Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- VR topik
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szerintem is jobb az a 6 wattos téma. Bőven jó az N100-as procis alaplap, meg gondolom hasonlóan jók lehetnek az ezzel szerelt minipc-k is.
-
Pikari
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ezekszerint rosszul írtam, mert azt írtam, hogy az n95 prociból gyorsabb (ami lehet, hogy igaz is, csak épp nem ebben a tesztben).
szerk: jól írtam, tényleg az n95 a gyorsabb

De az a pár százalék 3xos fogyasztásba kerül

-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nekem is van J4125 procis lap is.
az került a NAS-ba. jó kis cucc. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
De akkor mégis kb. mennyire elég erős ez a az N95-ös proci? HTPC-re, általános dolgokra, böngészésre, YT-ozásra kellene csak. Játék nem nagyon lesz rajta, maximum retro gaming emulátorozás. Nomeg valamilyen Android OS emulátor futtatás. Vagy jobb lenne mégis az N100-as? A felárát nem szívesen fizetném meg, csak ha feltétlen kellene.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Mármint egy 16GB-osat veszek, nem? Mint írtam alapból 8GB-os van benne. A SSD pontos típusa nem tudom milyen benne, mennyire gyors és megbízható és érdemes/kell e jobbra cserélni, de lehet még az a 256GB is elég lenne, mivel főleg HTPC felhasználásra szánnám hálózatról stream-elve.
De akkor ennek ilyen hangos hűtése lehet? Kérdés az, hogy mennyire hangos és zavaró, pl. filmezés közben. Ez is fontos tényező azért. Hekkelgetni nem nagyon akarom, bár lehet, hogy menne, de ránézésre elég bonyolultnak tűnik.
Egy olcsó, kínai Amllogic-os Box kijönne 25K-ból is, de ezeknek legendásan rossz a hűtésük és lehet azt már hekkelni kellene. Egy jobb hűtéses, minőségibb Box meg már kb. annyiba kerül, mint ezek a mini PC-k. És akkor még mindig ott van a Windows vs. Android téma, nyilván alapból a Windows jóval sokoldalúbb, Android-ot meg emulátorral is tudok rajta futtatni, ha az kell valamiért, vagy mondjuk dual-boot-al Pendrive-ról. A LibreElec, meg a CoreElec a két lehetőségen meg kb. ugyan azt tudja.
#47 Pikari: Mármint nem az intel, hanem a gyártó (Beelink), nem? Amúgy én meg mindenhol úgy olvastam, hogy a dual-channel sokat dobhat a teljesítményen bizonyos esetekben, pl. az IGP teljesítményét is beleértve. Ebben az esetben ez miért lenne kivétel?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Pedig ott van felsorolva: alapból egy 8GB Single channel DDR4 3200MHz RAM és egy M.2 2280 NVMe 256GB-os SSD van benne. De ezeket lehet cserélni nagyobbakra is. Csak azért sajnálom, hogy nem dual-channel-es a RAM lehetőség, az lehet jót tenne a videó lejátszásnak ezzel az IGP-vel, de lehet elég a singe-channel is, nem tudom...
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Mostanában engem is elkezdtek érdekelni a kisebb gépek. Rájöttem, hogy egy asztali gép baromi sok helyet foglal, de egy ilyen kis kütyü alig valamit. És még fogyasztani sem fogyaszt sokat.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen!

Az egész gép fogyaszt 30W-ot
Azért mondom, mert közben az Asrock is írt és nem mondták, hogy az bármiféle gondot jelentett volna. Filmnézés közben a monitorral együtt mérek 40 wattot falból... azért az elég jó! Egyébként "ipari" célokra egyenlőre nem tudom használni, de tetszik nagyon, hogy hangtalan, nem süvít a háttérben soha semmilyen ventilátor és a hétköznapi feladatokra teljesen hiánytalanul alkalmas. Filmet nézek rajta, böngészek, e-maileket olvasok, fórumozok, ilyesmi. Gyengébb játékcímek is jól futnak rajta, például a League of Legends, ami egy nagyon népszerű cím 70 FPS alatt soha nincs, amin meg is lepődtem, bár az a játék egy kenyérpirítón is elfut. Másik játék, a Brutal Doom is 60-70 fps-en elmegy.Egy dolgot bánok, de ez majd a közeljövővel ki fog derülni. Van már egy i3-N305 nevű proci is, az 8 magos, de hasonlóan alacsony fogyasztással bír. Azt lehet jobb lett volna, ha kivárom, mert valószínűnek tartom, hogy azzal is fog megjelenni integrált lap, minipc már van. De nem bántam meg, hogy megvettem. Pacek kis masina!
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Asustor NAS
- Milyen videókártyát?
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Kuponkunyeráló
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Precision 5560 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11850H T1200 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 11UE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Fury 17 G7 17.3" 4K IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Hp 650 G5 i5-8265 15,6" FHD 1 év garancia, Magyar, számlával
- ÚJ! BONTATLAN! 2018-as Inteles i5-ös Mac Mini(6 magos) 8GB 256GB eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az került a NAS-ba. jó kis cucc.