-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby2o6
senior tag
válasz
ludnik #60084 üzenetére
Szia! Pedig nagyon úgy néz ki, hogy módosítgatnod kell, ha 4G-t akarsz. Nem egy ördöngősség, és a garanciád is megmarad.
Sammobile.com-ról szedj le egy készülékednek megfelelő 4.4.2-t, magyart vagy legalább európait. Ha azzal sem működik, akkor marad a rootos megoldás. A 4.4.2-t tudod úgy rootolni, hogy nem ugrik a knoxod, ergo a gari is megmarad.
Neked kell eldöntened, 4G nélkül használod tovább, vagy egy kicsi módosítgatással megoldod.
Ha az utóbbit választod, itt mindig lesz valaki, aki segít. -
törölt tag
válasz
PainKiller13 #60092 üzenetére
A hátlapon egy Galaxy S4-esen sincs Galaxy S4 logó csak Samsung felirat kivétel amit az amcsi Verizon árul.
-
Ateszpapa
addikt
Régen felment a 4.3 GPE rom sima i9505 re. Magam raktam fel, de sokat nem volt rajta olyan fapados volt. Igaz akkor még knox sem volt.
-
törölt tag
válasz
Beállítások > eszköz névjegye itt írja hogy milyen S4-esed van ehhez nem kell szétszedni.
-
migabi24
nagyúr
válasz
Ez sima i9505 nem GPE, nem megy fel rá a GPE rom ahogy már írták a bootloader miatt, csak portolt rom rakható rá
-
Alister71
nagyúr
válasz
Az enyém full ugyanígy néz ki. Ha GPE lenne bekapcsoláskor kiírná.
-
borsodika
őstag
válasz
PainKiller13 #60089 üzenetére
Elméletileg a google playesnek ez a jelölése: I9505G
-
Alister71
nagyúr
válasz
PainKiller13 #60089 üzenetére
A tiednek mi a száma?
-
borsodika
őstag
válasz
PainKiller13 #60087 üzenetére
-
borsodika
őstag
válasz
PainKiller13 #60085 üzenetére
Szerintem a bootloader nem engedi.
-
ludnik
tag
Miért nem tudom az LTE funkciót engedélyezni a beállításokban? A megoldásról egy cikk: [link] De nehogy már a gyári garis készüléket elkezdejem már rootolni meg módosítgatni. Találkozott már valaki ilyen hibával?
Spanyolországban egy fotós boltban vásárolt i9505 telefonom elvileg UAE (Egyesült Arab Emírségek) verzió.
AP és CP: I9505XXUGNE5 SCS: I9505OJVFNE1. Gyári 4.4.2-es android van rajta. 1 éves nano simes Vodafone kártyám van aktivált 4G-vel. Egy másik készülékből származó sim kártyával sem megy az enyémben, de abban a készülékben az én kártyámmal magy a 4G. -
törölt tag
Korábban volt róla szó ha jól emlékszem sammobilos cikk volt hogy gpe-re lesz 5.1.1.
Szerk: ja közben megis találtam 5 hónapja írták:
-
Alister71
nagyúr
válasz
awakening87 #60080 üzenetére
Igen, úgy tűnik tényleg ugyan az. Ha arra elkészült a rom, ugyan azzal az erővel már tolhatnák ki a 9505-re is.
-
sayCet
aktív tag
válasz
awakening87 #60080 üzenetére
Akkor még várhatunk bőven.
-
awakening87
aktív tag
A Samsung Galaxy S4 Google Play-es változatára megérkezett az Android 5.1 frissítés.
Ha jól emlékszem, hardverileg ugyanaz a telefon, mint a GT-I9505.
Hát mégiscsak van remény gyári 5.1-re vagy 5.1.1-re?
Forrás: [link] -
engels105
csendes tag
Az összesben. -
engels105
csendes tag
Semmi.
Bármit próbálok, nem történik semmi, 1 perc alatt vagy 40 szer csatlakozik és le is dob.
Pedig már párszor frissítettem a romot Odinnal. -
engels105
csendes tag
5 kábelt próbáltam, az egyik tegnap vásárolt nexus 7-é.
Ugyanaz a gond.
A windowst újra raktam (XP, Win10)
Sehogy sem megy. -
engels105
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy az S4-em nem csatlakozik rendesen a géphez.
Csatlakozás után 1-2 másodperc múlva ledobja, majd újra csatlakozik és megint ledobja a gép, és ez így megy tovább.
minden driver fel van telepítve.
Barátom laptopja azonnal felismeri,pedig ugyan azt a drivert raktam fel rá is.
Mi lehet a probléma? -
Zsolaf
addikt
Ne izgulj, már én is összevesztem az asszonnyal. Biztos van valami a levegőben
-
Keem1
veterán
válasz
imcsoo #60067 üzenetére
Igen. Nyomsz egy FR-t, hogy kipucold a régi rom adatait. Felteszed a Lollit. Még egy FR, hogy a FR és a telepítés között, KK által létrehozott adatokat is kipucold. Így lesz tökéletesen tiszta.
Hint: sokan nem értik, miért kell két FR. Az első azért, hogy relatíve pucolt telefonra menjen a Lolli. De ez mégsem pucolt, mert FR után újraindítasz, tehát valamit a még fent lévő KK fog létrehozni, de a telepítést már nem befolyásolja érdemben. Ezt a telepítés utáni ismételt FR-rel pucolod ki és ilyenkor már az első adatokat újraindítás után a Lolli hozza létre. Na ezért teljes így a takarítás és a telepítés is.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
migabi24 #60058 üzenetére
Egészen pontosan úgy, hogy feltett egy kérdést ezzel kapcsolatban, én meg elmondtam, hogy a '05-ön ez random restarthoz vezet, szal ha tiltja, és valami csoda folytán ő is beleszalad hasonlóba - annak ellenére, hogy neki '06 van ( ami, mint tudjuk, a csúcsok csúcsa, az okostelefonok Koh-i Noor-ja )- akkor tudja, hogy mitől van.
-
chubby2o6
senior tag
-
zool1
őstag
Üdv!
A Gyors kapcsolódás /com.samsung.android.sconnect-et nem tudom sajnos használni, letiltva nincsen! Mikor az értesítési sávot lehúzom, akkor rákoppintva feldobja, hogy frissítsem, de amikor arra megyek hogy ok, kiírja hogy leállt. Le van tiltva még egy két program, esetleg még mit használhat ez a program, ami kellene a működéséhez. Köszi előre is! -
Erdei88
veterán
T-nél vásárolt, S Charger Kit-hez hol találok tokot ami jó rá?
-
becikem
tag
Hali! Ha 9506-on a 4.3 as rendszert rootolom towel-el, akkor állítólag kérdezni fogja, hogy a knoxot tiltsa-e. Na ekkor mit érdemes nyomni? Mi a jelentősége ennek? Ha nem tiltatom le vele akkor ugrik a knox? Vagy mi?
-
ricsi0307
senior tag
A segítségeteket szeretném kérni.Kb. egy hete a telefon elkezdett random kikapcsolni és volt, hogy még aksi kivétel berakás után se akart bebootolni az S4 feliratnál kikapcsolt.Akkor azt hittem rom hiba mivel főzött volt rajta ezért újraraktam.A hiba továbbra is jelentkezett így felraktam egy régebbi CM mentésem.Ekkor jött a meglepi továbbra is ugyan ez a helyzet.Gondoltam akkor biztos aksi hiba lesz mert az annó T-s leakciózótt csomagot használtam biztos ez is olyan mint a púposodó elsőszériásak voltak.De nem.Kibróbáltam a nyugdíjazott gariban cserélt aksival ami csak hamar merül de semmi baja és azzal is csinálja.Van, hogy fél napig semmi baja van hogy be se bírom kapcsolni.Ötlet, hogy mi lehet vele?Gari nincs rá samsung szervízbe meg nem hiszem, hogy beviszem, mert szinte biztos, hogy olyan árat fognak mondani hogy elsápadok.
-
wrox
őstag
válasz
Alister71 #60044 üzenetére
Jaaaa, így már ok.
Igazság szerint egyik kollégámé a telefon.
Elmondása szerint valaki buherálta egy mobilshopban, hogy független legyen (az is lett), kesőbb pedig OTAn keresztül upgradelte 5.0.1-re. Most az a baja, hogy Bluetooth-on nem igazán tud csatlakozni a notebookjához. Ezért gondoltuk, hogy teszünk fel egy új romot. -
Alister71
nagyúr
Én úgy tudom, hogy van benne partíció kezelő. Ha egy custom rommal vagy valamivel sikerült elrontani a gyári partíció kiosztást, akkor a 4+1 fájlos visszarendezi. A sima 1 fájlos ezt nem tudja. Ha korábban nem romoltál még a telón, csak gyári szoft volt, akkor elég az 1 fájlos is.
Ha tévedek akkor szorri.
-
törölt tag
válasz
borsodika #60040 üzenetére
Látványos gyorsulást nem látok talán a kamera, galéria és feladatkezelő gyorsabban indul de még mindig nem egy kk alatti gyorsaság. Szerintem érdemes frissíteni ahogy látom már nem csak a németek updételtek erre a romra hanem más ország/régióban is megjelent. Akkuidőt még nem volt időm nézegetni ahhoz kell egy pár nap.
-
Dominator
aktív tag
Sziasztok, Telekomos S4-en Lollipop frissítés óta nem megy a helymeghatározás. (BKK Futárban biztosan nem, mással nem volt még tesztelve.) Esetleg megváltozott valamilyen beállítás?
-
imcsoo
aktív tag
Sziasztok, vissza olvastam jó pár hozzászólást de felteszem én is a kérdést. T-s I9506-osom van és szerintetek megéri 5.0.1-re frissíteni?
Jelenleg 4.3 van rajta és semmi bajom vele, de ha valamivel jobb az új akkor befrissítem.
-
Szabcsizz
őstag
A vicc az,hogy én is csak ma vettem észre hogy ott van a frissítésre váró appok között.
Eszembejutott,hogy előtte S6 portolt ROM-ot használtam,utána ment fel a rózsaszín szolgáltató ROM-ja.
Legyalultam teljesen az egész rendszert,de lehet hogy ez valahogy megmaradt..fogalmam sincs. -
Szabcsizz
őstag
válasz
bwin.party #60023 üzenetére
-
Austin F.
tag
válasz
chubby2o6 #59991 üzenetére
Update boot loop-os S4 ügyében:
Korábbi események:
A készülék folyamatosan újraindul, csak a Galaxy, néha a Samsung logóig jut el, aztán újraindul, vagy lefagy.
- másik akksi, cache törlés, Dalvik cache törlés, SD kártya kivétele (sokaknál az SD kártya okozta a boot loop-ot),
- pihentettem legalább 3 napot,
- KIES fel sem ismerte download módban,
- ODIN-nal újraraktam a rendszert (német O2-es független ROM, ugyanilyet kerestem rá)
- Factory reset-et csináltam recoveryből
Ezek után mind semmi, csak a boot logóig jutott el a rendszer.
- ODIN-nal megint újraraktam, plusz .PIT fájllal újraparticionáltam - ekkor felállt és elindult az operációs rendszer, de a kezdeti beállítások és a Google fiók megadása után megint összeomlott. Újra boot loop, illetve fagyás.Újabb események:
Felmerült, hogy esetleg a belső SD tároló hibája lehet a gond.
- TWRP Recoveryt flasheltem rá, abban a /data-t megformáztam mindkét formázási lehetőséggel, wipe opcióval kipucoltam a cache-eket és a system-et is.
- A legújabb német ROM-ot flasheltem rá a legújabb ODIN-nal.Eredmény: nulla, továbbra is lefagy a Galaxy logónál, vagy folyamatosan újraindul.
Sőt, legújabban már a recovery sem töltődik be, és időnként a képernyő hülyén villog, mint egy tévé, ha rossz az adás.Igaz, 4+1 fájlos ROM-ot még nem próbáltam. Azt hogyan, hol érdemes keresni? Egyfájlosokat találtam eddig.
-
lafaty80
addikt
válasz
PainKiller13 #60013 üzenetére
nekem sem mindig, csak gondol egyet és úgy marad
-
Alister71
nagyúr
válasz
PainKiller13 #60013 üzenetére
Az 5.0.1 biztos nem, mert nekem nem csinálja ezt.
-
törölt tag
válasz
sayCet #60009 üzenetére
Szerintem meg van értelme 1-2 tapizással kiüríted a ramot meg a gyorsítótárat egyszerre, továbbá auto gyorsítótár törlés is beállítható külön az alkalmazásoknak. Elég jó lett ez a rom a fent említett ürítés, törlés során 650MB ramot zabál belakás után. Ezt korábban sose tudtam elérni ugyanennyi telepített appal 800MB-1GB volt. Ami még feltünt mintha most már gyorsabban nyílna meg a galéria, kamera illetve feladatkezelő de még mindig nem annyira mint KK alatt.
-
törölt tag
Galaxy S5 és S6-ban lévő smart manager funkciót kapta meg az S4 a tegnapi frissítésel.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az iPhone után a legismertebb okostelefon, a koreai cég mindenkori csúcsmodelljének negyedik generációja megérkezett és tudja azt, amit vártunk tőle.
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest