- 3D nyomtatás
- Intel találgatós topik
- Steam Deck
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
prmcsk
addikt
Marha egyszerű.
1.) Mert a kétszázas ablaknál Ctrl+F-el csak beírok bármit (Nevet, nicket, tipust, árat, vagy éppen a monalisa mellbőségét) és egy oldalon máris látom, hogy mi van.
Ehhez persze nem lóbetűk kellenének, mert többségében nem látásgyengék vagyunk, csak a háttérfényre allergiásak...
-
Faxxx
csendes tag
2020-ig még nyugadtan ráértek fejlesztgetni az új ha-t.Addig csak kihúzzuk valahogy a régivel.
-
philo
tag
Parci nem ír, nincs kinek hisztizni, behalt a topic!
Azért én nem bírnám ilyen türelemmel.
Kíváncsi vagyok mikor kezdik a 13 évesek, hogy moderátorok akarnak leenni.
-
Birdiee
csendes tag
Nem szoktam fórumba írni,de most kivételt teszek!
Nagyon örülök,hogy újra a régi az oldal!!!!
További jó munkát! -
agabe
addikt
Biztos csak szokás kérdése. Egyenlőre kényelmesebbnek tűnik, hogy 200-at látok, és nem kell nagyon lapozgatni (jellemzően fél nap - egy nap alatt egy topikban ennél több hozzászólás nem szokott lenni), csak görgetni.
Kérdés:
Úgy látom, hogy a hardveraproeles is megy, meg a harverapro is...igzából most a hagyományoson keresztül tudok biztosan üzenetet, privit küldeni-kapni ? -
KoVee84
senior tag
Szeretném leszögezni, hogy én például nagyon sok esetben - ha éppen nem szakadok meg a melóban - csak úgy feljöttem és böngésztem az aprók között, aztán ha valami megtetszett megvettem. Tehát nem direkt azért jöttem fel, nem célirányosan, hogy vegyek valamit. Namármost ez a régi apróval tök jól működött.
Én alapvetően nem vagyok az a fikázós típus, de ez az új design tényleg egy kalap sz@r, az eddigi megszokott böngészést nem lehetséges, mert az egész piactér szerű és nem pedig fórumszerű...
Szerintem ezzel nem vagyok itt egyedül, és az új felület kialakításakor pont ezt az egy dolgot nem vettétek figyelembe, tehát ebből a szemszögből totálisan jogosan lázadunk az új design ellen.
-
válasz
antikomcsi #3976 üzenetére
jogos, és ezt megoldja egy szürke háttér a külső részeknél. a ph is fehér, de mivel az oldalon kívül szürke 6000x3000-es monitoron sem zavaró. amúgy én sem használom full ablakban a böngészőt, kb. 1200 px-re van húzva, még jó is, hogy mellette elérem a desktopot.
-
kungzi
veterán
nekem semmi bajom nincs az újjal, mindent megtaláltam rajta ami kellett. de nem tagadom, hogy a régi jobban tetszett. nekem csak 1 valami bántotta a szemem. nem lehet a kezdő oldalon több hirdetést kirakni? nekem a régi oldalt 100 hirdetés volt beállítva és ahhoz szoktam hozzá
úgy látom megint az új HA! megy. msot nagyon gyors, gondolom már rengeteg javításon átesett tegnap óta. most nagyon pöpecül megy
-
havasa
aktív tag
mod: a házigazdák, szerkesztők és az egészt staff a vesztese a fejlesztők vesszőfutásának, amióta követem az oldalt ŐK szívvel, lélekkel csináltak mindent. De ami rossz az rossz, változtatni kell rajta és ide teljes személetváltás kell, mert az új oldal teljesen szembemegy azzal, ami a régi volt.
#3975 Parci: ha nincs kemény vélemény, nincs jó munka.
(Igaz 0 közöm van az oldalhoz.)
-
antikomcsi
veterán
Jé, tudod mit vettem észre?
Eddig mindig egy másik monitoron néztem, 1920x1080-ba, és a sok üres hely nagyon "zavaró" volt.
Most viszont egy másik monitoron nézem 1280x1024-be és teljesen más a látvány, így egész emészthető.
Ha lesz rá kapacitás a későbbiekben lehetne optimalizálni több felbontásra, ha máshogy nem egy jó háttérképpel, vagy logo-val, vagy valamivel 1920-ra, amit ha kisebb szélességgel néznek a széle lemarad. Bocsánat ha hülyeség, de sajnos ehhez nem értek.
-
nem jók az infóid, és nem kell a hangulatkeltés, egyszer már mondtam. a hibákat nagyon sajnáljuk, viszont a kemény vélemény a fejlesztőről például senkinek sem kell. nincs infótartalma. kérem, hogy mellőzze mindenki. főleg, mert minden el lett mondva nyolcvanszor, a fölösleges dolgok is. (hülye, nem hülye, mindegy, nem változtat semmin. mellesleg nem hülye)
-
philo
tag
válasz
Petike1007 #3969 üzenetére
Pszichológus vagy?
-
prmcsk
addikt
Látom nem figyelsz. Az előzőben vastagon kiemeltem, többség...
Na ennek a többségnek a véleménye, nálam van.Azt hol tudom megoldani az új "habosbabosban", hogy egyszerre 200 hirdetés jelenjen meg, mondjuk az eladó s775 alaplapoknál ? Vagy ez nem is volt cél ? Ha nem, azt is értem, hogy miért.
-
philo
tag
Azt azért hozzátenném, hogy régebben egy nagy cégnél dolgoztam, teljes webes arculatváltás volt, az adatbázist mindenki fikázta, pedig ugyanúgy nézett ki (csak más színű lett), minden funkció ugyanott volt, csak bővült sok mindennel.
Jó lesz ez nektek, hogy így kiderült mindenkinek mennyire gáz, az eredetihez képest lévő változásért nem lesz hiszti, mert az újhoz képest jobb lesz.
Mint egy cipő: 8000Ft-ért nem veszik meg, felemelik 20000-re, nézegetik, aztán akciósan 12e-ért 1 nap alatt elviszik.
-
Ricardooo
tag
válasz
Petike1007 #3969 üzenetére
2 nap alatt kb 3495 savazós hsz
-
havasa
aktív tag
Akárhogy is akarod szépíteni az új HA egy hihetetlen epic fail (tesóm újságíró a piacvezető webfejlesztőnél, csak ennyit mondott rá, hogy: vicc!), hogy miért is?
1. nem volt designterv, ha volt is, azt biztos nem diplomás szakember, hanem egy 0 szakmai tapasztalattal rendelkező óvodás csinálta, Értem én, hogy a design másodlagos, de az új hardveraprónál nem a funkcionalitást szolgálja, hanem teljesen szembemegy vele, mindezt teszi úgy teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy egy Tech. E-Commerce oldalról van szó, inkább egy kismamboltra hajaz és ezt is templatekkel teszi
2. az új oldal, khhhmmm mondhatni nem volt felhesználóbarát, teljesen mellőzte a funkcionalitást, teszi ezt úgy, hogy mégegyszer mondom egy Tech. E-commerce oldalról beszélünk
3. open bétázni egy működő E- Commerce oldal új változatát, úgy hogy a régi nem fut melette párhuzamosan? WTF? Ezen az oldalon KERESKEDNEK, pénzmozgás van és sok usernek a megélhetését is biztosítja, ez nem a Randiguru tisztelt Webinform! Sokba került bérelni egy dev. szervert? Ha jók az információim ez az első E-commerce oldaluk, így nem meglepő a "munka", amit végeztek.
-
-
válasz
devilke #3940 üzenetére
10 millió webfejlesztő országa vagyunk, de tényleg.
szeretnék mindenkit megkérni, hogy az "ezt sikerült összehozni?" vonalat mellőzze, mert nem látta a kódot, nem lát bele az egészbe, többnyire nem ért hozzá stb. nincs kedvem és időm magyarázkodni ahhoz, hogy például mi kell konkrétan egy otp-s kártyás fizetés illesztéséhez, meg egymillió másik dologhoz.
a design amúgy nagyon más, de nem gondolat nélküli, kis létszámban nem volt vele gondunk. viszont vettük, hogy a közösségnek sötétebb háttér és kontrasztosabb színek kellenek, és bár mi eredetileg nem így gondoltuk, megcsináljuk, mert fontos nekik, nektek.
tényleg nem tudok mit hozzátenni az egészhez. most inkább nekiállok összeszedni mindent az elmúlt 3 nap terméséből. alig várom, hogy újra átéljem az összes anyázást teljes valójában.
-
Két teljesen egyforma 730BF van az asztalomon, kiterjesztett üzemmódban. Itthon is sokszor dolgozom táblázatokkal és kell a két monitor és kényelmesebb (főleg XP-vel), mint az egy nagy. Részben vakított, részben áttekinthetetlen volt, nagyon zavart a sok üres fehér rész és az is, hogy 1280×1024 (natív) felbontás mellett is állandóan görgetni kellett, ha kíváncsi voltam valamire. Sajnos az sem segített, ha levettem az oldal méretét 75%-ra, mert ha új lapot vagy ablakot nyitottam, akkor "örökölte" a beállítást és az a többi oldalon már zavaró volt. Tudom, be kell állítani - de túl sok beállítást és kompromisszumot igényelt volna, ez nem járható út.
-
prmcsk
addikt
Már megbocsáss, de 5x évesen én tényeket és érveket szoktam írni, ellentétben mások és sokszor a ti minősítgetéseitekért cserébe.
Tegnap és ma, párszor megszólaltam a két totyikban, gyűjtsétek ki és kössetek bele. De abba, amit leírtam és ne belém...
Nem csak azt írom, hogy az 1.0-ás egy sz.r, hanem azt is, hogy a felhasználó oldaláról miért az...
És már bocsánat, de mi 100000-en vagyunk és ennyi szempár és vélemény többségének kéne nektek megfelelni, ha egyáltalán üzletet akartok...Van egy mondás: Ha egy buliban már tizen mondják, hogy részeg vagy, hidd el és menj haza...
Az én sokkal több éves szempáromat ne hasonlízsd a tiédhez, de egy dolog biztos.
A tiéd hamarabb fog elromlani, ha sok fehér meg más színű idóta dizájner által kipingált honlapot olvasol. -
BlackPriest
őstag
válasz
antikomcsi #3948 üzenetére
te leszel az első, akinek elárulom, ha nekem sikerül
majd galagonyává törzsfejlődök és fotoszintetizálok
-
antikomcsi
veterán
válasz
BlackPriest #3944 üzenetére
Vagy Te csinálod kurv@ jól!
Csak akkor kérem a receptet, a 10K/év megélhetéshez.
-
r-chee
őstag
Amiket írtál oldalak, közülük pár már tiszta káosz az olyan idióta átalakítások miatt, mint ami itt hardveraprón készül.
index, origo - néha ránézek, de sok dolgot nem találok meg olyan könnyen, mint régen
iwiw - megújulásuk óta max akkor használom, ha kapok egy e-meil értesítőt, hogy valaki írt üzenetet
facebook - viccolvasásra tökéletes, mert egy rakás poénos videót stb-t belinkelgetnekEgyetlen fejlesztés van, ami bejön nekem: a YouTube esetén nagyon jól csinálták az átalakítást.
-
-
Atimester
aktív tag
A külső dizájn ízlés dolga, de szerintem előnyös lenne, ha harmonizálna a prohardver oldalához, azaz hasonlítana a régihez.
Délutánra már elindul az őrület. Percenként több tíz hozzászólással, fikázással és politizálással fűszerezett zsibongás. Szerintetek hogyan lehetne kigyűjteni a jó ötleteket, az igényeket, és megtalálni a konszenzust, ami ár/érték arányban mindenki számára elfogadható?
Mert ha bővülne a termékskála, nőne a biztonság, ugyan akkor a pár forintos dolgoktól a több százezres termékekig hirdethető lesz bármi (szolid és arányos költségek mellett), akkor jelentős ügyfélkört vonzana be más apróhirdetések felől is. (Vatera, Teszvesz, Expressz…) És akkor valóban az ország legjobb, legmegbízhatóbb és nem utolsó sorban stabilan és nyereségesen működtethető rendszerévé válna. Hisz nagy előnye másokkal szemben, hogy ez egy közösségre épül!
-
BlackPriest
őstag
válasz
antikomcsi #3938 üzenetére
lehet, hogy szarul csinálom, én sokat üzletelek, van, amin sokat nyerek, van amin meg sokat bukok, ha több év boltolását itt meg vakerán összevonom, talán kijött pluszban 50-60ezer 5-6 év alatt, nem mondanám, hogy ebből élek
-
philo
tag
Jaaaa, még azt elfelejtettem, hogy szerintem a hirdetési áraknak nem kell különbözniük a kínált termék értékétől függően. Ugyanannyiért hirdetek meg 150milliós ingatlant is az ingatlan.com-on, mint egy 6milliósat.
Az olcsóbb pár ezer forintos cucc menjen 1 hétig, ami az idő miatt olcsóbb. Kereskedőknek lehetne egy havi csomag X számú hirdetéshez, több hirdetéshez drágább csomag!
-
devilke
tag
1 év alatt nem vettétek észre hogy kontraszt szegény? mire ment el az a sok penz és ido?
mert a designra ha fizetettek is sokba nem kerulhetett, a mukodes mint lattuk hááát na az se egy profi munka.. akkor? gondolom a biztonsagos fizetes stb (remelem hogy az legalabb jobb)
ez olyan mintha osszedobnek a sufniban egy autot, csunya lenne nem mukodne, es qrva draga lenne, mert nagyon profi penztargepem van, meg szamlazo rendszer stb...
en biztos azt csinaltam volna hogy egyesulet rendszerrel, évi 2000ft ert 10 hirdetesed lehet aktiv, evi 5000ft ert meg 25. aki nem fizet annak 3.... full nulla befektetessel jonne a penz.
aki fizet ott ugye egyszeru a dolog mert alapbol megbizhatobb tag...
mondjuk latom hogy nagy a kenyszer, es idoben is szorit, inkabb errol hallanek szivesebben mitol van? mintha valami nagy kotelezettseg logna a fejetek felett..
ui: honnan tudod biztosan hogy a koncepcio jo? (mint ahogy mi se tudjuk hogy szar-e) az majd ugyis utolag derul ki a tobbirol kiderult hogy milyen persze hamar.
-
philo
tag
Szia!
Ne gondold azt, hogy gond van a fizetéssel. Én többször is leírtam, hogy miképp gondolom ezt és teljesen jogos, még akkor is, ha a profit a legfőbb szempont (tudom, hogy első a fenntartás), de nem hiszem, hogy bárkinek is meg kellene magyaráznod, hogy fizessen azért, hogy a weboldalatok jóvoltából több pénzt keres ugyanazzal a hirdetéssel, mint egy általános hirdetési felületen. Hozzátenném, minden komolyabb oldalon fizetni kell és nem kérdezik meg a hirdetőt róla, hogy mit szeretnél. A fő bevételem más forrásból van, amihez elengedhetetlen az 5-6 fizetős hirdetési felület, ami nekem havonta 150e Ft-ba kerül. Amikor az egyik portál nagyon gyengén ment, tele hibákkal, már felhívtam a kapcsolatunkat és majdnem, hogy elhajtott, hogy milyen hülye vagyok, használjak chrome-ot, arra van optimalizálva az új rendszer! Ha valamiért fizetek, hadd döntsem el, hogy mivel és hogyan használom és nyalja ki a seggem, pláne, ha a problémám ecsetelését nem emelt hangon kezdem. Szóval semmi új nincsen abban, ha pénzt kértek. Én (is) fizettem volna már azt a havi 15e Ft-ot, ami kereskedelmi tevékenységnél elvárt és leírtátok, de nem lehetett, MOD-tól kérdeztem.
Úgy gondolom, aki böngészni, vagy beszélgetni jár ide, alkalmanként vásárolni, az ne hisztizzen, nem fizet, aki pedig egy üzleten keres 20e Ft-ot, annak megéri X %-ot leadni belőle. Akinek ez gond, az felejtse a gyors profitot és szerintem ennyi. Sok önjelölt marketing és HR szakember ötletei pedig attól függetlenül, hogy semmit sem érnek, még a jó szándék vezérelte őket.
Kb. olyan, mint egy társasházi közgyűlés, semmi sem változik negatív irányba, mégis hallathatják a hangjukat az emberek.
Más!
Mindenre egyesével nem tudok válaszolni, pedig tudtam volna mire, de kinek mi köze hozzá, hogy mennyi volt, mennyi lesz a bevétele az oldalnak, miből és mire költik?!? Majd, ha egy ilyen kérdést feltevő részvényes lesz valahol, ott érdekelheti, de mindenre akkor sem fog választ kapni! Tőlem el is kurvázhatják, vagy akár vehetnek tőlem laptopot az itt befolyt összegből, kit érdekel? A NAGY többség véleményére odafigyelnek, hogy, ha fizetsz valamiért, az olyan legyen, amit szívesen használsz!Amit fentebb írtam is, én tuti azt csinálnám, hogy az új oldalt feltölteném egy másik domain-re és egy kézben lenne a konkurencia, tuti itt is és ott is hirdetnének ugyanazok az emberek, meg lehetne nézni melyik hoz többet és meg lehetne tudni azt is, az új, huzamosabb idejű működése után, hogy melyik a jobb és jó döntés lenne-e lecserélni. Olyan ez, mint egy ThinkPad, a forma éppen csak kicsit változik, azok a tulajdonságok, amik eladják ugyanúgy működnek. Élő példa rá, hogy a működő dolgot egy másikkal nem lehet fokozni!
Egy weboldal, egy cég csak és kizárólag addig működik jól, amíg az eredeti "agy" csinálja. Rengeteg csődöt megtapasztaltam már, tudom, de ti is tudjátok: Apple-nek vége! Átmenet pár év és hanyatlás!
Szóval, sok sikert az oldalhoz, kár volna változtatni divatból, a fizetés pedig hadd szóljon. Mindenért fizetünk, olyanért is, amiért nem akarsz, de kötelező. Ez választható. Kamu hirdetések megszűnnek, duplikáció megszűnik, a több éve aktív hirdetéseknek vége. Nincs ezzel gond.
-
antikomcsi
veterán
Nnnnna!
Régen a sok hónapnyi anonim olvasgatás után pont ezért szántam rá magam a regisztrációra, és ezért vagyok itt azóta is tag.
Ezért a hozzáállásért, és mentalitásért. Ennél korrektebb hozzáállást kívánni sem lehetne, és ahogy én emlékszem ez mindig is így volt.
Hisz sokszor látok olyat, hogy fent van egy-két megunt/régi kütyü és igazából nincs is ára, hisz csak ilyen jelképes dolgokért mennek ezek, egy doboz sörért, egy tábla csokiért, gumicukorért, stb. Nem a haszonszerzés itt a cél, hanem a közösségünk ereje dolgozik, amit Ti összehoztatok.
Nekem is összegyűlt egy-két hibás/rossz/régi hardver amit most próbálok majd számba venni, és feladni. Pénzt nem sokat remélek, hisz alig érnek valamit, de inkább oda adom valakinek, akinek kell, vigye csak, talán a falra bekeretezve még jó lesz.
Amúgy nem kell túl dramatizálni ezt a dolgot, aki ezen röhög az csak azért lehet, mert elfelejtette a gyógyszerét bevenni.
Mielőbbi sok sikert!
Bár én már előre rettegek!
-
madgie
titán
A kék szövegekkel semmi baj nem volt, ti nyafogtátok vissza a bordót. Akkor sem és most sem tetszik nekem a nyolc éves gyerek módjára tartott hisztirohamaitok. Nekem már semmi közöm a PH!-hoz, elhiheted nem tisztem megvédeni, ellenben elég sok monitorkalibrálást csináltam és tudom, hogy 95%-ban elb*szott beállítással mennek.
--ka: 80/100 kontraszt? Mennyi a gyári beállítása? Ha 50 körül, akkor máris megvan a hiba.
sata??: én csak azt értem meg, hogy úgy viselkedsz, mint egy ötéves, akinek nem veszi meg anyuci a nyalókát.
-
Joci??
senior tag
Köszönjük! Én személy szerint adok az egésznek még egy esélyt jöjjön az a v2.0, és sokan így vélekednek majd de hidd el hogy sajnos közel majdnem 7év Ph!-zás után fájó és vérző szívvel, de itt fogom/fogják hagyni ezt Site-ot. mert élvezhetetlen és röviden fogalmazva sz@rt.
-
vlcsko82
senior tag
Lesz@rom,hogy néz ki csak használható legyen az új HA
"Nem a csomagolás a lényeg hanem ami benne van" Legyen könnyen használható
-
prmcsk
addikt
Grága kicsi életem. Én megpróbáltam objektíven...
A brightnes-em évek óta nullán van. Emlékszel, mikor bevezettétek a világos kék link szövegeket ? Akkor is azt kaptam, hogy sok a szemész köztetek és úgy jó, ahogy ti gondoljátok, én vagyok a hülye. Mi is lett vele ?
Tudod mit ? Csináljatok egy "mosó masa mosodája" szerű honlapot, barbies színvilággal és lufikkal a háttérben, most már az sem érdekel.
És nehogy meg lehessen benne találni bármit is, három kattintással, mert az úgy nem lesz jó.
A PH. törzsközönsége bizonyára önszop@tó mazochistákból áll, akik élvezni fogják, ha valami túl bonyolult ?Kiknek akartok ti megfelelni ? A tíz éveseknek ? Azok még nyalókát meg használt "dzsiájdzsót" vesznek, Vagy lesz ilyen piac is ?
-
felteszem újra a kérdést: mit csinálsz az index, origo, blog.hu, facebook, iwiw, google oldalakkal? csak hogy egy párat mondjak. vagy már folyik ellenük vizsgálat a szemorvosok ajánlásával?
nem a fehérrel van baj önmagában, hanem azzal, hogy tényleg kicsit kontrasztszegény lett az oldal. a külső hátteren is sötétíteni fogunk. magyarán, az itt felgyűlt kritikák alapján megreszeljük.
viszont újfent szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a "vissza a régit!" út nem opció. nem fogjuk kidobni egy év munkáját, és azért nem, mert elsősorban nem koncepcionálisan szar, hanem működésében volt az. persze vannak koncepcionális hibák is, ezeket kijavítjuk, a többit is, a hiányzó kritikus feature-öket beletesszük, a designon reszelünk, az egészet jól leteszteljük.
biztos, hogy sokan lesznek, akiknek mindezek ellenére a v2.0 sem fog tetszeni. elsőre főleg. viszont ez az egész egy felület, egy csatorna. mint a facebook. ami mellesleg szerintem irtóra ronda és nem praktikus. utálom. de nem ez a lényeg, hanem az, hogy akik használják, mit kezdenek vele.
így nem értek egyet azzal egyáltalán, hogy de facto kinyírnánk bármit. rajtatok múlik, hogy hogy használjátok. nem kevés pénz és idő ment bele abba, hogy például sokkal jobb legyen a UI, mint bármelyik RIOS site-unkon.
-
PazsitZ
addikt
válasz
FehérHolló #3919 üzenetére
Fuss neki még egyszer, mert pont kliens oldali dolgokról beszéltem.
Egyébként pedig megjegyezném találtam szerver oldali bugot is, amit jeleztem is az illetékesnek.
(#3927) FehérHolló: Jah, hogy most én vagy más gyártson egy teljes greasemonkey-css overwrite csomagot, hogy jobb legyen az oldal?
Vagy akkor félreértelek és nem tudom mire gondolsz. Amennyit én használom, nekem majdnem mindegy milyen.
Fent meg még szerveroldalról beszéltél... -
válasz
BlackPriest #3916 üzenetére
Tudom de hátha átgondolják a tegnapi után...
-
Simon02
tag
folytatás
-funkció: Itt nagyon sok nem tetsző dolog van és ezeket nagyon gyakran olvastam másoknál is:
1.hiányzik, a város és a feladó nickneve (és a hozzá tartozó kép is jó lenne)
2.keresésben fontos volna, ha felhasználókra és vagy kapcsolatban lévő szavakra is lehessen keresni, ahogy eddig is volt. Illetve, hogy ha egy alkategóriában állunk, akkor a keresés onnan induljon.
3.talán a legfontosabb pedig, hogy lehessen rendezni a találatokat időrendben. Sajnos hiányában ”megette a fene” az egészet, senki sem szeretné újra ugyanazokat a hirdetéseket nézegetniA bug-okról nem írok, mert azokról úgyis tudtok és egy új rendszernél elkerülhetetlenek. Annyi megjegyzést azért tennék, hogy nagyon komolyak maradtak benne és olyanok is, amik az élesítés előtt már látszódniuk kellett: a hirdetésmódosításokban megjelenő html karakterek, a keresésnél nem vagy csak nehezen betöltődő alkategóriák. Nyilván a bejelentkezési hibákat illetve a lassúságát nem láthattátok előre, de ezt egy béta teszttel ki kellett volna kerülni. Nem leszólni akarok senkit, de egy nagyon profi csapatnak gondollak titeket, ezért volt ez nagyon furcsa.
-Végül pedig az elkerülhetetlen kérdés a fizetőssé válás: Nehéz és nem tisztem dönteni ebben, főleg nem mások pénztárcájával játszani. megértem az érveiteket, de szerintem óriásit kockáztattok. Nem akarok tippelgetni, de az összeg függvényében 50-90%-os visszaesés valószínűsíthető, ez pedig egy óriási szám. A bevételetek ettől még lehet nagyobb is lenne, de ez egy öngerjesztő folyamat: vagyis elveszíti az oldal a legfőbb erényét és előnyét a konkurenciákkal szemben, az óriási változatosságot és az alacsonyabb árakat és nem utolsó sorban az ingyenességet, amivel sok hasonló oldal rendelkezik (ezt ki kell mondani, úgyis ez a mozgatórugó, még ha úgy teszünk, mint ha nem is az lenne). Én személy szerint sokkal szerencsésebbnek tartanék egy köztes állapotot: vagyis hogy mindenkinek lehet egyszerre mondjuk 3 ingyenes hirdetése (esetleg az egy hónapban feladhatókat is korlátozhatnátok, 5-10 környékén), efelett pedig fizetni kéne – kivétel mondjuk az 1000 forint alatti aprók. Az ingyenes UP-ok megszűnnének, de olcsóbbak lennének, mint egy hirdetésfeladás. Lehetnének kiemelések és folyamatosan a lista elején tartásának lehetősége kemény összegért, de mondjuk limitálva kategóriánként. KI tehetnétek donation gombot, biztos hogy onnan is érkezne bevétel. Esetleg lehetne fél éves/éves tényleg minimális összegű, ~150 forintos tagsági díjat kérni az eladóktól, ez még nem fájna senkinek, és a piti csalókat is elüldözi, és még adatszinkronizálásra is használható (hiteles telefonszám). Nem vagyok közgazdász, de véleményem szerint az elképzelésetekhez hasonló bevételt hozna, de mégis megmaradna az apró eddigi jellege.
Ezek csak a saját véleményem, nem a szent grál, de szerintem sokan értenének ezzel együtt. Igyekeztem megoldási javaslatot is írni, hogy véletlenül se tűnjön vagdalkozásnak.
Köszönöm, hogy elolvastad!
-
Simon02
tag
Üdv!
Egy nyílt levél a staffnak, hogy lehessen reagálni is rá:
Először is örömmel vettem, hogy ismét a régi Harverapró érhető el. Ennek több oka is van, ezért leírnám a véleményemet is pontokba szedve, amennyire lehet objektívan – még ha ez így elég ellentmondásos is. Ezzel megpróbálok én is hozzátenni, hogy minél jobb HA szülessen:
- rangok: nem tartom fair dolognak, hogy a meghatározáskor pont a hirdetés hozzászólások ne számítsanak. Vagy legyen külön prohardveres és HA-s rang, vagy legyen bármilyen, de igazságos meghatározás. Saját esetemből kiindulva, nem egészen jogos, hogy gyak vissza leszek minősítve újonc státuszba 5+ év tagsággal és 100+ eladott termékkel, csak mert a szakmai fórumokhoz nem írok hozzászólásokat (még ha rendszeresen olvasom is).
- privátok: sajnos az kell mondanom, hogy az elképzelésetek a szétválasztásra kivitelezhetetlen és nem az átlag felhasználókat, hanem a csalókat védi. Mi garantálja, hogy HA-s és nem prohardveres privátban egyezik meg 2 személy? Így pedig ha valaki csalni akar, megvédi a ph-s privát védettsége. Én eddig is abban a tudatban voltam, hogy a privátjaim, ha a szükség úgy hozza, elérhetőek az adminoknak. Hogy egy megoldási ötletet is adjak: szerintem a teljes privát rendszerre ki kellene terjeszteni, hogy hozzáférhetőek és nem minősülnek levéltitoknak – és erről az első bejelentkezést követően engedélyt kell kérni a felhasználóktól. Amennyiben nem szeretné, hogy az eddigi üzenetei esetleg láthatóak legyenek (miért is?), akkor lehetőséget kell biztosítani az eddigiek archiváláshoz, az újak pedig hozzáférhetőek leszek. Szerintem ez kevésbé fájna a nagy többségnek, mint hogy ne érje el a korábbi privátjait a HA alól és ezek külön legyenek választva (gyak online úgyse beszélhetünk teljesen védett adatról…). És így megmaradhatna a komplett közösség!
- értékelések: két része van, egyrészt ugyan külső kezdeményezés az eddigi pirospontozás (még ha régi tagok is csinálták), de a ph fóruma alapján készült. Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, és jogosan várom el, hogy ezek migrálva legyenek az új rendszerbe és ne kelljen 0-ról indulnia egy régi eladónak. Tudom, hogy a rendszer megváltozik és 5 skálás lesz (bár szerintem ez rengeteg vitát fog generálni, hogy ha kiszúrásból a partner gyengébb pontszámot ad a megérdemeltnél…), de talán megoldható lenne egy főkategória, hogy piros vagy fekete az értékelés. A többi lehetne opcionális vagy nem (nyilván a régi pontozás átemelésekor, azok nem lehetnének kitöltve).
- design: na, ez mindenkinek szubjektív, de van olyan pont amiben szinte mindenki egyetért: Vagyis olvashatatlanság határát súrolja és a szemnek nagyon zavaró ez a világosbarna fehér párosítás. Mindenképpen jelentősen sötétíteni kellene mind a háttéren, mind a betűk színén. Illetve az is létszükség lenne, hogy a hirdetések és a hozzászólások elkülöníthetőek legyenek.
Nagyon zavaró, hogy a fenti gombok szükségtelenül nagyok, míg a hasznos rész, a hirdetések aránytalanul kicsik. Ezt mindenképp az oldal széléig meg kéne növelni, jó lenne, ha egy oldalon az eddigi mennyiség látható lenne és lehetőleg a részletes listázásnál ne bélyegméretű képek legyenek.folyt.
-
FehérHolló
veterán
-
Joci??
senior tag
-
sasa134
addikt
A "régi" HA üres felületeit nem tervezitek reklámfelületté nyilvánítani? Azért mégiscsak az ország legnagyobb tech-közössége ad-vesz rajta állandó jelleggel.
Ez, plusz a fizetőssé tétel (nem tudom, a rendszeres X összeg vagy értékarányos %-os lenne a jobb) talán anyagilag is kifizetődővé tenné a dolgot.Én mindkettőt szívesen elviselem ill. áldozok érte csak maradjon a régi...
-
PazsitZ
addikt
válasz
WonderCSabo #3885 üzenetére
A javascriptes select inputok és csili-vili nem default fontok, a document.ready-re való js újratöltéssel betöltéssel, azért el voltak jó ideig némely oldalon.
-
madgie
titán
Állítsd be normálisan a monitorod, értelmes fényerőre és nem túlhúzott kontraszttal. Egy monitor nem vakít 90 cd/m2-n, éjszaka sem.
(ne akarj szemészt/látszerészt játszani, ha nem vagy az. én pont az utóbbi vagyok, köszipuszi)
sata??: az emberi hülyeségnek tényleg nincs határa...
-
Kevesen vannak - legalábbis én azt remélem - azok, akik röhögnek rajtatok. A többség tisztában van azzal, hogy ami történik az senkinek sem jó.
Lehet, hogy "pipák" vagyunk - ki kicsit, ki jobban - , de ez azért van, mert Ti is beleszaladtatok abba, hogy az új csak jó lehet. Nem lett az; nehézkes, átláthatatlan, élvezhetetlen és nem csak formailag de szellemiségében is idegen a "péházástól".
Én attól tartok, hogy az áttérés de iure megtörténte lehetetlenné teszi e szellemiség továbbélését, bármi is történjék de facto a v2.0-ban. Vége. Elmúlt valami, ami jó volt és ez nem jön vissza már... -
prmcsk
addikt
1. index. origo. facebook. cnn. new york times. vatera. arukereso.
Ezt a fehér háttér magyarázatául írod ?
És ez most megmagyarázza azt, hogy akár milyen különleges és trendi étel is a tejbesz@r, ettől ehető is ? Akkor egyék itt sokan.
Szerintetek nem szemorvosi tény, hogy kerülni kell a fehér hátteret egy olyan helyen, ahol több órát is olvasgathat valaki. Láttam már ennél idótábbat is, ahol fekete háttérben kék betűk játszottak.
( A dizájnert simán fejbe lőném) Na ezen a weboldalon pontosan egy kattintásnyit voltam és ott rendeltem online, nem kevés pénzért, ahol nem ilyen szutyok fogadott.
Nem csak a közösségért vagytok felelősek, hanem a szemükért is.
És nehogy az legyen valamelyik ügyeletes nagyarc válasza, hogy nem kell itt olvasni, mert belőlünk, a közösségből, a leendő hardverpiaci vevőkből kéne megélnetek. Ezt kéne felfogni végre...Egymásra vagyunk utalva...
-
DaeMonS
tag
nem is a design miatt sir a nep
kicsit spiritualisan mondva a lelket vesztette el a HA, mivel lett egy ugyanolyan Webshop,mint 1000 masik...
a kalapom megemelem a melo elott amit beletettek,tenyleg szep melo, ami a stabilitast illeti, azt is megertem import/export, kell sok ido amig elindul hasznalhatoan, es kivacsian varom...de ettol meg a teny-teny marad h kiserletkeppen a nyakunkbazuditottak,es majdmeglatjuk mi lesz alapon szepen kinovi magat egy jo-es draga webUzlet.Amiben felek a hobbisoknak nem lesz helye - en ettol felek
azokrol a hianyossagokrol nem beszelek amit kesobb implementalni lehet majd az oldalba...bar megmindig nem ertem h az eddig mukodo,szukseges elemek miert nincsenek benne mar eleve.
-
Atimester
aktív tag
Tegnap volt itt minden: a vélemény nyilvánítástól a felajánlásig, a jó és elképesztő ötleteken át mindenki írogatott mindent. De ha valaki kezébe venné a blog kontrolálását, és összegyűjtené az ésszerű és megvalósítható javaslatokat, akkor az biztosan az oldal fejlődését eredményezné.
(Szép számmal vagyunk itt mérnökök, közgazdászok, marketingesek és kereskedők is, akik ötleteikkel valóban az oldal pozitív átalakulását segítenék elő.)
Persze nehéz egy-egy embernek végigolvasni az összes hozzászólást. És az értékelés még mindig az ő ízlésén és szándékain múlik. Esetleg egy kérdőív segíthetne, ha az üzemeltető kíváncsi a közönség véleményére, és „együtt” valóban az ország legjobb és legeredményesebb rendszerét alkothatnánk meg. -
-
aram01
nagyúr
válasz
Petike1007 #3899 üzenetére
neked írtam de általánosságban gondoltam
-
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvatosak a németek, de megadóztatnák az online óriáscégeket
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Intel találgatós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Részletfizetés. Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Eladó Full White PC, Montech, 850W Gold, Z590 Vision, 11600KF, 32Gb, 1Tb, RTX3070 Gaming X
- Sound Blaster GC7
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest