- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
válasz
Markizmark #12952 üzenetére
Extrém alacsony frekvenciájú elektromágneses tér esetén. A mobilra nehéz lenne azt mondani, hogy alacsony frekvencián működik.
-
gusthy
veterán
Nnna, csak kijött a T-s frissítés.
-
gusthy
veterán
-
gusthy
veterán
válasz
mnorbert17 #10227 üzenetére
Igen, de az S10-et és à 10+-t ne vegyük egy kalap alá.
-
gusthy
veterán
-
gusthy
veterán
Igen, pont erre céloztam. Ha egy ebook olvasó progiban beállítom, hogy ne kapcsolja ki a kijelzőt, és minimálisra veszem a fényerőt, lehet, hogy 10-12 óra SOT is kijön. Ha valaki folyamatosan filmet néz, akkor is átlag feletti kijelzőidőket lehet produkálni. Ez azonban a telefon használhatóságáról pont semmit nem mond el.
Az S10/Exynos esetén is más problémák adódtak/adódnak az aksival(tipikusan a készenléti merülés mértéke), és nyilván nagyon erősen használatfüggő, hogy kinek mi oké, mi nem.
Szóval lehet itt mutogatni hatalmas SOT-okat, az pont ego-fényezésre jó csak (bár fel nem foghatom, hogy miért, nem x.y fórum tagtárs tervezte a telefont). -
gusthy
veterán
válasz
N.YCityBoy #10167 üzenetére
És az, hogy ennyi meg annyi SoT-ot tud produkálni, az mit mond el valójában a telefon akkumulátorának jó vagy nem jó mivoltáról?
-
gusthy
veterán
válasz
icemad #10012 üzenetére
Hát ugye a sztori úgy nézett ki, hogy akkor örihari Huawei, majd pár napra rá 90 napra felfüggesztették, majd újabb pár napra rá Trump közölte, hogy roppant nyitott arra, hogy majd a G20-on megbeszéljék a dolgot a kínai elnökkel. Ezek után kevéssé érzem ezt annyira meglepőnek.
-
gusthy
veterán
Most komolyan, volt, aki nem volt tök biztos abban, hogy ez lesz a Huawei-sztori vége?
Már csak azért is, mert kb másfél hónapja a Trump ember meg is mondta ezt a szájával. -
gusthy
veterán
Na felraktam a legújabb TMH firmware-t. (Merthogy a telefon is tmobilos.) Minek is örülünk most épp? (A biztonsági frissítésen kívül).
-
gusthy
veterán
Amúgy ami a meleget illeti, a minap azt mondta a telefonom (igaza volt), hogy melege van, és amíg le nem hűl, csak segélyhívásra hagyja magát igénybe venni.
-
gusthy
veterán
válasz
szab120 #6781 üzenetére
Ez olyan, mint az egyszeri Kohn bácsi a tojásárus, amikor Grün méltatlankodik, hogy nála két pengő a tojás, amikor a szemközti árusnál csak egy.
"Akkor vegye ott!"
"De ott elfogyott!"
"Hja, ha nálam is elfogy, akkor nálam is csak egy pengő lesz."(Egyébként ez így esélyesen fogyasztóvédelmileg nem oké, akció esetén a kereskedőnek bizonyítania kell, hogy van neki az áruból.)
-
gusthy
veterán
A frissítésekkel sokat javult a standby, plusz épp te hívtad fel a figyelmet, hogy hogyan lehet rajta javítani. Az tény, hogy a snapi lényegesen jobb, és a huawei proci is, de ezzel nincs mit tenni. (Nem, nem a SAR érték miatt.)
Mindenesetre mostanra úgy tűnik, hogy elérte a használható szintet napi agyvérzés nélkül, úgy, hogy az aksi fizikailag nem nőtt meg, és lássuk be, hogy a 10+-hoz képest 20%-kal kisebb aksi mellett ez már nem olyan rossz mutatvány.
Cserébe a sima S10 esztétikailag köröket ver a 10+, p30pro stb cuccokra, tényleg nagyon pici telefon nagyon nagy kijelzővel, és ez a kijelző elképesztően gyönyörű. Szóval innentől lassan tényleg már csak annyi jelentősége van a SoT-nak, mint az AnTuTu-nak. -
gusthy
veterán
megfogadtam, hogy megvárom az OTA frissítést, de emiatt az állítólag javult az aksi dolog miatt megy fel az XEH Odinnal
-
gusthy
veterán
Ez vallási vita. A mobil sugárzásának károsságát még soha senki nem igazolta, ezzel szemben a melegedését igen, márpedig az S10 úgy tud melegedni, mint a kisangyal. Nekem még sose fájt a fejem Huawei telefontól (se). De nem szeretnék belebonyolodni vallási vitákba.
Egyébként is csak korlátozottan hiszek ebben a teóriában: nincs egetverő különbség a térerő minősége között Huawei és Samsung között (olyan helyen lakom, ahol nagyon szar a térerő).
Update:
Galaxy S10 Body SAR EU: 1.593
Huawei Mate 20 pro Body SAR EU: 0.96Szóval kéne valami jobb érv.
-
gusthy
veterán
válasz
bulikavagyok #6249 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy a versenytársakhoz képest ezen a téren, a készenlét terén, a Samsung jelentősen le van maradva. Az, hogy kinek mi az elég az abszolút egyéni és szubjektív.
Más téren meg előtte jár a versenytársaknak, és nyilván mindenkinek lehetősége van eldönteni, hogy kinek mi a fontos/mik a lehetőségei. -
gusthy
veterán
Na csak hogy egyszerűbb legyen az élet, a bulgárok nem ASD5, hanem ASD6 verziót kaptak, vajon mi lehet a különbség?
-
gusthy
veterán
Ott, ott. Testre lehet benne szabni, hogy hol legyen érzékeny és hol ne. Zseniális.
Na így több nap küzdelem árán végre kezd egész elfogadható lenni a cucc. Az éceszgéber az aksi kapcsán Teal'C kolléga volt, úgyhogy hála neki. Egyelőre úgy három nap használat után úgy tűnik, hogy a megfejtés a clear cache + odin + megint clear cache + Samsung bloatware törlés lett. Olyan készenlétet produkál, mint előtte soha.
Eddig ilyet csak a mesébe' tudott:
Mondjuk szerintem utoljára a T-Mobile Pulse telefont kellett ennyit katatni :)
-
gusthy
veterán
Bocsánat, én írtam le pontatlanul.
Az a baj, hogy sokszor ahogy írok, a bal mutatóujjamon támaszkodik a telefon, ami úgy hozzáér a kijelző bal felső széléhez, ahol úgy viselkedik, mintha egy nem edge kijelző széle lenne. Tehát nem az edge funkció, hanem az edge kijelző.
De közben találtam ezt a Samsung appot, EdgeTouch, pont erre jó. -
gusthy
veterán
Kedves Mindenki!
A kérdésem, hogy valahogy nem lehet lebeszélni a telefont arról, hogy a bal edge annyira nagyon érzékeny legyen? Vagy tőlem a bármilyen edge is lehet egyáltalán nem érzékeny, de bosszantó, hogy nem lehet a telefon éléhez érni, mert egyből buzgólkodni kezd, ami pl írás közben annyira nem fancy.
Update: EdgeTouch, yeeee
-
gusthy
veterán
válasz
eladogeppc #5873 üzenetére
Telekom ASCA, de egy ideig volt fent brit rom is.
A Telekom annyiban más, hogy a modem ASC9. -
gusthy
veterán
válasz
kelzsoca #5868 üzenetére
Gondolod, hogy az az app, ami eddig minden telefonomon fenn volt, többek között most éjjel is, amikor nyugton volt a készülék, ma reggelre hirtelen elkezdte szívni az aksit?
A SIM kártya 1 hónapos, mint a telefon, és nem flottás, hanem saját.De mint mondtam, factory reset után, 0 db appal is ugyanez volt a helyzet, nyíl, nem valamely app a ludas.
-
gusthy
veterán
válasz
bounty123 #5858 üzenetére
Persze, ezen túlvagyunk.
Na most az van, hogy kicsit sokmindent csináltam egyszerre, és nem tudom, minek lett a hatása, de ma éjjel nyugton volt a kis genya, igaz, repülő módban.
FR-t egyelőre nem akartam, úgyhogy clear cache + odin + még egy clear cache, plusz csak 3G + repülő módban hat óra alatt 2%-ot esett, és 98% deep sleep volt.
Mondhatni, hogy ha repülő módban volt, akkor a csak 3G - nek nincs jelentősége, de ennek én már azt se hiszem el, ha kérdez, úgyhogy most várunk.Mindenesetre ez a szoftveres gond hipotézist és/vagy a rádiós egység bénaságát látszik alátámasztani ndavey és Teal'C kolléga szellemében.
-
gusthy
veterán
Bocsi, nem volt személyes, csak bosszant ez a dolog nagyon.
A céges levelezés nálunk egy elég fura módon van megoldva, MobileIron van, úgyhogy abba sok beleszólásom nincs, de az is ugyanígy volt az előző telefonon is.
Ezen felül csak 1 Gmail fiók van, míg a másikon kb 5 volt fent. És abban az egyben is ki van kapcsolva minden olyan szinkronizálás, ami nem kell - korábban ilyenekkel nem foglalkoztam.
Gondolkodom egy factory reseten, de sok bonyodalommal jár, OTP bank, Budapest bank, a céges levelezés, stb... Brrrrr. De lehet, hogy nem marad más. -
gusthy
veterán
válasz
Linkin1994 #5846 üzenetére
Oh értem. Hát lehet, amúgy a rádiós egység simán, ő nem látszik a fogyasztási listán.
@Destin4tor, hm. Ezek szerint van olyan helyzet, amikor nem ennyire gáz.
De akkor mitől van, hogy néhányunknál egyértelműen ez van??????? -
gusthy
veterán
válasz
Destin4tor #5843 üzenetére
Az az érdekes, hogy neked ott az a szép vízszintes vonal, gondolom, éjszaka. Na az nekem és másoknak miért nem olyan?
Exynos vagy Snapdragon? Milyen régió? -
gusthy
veterán
Hát látod ez érdekes kérdés. Jó lenne, ha valaki írna erről.
Abban kevesebb RAM van, aminek a frissítése "olcsóbb", nem tudom, hogy ez pl mennyit számít.@Linkin1994: Na ezt fejtsd ki kérlek. Nem látom az összefüggést (persze ettől még simán lehet, hogy van, kíváncsi lennék).
-
gusthy
veterán
válasz
Linkin1994 #5838 üzenetére
Ki fogom próbálni, de ugye azt érezzük, hogy egy 300.000 forintos telefont ne kelljen már visszabutítani egy 2005 körüli modell szintjére?
-
gusthy
veterán
válasz
Destin4tor #5836 üzenetére
Ez melyik változat? 10e,10,10+?
-
gusthy
veterán
A szinkron ki van kapcsolva.
Az, hogy ő valamit így hív, a világon semmit nem jelent. Gondolod, hogy a Lehel-piacon folyton adót vált?
Reggel 9 óta, megnéztem, egy pillanatra se ment 4%/óra alá a fogyasztás. Akkor se, amikor itthon voltam órákig. Akkor se, amikor délután szunyókáltam. Azt se hiszem, hogy itthon sokat váltott adótornyot.
Azaz az, ami ezek alapján a készenlét, az 10 óra*4,5%, azaz 45%.
Ha mindent összeadsz, nem lesz sose 100%, sőt, annál jóval kevesebb lesz. Ezekből a sorokból nem nagyon tudsz következtetni semmire.És csak szólok, hogy felesleges köröket ne fussunk : Factory reset után, 0 app telepítésével is ugyanez volt a helyzet.
Itt egy ábra a teljes mai napról. Ebben van az a két óra, amit az előbb kinagyítva láttál, de ha megfigyeled, sose ment a fogyasztás 4-5% alá, ahogy az imént írtam.
Igen, csinál valamit. De én nem kértem, hogy bármit csináljon. Ne csináljon. Menjen sleep módba. Maradjon nyugton. Erről beszélek.
-
gusthy
veterán
Az ábra azt mutatja, hogy 9:04 és 11:04 között merült le 96%-ról 87%-ra úgy, hogy végig a zsebemben volt és elő se vettem, vagyis óránként 4,5%-ot merült. Ezt a gyáriról bajosan olvasod le, de ahogy óhajtod.
Mármost azóta, hogy hazajöttem a piacról, sokat nyomogattam, ehhez képest nem lett sokkal meredekebb a görbe. Vagyis a készenléti fogyasztás az extrém. -
gusthy
veterán
Ennyike :)
Sajna a készenléti idő, már ha az ember használja is a telefont, nem lineárisan nő az aksi méretével, hanem annál jobban. Mert valószínűleg egy 10+ használati fogyasztása pont annyi lenne, mint most a 10-é, minthogy ugyanazt csinálnám vele (leszámítva a képernyő különbséget, ami szerintem se jelentős), ergo a különbség mind készenlétre megy el.@Musaka, biztos neked is hibás a telefonod :))
-
gusthy
veterán
válasz
guriga1234 #5818 üzenetére
Konkrétan azt írtam, hogy UTÁNANÉZVE AZT TALÁLTAM, hogy a 10+ esetén nincs ezzel gond. Nem állítottam, hogy én mértem. Leírtam, hogy mások véleményére hagyatkoztam.
Óriási felfedezés részedről, hogy ezt most megállapítod.
Téged a Samsung fizet ezért? -
gusthy
veterán
válasz
kengyel #5814 üzenetére
Igen, ebben bízom én is.
Mert egyébként maga a telefon tényleg nagyon jó (1-2 hülyeségét leszámítva, de minden telefonnak van 1-2 hülyesége), szépen át van gondolva az egész. Volt már kis kávás telefonom, de ennek az ergonómiája fényévekkel jobb, mint pl a mi mix 2s-é. Nagyon profi az, ahogy a notch kérdést kezelték (emiatt nem lett mate 20 pro). Nagyon bejön, hogy kicsi, könnyű.
Szóval jó lenne ez, ha...
Azt gondolom, hogy a flagship azért flagship, hogy az ember ne kelljen, hogy kompromisszumokat kössön. -
gusthy
veterán
válasz
guriga1234 #5810 üzenetére
Nem hibás. Volt szervizben. Valószínűleg a rengeteg csodaszenzor, amiket sehogy nem bírok agyonverni, folyamatosan akar valamit, ahogy ezt az imént valaki le is írta.
-
gusthy
veterán
Értem, de a felbontás egész minimális mértékben módosítja a készenléti időt. Szerintem.
Rém egyszerű amúgy. Ha nem piszkálom, akkor se nagyon megy 60-65% fölé a deep sleep, egyszerűen valami szarul van benne megírva, és nem hajlandó nyugton maradni.
Éjjel ennek közel 100%-nak kéne lennie. -
gusthy
veterán
válasz
guriga1234 #5802 üzenetére
Nem tudom, mi a vicces abban, hogy factory reset után repülő módban alsó hangon 1%/óra a merülése. Bekapcsolt rádiókkal ugyanez 2% körül mozog.
Nap közben, ha nem használom, csak mozgok vele, akkor 5% felett merül óránként. -
-
gusthy
veterán
válasz
guriga1234 #5798 üzenetére
Történetesen ilyenem van, és rengeteg telefonom volt már csak az utóbbi időben is, van összehasonlítási alapom.
Így jártál.Ahogy már korábban is sokszor leírtam :
A megállás nélkül nyomogatást elég jól bírja. A készenléti ideje gyalázatos. És nem fogja senki megmagyarázni, hogy nem az, amikor itt van a kezemben és látom.@Kengyel:
"Kapacitásához mérve" - az a gyártó dolga, hogy tudja, mekkora a kapacitás, ami elég egy adott telefonhoz.
Arról nem is beszélve, hogy még hazudnak is ezügyben. 3400 mAh-snak hirdetik, majd a készüléken derül ki, apró betűvel, hogy 3300-as az, csak Ilyenolyan "független laborok" mérése szerint 3400-assal egyenértékű. -
gusthy
veterán
Rengetegféle telefont nem merít le, kár megmagyarázni, hogy ennek a telefonnak nincs szinten alul az aksija. De igen, lényegesen gyengébb, mint a versenytársaknak.
Akinek ez megfelel, ám feleljen meg, nyilván sok embernek igen, de ettől még pl nálam pont fele az elődjének, és nem Duracell telefon volt. -
gusthy
veterán
Az lenne a kérdésem, hogy munka végeztével van mód a 2. SIM kikapcsolására?Triviális kérdés volt, bocsi.
-
gusthy
veterán
Tudjuk már, hogy az új fw-ben mi van (a security patch-en kívül)?
-
gusthy
veterán
válasz
guriga1234 #4911 üzenetére
Az jó stratégia, bár elég költséges
mondjuk én egy Marley Nesta-val teszteltem, és értelemszerűen Reagge - t hallgattam, nagyon korrekt volt.
-
gusthy
veterán
válasz
guriga1234 #4902 üzenetére
Próbálgattam a hangminőséget.
A gyári füles eléggé átlagos, de maga a telefon nagyon szép hangokat képes kiadni magából, egy normális analóg fülessel. Szóval érdemes rendes eszközt használni zenehallgatáshoz.
De a gyári AKG a telefonáláshoz teljesen megfelelő. -
gusthy
veterán
válasz
Technoman #4819 üzenetére
A drót nélküli töltés esetén nagyon nem mindegy, hogy mennyire fekszik fel a telefon, mennyire van jó helyen (középen) stb.
Amúgy ideális esetben ez a töltő úgy 2 óra alatt töltheti fel fullra. Egy kiránduláson persze ez kérdés, hogy mennyire tudod azt az ideális esetet biztosítani.A kijelző fényereje teljesen rendben van.
Túrázni Locus csakis
az megy mindenen. Egyébként a Navitel is megy ezen is.
-
gusthy
veterán
Nem értem, mi nem sikerült?
Természetesen tiszta XEH-ra alakítani nem, de itt most nem ez volt a kérdés. A kolléga azon méltatlankodott, hogy nem kap a Telekomtól frissítést. És erre válaszoltam, hogy ha nem tiszta TMH/TMH,TMH/TMH a telefonja aktuálisan, akkor nem is fog kapni, emiatt nem érdemes szidnia a Telekomot. Én se kaptam, amikor nem az volt.Amit én akartam, az sikerült - felrakni egy frissítést, amitől legalább estig kihúzza a telefont. Eleve az volt a terv, hogy majd ha a T is frissít, felrakom azt. S lőn.
-
gusthy
veterán
Dehogynem, csak nem lett tiszta XEH (az tényleg nem ment senkinek), de ettől még működött remekül (csak nem frissült, a Thaiföldön lévő tagtársnak se szerintem ). Nekem is vegyes volt idáig, most szépen Odinnal felraktam a legfrissebb TMH-t, és ettől megint csupa TMH.
@leslien: jaj már
-
gusthy
veterán
válasz
Lacka89 #4795 üzenetére
Hát ha nem a gyári, eredeti TMH van fenn, akkor nem is fog jönni, muszáj lesz kézzel feltenned. És onnantól jönni fog elvileg megint.
(Ami a Huawei aksit illeti, ezzel óvatosan, itt többen valamiért személyes támadásnak veszik, ha az ember megemlíti, hogy a Huawei-k ezen a téren köröket vernek a Samsungra.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- GC24 - Bemutatkozott a Dying Light: The Beast
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- PlayStation 5
- Motoros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged