- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r #62 üzenetére
Az a helyzet, ezek a benchmarkok változhatnak, más mérési módszer, más tesztek, a szintetikus procitesztek amit a saját gépeden futtathatsz, azok se hajszálra egyformák, 10 teszt 10 érték.
Ha 5% eltérés van az gyakorlatilag nulla, viszont ha egy proci 1000-es egy adott oldalon, egy másik meg 2000, az nagyon jól jellemzi a használatban tapasztalható sebességet.
Pl. itt van 2 proci, amiket naponta használok, N3150 vs. J4125
A cpubenchmark szerint 1208 kontra 2974 az érték.
És ez a gyakorlatba is igaz, a régebbivel hm, hogyismondjam erősen türelmesnek kell lennimíg a másik fényévekkel gyorsabb, ugrik, szemvillanás alatt töltődik akár egy FB. vagy egy Yt. is.
A különbség nagyon pregnáns.
De majdnem 300% az eltérés.
Rowon amit használ, az meg 5500 körül úgyhogy erősen irigykedek rá -
válasz
SunMount3r #54 üzenetére
Teljesen mindegy.
Én a 3 éves kistesóval élek együtt, J4125.
2020-as proci, a másik 2 meg 2023-mas fejlesztés, ez nagyon sokat számít.
Mindent visz amit te felsoroltál, könnyedén.
Éa a másik 2 fényévekkel gyorsabb, jobb úgyhogy azt választod amelyik szimpatikusabb.
Én nagy wattb@szó vagyokén mindenképp a 6W TDP választanám.
Van még egy N3150-es mini pc-m is, az vagy 8 éves.
Nem mondom hogy atomerőmű de médiafogyasztásra elmegy, sőt együtt éltem egy legalja atomos Cherrry Trail Z8350-el 7 évig, ez volt az egyik munkahelyi médiagép.
És ha magához tért, vitt az is minden médiát.Jól íta itt a fórumtárs, N100-ba a proci picit gyorsabb, cserébe az GPU van lebutítva de 4K-hoz még így is bőségesen elég.
-
válasz
SunMount3r #49 üzenetére
Tényleg... Akkor meg 46ezer körül abszolút bestbuy.
Az enyémen ugyanilyen koncepcióba volt a hűtés, még a kis venti is majdnem ugyanaz lehet képről nézve, a kialakítása ugyanilyen.
Annyi hogy az enyémbe állandóan ment csutkán, a tiédbe meg szabályzott.Tisztességes ajánlatom lenne, megveszed, teszteled. Ha mégis hangos, 30-ért azonnal átveszem
A dual channel akkor tud dobni ha a proci le is tudja kezelni és ki tudja használni a sebességnövekedést.
Ez nem az a kategória. -
válasz
SunMount3r #46 üzenetére
Akkor majdnem ingyen van
A benne lévőt elados és veszel 8gigát meg 1 terás ssd-t, akkor is megáll 55-be kb.
Véleményem hogy nagyon megéri. A hűtése szerintem ugyanaz lesz mint az enyémen, ekkora dobozkából csak hangosan lehet kitolni a meleget.
De előtted a lehetőség passzívra meghekkelni -
válasz
SunMount3r #42 üzenetére
Szerintem megéri.
az enyém ami ennél sokkal vackabb paraméterekkel rendelkezik, 2 éve volt 40ezer.
Nem tudom, az oldalon nem találtam erről vagy butus vagyok, ez üres gép? Neked kell ramot, ssd-t beletenni?
Ha így van akkor is megáll 60-65 körül. Persze itt a Hardveraprón vett alkatrészekkel.
Én magam itt vettem a pc-s cuccaim 90%-át és még nem csalódtam. -
"Filmnézés közben a monitorral együtt mérek 40 wattot falból"
Sajnálom de ebben orrhosszal vezetek...
Monitorral, webbögészés közbe 16W.
Imádom ezeket a kis gépeket, teleszórtam velük a munkahelyeimet is.
vasházas ventillátoros szörnyetegeket váltottunk ki ilyen mini gépekkel és mindenk elégedett, még a főnököm is aki egyébként nem lelkesedett de belement és ő is meg van elégedve.
Mini ITX volt az első ilyen mini gépem, ugyanígy építgettem össze mint most te. Nagyon sokáig használtam, a híres Atom-Ion kombó. Vagyon volt akkor is, még az XP korszakba. Asrock lap, 2x2GB ram, anyám mekkora szám volt ez akkor...és egy külföldről rendelt SSD ami 28GB volt. Havi fizum volt az ssd meg a ram ára
Beépítettem a tápot de ment akkuról is, Pico-psu, beépített tuner, minden benne volt.
Szeretek molyolni ezekkel. -
Az hogy 30W, az az egész gép, vagy a procit nézegetted valami szoftverrel?
Nálam 10W tdp soc és teljesen lazán felvesz 27 wattot vagyis a mérésed jónak tűnik. Mondjuk én a dc ágban mértem, digitális eszközökkel.Látom más is szemezget ezekkel a mini pc-kkel, bár a tiéd az enyémhez képest óriási
bár az is igaz hogy a procid majdnem a duplájátt udja és csak 6W névleges tdp.
Sajnos én már rég, kb. 45 éve rájöttem (azóta hobbim az elektronika) hogy bizonyos esetekben 10-15 wattot is nagyon nehéz elvezetni. Illetve persze el lehet de már ehhez is brutális borda kell.
Én megcsináltam a minimet majdnem passzívra, de a borda nagyobb mint maga gép és még erre is kellett venti. Igaz az kapcsolt és az üzemidő 98-99%-ában nem forog de akkor is kellett.
Ha valakit érdekel, hogyan kell bűnrondapasszív gépet öszehozni pirinyó méretbe, [itt megnézheti a blogomba]
Rowon csak így tovább, jó lett a cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest