Hirdetés

Aktív témák

• Simon02

tag

Üdv!
    Egy nyílt levél a staffnak, hogy lehessen reagálni is rá:
    Először is örömmel vettem, hogy ismét a régi Harverapró érhető el. Ennek több oka is van, ezért leírnám a véleményemet is pontokba szedve, amennyire lehet objektívan – még ha ez így elég ellentmondásos is. Ezzel megpróbálok én is hozzátenni, hogy minél jobb HA szülessen:
    - rangok: nem tartom fair dolognak, hogy a meghatározáskor pont a hirdetés hozzászólások ne számítsanak. Vagy legyen külön prohardveres és HA-s rang, vagy legyen bármilyen, de igazságos meghatározás. Saját esetemből kiindulva, nem egészen jogos, hogy gyak vissza leszek minősítve újonc státuszba 5+ év tagsággal és 100+ eladott termékkel, csak mert a szakmai fórumokhoz nem írok hozzászólásokat (még ha rendszeresen olvasom is).
    - privátok: sajnos az kell mondanom, hogy az elképzelésetek a szétválasztásra kivitelezhetetlen és nem az átlag felhasználókat, hanem a csalókat védi. Mi garantálja, hogy HA-s és nem prohardveres privátban egyezik meg 2 személy? Így pedig ha valaki csalni akar, megvédi a ph-s privát védettsége. Én eddig is abban a tudatban voltam, hogy a privátjaim, ha a szükség úgy hozza, elérhetőek az adminoknak. Hogy egy megoldási ötletet is adjak: szerintem a teljes privát rendszerre ki kellene terjeszteni, hogy hozzáférhetőek és nem minősülnek levéltitoknak – és erről az első bejelentkezést követően engedélyt kell kérni a felhasználóktól. Amennyiben nem szeretné, hogy az eddigi üzenetei esetleg láthatóak legyenek (miért is?), akkor lehetőséget kell biztosítani az eddigiek archiváláshoz, az újak pedig hozzáférhetőek leszek. Szerintem ez kevésbé fájna a nagy többségnek, mint hogy ne érje el a korábbi privátjait a HA alól és ezek külön legyenek választva (gyak online úgyse beszélhetünk teljesen védett adatról…). És így megmaradhatna a komplett közösség!
    - értékelések: két része van, egyrészt ugyan külső kezdeményezés az eddigi pirospontozás (még ha régi tagok is csinálták), de a ph fóruma alapján készült. Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, és jogosan várom el, hogy ezek migrálva legyenek az új rendszerbe és ne kelljen 0-ról indulnia egy régi eladónak. Tudom, hogy a rendszer megváltozik és 5 skálás lesz (bár szerintem ez rengeteg vitát fog generálni, hogy ha kiszúrásból a partner gyengébb pontszámot ad a megérdemeltnél…), de talán megoldható lenne egy főkategória, hogy piros vagy fekete az értékelés. A többi lehetne opcionális vagy nem (nyilván a régi pontozás átemelésekor, azok nem lehetnének kitöltve).
    - design: na, ez mindenkinek szubjektív, de van olyan pont amiben szinte mindenki egyetért: Vagyis olvashatatlanság határát súrolja és a szemnek nagyon zavaró ez a világosbarna fehér párosítás. Mindenképpen jelentősen sötétíteni kellene mind a háttéren, mind a betűk színén. Illetve az is létszükség lenne, hogy a hirdetések és a hozzászólások elkülöníthetőek legyenek.
    Nagyon zavaró, hogy a fenti gombok szükségtelenül nagyok, míg a hasznos rész, a hirdetések aránytalanul kicsik. Ezt mindenképp az oldal széléig meg kéne növelni, jó lenne, ha egy oldalon az eddigi mennyiség látható lenne és lehetőleg a részletes listázásnál ne bélyegméretű képek legyenek.

folyt.

Aktív témák