- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Vélemény: érdeklődők lehetnek, de nem valószínű az Intel értékesítése
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ckaresz122
tag
Sziasztok,
A gyári fólia elég karcos már, márc. 8 óta.
Lecserélném. Lehet ugyanilyen gyárit kapni rá?
Vagy van valami bevált, hagyományos fólia?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
melan
senior tag
Másnak is problémaként jelzi, hogy adott widget magas akkufogyasztást produkál? Nálam két naptárwidgetnél is írta, és ha altattam, nem léptette a napokat... fogadjam el az állandó hibajelzést, vagy van megoldás?
-
rayoliviero
veterán
Használ valaki Huawei Watch 2-t a telefonnal? Működnek az értesítések és telefonálás is?
-
jeni
félisten
Ha már volt akkor boccsi
Az S10 szériás telókon próbálta valaki a DEX Station vagy a DEX padot?
Teljesítményben jobb lett az S8(+) és az S9 szériához képest?
Gyorsabb,kezelhetőbb lett? -
addikt
Gondoltam hozzászólok az akku támához. S10+ nekem simán kibírja a 2. nap estéjéig. Pont annyit mint annó az S7 edge a 3700mAh akkujával. Sőt azzal szenvedős volt néha hazaérni még úgy hogy ne merüljek le.
Szóval én csupa boldogságot érzek, rózsaszín köd meg minden a telefon kapcsán.[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
válasz eladogeppc #5870 üzenetére
Úgy érted, hogy egész éjszaka merült 6-8%-ot? Huh, az nagyon kevésnek számít androidos telefonoknál. Vagy ilyenkor repülő üzemmódban volt?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Quverto
tag
Az ugy komoly akkor. Bar nekem amugy se lenne sok idom nyomkodni a telot igazabol szoval nem nagyon erdekel az akkuido csak azert komoly 1-2 ember kijelzoideje. Este ugy is toltore kerul szovl gond 1 szal se.
Aki tudja mi az élet értelme az legyen kedves megosztani velem. :)
-
Quverto
tag
válasz gyuri81 #5878 üzenetére
Nekem az a fura, hogy az a telefon mire van hasznalva hogy 11 ora kijelzoidot kibir. Amikor pubg mobileozok akkor 5ora alatt gatya. Ha nem jatszom csak szokasos hasznalat akkor is 5-6ora. Szoval en nem ertem.
Aki tudja mi az élet értelme az legyen kedves megosztani velem. :)
-
EgySrac
tag
válasz eladogeppc #5873 üzenetére
Ugyanez van nekem, csak S10+
-
gusthy
veterán
válasz eladogeppc #5873 üzenetére
Telekom ASCA, de egy ideig volt fent brit rom is.
A Telekom annyiban más, hogy a modem ASC9.[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
válasz EgySrac #5865 üzenetére
Nálam a sima S10 továbbra sem -bírja 4-4,5 óránál jobban.
Én nem tudom ki mit használ, de ez egy este alatt merül kb 6-8%-ot.
Elvileg fagyasztva van majdnem az összes App.
Facebook sem mehet a háttérben.Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
gusthy
veterán
válasz kelzsoca #5868 üzenetére
Gondolod, hogy az az app, ami eddig minden telefonomon fenn volt, többek között most éjjel is, amikor nyugton volt a készülék, ma reggelre hirtelen elkezdte szívni az aksit?
A SIM kártya 1 hónapos, mint a telefon, és nem flottás, hanem saját.De mint mondtam, factory reset után, 0 db appal is ugyanez volt a helyzet, nyíl, nem valamely app a ludas.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz bounty123 #5858 üzenetére
Persze, ezen túlvagyunk.
Na most az van, hogy kicsit sokmindent csináltam egyszerre, és nem tudom, minek lett a hatása, de ma éjjel nyugton volt a kis genya, igaz, repülő módban.
FR-t egyelőre nem akartam, úgyhogy clear cache + odin + még egy clear cache, plusz csak 3G + repülő módban hat óra alatt 2%-ot esett, és 98% deep sleep volt.
Mondhatni, hogy ha repülő módban volt, akkor a csak 3G - nek nincs jelentősége, de ennek én már azt se hiszem el, ha kérdez, úgyhogy most várunk.Mindenesetre ez a szoftveres gond hipotézist és/vagy a rádiós egység bénaságát látszik alátámasztani ndavey és Teal'C kolléga szellemében.
[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
A telefon lemegy rendesen deep sleep-be? Volt ugye ez a bug, amit elvileg javítottak. 1x viszont én már azóta is tapasztaltam, és újra kellett indítani, mert nem volt deep sleep. Nekem sima s10 van és semmi bajom az akkuval, készenlétben 0.7-1% között fogyaszt. Az Accubattery-t használom monitorozásra.
[ Szerkesztve ]
-
prisz
senior tag
Na most jött meg a család a törökbálinti túráról. Nagyon klassz volt, egyszer az életében mindenkinek meg kellene néznie a törökugratót, vagy a kápolnát. Szenzációs volt. Feleségem s10-ét használtam. Rohadt gyors, marha stabil, de nem vagyok elégedett. Kb 3-3,5 óra SOT folyamatos gps, facebook(mert ez qrvára kellett egy kiránduláshoz) jött össze, aztán ment a powerbankra. Ez barátok közt is rohadt gyenge teljesítmény. Lehet itt bármit mondani, de ehhez a soc-hoz minimum egy 4000-4500-as aksi kellett volna. Mert valóban bivaly erős a cucc, de sz@rt sem ér, ha ilyen gyorsan megadja magát. Ezek után komolyan gondolom, hogy kár volt ennyi pénzt kiadni érte, mert nincs is kihasználva az igazi ereje. Inkább egy középkategóriás samu, ami jobban bírja aksiban, és normál felhasználás közben is ugyan olyan fluid a rendszer...
-
ndavey
tag
Szerintem próbáld ki azt, hogy 1-2 napig csak 3G-s hálózaton használod ha mobilnetezel, hátha tényleg sokat vált 3G és 4G között, illetve az Android rendszer háttértevékenységeit korlátozd. Én pl kikapcsolom a Google helyelőzményeket meg helyzetmegosztást is, nekem nincs szükségem ezekre és ezek is szívják az akksit.
-
gusthy
veterán
Bocsi, nem volt személyes, csak bosszant ez a dolog nagyon.
A céges levelezés nálunk egy elég fura módon van megoldva, MobileIron van, úgyhogy abba sok beleszólásom nincs, de az is ugyanígy volt az előző telefonon is.
Ezen felül csak 1 Gmail fiók van, míg a másikon kb 5 volt fent. És abban az egyben is ki van kapcsolva minden olyan szinkronizálás, ami nem kell - korábban ilyenekkel nem foglalkoztam.
Gondolkodom egy factory reseten, de sok bonyodalommal jár, OTP bank, Budapest bank, a céges levelezés, stb... Brrrrr. De lehet, hogy nem marad más.[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Én csak próbálok ötletelni ne velem gonoszkodj.
Pl az email fiók hogyan van hozzá adva? A cégnél pl a gmail fiókot az okos rendszergazda hozzáadta a gmail-ben majd a samsung email fiókban és a 2 fiók kb 4 óra alatt lezabálta az akkut.
Vagy pl régebben a feleségem A5 telóján egy ota frissítés után nem segített semmi csak fr majd odin és újra fr. Nem tudom mi baja volt de a kollégám aki megvette azóta is imádja."Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
gusthy
veterán
válasz Linkin1994 #5846 üzenetére
Oh értem. Hát lehet, amúgy a rádiós egység simán, ő nem látszik a fogyasztási listán.
@Destin4tor, hm. Ezek szerint van olyan helyzet, amikor nem ennyire gáz.
De akkor mitől van, hogy néhányunknál egyértelműen ez van???????[ Szerkesztve ]
-
Linkin1994
senior tag
Sugárzási érték. A Samsung mobiloknak sokkal kisebb mint pl a Huawei telefonoknak de itt fel lehetne sorolni kb az összes gyártót.Előnye hogy kisebb sugárzást kapsz mikor telefonálsz.Hátránya hogy sokkal gyengébb a térerő ezáltal ha pl 4g-t már nem lát akkor vált át 3g-re stb Egy remek példa erre Miskolci Media Markt ami eléggé árnyékol egy Huawei telefon maxos térerőn volt az S9+ meg meg csak 2-es térerőn.A váltások miatt pedig több energiára van szüksége ez okozza a készenléti merülést.
[ Szerkesztve ]
YT csatornám:https://www.youtube.com/channel/UCQZ2KEX-j9vNsWr6dLeDp3w
-
gusthy
veterán
válasz Destin4tor #5843 üzenetére
Az az érdekes, hogy neked ott az a szép vízszintes vonal, gondolom, éjszaka. Na az nekem és másoknak miért nem olyan?
Exynos vagy Snapdragon? Milyen régió? -
gusthy
veterán
Hát látod ez érdekes kérdés. Jó lenne, ha valaki írna erről.
Abban kevesebb RAM van, aminek a frissítése "olcsóbb", nem tudom, hogy ez pl mennyit számít.@Linkin1994: Na ezt fejtsd ki kérlek. Nem látom az összefüggést (persze ettől még simán lehet, hogy van, kíváncsi lennék).
[ Szerkesztve ]
-
viera
őstag
Az S10e üzemideje milyen lehet az S10-hez képest?Nem használta valaki esetleg mindkettőt?
Soha ne mondd,hogy soha!!!
-
gusthy
veterán
válasz Linkin1994 #5838 üzenetére
Ki fogom próbálni, de ugye azt érezzük, hogy egy 300.000 forintos telefont ne kelljen már visszabutítani egy 2005 körüli modell szintjére?
-
Linkin1994
senior tag
-
gusthy
veterán
válasz Destin4tor #5836 üzenetére
Ez melyik változat? 10e,10,10+?
-
gusthy
veterán
A szinkron ki van kapcsolva.
Az, hogy ő valamit így hív, a világon semmit nem jelent. Gondolod, hogy a Lehel-piacon folyton adót vált?
Reggel 9 óta, megnéztem, egy pillanatra se ment 4%/óra alá a fogyasztás. Akkor se, amikor itthon voltam órákig. Akkor se, amikor délután szunyókáltam. Azt se hiszem, hogy itthon sokat váltott adótornyot.
Azaz az, ami ezek alapján a készenlét, az 10 óra*4,5%, azaz 45%.
Ha mindent összeadsz, nem lesz sose 100%, sőt, annál jóval kevesebb lesz. Ezekből a sorokból nem nagyon tudsz következtetni semmire.És csak szólok, hogy felesleges köröket ne fussunk : Factory reset után, 0 app telepítésével is ugyanez volt a helyzet.
Itt egy ábra a teljes mai napról. Ebben van az a két óra, amit az előbb kinagyítva láttál, de ha megfigyeled, sose ment a fogyasztás 4-5% alá, ahogy az imént írtam.
Igen, csinál valamit. De én nem kértem, hogy bármit csináljon. Ne csináljon. Menjen sleep módba. Maradjon nyugton. Erről beszélek.
-
Teal'C
veterán
100 ról 23% ra eszköz készenlétben 6%. Vagyis az akku 77% ából 6% a készenlét amikor a teló semmit nem csinál minden más esetben csinál valamit, szinkronizál, frissít, adótornyot vált stb... vagyis a zsebedben is csinált valamit.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
gusthy
veterán
Az ábra azt mutatja, hogy 9:04 és 11:04 között merült le 96%-ról 87%-ra úgy, hogy végig a zsebemben volt és elő se vettem, vagyis óránként 4,5%-ot merült. Ezt a gyáriról bajosan olvasod le, de ahogy óhajtod.
Mármost azóta, hogy hazajöttem a piacról, sokat nyomogattam, ehhez képest nem lett sokkal meredekebb a görbe. Vagyis a készenléti fogyasztás az extrém.[ Szerkesztve ]
-
Musaka
senior tag
Nem hiszem hogy hibás. Szerintem ennyire fos benne a SOC.
Ha nem vágtak volna ki FB ről lehet fel sem tűnik hogy akkor is úgy merül a teló mint a Titanic ha nem használod.
Egyébként szeretem a telót. Pont jó a mérete. Jó a kamerája. Ha azt is hozzá vesszük ha nyomkod akkor is kb ugyan úgy merül mintha hozzá se nyúlnál akkor ez lehet egy "feature"
-
gusthy
veterán
Ennyike :)
Sajna a készenléti idő, már ha az ember használja is a telefont, nem lineárisan nő az aksi méretével, hanem annál jobban. Mert valószínűleg egy 10+ használati fogyasztása pont annyi lenne, mint most a 10-é, minthogy ugyanazt csinálnám vele (leszámítva a képernyő különbséget, ami szerintem se jelentős), ergo a különbség mind készenlétre megy el.@Musaka, biztos neked is hibás a telefonod :))
[ Szerkesztve ]
-
Musaka
senior tag
Teljes mértékben igazad van. S10 aksiban nagyon nem okés ami akkor tűnik fel ha van egy pörgősebb napod és nem a telefont nyomkodod.
Ma 5:30 kor vettem le töltőről. Haza érve 13:30 kor 50 százalékon volt. Mellet 30 perc SOT. Itthon volt időm nyomkodni de semmi változás nem merül jobban. Ez mondjuk a javára írható. De akkor is. Ez karcsú.
Délelőtti 4 nagy fogyasztó a szokásos a statisztika szerint: Eszköz készenlétben, Android OP , Android rendszer, Cella készenlétben , egészen 13:30 ig.
Itt linkelt 5 órás SOT nekem csak álom.
És senki nem írja hogy ezt meg azt tiltsd le mert nem azért van okos telefonom (300 ezer HUF ért) hogy kiheréljem és van ami csak akkor működjön rendesen ha újra elindítom az appot.[ Szerkesztve ]
-
Teal'C
veterán
Én meg tudom erősíteni hogy az s10+ nagyon jó mind sot mond készenléti időben. Viszont hardverileg ua mint az s10 kivéve a kijelző méretét és az akkut, így ebben a formában senki ne várja hogy az s10 majd hoz annyit mint az s10+. A kijelző különbség minimális fogyasztásban viszont a az akku eltérés az nem. Nem vita ez tény.
Én semmit nem mókoltam 1 sim helyadatok wifi bt stb... be van kapcsolva. A nap nagy részét egy széfben töltötte a szállodában semmit nem kapcsoltam ki.[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #5818 üzenetére
Konkrétan azt írtam, hogy UTÁNANÉZVE AZT TALÁLTAM, hogy a 10+ esetén nincs ezzel gond. Nem állítottam, hogy én mértem. Leírtam, hogy mások véleményére hagyatkoztam.
Óriási felfedezés részedről, hogy ezt most megállapítod.
Téged a Samsung fizet ezért? -
guriga1234
addikt
"Az Exynos készenléti ideje gyalázatos többek szerint." - ez továbbra is vicc kategória.
Valakinek korábban azt írtad, hogy nincs S10+ -od, viszont nagyon bátran kijelentetted, hogy az S10+ az nagyon rendben van. Tehát jó esetben csak mások tapasztalataira hagyatkoztál. Ilyesmiket nem kéne hangoztatni, csak amiről magad is meggyőződtél.
Hogy az XDA-n ki és milyen célból írogat ilyesmit, az pl. engem rohadtul nem érdekel, csak az, amit magam is megtapasztalok. Kijelenthetem neked, hogy az én készenléti időm legalább háromszor akkora, mint a tied. Ezért is javasoltam a szervizt. Tévedések elkerülése végett Samsung márkaszervizt, nem pedig valami zug gsm-est.
Másik alternatíva: mivel gyakran váltogatod a telefonokat (állításod szerint), inkább térj át egy olyan telefonra, amiről az XDA-n is csodákat regélnek (mert az nálad sokat számít). -
marquuard
veterán
Érdekes, hogy mennyi kritika éri az amúgy teljesen korrekt üzemidőt Samsungéknál, miközben a csúcshardveres-csúcskamerás Huawei kap egy FHD kijelzőt, hagyjuk már.
4-5 óra kijelzőidő egyáltalán nem számít kompromisszumnak egy S10 kaliberű telefonnál.
PSN ID: marquuard
-
gusthy
veterán
válasz kengyel #5814 üzenetére
Igen, ebben bízom én is.
Mert egyébként maga a telefon tényleg nagyon jó (1-2 hülyeségét leszámítva, de minden telefonnak van 1-2 hülyesége), szépen át van gondolva az egész. Volt már kis kávás telefonom, de ennek az ergonómiája fényévekkel jobb, mint pl a mi mix 2s-é. Nagyon profi az, ahogy a notch kérdést kezelték (emiatt nem lett mate 20 pro). Nagyon bejön, hogy kicsi, könnyű.
Szóval jó lenne ez, ha...
Azt gondolom, hogy a flagship azért flagship, hogy az ember ne kelljen, hogy kompromisszumokat kössön. -
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #5810 üzenetére
Nem hibás. Volt szervizben. Valószínűleg a rengeteg csodaszenzor, amiket sehogy nem bírok agyonverni, folyamatosan akar valamit, ahogy ezt az imént valaki le is írta.
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Értem, de a felbontás egész minimális mértékben módosítja a készenléti időt. Szerintem.
Rém egyszerű amúgy. Ha nem piszkálom, akkor se nagyon megy 60-65% fölé a deep sleep, egyszerűen valami szarul van benne megírva, és nem hajlandó nyugton maradni.
Éjjel ennek közel 100%-nak kéne lennie.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz guriga1234 #5802 üzenetére
Nem tudom, mi a vicces abban, hogy factory reset után repülő módban alsó hangon 1%/óra a merülése. Bekapcsolt rádiókkal ugyanez 2% körül mozog.
Nap közben, ha nem használom, csak mozgok vele, akkor 5% felett merül óránként. -
Nem csak az nm számít. Sőt, az számít a legkevesebbet. A lányodnak tippre 5 colos, HD kijelzős mobilja van, na úgy a kijelző negyed annyit fogyaszt. Ráaádsul a tipikus xiaomi mobilban alig van valami szenzor. Sokan nem képesek megérteni, hogy a QHD felbontás miatt fogyaszt sokat a kijelző, ehhez képest majdnem minden versenytárs csak fHD kijelzőket használ (már talán csak az LG kivétel).
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
mSchumi87
senior tag
Lehet hogy a Huawei telefonokhoz kepest jobban merul, nincs tapasztalatom ebben mivel evek ota Samsungot hasznalok csak, de en az S10+ uzemidejevel megvagyok elegedve. Elotte sima S9 volt es ott se volt problema ezzel. Ez tenyleg attol fugg szerintem is hogy ki mire milyen appokkal stb es hogyan hasznalja. Nincs olyan gyarto aki csucskategorias teloval csodat tudna tenni akku teren. Egyszeruen ez a plafon ebben a technologiaban. Majd ha jonnek az uj fajta akuk akkor lehet hogy kibirja 2 napot is extrem hasznalat mellet de az meg odeb van szerintem
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
guriga1234
addikt
Történetesen nekem is ilyenem van, és nem csak én nem panaszkodom, hanem még sokan mások sem. Nálad lehet valami gond a telefonnal, vagy veled. Így jártál.
De majd jársz biztosabban jobban is, ha a továbbiakban is még rengeteg telefonod lesz. Én erre egyébként nem lennék büszke. Persze, ha ez a hobbid, az más.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Diablo IV
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro fehér, kártyafüggetlen 256GB, 93% akku, szuper állapotban
- Bomba áron új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Iphone 12 128 GB kártyafüggtlen
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest