Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r #66 üzenetére
Akár. De nekem speciel az N100 passzív bordája felett is van egy 120-as venti, mert... muszáj. 80 fok feletti hőfokot is mértem vele, mikor nagyon dolgoznia kellett. Az ASRock support azt mondta erre, hogy 105 fokig nincs gond, utána meg max. throttingol. lol
-
Pikari
veterán
válasz
SunMount3r #66 üzenetére
Igen. 6w-hoz nem is kell aktív hűtés elméletileg. (gyakorlatilag valószínűleg kelleni fog az alaplap és más egyéb hardverek miatt, amiket beleteszel)
-
válasz
SunMount3r #62 üzenetére
Az a helyzet, ezek a benchmarkok változhatnak, más mérési módszer, más tesztek, a szintetikus procitesztek amit a saját gépeden futtathatsz, azok se hajszálra egyformák, 10 teszt 10 érték.
Ha 5% eltérés van az gyakorlatilag nulla, viszont ha egy proci 1000-es egy adott oldalon, egy másik meg 2000, az nagyon jól jellemzi a használatban tapasztalható sebességet.
Pl. itt van 2 proci, amiket naponta használok, N3150 vs. J4125
A cpubenchmark szerint 1208 kontra 2974 az érték.
És ez a gyakorlatba is igaz, a régebbivel hm, hogyismondjam erősen türelmesnek kell lennimíg a másik fényévekkel gyorsabb, ugrik, szemvillanás alatt töltődik akár egy FB. vagy egy Yt. is.
A különbség nagyon pregnáns.
De majdnem 300% az eltérés.
Rowon amit használ, az meg 5500 körül úgyhogy erősen irigykedek rá -
Pikari
veterán
válasz
SunMount3r #62 üzenetére
Röviden: a drágábbnak kisebb a fogyasztása, amúgy azt veszed, amelyiket akarod.
-
válasz
SunMount3r #62 üzenetére
Úgy lehet, hogy amit Pikari linkelt az szerintem egy ősrégi képernyőmetszés. Nézd meg a vizsgált mintákat (number of samples) mindkét képen. Tibi képén nagyobb a vizsgált minta, így azt gondolnám naprakészebbnek.
-
válasz
SunMount3r #54 üzenetére
Teljesen mindegy.
Én a 3 éves kistesóval élek együtt, J4125.
2020-as proci, a másik 2 meg 2023-mas fejlesztés, ez nagyon sokat számít.
Mindent visz amit te felsoroltál, könnyedén.
Éa a másik 2 fényévekkel gyorsabb, jobb úgyhogy azt választod amelyik szimpatikusabb.
Én nagy wattb@szó vagyokén mindenképp a 6W TDP választanám.
Van még egy N3150-es mini pc-m is, az vagy 8 éves.
Nem mondom hogy atomerőmű de médiafogyasztásra elmegy, sőt együtt éltem egy legalja atomos Cherrry Trail Z8350-el 7 évig, ez volt az egyik munkahelyi médiagép.
És ha magához tért, vitt az is minden médiát.Jól íta itt a fórumtárs, N100-ba a proci picit gyorsabb, cserébe az GPU van lebutítva de 4K-hoz még így is bőségesen elég.
-
válasz
SunMount3r #54 üzenetére
Szerintem érdeklődj a megfelelő topikban, mert úgy látom itt sok az okoskodás meg a féligazság a hozzászólások között. Kinek nem inge, ne vegye magára.
-
Pikari
veterán
válasz
SunMount3r #54 üzenetére
Nem tudom, hogyan viszonyulnak a 4k-hoz. Nekem Pentium N 3710-em van (laptop), az 1080pnél nagyobb videót még soha nem látott. Én dolgozni használom főleg, ha nincs áram, vihar van, vagy ha olyan helyen kell dolgozni, ahol nem biztos, hogy van rendes infrastruktúra.
-
Pikari
veterán
válasz
SunMount3r #51 üzenetére
Az n95 erősebb, mint az n100. Belülről ugyanaz a mag, de mivel nagyobb órajelet enged az n95-ön az intel, 3x akkora a fogyasztása. Valószínűleg a jobban sikerült sziliciumból n100 lesz, ezért drágább. A gpuja viszont az n100nak erősebb bizonyos esetekben, mivel az n95ben le van tiltva néhány futószalag (a magasabb órajel elérése miatt).
-
Pikari
veterán
válasz
SunMount3r #49 üzenetére
Nem, a memóriavezérlő már 14 éve a processzorban van, nem az alaplapon.
Ettől függetlenül a gyártó rakhat rá több foglalatot, de akkor is csak egy csatornás marad. És fentebb írtam, hogy azért nincs benne dual channel, mert nem skálázódna a sebesség (magyarán a processzor és az igp nem tudja "kihajtani" a ramot, nem tud annyi sávszélességet produkálni, hogy értelme legyen). A sokkal régebbi Pentium N-ekhez se szoktak amúgy dual channelt használni, hanem 1 db 1866-os DDR3L modult szoktak mellé tenni. -
válasz
SunMount3r #49 üzenetére
Tényleg... Akkor meg 46ezer körül abszolút bestbuy.
Az enyémen ugyanilyen koncepcióba volt a hűtés, még a kis venti is majdnem ugyanaz lehet képről nézve, a kialakítása ugyanilyen.
Annyi hogy az enyémbe állandóan ment csutkán, a tiédbe meg szabályzott.Tisztességes ajánlatom lenne, megveszed, teszteled. Ha mégis hangos, 30-ért azonnal átveszem
A dual channel akkor tud dobni ha a proci le is tudja kezelni és ki tudja használni a sebességnövekedést.
Ez nem az a kategória. -
válasz
SunMount3r #46 üzenetére
Akkor majdnem ingyen van
A benne lévőt elados és veszel 8gigát meg 1 terás ssd-t, akkor is megáll 55-be kb.
Véleményem hogy nagyon megéri. A hűtése szerintem ugyanaz lesz mint az enyémen, ekkora dobozkából csak hangosan lehet kitolni a meleget.
De előtted a lehetőség passzívra meghekkelni -
Pikari
veterán
válasz
SunMount3r #46 üzenetére
Nem azért hagyta ki az intel belőle a dual chanelt, mert ennyire rohadék, hanem mert nem skálázódna tőle a sebesség. A tranzisztorok és a wattok pazarlása lenne.
-
válasz
SunMount3r #42 üzenetére
Szerintem megéri.
az enyém ami ennél sokkal vackabb paraméterekkel rendelkezik, 2 éve volt 40ezer.
Nem tudom, az oldalon nem találtam erről vagy butus vagyok, ez üres gép? Neked kell ramot, ssd-t beletenni?
Ha így van akkor is megáll 60-65 körül. Persze itt a Hardveraprón vett alkatrészekkel.
Én magam itt vettem a pc-s cuccaim 90%-át és még nem csalódtam. -
válasz
SunMount3r #18 üzenetére
Emlékeim szerint most már Celeron sincs, csak odadobták, hogy Intel N100, ami elvileg Celeron lenne. Valami ilyesmit hallottam.
-
Zamma
őstag
válasz
SunMount3r #20 üzenetére
Ennél részletesebbet nem ismerek, erre nézz rá, áll leesős:
2023 General Mini PC Shopping Guide USA -
Zamma
őstag
válasz
SunMount3r #18 üzenetére
Vagy ha nem lenne meg itt nézz szét... vagy itt nézheted még esetleg.
-
válasz
SunMount3r #1 üzenetére
Kipróbálni nem, viszont elvileg tudja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest