PH! blog: Hardverapró átállás

Az utóbbi napokban valószínűleg sokatoknak feltűnt, hogy valamin dolgoznak a srácok, például rejtélyes "szinkronizációs hiba" üzenetek és belépési hibák formájában. A rendszergazdánk kapott is egy "Mi a kurva anyádat csinálsz már, te paraszt?" szövegű e-mailt, így, konkrétan, belinkelve a screenshotot, hogy szegény, szerencsétlen, türelmetlen kolléga épp nem tudott belépni valahol. Ez, meg az áfaemelés, a nagybani helyzet, az üvegházhatás... jól indul az év.

A lényeg: az új Hardverapró gyakorlatilag kész, az apródok már tesztelték, az export-import zajlik épp a jelenlegi rendszerről. Ez a legutolsó lépés, 24 órán belül indulunk.

A konkrétumok:

  • 24 órán belül átállunk az új Hardverapróra, ami egyben az első külső fejlesztésünk is, magyarán, nem a RIOS motor hajtja. Épp ezért nem kevés szinkronizálási feladat volt, hiszen a közös logint mindenképp meg akartuk tartani. Mivel ez új terep mindenkinek, előre is türelmet kérünk az esetleges fennakadásokért.
  • Úgy döntöttünk, hogy a sok csúszás és megpróbáltatás miatt a rendszer az első hónapban teljesen ingyenes lesz mindenkinek, még a bazároknak is!
  • A fizetős kiemelések ennek megfelelően egyelőre nem elérhetőek, de legkésőbb egy hónap múlva aktiváljuk őket. Egy hónap után tehát fizetőssé válnak a bazárok és a kiemelések (apróhirdetés lista elején tartása, átszínezése, sokszoros upolása stb.).
  • Nem üzletszerűen kereskedőknek a hirdetésfeladás egyelőre ingyenes marad. Nem örökre, de most még igen, és közben dolgozunk a részleteken, hogy egy tényleg igazságos rendszer szülessen.
  • A fórumos rangokon reszelni fogunk, kikerül az egyenletből a Hardverapró, magyarán a rangok kizárólag a lapcsalád többi oldalán végzett tevékenység alapján határozódnak majd meg. A Hardveraprón ugyanakkor lesznek már értékelések, amik átveszik a legfőbb értékmérő szerepét.
  • Sokan nem tudják, de átlagosan hetente van legalább egy rendőrségi feljelentés hardveraprós csalás miatt. Minden esetben úgy kezdi a sértett fél, hogy ő olvasta, hogy ne utaljon előre, de hát vidéki, és különben is... no komment, nem tudjuk egyértelműbben megfogalmazni, hogy nem azért sipákolunk ezügyben, mert tapasztalatlanok vagyunk, vagy mert csak odaírtuk és kész, hanem azért, mert tényleg rengeteg embert vernek át!

Itt tartunk most, back to work.

Azóta történt

Előzmények