- Computex 2025: Jól sikerült a be quiet! belépője a perifériák világába
- Computex 2025: Nézzük miket mutat idén a DeepCool!
- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
Aktív témák
-
mexel
veterán
Vajon hányszor lesznek még feltéve ugyanezek a kérdések?
-
Lala6
őstag
Csak 1 kérdésem lenne, miért nem maradhat úgy a hw apró. ahogy most van, ahogy megszoktuk?
Ebben is meglehetne csinálni a fizetős részt... talán még jobban is. -
prmcsk
addikt
Igaz nem engem kérdeztél, de...
Biztosnan látványos, meg egy csomó pénzt elkérhetnek érte, csak számomra felesleges.
Ez megint az azonnali átláthatóság lehetőségének a kizárása, márpedig az új, az kifejezetten hardverpiacnak készül és mivel piacspecifikus, ez kéne, hogy legyen a cél.A linkelt technikáddal holnap estig görgethetek ahelyett, hogy az egymás alá helyezett "hardver fülekre" való egyetlen klikkelés után és az egyéni megjelenítés szám kiválasztása mellett, azonnal megjelenjen az összes, általam igényelt hardver.
Ha a jelenlegin a kétszáz darabos megjelenítést választom, kb. 10mp alatt legörgetem.
Nem is tudom mit kéne ahhoz tenni, hogy a jelenlegi egy oldalas megjelenítésnél több infót tartalmazzon majd az új... -
mghltm
addikt
az ertekeleseid nem "kerultek" at hozza, egyszeruen a phmegbizhatosag keresesnel automatikusan ekezet nelkuli betukre csereli az ekezeteseket. a szoban forgo oldalt nem a prohardver uzemelteti, keresd meg Thunderzolee-t a problemaval!
-
csƵ
addikt
Azt nem lehetne megoldani, hogy a "Hirdetés címe" helyet a "Hirdetés neve" vagy a "Hirdetés megnevezése" legyen?
A funkcionális analfabétákon sokat segítene, ma két apróba futottam bele, aminél félre volt értelmezve. -
Rómeó
aktív tag
A legnagyobb aggályom az új ha bevezetésekor a biztonság volt!
persze a kinézet,és a kezelhetőség láttán is agyvérzés kerülgetett!Beléptem,és egy hasonló nick-nevű kolléga profiljába találtam magam,többszöri belépésre is mindig ebbe a profilba kerültem,kicsit meg ijedtem,hogy hová lett a sajátom.
Gondoltam ha már itt vagyok adok fel egy hirdetést ami sikerült is,egyedöl a város hozzáadása volt nehézkes (KB.10perc) a Győrt nem engedte,ezért bejelöltem a Debrecent
A hirdetésem Címe:Idegen profil használat volt,és semmiféle hátsó szándék nélkül,csupán demonstráció céljából! Háll istennek ezt már nem találom!!
Ami egy kicsit furcsa hogy az értékeléseim "átkerültek" a kolléga értékelései közé is!?Így ha az új rendszerbe elad valamit,aránylag elég jó értékelést linkelhet a termék mellé!?
A kérdésem az lenne,hogy lehetséges-e,hogy valaki/valakik az átállás ideje alatt elfoglaltak account-okat,amit pl:a tulajdonosa már nem is keres?
-
szab.tam
nagyúr
én már tegnap ki lettem okosítva. a volt értékelés nem lesz kitörölve. csak nem gyűlnek hozzá az újak. berakod a hirdetésedbe így, diretkt linkkel:
a régi értékelésem:
somé felhasználónak 37 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!az új értékelés meg gyűlni fog az új oldalon. de ezt mindig hozzárakhatod...
-
BlackPriest
őstag
basszus, ez jobb, mint a comedy tegnap este
-
somé
őstag
válasz
Atimester #4290 üzenetére
"Én kifejezetten annak örülnék, ha az adataim, a rangom, a minősítésem, a regisztrációs időm és hozzászólásaim is átkerülnének az új rendszerbe, és nem veszne el az a kiépített bizalom, amit évek alatt rengeteg korrekt adás-vételen keresztül szereztem meg a fórumtársaimmal szemben!!!!"
Igen, ez a minimum kellene, hogy legyen, ez a legnagyobb aggályom nekem is.
Mert átalakul a HA, valóban, de az emberkék ugyanazok maradnak, főleg, hogy "hivatalos" értékelési rendszer lesz. Valahogyan jelezni kellene az új formátumban az eddigi tevékenységet. -
borkarico
aktív tag
Sziasztok,
srácok a régi HA-n működik valakinek a hirdetésének lista elejére hozása? mert nekem nem megy.
köszi előre is.
-
Atimester
aktív tag
tiborandras: Köszi a linket. Én is tanultam valamit.
vviktor1: Kedves viktor! Kicsit túl liheged a dolgot! Ha felhív téged egy marketinges cég, akkor csak annyit kell mondanod, hogy köszönöm nem! Nekik költség, tehát nem fognak naponta többször is hívni. Sőt lehet, hogy mégis hasznodra válik egy esetleges ajánlat. De kizárt dolognak tartom, hogy pont itt a PH adatbázisából kotorásznának ügyfeleket, ahol köztudottan a legolcsóbb műszaki cikk árak vannak, hisz a tagság java műszaki érdeklődésű, vagy esetleg még műszaki pályán is dolgozik, és ők eléggé tisztában vannak az árakkal. Más apróhirdetéseken magasabb áron hirdetek (sikerrel), de itt a PH-n csak nagyon korrekt és szolid árakon lehet bármit eladni. Persze ezért szoktam pont itt vásárolni is!
Én kifejezetten annak örülnék, ha az adataim, a rangom, a minősítésem, a regisztrációs időm és hozzászólásaim is átkerülnének az új rendszerbe, és nem veszne el az a kiépített bizalom, amit évek alatt rengeteg korrekt adás-vételen keresztül szereztem meg a fórumtársaimmal szemben!!!! -
PazsitZ
addikt
válasz
vviktor1 #4284 üzenetére
Van egy adatbázis, amiben benne vannak az adataid. Van egy programkód, ami dolgozik az adatokkal. Attól, hogy a kód megváltozik valaki által a te adataid ugyanott maradnak, ugyanaz fér hozzá aki eddig.
Feltételezem feltűnt logout, prohardver, itcafe, mobilarena, hardverapro, ... oldalakon ugyanazt az accountodat használod.
Mivel a hardverapró is PH site ezért itt is ugyanazon adataidat-account-ot használod.
Szóval nem tudom milyen adatátadásról beszélsz? Milyen új oldalról? Mivel a hardverapró elég régóta létezik. -
válasz
vviktor1 #4284 üzenetére
továbbra is A üzemelteti a szolgáltatást, az, hogy ki gépelte be a php sorokat, talán mégsem számít a kérdésben. ne is mossuk össze. másrészt, ha ez nem volna elég érv, meg kéne értened végre, hogy nem NEKÜNK adtad meg az adataid, hanem az egész internetnek, miután azok PUBLIKUSAK.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
domperke #4279 üzenetére
Nem gond részemről, mert nincs hirdetésem
Megrengett a bizalom az oldal iránt, ez tisztán látszik, és ennyit megérdemelne mindenki, hogy megkérdezik hogy részt kíván-e venni a megújulásban, vagy előbb tesztelné inkább, vagy csak simán belerángatják. Ez az etikai oldala a dolognak.
De befejezem mert leng a kard a fejem felett úgy érzem,de minden rosszindulat nélkül írtam ezeket
-
válasz
vviktor1 #4276 üzenetére
nincs igazad. mégegyszer: nem tárolunk rólad olyan adatot, amire gondolsz és ami nem publikus. hol adtad meg a telefonszámod? akár az adatlapodon, akár apróhirdetésben, bármelyiket láthatja bárki. google bot, rosszindulatú nepper, betörő, orbánviktor.
továbbá még mindig nem értem a logikáját sem az aggodalmadnak. az új rendszert A helyett B készíti el, ugyanúgy nekünk. mi a különbség?
-
-
vviktor1
aktív tag
válasz
domperke #4277 üzenetére
A megbízhatóságok nem lesznek átvéve, ezt kijelentették, de ok, a regeket vegyék át, a hirdetések átvétele meg legyen egy kattintásos beleegyezés, ennyit kibír mindenki.
Csak jár az agyam, nem ellenetek írom ezeket, félre ne értsetek, legyen szép új oldal ha lennie kell, de akár problémák is adódhatnak ezekből a mai világban -
válasz
vviktor1 #4276 üzenetére
Viszont ha meg nem viszik át a régi regeket hirdetéssel együtt képzeld csak el...A csalóknak egy tipp.Megszűnik a régi HA és regizni kell az újra..Én mondjuk pár napig nem vagyok itthon mire hazajövök a régi nevemmel regisztrál valaki és a megbízhatóságomat linkelgeti....Lehúz pár embert és....Adatvédelem?Egy nyitott oldalon?Ajánlom a Vakerát neked ott nincs semmi személyes adat a vásárlásig...
-
vviktor1
aktív tag
válasz
domperke #4274 üzenetére
Egyrészt igazad van, másrészt sokan adnak meg pl. tel.számot is a gyorsabb elérhetőség miatt, ha máshol nem az adatlapjukon (én is csak ott, hirdetésbe nem irtam soha). Sőt nagyonis megnézem hogy hol adok meg tel.számot
Ha teljesen új oldalt akarnak indítani, akkor ne innen vegyék át a hirdetéseket (pláne ne adják ki külső cégnek az adatainkkal együtt), hanem egy értesítés lenne korrekt, hogy ez megszűnt, ezután itt hirdethetsz ezekkel a feltételekkel... Aztán eldöntheti mindenki.
Gondolom neked se lenne kellemes, ha xy marketingcégek hivogatnának (zaklatnának) napjába többször is
Valahol itt sántít az adatvédelem kérdése érzésem szerint, de ne legyen igazam.Nem-e ?
-
válasz
vviktor1 #4273 üzenetére
külső cég a fejlesztő, nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni. ha lezsó helyett panther csinálná az új hardveraprót, az is gond lenne? a kétes céges hivogatásos hülyeséget meg hagyjátok már, eddig sem volt olyan adatunk senkiről, ami ne lenne publikus és ne ő maga adta volna meg (hogy értsd: beleírta a telefonszámát a hirdetésébe, vagy az adatlapjára), nem keletkezett tehát ilyen nagy hirtelen a semmiből.
-
-
vviktor1
aktív tag
Csak felvetés szinten : hogy gondolták azt, hogy az itt levő userek nevét, adatait, hirdetéseit stb... csak úgy áttolják egy idegen cég (mert külső cég csinálja) számára, egyáltalán megkérdeztek erről valakit ???
Hamár "új" lapot csinálnak ph-tól teljesen elkülönülve, csak a nevet felhasználva nem kéne (illene) a hirdetők beleegyezését kérni ? Aki nemet mond azt ne vigyék át automatice, aztán majd várhatják hogy ki regisztrál egy olyan kinézetű és működésű szép új oldalra....
A mi (hirdetők) adatainkkal ne születhessen már egy olyan borzalom mint az első próbálkozás volt.
Egyesek beírtak már azóta, hogy kétes cégek hivogatják őket telefonon, én ezt nem szeretném megélni, így most törlöm a hirdetésem egyenlőre.
Ha van illetékes a "vonalban" leginkább annak a válaszát várnám. -
mghltm
addikt
-
szab.tam
nagyúr
válasz
torocsik #4267 üzenetére
erre még több év alatt magamtól nem sikerült rájönnöm, hog y apiros pont keresőben hgoy tudok direkt linket produkálni, ahol kiírja a ponjaimat.... (hogy a rámkereső júzer már rögtön az adatot lássa, ne kelljen begépelnie a nick-et hozzá...)
így most megkérdem: lehet? és akkor hogyan kell?
(nem a piros kérő hsz-ok kilistázásra gondolok.) -
szab.tam
nagyúr
válasz
építész #4253 üzenetére
az elmúlt napok egymást mardosása után jól jött a hsz-od.
a többiek nevében is köszönjük.a mostani piros pont adásodról egy régi karikatúra jutott eszembe.
egy nő éppen egy tablettát vesz be, miközben a spermiumok a vélt cél felé rohannak.
a kép aláírása: "száguldás a semmibe"...hát kb. ennyi értelme van már jelenleg a piros pontnak adásának...
-
torocsik
tag
Most be sem lehet lépni igaz?
-
Az előfordulhat...
-
Zordkaszás
senior tag
ez jött szembe velem az új HA-ról szóló topic olvasgatása közben. Véletlen?
-
philo
tag
válasz
Atimester #4244 üzenetére
A magyar alatt azt értettem, amit kár most kibeszélni, mert nem ez a téma, hogy menj be egy üzletbe, ahol magyar az eladó és kb. úgy érzed, hogy szívességet tesz neked, ha kiszolgál, csak húzzál már, telefonálnia kell tovább.
Van kivétel, de ez sem lényeg most.
Itt pedig figyelnek rád és nem pedig az van, mehetsz, ha nem tetszik! Nem ez a lényeg, hagyjuk.
Szerintem olyan válaszokat vársz, amik még nem kiforrottak és változhatnak.
-
Atimester
aktív tag
Sokan segítő szándékkal megosztanák az ötleteiket, és talán hasznosak is lehetnek. Mert szerintem csak körbe kell nézni, (nem kell feltalálni a „spanyol viaszt”…) és ügyesen összegyúrható egy korrektebb, átláthatóbb és jobban használható rendszer.
Sokan olvasunk itt külföldi fórumokat, és használjuk a többi konkurens apróhirdetéseket is. Remélem, hogy az ötletek nyomán egy jól használható, biztonságosabb, korrekt és szolid árszabású rendszer áll össze.
-
Atimester
aktív tag
Ez remek hír, csak nem tudom, hogy honnan veszed? Mert jól hangzik, hogy: „minősége mégsem magyar, hanem EU színvonal, mert a picsánk ki van nyalva!”
De ez alatt mégis mit értesz?(a magyar színvonal olykor felülmúlja az EU-t is, persze nem az életszínvonalra gondolok, hisz gyarmat-ország lettünk…)
De én inkább az üzemeltetőktől vagy a fejlesztőktől várnék hozzászólást, mert visszaolvasva már megint azt tapasztalom, hogy csak találgatás folyik!
-
philo
tag
Azt nem értem, hogy technikai dolgokba miért kell belepofázni?
Funkciók, külső, gombok, de még a betűméret is ki lett tárgyalva, szó szerint RÁNK lesz szabva a cucc, az, hogy hogyan, szerintem tudja, aki készíti és a "miért nem" kérdések feleslegesek, mert semmi közünk hozzá, magántulajdon, de a szolgáltatás minősége mégsem magyar, hanem EU színvonal, mert a picsánk ki van nyalva! Akkor miért sok okoskodás, pláne aggódás azért, ami még nincsen?
Ötleteket megkapták, de néha-néha visszanézek és csak ismétlést látok más szavakkal!
Akinek nem inge, attól elnézést (bár nincs is miért
), akinek pedig inge, az menjen hirdetni, úgyis azon izgulnak, hogy fizetős lesz, még ingyen van, használd ki!
-
Faxxx
csendes tag
Listázás javaslat: szerintem úgy lenne a legjobb ha dinamikusan töltödnének be a hirdetések, ahogy scrollozol lefele úgy bővűlne a lista. példa:[link]
-
stevewonder
aktív tag
Ejjjjjj. Végre minden a régi kerékvágásban
Reméljük sokáig így lesz.....
-
Neoteric
addikt
válasz
runner 125 #4230 üzenetére
Hát nemtom.. SMSezéssel a szolgáltató lefölözné elég rendesen a dolgot, paypallal v bankkártyával meg 100%-ban az apróé lenne a kess.
-
Malachi
veterán
válasz
vwpolopg #4235 üzenetére
de ha elolvastad volna Parci bármelyik korábbi aprós bejegyzését a blogban, láttad volna, hogy az legelejétől kezdve azért csináltak mindent, hogy ne kelljen bezárni az aprót. rengeteg energiát és időt emésztett fel, cserébe a nagy semmiért. több, mint egy éves történet, fel kéne már ébredni.
-
föccer
nagyúr
válasz
barca4ever #4231 üzenetére
Én sem kötözködésként írtam. De most már látod, hogy milyen hangvételben írtál
üdv, föccer
-
barca4ever
tag
-
föccer
nagyúr
válasz
barca4ever #4220 üzenetére
Nem kötözködés képen, de látod, hogy Parci is jelen van a topikban. Látta is a kérdésedet, de még ezzel kapcsolatban nincs kialakult végleges álláspont, így nem is fogunk tudni konkrétumokkal válaszolni. És ezt legalább annyiszor leírtuk már, mint ahányszor te feltetted a kérdésedet. Röviden: nincs a végleges fizetési rendszer meghatározva.
üdv, föccer
-
barca4ever
tag
Nem kötözködés -képpen emberek de hányszor kell még leírjam a kérdésem,hogy végre válaszoljon rá valaki?
a fizetési rendszerrel kapcsolatosan akarnék kérdezni már csomószor leirtam de választ még azóta sem kaptam! Legalább annyit ha még nem tudni semmit hogy: Nem tudni!
Amúgy pár hozzászólással feljebb megtaláljátok a kérdésemet. Ha valaki tud róla valamit az kérem írja már le!Köszönöm!
-
TeeCee
csendes tag
válasz
whiteman0524 #4223 üzenetére
Mivel elég sokat lehet nyerni 1, esetleg 2 nekifutással csak a nagyvonalakban (!) történő optimalizálásnak, ezért első körben mindenképp az a nyerő, ha nem nyert lottót valaki.
Persze akár közben is lehet tolni még vasat alá, csak ha a hatékonyságot tartom szem előtt, akkor első körben programozó és utána a vas.A sarki számtech-boltban meg ritkán látok blade-szervert vagy akár csak ECC-ramot
"Ezzel egyet értek, mert igazad van."
Ez jól esett, kösziKellemes hétvégét!
-
whiteman0524
aktív tag
Ezzel egyet értek, mert igazad van. A sebesség fontos viszont erre is rá lehet kontrázni például azzal hogy ha lassú a rendszer akkor "tessék a szerver alá pakolni egy erősebb vasat". Szóval erről megint lehetne vitatkozni hogy mi a kifizetődőbb? Hosszú munka árán kifejleszteni egy biztonságos és gyors saját rendszert (amihez persze a fejlesztőn kívül senki se fog érteni ha másnak kell esetleg a jövőben majd valamikor karban tartania) vagy elmenni a sarki számtech bolta és venni egy-két brutális gépet, aztán lehet "kényelmesebben" fejleszteni egy olyan eszközzel amit tízezrek használnak és debuggolnak naponta.
Igazából ez már megint egy olyan dolog, hogy kinek a pap kinek a papné. Nincs egyértelműen jobb megoldás
-
TeeCee
csendes tag
válasz
whiteman0524 #4219 üzenetére
Pici belepofa:
ja, csak a keretrendszereknél is megvan az a mennyiségű 'overhead', ami nem mindig előnyös...
Én ekkora rendszert (úgy, hogy nem ismerem a látogatottsági adatokat, csak el tudom képzelni) nem bíznék framework-re. Bár blade-szervert és memóriát is lehet annyit pakolni, amennyit csakakarszelbír a pénztárcád, de bizonyos szintig le kell optimalizálni a dolgokat. Működés közben lehet loggolni (közhiedelemmel ellentétben normális loggolás nem lassítja számottevően a rendszert), mit mennyire használnak, tapasztalat szerint több, mint 40-60%-ot lehet fogni átlagos programozói munkánt, csak a nagyvonalakat érintő optimalizálással. (és ez nem feltétlen a sz@r leprogramozás, hanem az időközben változott, vagy hozzáfejlesztett dolgok miatt van!)
Ha egy jó, saját függvénytárad (nevezzük saját frameworknek) van, akkor sokat tudsz azon is fogni. Meg sok aprósággal, amit frameworkot használók nem is mernének kitalálni, kipróbálni, használni, mert a fw-szemléletétől, vagy könnyű megvalósíthatóságától távol áll. (=ha meg is csinálják, megintcsak erőforrást áldoznak be)
Az átka a sajátnak: nagyon le kell tesztelni, át kell nézni, pláne, ha az ember egyedül dolgozik. Legalább 5-10fős megválogatott (überbéna-béna-átlagos-profi) felhasználói körnek kell tesztelnie, hogy ne hasaljon el élesítéskor. És persze az élesítést vagy 10x kell az éleshez eléggé használható környezetben megcsinálni, mire egyszer 99%-ban jó lesz...Megaztán: a sajátról sokaknak a 'PHP-progamozó Pistikék' jutnak eszükbe. Mindegyik saját keretrendszer/portálrendszer elkészítésével próbálkozik a 'hello world' után...
(LOL, nekem is volt, sőt van is, amit napi8-ban használnak cégnél. nincs vele gond, csak a régi szutykokat kiszedni, na az a sok idő egy új verziónál. Szerencse(?), hogy nem használják ennyien, mint a HA-t)
Minden másra ott aMasterCardDrupalos vagyok amúgy, ami ragyogóan használható frameworknek is... -
barca4ever
tag
Nem tudja valaki,hogy fog működni ez a fizetős rendszer? Ezalatt azt értem,hogy mondták illetve olvastam hogy fizetős lesz itt a HA-n a hirdetésfeladás és az egyéb szolgáltatások!(kiemelés.......stb)
Annyi lenne ezzel kapcsolatosan a kérdésem,hogy ugye meg lesz szabva hogy egy bizonyos darab hirdetésig ingyenes lesz, de azután pedig fizetős.Tudni lehet valamit már arról hogy ez pontosan hogy fog kinézni? Illetve,hogy havi szinten lesz meghatározva az ingyenesen feladható hirdetések száma egy felhasználó részére vagy pedig éves szinten?
Tehát mondjuk úgy lesz hogy X-Y felhasználó évi X db hirdetést adhat fel ingyen,vagy pedig úgy ,hogy havi X db és ez egy új hónap kezdetével nullázódik?
És körülbelül mennyi lesz majd az ingyenesen feladható hirdetések száma egy felhasználónak?Már annyi helyen kerestem erre választ de sehol nem kaptam,sőt egy kicsit összezavarodtam!
(és itt is már feltettem ezt a kérdést csak senki nem válaszolt)Maradjon a régi HA az sokkal egyszerűbb!
-
whiteman0524
aktív tag
Nem rossz dolog ez egyébként. Szvsz egy ilyen bonyolultságú és egyedi rendszernél tényleg jobban megéri a saját fejlesztés, mint gyökeresen átírni valami open source motort. DE. Egyébként ha már itt tartunk, akkor nem feltétlenül CMS-ekben kell gondolkodni. Például ott van a Zend vagy a Symfony framework. Ezek teljes mértékben testre szabhatóak, sőt gyakorlatilag a 0-ról kell kezdeni a projectet (nem pedig modulokat átírogatni), mégis olyan eszközöket nyújtanak, és egy olyan stabil és biztonságos alapot ami sokkal hatékonyabb, és karbantarthatóbb munkavégzést tesz lehetővé mint ha valaki írna egy saját kis keretrendszert az oldal alá. Szerintem akár milyen különlegesek is egy rendszer igényei manapság már nem érdemes saját fejlesztésbe kezdeni, hanem akkor már egyértelműen valamilyen framework legyen az alap. A Symfony 2-t például szvsz elég nehéz überelni ha ilyen dolgokról van szó. Szerintem.
De mondjuk itt most nem a keretrendszerek csatájáról van szó, csak gondoltam megemlítem a dolgot.
-
cadeyrn
aktív tag
Ennyire nem jelenteném ezt ki egyértelműen, túl sok a lehetőség egy ennyire leegyszerűsített mondathoz.
A tv2.hu, a nasa egyik új oldala például elmegy WordPressről, egy rakás kuponos hülyeség Magentóról meg oscommerce-ről, szóval azért vannak példák erre is, nyilván nem véletlenül.
Meg egy raklapnyi támogatott, fizetős - de még úgy is olcsó - plugin készen a világhálón.Anno a nagy weblabor megújuláskor ők még írtak is, hogy miért drupal, pedig akkor ott sok szaki volt benne a projectben, mégis Open Source lett a vége.
-
válasz
cadeyrn #4214 üzenetére
mert az open source megoldások mindig csak elsőre és nagy vonalakban szuperek, aztán amikor kitalálod, hogy jelezze ki a privátjaid és egyéb kutyafüle, nyakig túrsz a kódban, és 25x annyi idő alatt csinálsz meg bármit, mint egyébként.
mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, de az egyetlen plugin, amit valaha használtunk (és azt is félig át kellett írni és debuggolni), az a tinymce volt a szöveges inputokhoz kb.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
whiteman0524 #4213 üzenetére
Nekem egyébként lenne egy teljesen őszinte kérdésem, bár tudom, hogy semmi közöm hozzá.
Miért döntöttetek úgy, hogy egy önálló fejlesztést igényeltek egy open source rendszer pluginekkel való bővítése helyett?Sok-sok ecommerce motor van, ami pár kiegészítővel és saját theme-mel nagyon gyorsan és rugalmasan fejleszthető.
IE-k: a 7-nek nincs olyan messze a vége, erről is voltak cikkek a közelmúltban.
Ellenben nem arra kell optimalizálni, nyugodtan ki lehet írni, hogy ez nem támogatott böngésző, lehet, hogy az élmény nem lesz ugyanolyan jó, mint a többivel. -
whiteman0524
aktív tag
Az a helyzet, hogy ezekkel az érvekkel egyet kell hogy értsek. Én is csinálok weblapokat, és tudom illetve felteszem hogy milyen rengeteg munka van egy ilyen kaliberű oldal összehozásában, de egy hardveraprónál mindenképpen a funkcionalitásnak kéne előtérben lennie. A kolléga érveivel tljes mértékben egyet értek. Továbbá az olvashatóság is nagyon rossz. Egy olyan oldalnál ami nagy menyiségű információt közöl, ez a legeslegfontosabb szempont, minden más ezután következik, és a funkcionalitásra kell ráhúzni a designt, nem pedig fordítva.
De hangsúlyozom, hogy irdatlan munka van egy ilyen projecttel, és ezért maximális tisztelet az összes fejlesztőnek aki ebben részt vesz, de szvsz ez így ebben az állapotban nem lesz jó
-
válasz
cadeyrn #4209 üzenetére
az összes IE használónak 1,45%-a használ IE6-ot, 8,05%-a IE7-et, 45,70%-a IE8-at. a hatos valóban kihalóban van, de a 7-es még messze nem.
az erre mit mondjál résznél arra céloztam, hogy ha az az érv, hogy elavult technológiákat használ a kód, akkor ez ránk végképp, hatványozottan igaz. persze, gyakorlatilag bugmentes a rios (kop-kop, és köszi panther és lezsó), de iszonyat fapados a user interfész stb.
-
-
cadeyrn
aktív tag
Te milyen IE6-ról beszélsz?
Microsoft Celebrates IE6's Death with T-Shirts
Egyébiránt ha már maga az M$ közölte, hogy halott, akkor nem kell foglalkozni a létével, és kész.De, lehet a legújabbakra fejleszteni. Nem a cutting edge tegnap kitaláltra, de ami kiforrottra igen, mint amilyen a jQuery mobile a mobilhoz.
Te emlegetted a facebookot, az igencsak cutting edge, de tudok még jópárat, ahol ez nem gond, és nagyobb látogatottságot könyvelnek mint a PH."egy éve, ha van ajax/jquery hívás egyáltalán, előtte full-full fapad volt!"
Most erre mit mondjak? Egyrészt nem mindenhol indokolt, másrészt viszont nem annyira friss az már.A 42-höz meg a következő analógiát állítottuk fel egy ismerőssel:
anno voltak a Master(s) of.. című játékok. Aztán jöttek a Heroes of... -ok.
A Masters of -ok nehezebbek, jobban és okosabbak voltak. Tehát Masters > Heroes.
Node, a 4. évad óta tudjuk, hogy Doctor > Master.
A legepicebb "dolog", amit lehet mondani, az a 42.
Ergo a tökéletes játék a Doctor of 42 lenne.
(copyright, nem lopni)
-
szente
addikt
Azért jó látni, hogy kicsit kezdenek lenyugodni a kedélyek és így Parciék is inkább a foltozásra tudnak figyelni, nem pedig ide. Mondjuk nem mindegy, hogy azért mert az userek beletörődtek (végre) , hogy ez van, vagy mert vissza jött a régi HA...
Remélem, hogy a végére minden jó lesz és az userek nem fognak elpártolni innen, mert azért összességében megérdemli az oldal hogy itt maradjunk, még ha ezt pöppet el is csesztétek...
-
válasz
cadeyrn #4196 üzenetére
részben igazad van (az inline js-t például száműzni szeretném), ugyanakkor nem lehet egy nagy látogatottságú weboldalnál a legújabb technológiákra fejleszteni. ha látnád, hogy hányan használnak IE6-ot a mai napig a statokból, sírnál. és a többi portálunk sem használ semmi vadaúj izét, könyörgöm, egy éve, ha van ajax/jquery hívás egyáltalán, előtte full-full fapad volt!
ettől függetlenül, van a kódban, ami nekem sem tetszik (főleg JS vonalon), majd megoldjuk. azt is. mindent. 42!!!NEGYVEN!!KETTŐ!!!!!!
-
bocs, tényleg nincs már időm mindenki összes aggályait egyenként oszlatnom, ha haladni is akarok. maradjunk annyiban, hogy a kérdéseket értem, az infók a topikokból a fejemben vannak, és fel is használom őket, miközben épp specifikálom az újnál a szükséges teendőket.
mivel tényleg minden lényeges elhangzott már nyolcvanszor, megkérek mindenkit, hogy csak olyasmit írjon, ami mégsem. a többi fölösleges, és zaj, és csak nehezebbé teszi az infók kinyerését.
-
válasz
vwpolopg #4195 üzenetére
ne viccelj már, mindent meg lehet csinálni, mindig csak pénz és idő kérdése. ez egyben válasz is a kérdésedre: van egy kész új rendszer, pontosan ezért nem fogjuk most elölről kezdeni és mégegyszer megcsinálni mindent mégegyszer annyi pénzért és/vagy időért a régiben.
ezzel ezt a kérdéskört szeretném is lezárni. nem opció a régi, egyszerűen nem az. épp ezért dolgozunk azon, hogy az új szuper legyen. nagyítóval vizsgálom most, főleg a lényegi részeit, jojózik is már a szemem, pedig még dél sincs.
-
r-chee
őstag
válasz
wwenigma #4202 üzenetére
Pedig 101%, hogy azt fogjuk viszontlátni, ugyanúgy 6 hirdetés fog kiférni egy oldalra, és ugyanúgy nem lesz látható jobb oldalt, hogy melyik fórumban szóltál hozzá, melyikben érkezett új hsz stb, és ugyanúgy az oldal aljára fog kerülni a többi oldal (Mobilarena, Logout stb) linkje.
-
Picur1992
tag
Mikor lesz újra hardverapró mármint az új?
Aktív témák
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB, akku 99% garanciális 2027.03.12.-ig
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest