Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kallas0520 #71 üzenetére
Bocsi, hogy most válaszolok, rég nem néztem a blogot.
Egészen pontosan egy ilyen: [link]
-
válasz
markussandor #69 üzenetére
Szia,
"Ezt gondolom AC oldalon mérted egy konnektoros fogyasztásmérővel."
Így van.
"az alaplapi SATA Power kivezetés el fog bírni 4 HDD-t?"
Hát ezt sajnos én sem tudom. Az alaplapra dugható SATA tápkábel, amit mellékeltek hozzá, azon 2 darab SATA tápcsati van. Még megoldás lehet, ha az Asrock supportnál megérdeklődöd: [link]
"Bár azt gyanítom, hogy az ATX-es tápnak roszabb a hatásfoka, mint a laptop tápnak."
Megmondom őszintén, hogy nem szeretnélek megvezetni, inkább csak úgy írom, hogy SZERINTEM az a rosszabb hatásfok max ilyen 10 watt lehet, amit egy év alatt pár ezer forint többletköltséget, vagy annyit sem jelenthet. Nem tudom. Aki akarja, matekozza ki. Függ attól is, hogy melyik áramszolgáltató területén élsz, mennyi az éves átlagfogyasztásod, van-e kedvezményed, stb. Én azért ragaszkodtam az ITX mérethez (még, ha drágább is), mert 1. hangtalan 2. alig foglal helyet 3. keveset fogyaszt. Viszont az az összeg, amit megtakarítok fogyasztásban, azt már előre kifizetem a drágább hardverekkel, szóval megtérülni majd jó sokára fog (vagy soha).
-
válasz
SunMount3r #66 üzenetére
Akár. De nekem speciel az N100 passzív bordája felett is van egy 120-as venti, mert... muszáj. 80 fok feletti hőfokot is mértem vele, mikor nagyon dolgoznia kellett. Az ASRock support azt mondta erre, hogy 105 fokig nincs gond, utána meg max. throttingol. lol
-
válasz
SunMount3r #62 üzenetére
Úgy lehet, hogy amit Pikari linkelt az szerintem egy ősrégi képernyőmetszés. Nézd meg a vizsgált mintákat (number of samples) mindkét képen. Tibi képén nagyobb a vizsgált minta, így azt gondolnám naprakészebbnek.
-
-
válasz
tordaitibi #57 üzenetére
Szerintem is jobb az a 6 wattos téma. Bőven jó az N100-as procis alaplap, meg gondolom hasonlóan jók lehetnek az ezzel szerelt minipc-k is.
-
válasz
tordaitibi #57 üzenetére
Nekem is van J4125 procis lap is.
az került a NAS-ba. jó kis cucc.
-
válasz
SunMount3r #54 üzenetére
Szerintem érdeklődj a megfelelő topikban, mert úgy látom itt sok az okoskodás meg a féligazság a hozzászólások között. Kinek nem inge, ne vegye magára.
-
válasz
tordaitibi #43 üzenetére
Mostanában engem is elkezdtek érdekelni a kisebb gépek. Rájöttem, hogy egy asztali gép baromi sok helyet foglal, de egy ilyen kis kütyü alig valamit. És még fogyasztani sem fogyaszt sokat.
-
válasz
tordaitibi #40 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen!
Az egész gép fogyaszt 30W-ot
Azért mondom, mert közben az Asrock is írt és nem mondták, hogy az bármiféle gondot jelentett volna. Filmnézés közben a monitorral együtt mérek 40 wattot falból... azért az elég jó! Egyébként "ipari" célokra egyenlőre nem tudom használni, de tetszik nagyon, hogy hangtalan, nem süvít a háttérben soha semmilyen ventilátor és a hétköznapi feladatokra teljesen hiánytalanul alkalmas. Filmet nézek rajta, böngészek, e-maileket olvasok, fórumozok, ilyesmi. Gyengébb játékcímek is jól futnak rajta, például a League of Legends, ami egy nagyon népszerű cím 70 FPS alatt soha nincs, amin meg is lepődtem, bár az a játék egy kenyérpirítón is elfut. Másik játék, a Brutal Doom is 60-70 fps-en elmegy.
Egy dolgot bánok, de ez majd a közeljövővel ki fog derülni. Van már egy i3-N305 nevű proci is, az 8 magos, de hasonlóan alacsony fogyasztással bír. Azt lehet jobb lett volna, ha kivárom, mert valószínűnek tartom, hogy azzal is fog megjelenni integrált lap, minipc már van. De nem bántam meg, hogy megvettem. Pacek kis masina!
-
Na ezzel én tuti nem fogok foglalkozni, nekem az a 10 watt már nem oszt, nem szoroz. Ugyanakkor válaszolt az ASRock supportja és ismét 24 órán belül. Ahhoz képest, amennyit írtam, meglehetősen szűkszavú válasz jött, pedig rákérdeztem a 30 wattos fogyasztásra is, hogy normális-e?
Szerk.: ja és írtam, hogy megterhelőbb feladatok alatt 85-90 fokig felmegy a proci hőmérséklete, hogy ez se valami kellemes. Szerintük meg jóvanazúgy. -
Bogarat ültettél a fülembe, szerintem lehet írok délután az Asrock supportjának, hogy normális-e szerintük ez a fogyasztás így és mit tudnék tenni, milyen UEFI beállításokat nézzek át.
Egyébként teljesen normális az ügyfélszolgálat. Az előző Asrock lapomnál is írtam nekik, 24 órán belül válaszoltak.
-
Közben néztem pár tesztet a neten és egyet belinkelnék ide [link]. Idézem a fogyasztással kapcsolatos részt:
"In terms of power consumption, the system consumed 11W at idle and 23W under high load without a case fan. With the case fan installed, power consumption increased to 13W at idle and 25W under high load. Although these values are not excessive, they are not particularly low either. Comparatively, the LarkBox X (model 2022) used in a previous session had an idle power consumption of approximately 8W. The UEFI BIOS settings revealed that the “Long Duration Power Limit” was set to “10W” (PL1) and the “Short Duration Power Limit” was set to 25W (PL2). Adjusting these values may reduce heat generation, but further exploration is needed."
Tényleg szét kell majd néznem jobban az UEFI-ben, viszont a jelenlegi teljesítményével így elégedett vagyok, csak ne melegedne annyira... 25-30W nem tűnik olyan soknak, szerintem, legalábbis az asztali gépemhez képest, ahol játék közben 200-250W az átlag, persze nyilván ezt az alaplapot elsősorban nem játékra tervezték. De a Brutal Doom, vagy a League of Legends is hibátlanul megy rajta.
-
Nekem ez kínai, ilyen szinten nem értem a történetet... De egy tippem van, hogy talán ez miatt melegszik, ez a "Turbo Boost Technology" be van kapcsolva. Egyébként ez a második Asrock alaplapom, de az elsőnek sem turkáltam nagyon az UEFI-jében, mert nem volt rá szükségem.
-
válasz
SunMount3r #18 üzenetére
Emlékeim szerint most már Celeron sincs, csak odadobták, hogy Intel N100, ami elvileg Celeron lenne. Valami ilyesmit hallottam.
-
J4125, ilyen procival szerelt lapom is van itthon, azzal raktam össze egy NAS-szerűséget, Openmediavault fut rajta. Nem olyan rossz az sem, bár az gyengébb az N100-nál.
Jó ez az Iron Manes dizájn.
-
"Bár manapság a mini PC piac kissé belassult, nem olyan sok a friss infó mint régebben..."
Lehet, szerintem a kártyaPC-k is panganak, bár azokat is látom, hogy próbálják azért már erősebb procikkal is szerelni. [link] Ez pl. ugyanazt a procit kapta, mint, ami az én Asrock lapomra van integrálva. Lehet elérkeztek a platform teljesítőképességének a határára? Itt azért már a fizikai méret is (gondolom én), hogy gátat szab a további teljesítménynöveléseknek.
-
Köszi!
Igen, a CPU léghűtés toplistával már erősen csúszok, kb. egy hónapja is emlegettem már, hogy nekiállok... mindig közbejön valami, de azért jár a fejemben a téma.
Az Asrock Deskmini X300 volt egyébként a másik versenyző, akin gondolkodtam, mert elég jó teszteket láttam vele YouTube-on, főleg Eta Prime csatornáján. Ezek az új APU-k már elég jók, viszont két bajom volt vele. Ez a minigép egyfelől nem csendes, másfelől egy 5600G-vel már belenyalna 90+ wattba. De a teljesítménye már vállalható, szerintem, itt egy érdekes teszt ezzel a párossal: [link]
Szerintem jelenleg olyan 130-140k forintból összepakolható egy ilyen miniconfig, ami azért már elvisz ezt-azt.
-
válasz
Luck Dragon #7 üzenetére
HP Elite Mini? Tetszenek a HP-s cuccok, bár ők tudtommal inkább ilyen irodai "workstation" gépeket gyárta(t)nak. Több érdekes videót láttam Tube-on, ahol ilyen öregebb brand gépeket javítanak fel teljesítményben, hogy ma is használhatóak legyenek valamire. Nekem is van még itthon egy HP asztali gépem DDR2-es alaplappal, meg valami LGA775 cerka processzorral, azt viszont nehéz bárhová is fejleszteni már 2023-ban.
-
Köszi szépen!
Az 5800U úgy látom már 8 magos, ebből a szempontból, amit még kipróbálnék az az N305-ös processzor lesz, ami szintén 8 magos. [link] 15W TDP-vel ez sem egy kazán, ezt is el tudnám képzelni egy hasonlóan pici PC-be.
Jók ezek a kis helytakarékos gépek és ahhoz képest, hogy régen milyenek voltak, ma már van bennük használható teljesítmény.
Szerk.: amúgy meglep, hogy be merted vállalni az Alit, én nem mertem volna. -
válasz
Luck Dragon #3 üzenetére
Köszönöm!
Igen, ez egy integrált processzoros alaplap, amiben egy Intel N100 van.
Picivel többért és hasonlóan olcsó áron lett volna ez az LC Power ház, már előlapi portokkal és paneltáppal: [link] [link] Szintén hasonló áron, sőt, valamivel olcsóbban és szerintem minőségben is jobb választásként még ez az Akasa ház: [link]
Méretre ezek már nagyobbak lettek volna és tetszett a Chieftecben az, hogy perforáltabb, jobban szellőzik, mert néma PC-ben gondolkodtam, de ez a szál végülis össze is jött, meg nem is, mert muszáj voltam még így is ventilátort rakni bele, hogy ne főzzem meg. -
válasz
SunMount3r #1 üzenetére
Kipróbálni nem, viszont elvileg tudja: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest