiltattam, de párat visszakapcsoltam mint például Drive, meg Dropbox. Kiirtottam a Smart Managerrel mindent, 1.8Gb lett a foglalt, előtte 2GB volt emlékeim szerint (nem szoktam használni) lehet ez a plusz 1-200 Mb elég lesz átvészelni.
-
wong kok wah
senior tag
Egyelőre úgy érzem, hogy korai volt a csere S5-ről..
-
Blyan
félisten
válasz
Gyakorlatilag mindent letiltott...
Még az időjárás widgetet is pofán verte. De miért kellett bekapcsolnia a knoxot?
sgeza
Ez így van, nekem is. Illetve nekem gyorsindítóban van, de azzal se indul el.
Viszont kíváncsi vagyok, hogy 3rd party appra (gsam battery pl) hatással van-e -
sgeza
veterán
válasz
Nekem az tűnt fel, hogy ha letiltom a smart managert, akkor eltűnik az akkumulátor menüpont a beállításokból! Másnak is?
-
Kékes525
félisten
válasz
ForRedGlory #9342 üzenetére
Memória kezelés, multitasking milyen? Én majd holnap próbálgatom...
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Na ez jo befektetes volt. Csak 1 dolgot csinaltam, de azt vihar gyorsan. Van a PRO verzioban egy olyan lehetoseg, hogy "disable all bloatware", amire ha rabokunk 1 masodperc alatt fagyaszt minden szart. Megneztem, 86 programot lott ki helybol. Elegge okes a dolog. Meg nem dobott fc-t semmi sem
Ahogy nezem, segit is a program, aki nem akar mindent egy kattintasra tiltani, mert fel. A program kulonbozo szinnel jeloli a bloatwaret, igy mindenki eldontheti, hogy tiltani akarja-e.
Amiota mindent tiltottam, lehult a telefon eskuszom... lehet csak azert, mert mar feltoltott (rajta van a tolton ettol fuggetlenul), de tuti nem placebo.
-
Kékes525
félisten
válasz
Ez jónak tűnik! A 330 Ft nem nagy pénz érte. Megvettem.
-
Blyan
félisten
válasz
ForRedGlory #9326 üzenetére
Amúgy nagyrészt egyetértek.
Littlecar Kétlem, hogy lesz rá valaha egy normális szoftver, legalább is a Szamszungtól biztosan nem.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Na ez igy elsore nagyon jo basszus. 330 Ft a teljes verzio, de eleg sok dolgot tud. Kicsit tesztelem es irok hosszabban.
-
ForRedGlory
félisten
Alternativ debloater app a playen
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ospolice.packagedisablerpro
(Van ingyenes valtozat is, de az limital)
-
törölt tag
Annyira szidjátok ezt a szerencsétlen olajoshalat(telefont), mintha muszáj lenne. Én is utálom egy két dolog miatt pl a hátlapot utálom, meg a csúszós oldalkeretet, meg van még pár dolog, de azért a kijelző és a kamera sokmindenért kárpótol. A múltkor odabasztam volna én is amikor összeakadtak a hívások, de összetaposás helyett félreraktam egy kicsit. Aztán elvittük nyaralni, hát mit ne mondjak nem bántam meg, tényleg nagyon jó élesben a kamerája.
Nálam nem nagyon melegszik és más gond sincs vele,, kap még egy esélyt.
Csak lesz rá egyszer egy normális szoftver. -
Robertoq
őstag
válasz
Kékes525 #9328 üzenetére
Tudom, hogy működik az android memóriakezelése, de a "hamar felemésztődhet." úgy értettem, hogy pár tabnak a böngészőbe nem kellene 3GB rammal azt eredményeznie, hogy kilő dolgokat restart után és nem az az eset, hogy x alkalmazás már ott van a memóriában előtte. Persze priorizálhatnak jobban és nem a launchert lövi ki hanem mást, de ha pont arra váltanék vissza akkor nem vagyok beljebb.
#9334) sgeza
Nem kell még egyszer leírni, de a jelenlegi S6/5.1.1 kombónak kevés a 3GB ram. -
Motion_Blur
félisten
válasz
"Jó" ezt olvasni, holnap végre talán megkapom a telefont!
Mikortól kezdik 5.1.1-el kiadni őket gyárilag? -
Kékes525
félisten
válasz
Azt meg erősítem, hogy szerintem is a sima S6 és az Edge között rendszer szinten nincs lényegi különbség. Hasonlónak kell lennie a memória és az akku kezelésének is. A lényegi különbségek, a beállításokban és a használatban (mit és hogyan használ valaki) van.
(#9327) Blyan: Még messze van 2015 vége, bőven változhat a helyzet.
-
Feherfy
tag
-
Kékes525
félisten
válasz
Robertoq #9324 üzenetére
"hamar felemésztődhet." Nem emésztődhet fel hamar, mert a rendszer csinál magának pluszt, a prioritásértékek betartásával, megfelelő mennyiséget. A 415MB az nem kevés érték. A rossz az lenne, ha mondjuk 2 GB lenne a szabad memória nagysága, mert ez azt jelentené, hogy nem tartja a memóriába a programokat (keveset gyorsítótárazik) és/vagy idő előtt lövi ki azokat. Az S6 rossz memória kezelésének nem az az oka, hogy kevés a szabad memória, hanem az, hogy rosszul osztja ki a a prioritásokat illetve rosszul gyorsítótárazik. Ezen javítottak valamit az 5.1.1-ben, de nem eleget.
-
Blyan
félisten
Most olvastam, hogy 2015 H1 legjobbb okostelefonja az S6/E volt, szóval na. Akinek nem jó, az rosszul fogja.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
devil-k #9322 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy 1-et előre 3-at hátra...
előnye:
- picit gyorsabbhátránya:
- memóriakezelés ugyanolyan szar, mint volt (felejtsük el, hogy android hiba, más gyártónak sikerült megoldania)
- jobban merül (és itt a hívőket mondom, hogy nem érdekel, ha valakinek jobb, nekem NEM: friss rommal és pár app mellett is érezhetően jobban merül mint 5.0.2 alatt)
- melegszik (főleg töltés mellett, de mobilnet használat közben is érezhető a telefon jobb oldalán)Köszönöm, nem kell javaslat, hogy mit csináljak, mert már mindent csináltam és nem ez ez első androidos telefonom, viszonylag jól értek hozzá.
Megjegyzem, nekem edge van, lehet S6-on tökéletes, bár erősen kétlem,ahogy itt olvasgatom pár ember irányadó véleményét.
Szóval frissítsen csak, max anyázik, mint itt elég sokan...vissza úgy sem mehet 5.0.2-re. Ha ezt tudom, az életben nem teszem fel az 5.1.1-et, de a "hype" meghülyített.
-
Kasya
nagyúr
válasz
wong kok wah #9318 üzenetére
Mindenkepp. De erdemes egy teljes mentest csinalnod es a frissites utan gyari visszaallitast, mert sokaknak inkompatibilitas jelentkezett a frissites utan.
-
Robertoq
őstag
válasz
rolcsibácsi #9292 üzenetére
Ja, egy darabig jó volt, de aztán befeszült a rendszer, pár tab a böngészőben hazaküldte a memóriát. Amúgy a Clean master alapból fent van a Smart Manager része.
(#9293) sgeza
Most épp 415MB volt a tényleges szabad.
Lényegesen nem több, attól függ ki mit/mire használ, mert ez hamar felemésztődhet.(#9295) spawn21
Ebbe bele kell törődni. Samuéknak ez nagyon nem megy.
Az átlag felhasználót nem érdeklik az indokok, mert az android, mert a kijelző mert ez vagy az. Használni akarja normálisan . Ez a 3 betűs márkának megy csak. Pedig ez is van olyan meleg
Tudom mik adott rendszer előnyei/hátrányai, itt azzal van bajom, hogy 2 év ezelőtti modellhez képest van visszalépes ami nagyon nem dicséretes.(#9303) Blyan
Nekem is fos a memória kezelés (mindenkinek az S6/E tulajokból - ha bevallja, ha nem). A feleségemnek van egy Xperia E4G-je, azon ugyan KitKat van, de csak egy giga RAM. Jobb rajta a multitasking, mint az S6-on.The update hasn’t fixed the aggressive memory management “feature” of the S6 duo for anyone (RAM management is a tad better though)
De akkor mitől függ hogy kinek igen kinek nem? Ki milyen appokat használ? Már eleve érdekes, hogy a RAM használat fícsör és nem bug
-
Kékes525
félisten
válasz
Szerintem viszont igen. Odinnal, vagy Smart Switchel.
-
devil-k
nagyúr
válasz
ForRedGlory #9321 üzenetére
És miért ne frissítse? Mit okoz az új frissítés?
(#9323) Kékes525
Szerintem is. Ezért kérdezem, hogy miért nem javasolja. -
devil-k
nagyúr
válasz
ForRedGlory #9319 üzenetére
Mire alapozod e mondatodat?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Ne frissíts, ha jót akarsz magadnak.
-
wong kok wah
senior tag
Üdv.
S6 edge-t érdemes frissíteni 5.1.1 -re?
Olvastam pár hsz-t, de elég vegyesek. -
woolwich
tag
válasz
#07400704 #9300 üzenetére
Nem a ledre gondoltam, hanem magára a kijelzőre.
Pl. ha ott van mellettem a telefon az asztalon és rezeg egyet, mert jött egy üzenetem akkor nem elég odanéznem, hogy mi történt, ki írt, stb. - mert a kijelző tök sötét továbbra is - hanem meg kell nyomnom hozzá még egy gombot, hogy felvillanjon a kijelző. Erre keresek megoldást, eddig nem sok sikerrel.
A lednek én nem sok hasznát veszem, első használatkor ki is kapcsoltam. De ugye kinek mi a kényelmes -
-
Berger92
csendes tag
Rendben. Elhiszem nektek
-
Berger92
csendes tag
De a készülék jobb oldala is forró, ahol van ugye a Sim foglalat. Kár hogy az adatkapcsolati modul hőmérsékletét nem mutatja.
-
Berger92
csendes tag
-
Kékes525
félisten
A legújabb Google Play Store 5.7.10 van fenn. Valószínűleg ez van az 5.1.1-hez legjobban optimalizálva.
-
Blyan
félisten
válasz
Robertoq #9285 üzenetére
Nekem is fos a memória kezelés (mindenkinek az S6/E tulajokból - ha bevallja, ha nem). A feleségemnek van egy Xperia E4G-je, azon ugyan KitKat van, de csak egy giga RAM. Jobb rajta a multitasking, mint az S6-on.
Szerk: ja és a Play store gördülékenyebb a Sonyn mint az S6-on, amin nálam úgy szaggat a Play mint a diafilm.
-
Kékes525
félisten
válasz
#07400704 #9298 üzenetére
Nagyon igazad van, ma már nem szabad lebecsülni a kínaiakat.
Ők most ott vannak mint a 60-as évek elején a Japánok voltak. Míg az 50-es években mindenki gagyinak tartotta a technikájukat, addig a 60-as évektől kezdve a legjobbak lettek. Persze mint a japánoknak így nekik is hosszú előzménye volt a fejlődésüknek. A kérdés csak az, hogy ez mennyire lesz kitartó. Az államberendezésük (kommunizmus) nem biztos hogy megengedi, lehetővé teszi hogy a fejlődésük töretlen legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest