- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nikon DSLR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #57 üzenetére
Szerintem is jobb az a 6 wattos téma. Bőven jó az N100-as procis alaplap, meg gondolom hasonlóan jók lehetnek az ezzel szerelt minipc-k is.
-
Pikari
veterán
válasz
tordaitibi #57 üzenetére
Ezekszerint rosszul írtam, mert azt írtam, hogy az n95 prociból gyorsabb (ami lehet, hogy igaz is, csak épp nem ebben a tesztben).
szerk: jól írtam, tényleg az n95 a gyorsabb
De az a pár százalék 3xos fogyasztásba kerül
-
válasz
tordaitibi #57 üzenetére
Nekem is van J4125 procis lap is.
az került a NAS-ba. jó kis cucc.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #50 üzenetére
De akkor mégis kb. mennyire elég erős ez a az N95-ös proci? HTPC-re, általános dolgokra, böngészésre, YT-ozásra kellene csak. Játék nem nagyon lesz rajta, maximum retro gaming emulátorozás. Nomeg valamilyen Android OS emulátor futtatás. Vagy jobb lenne mégis az N100-as? A felárát nem szívesen fizetném meg, csak ha feltétlen kellene.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #48 üzenetére
Mármint egy 16GB-osat veszek, nem? Mint írtam alapból 8GB-os van benne. A SSD pontos típusa nem tudom milyen benne, mennyire gyors és megbízható és érdemes/kell e jobbra cserélni, de lehet még az a 256GB is elég lenne, mivel főleg HTPC felhasználásra szánnám hálózatról stream-elve.
De akkor ennek ilyen hangos hűtése lehet? Kérdés az, hogy mennyire hangos és zavaró, pl. filmezés közben. Ez is fontos tényező azért. Hekkelgetni nem nagyon akarom, bár lehet, hogy menne, de ránézésre elég bonyolultnak tűnik.
Egy olcsó, kínai Amllogic-os Box kijönne 25K-ból is, de ezeknek legendásan rossz a hűtésük és lehet azt már hekkelni kellene. Egy jobb hűtéses, minőségibb Box meg már kb. annyiba kerül, mint ezek a mini PC-k. És akkor még mindig ott van a Windows vs. Android téma, nyilván alapból a Windows jóval sokoldalúbb, Android-ot meg emulátorral is tudok rajta futtatni, ha az kell valamiért, vagy mondjuk dual-boot-al Pendrive-ról. A LibreElec, meg a CoreElec a két lehetőségen meg kb. ugyan azt tudja.
#47 Pikari: Mármint nem az intel, hanem a gyártó (Beelink), nem? Amúgy én meg mindenhol úgy olvastam, hogy a dual-channel sokat dobhat a teljesítményen bizonyos esetekben, pl. az IGP teljesítményét is beleértve. Ebben az esetben ez miért lenne kivétel?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi #44 üzenetére
Pedig ott van felsorolva: alapból egy 8GB Single channel DDR4 3200MHz RAM és egy M.2 2280 NVMe 256GB-os SSD van benne. De ezeket lehet cserélni nagyobbakra is. Csak azért sajnálom, hogy nem dual-channel-es a RAM lehetőség, az lehet jót tenne a videó lejátszásnak ezzel az IGP-vel, de lehet elég a singe-channel is, nem tudom...
-
válasz
tordaitibi #43 üzenetére
Mostanában engem is elkezdtek érdekelni a kisebb gépek. Rájöttem, hogy egy asztali gép baromi sok helyet foglal, de egy ilyen kis kütyü alig valamit. És még fogyasztani sem fogyaszt sokat.
-
válasz
tordaitibi #40 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen!
Az egész gép fogyaszt 30W-ot
Azért mondom, mert közben az Asrock is írt és nem mondták, hogy az bármiféle gondot jelentett volna. Filmnézés közben a monitorral együtt mérek 40 wattot falból... azért az elég jó! Egyébként "ipari" célokra egyenlőre nem tudom használni, de tetszik nagyon, hogy hangtalan, nem süvít a háttérben soha semmilyen ventilátor és a hétköznapi feladatokra teljesen hiánytalanul alkalmas. Filmet nézek rajta, böngészek, e-maileket olvasok, fórumozok, ilyesmi. Gyengébb játékcímek is jól futnak rajta, például a League of Legends, ami egy nagyon népszerű cím 70 FPS alatt soha nincs, amin meg is lepődtem, bár az a játék egy kenyérpirítón is elfut. Másik játék, a Brutal Doom is 60-70 fps-en elmegy.
Egy dolgot bánok, de ez majd a közeljövővel ki fog derülni. Van már egy i3-N305 nevű proci is, az 8 magos, de hasonlóan alacsony fogyasztással bír. Azt lehet jobb lett volna, ha kivárom, mert valószínűnek tartom, hogy azzal is fog megjelenni integrált lap, minipc már van. De nem bántam meg, hogy megvettem. Pacek kis masina!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest