Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
EA azért betesz ennek a gondolatnak rendesen. Gondoskodnak róla, hogy minnél inkább elhülyítsék a júzereket... Én nem is sajnálom őket.
Játszom a BGaE-vel, meg a Total Annihilationnal többek közt, ezek meg is vannak eredetiben. Akármelyik mai "játékot" keresztben megeszik. Pontosan azért, amit mondasz.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
morzsa
aktív tag
-
addikt
-
D4rkm4n
őstag
Én a kihívást hiányolom a legtöbb játékból.
Mostmár a legtöbb játékot végig lehet vinni különösebb gondolkodás nélkül.
Vagy az van, hogy követjük a nyilat és ennyi, vagy valami mutatja hogy merre kell menni. A a stratégiai játékokbna pedig egy taktika kidolgozása után már tarolni lehet. (Pl. Knight of Honor)
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
CYBERIA
senior tag
válasz Dark Archon #86 üzenetére
Azt azért mindig tegyük hozzá, hogy a legtöbb konzoltulajdonosnak azért ottvan a PC az asztalán. És azt akkor is fejlesztgetni kell, ha nem játszik, igaz csak ritkábban és kisebb "befektetéssel". Egy PS3 + egy plazma (akinek van, annak ez kimarad) árából azért sokáig szinten lehet tartani a gép sebességét.
Lehet, hogy most jó a SC CD-d, de 10 év múlva már nem biztos, hogy az lesz. Persze ez most egy olyan eset, amikor a CD backup-olható.
Egy érdekes téma, PC játékosnak hozzászólni nem érdemes: [link]
Felhívnám a figyelmet a témát bevezető szövegrészre, túlzásoktól nem mentes.APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
rootka
csendes tag
Bizony régen nagyobb volt a választék a jó játékokból.....
Manapság tényleg mindent a multi részre erőltetnek aminek nem igazán látom értelmét.
Pár régi (szerintem jó játék)
- Transport Tycoon
- Project I.G.I.
- Insane
- Quake
- Red alert ( C&C szinte minden része)
- Masters of Orion
- Darkstone
- Max Paynehirtelen ennyi jutott eszembe....
-
munky
őstag
remélem sikeres lesz ez a kezdeményezés.
-
Lntos
csendes tag
válasz Dark Archon #86 üzenetére
Ezen hozzászólás alapján lelehet vezetni hogy egy hülye vagy, én kérek elnézést
www.f1teamhungary.extra.hu -Lntos- Celeron 2.66Ghz-512ddr-9600xt-Genius Twin Wheel F1-Logitech x530(f1 ligara kell csak..)-Playstation 2+games
-
addikt
Ezen levezetés alapján tehát ki lehetne jelenteni, hogy, aki konzolt vesz, az ostoba, mint a föld. Ha PC-re megveszel egy játékot, ott sem kell warezolni, akibe meg annyi tehetség sem szorult, hogy fel tudja telepíteni, megérdemli a konzolt. Ma 150 rongyból ki lehet hozni egy olyan konfigot, ami majdnem mindent visz, amit meg nem, az csak olyan szélsőségek, mint a Crysis. Ha megnézel egy PC-s játék árlistát, az utóbbi időben egyre több relatíve új játék kapható 5eFt környékén, a drágábbak is max. 8k, eltekintve az EA játékok 12k-s árától, de hát az EA mindig is pénzéhes volt, az nem számít. Ha osztunk-szorzunk, jobban megéri a PC...
CYBERIA: az eredeti lemezek nagyon sokáig bírják ám, a 10 éves Starcraftemnek sincs semmi baja, persze nem frizbinek használom, hanem a tokjában tárolom. Az 5-10 év életciklus az írt lemezekre jellemző...
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
CYBERIA
senior tag
Van egy dolog, ami engem nagyon zavar az az, hogy egy-két régebbi játékot már warezban sem találok, pedig szívesen megvenném, egy 10-15 éves játékért már csak nem kérnek ezreket. Egyszerűen megszerezhetetlenek, esetleg nagyon ritkán előfordulnak netes árverésen.
Ja, és van még egy dolog. Ez nem csak a régi játékokhoz kapcsolódik, mégpedig arról van szó, hogy megveszek egy játékot eredetiben, de backupolni nem lehet a másolásvédelem miatt, és ha 10 év múlva a lemez használhatatlanná válik a sérülések miatt, akkor hoppon maradok, mert életbe lép az előző bekezdésben leírt probléma, vagy lesz még valahol warezban, vagy nem fogok tudni többé játszani. Ez a probléma természetesen nem érinti azokat, akik egy játékot kijátszanak ameddig az menő, aztán elő sem veszik többet. Én viszont szeretek nosztalgiázni, szeretek néha napján hangulatos játékokkal játszani.
Mostanában elég jó a dosbox, de nem tudok róla, hogy pl. Glide-ot vagy Metal-t emulálna, és ha egyszer tönkremennek az ilyen tudással rendelkező kártyáim, akkor megint problémám lesz.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
zlutor
aktív tag
-
aktív tag
válasz BioNiCMaN #78 üzenetére
Természetesen nem szó szerint kell értelmezni,de így akartam érzékeltetni a fílinget.
Nagyon szerettem az olyan játékokat, amiben "OTT VOLTAM" abban a másik,virtuális világban.
Ilyen játékok kellenének,amiben "ott lehet lenni". Ezt nem lehet másképpen kifejezni,biztos tudja mindenki,hogy miről van szó.
Persze lehet,hogy én öregszem......
Annyira bevésődött nálam a p4 korszak, hogy számomra az i7 az p4, az i9 az p4 extreme edition, az i5 pedig celeron.
-
aktív tag
-
morzsa
aktív tag
válasz masterful87 #70 üzenetére
Halkan jelezném, hogy az ATI (tudom, már AMD) ezt csinálja. 50USD a régi kártyádért, új vásárlása esetén. Nem sok, de annyit ér, mint az "1000000"-val többért beszámított használt autó.
Az nem jutott még eszébe senkinek, hogy a konzol mindig kompatibilis. Mindig optimalizált a speciális célhardver miatt. Ha elavultnak érzed, akkor veszel egy újat egy videókártya árából.
Miért veszik meg a drága programokat? Mert nem ért, és nem is akar érteni a warezoláshoz. Van ismerősöm, aki a vírusírtó időnként esedékes újraregisztrációját sem hajlandó megtanulni. 14 havonta egyszer. Mert nem érdekli. Csak a kockafejek agyalnak az fps-en, a megaherzen, a gigabyte-on. A konzolman igazi felhasználó, belökö a lemezt és játszik. Ha kicsúszik a kábel a portörlénél, akkor hívja kockát, vagy a szerelőt. ...és ha a 3 éves konzolához vesz egy új játékot, akkor az ugyanolyan tökéletes lesz, mint az első. Mert a hardver nem változott és ezért a szoftver még kiforrottabb. Jó péda volt a c64. Wizard of Wor-ból Last Ninja 3. Vagy a ps1: Doomból Quake 2. PC-n ez az utóbbi generációs ugrást kívánt.Ráadásul a PC-s játékokat telepíteni kell. Ha párhuzamosan több játék (és egyéb program érdekel), akkor újabb hardver kell, még nagyobb hdd.
Konzolba belököd a lemezt és megy. Nem írsz kódokat, nem határozol meg könyvtárat. Nem kell driverekkel, beállításokkal szórakozni. A konzol tényleg plug'n'play. Van hozzá egy féloldalas kézikönyv. Gyakorlatilag semmilyen szakértelmet nem kíván. Aki benne van ebben a világban(PH forumozók), annak annyira természetes, hogy felinstalláljon egy programot, hogy fel sem tűnik a folyamat bonyolultsága azok számára, akik "sajttal etetik az egeret".Másrészt ki fog veled dobozos PC-s játékot cserélni?
Manapság egyre divatosabb a százezres plazma/lcd vásárlása, de aki még nem jár ezen a szinten, annok ott a kvázi ingyenes FSAA ami minden TV sajátja és amit a legújabb programokon csak a legmegaűberebb PC-kel lehet előállítani élvezhető módon.
https://linktr.ee/wbteam21
-
__Psion__
tag
A GTA sorozatot és a Mafia-t összehasonlítani, abszolút felesleges. Az egyik egy komoly dráma, a másik egy gengszter komédia (s nem több annál).
Ilyen poénokért lehet szeretni a GTA-t.
masterful87 jó ötlet. reméljük egyszer megvalósul!
[ Szerkesztve ]
╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛
-
Wolverine
félisten
válasz Jim Tonic #72 üzenetére
Ja, én is olvastam. (mondjuk a csúcsgép szvsz nem tipikus highend gamer PC volt, hanem egy csomó drága alkatrész összerakva...) Persze azt olvasva, hogy a konzolon szaggatott az arra írt játék, könnyesre sírtam magam a röhögéstől.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
CYBERIA
senior tag
Mafia v. GTA kérdésben minimum 100%-ban egyetértek veled.
Bár nem vagyok nagy játékos, örülök, hogy nem hagyják veszni a PC-t, mint játékplatform, egész más élményt nyújt, mint bármelyik konzol.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Ste
addikt
legalább lesz mile alliance kezébe adni a lapátot, amivel eláshatják magukat és a pc-s piacot
-
aktív tag
Be kell vallanom,már megfordult a fejemben hogy veszek egy X-360-at,de mégsem tettem.
De már gondoltam rá,régen ez eszembe sem jutott volna.
Több olyan játéknak kellene megjelenni,amit igazán PC-n jó játszani,Pl.:szimulátorok,dehát szinte évente egy ilyen game jelenik meg.
Annyira bevésődött nálam a p4 korszak, hogy számomra az i7 az p4, az i9 az p4 extreme edition, az i5 pedig celeron.
-
aktív tag
válasz __Psion__ #59 üzenetére
Nézd,amikor megláttam a Far Cry-t,nem hittem a szememnek.
Rendesen megkívántam a vizet,ezt úgy értsd,hogy amikor "úszkáltam" a tengerben,szinte szomjas lettem.
A szabadságról,amit a játék adott,nem is beszélve.Ezért játszottam vele hónapokig,mert sokszor csak járkáltam,nézelődtem,stb.
A Mafia-t nem említettem, pedig etalon, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.
Érdekes,hogy a GTA-val már egy percet sem játszottam,számomra túl konzolos lett,nem fogott meg benne semmi.
-
nagyúr
Pedig volt egy cikk, miszerint egy csúcsgépen jobb és szebb a játékélmény/megjelenítés, mint a legújabb konzolokon.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
CYBERIA
senior tag
-
masterful87
senior tag
Én megmondom a frankót, csak legyen aki kidolgozza, megvalósítja!
TESSÉK VISSZAVENNI AZ ELAVULT HARDWAREKET, díjazzák a hűséget, vagy mittudomén... értelme nem sok lenne a gyártó szempontjából, de sokan visszavinnék a kis gagyi videókarijukat, hogy még pénzt is kapnának érte, engem motiválna vásárlás előtt mindenképpen!
Szerintem az ötlet jó, de hogy miszerint, mennyit, hogyan...
Én mindenesetre örülnék egy ilyen lehetőségnek! -
Eugene Roe
őstag
"Talán ha nem 80k lenne egy videokártya amivel normálisan lehetne játszani, hanem 20k, akkor megvennék az emberek. Persze még ez sem segítene sokat a helyzeten-warez."
Igaz... én például azért nem vettem meg az UT3-at PC-re mert szentségtörés lenne a 7950GT-en futtatni, eladni pedig nem egyszerű... (de ha sikerül, akkor megveszem )
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Obi-1
őstag
válasz Dark Archon #66 üzenetére
Itthon lehet, hogy érvényesülne a 2+ szorzó, de világviszonylatban? Nem hiszem.
Only a Sith deals in absolutes.
-
addikt
Hidd el, több, mint 2x annyian vennék meg. Erre remek példa volt a FlatOut 2 MO-i kezdeti(!) 2000Ft-s ára, s a visszajelzés alapján bejött a stratégia, vitték, mint a cukrot. Az UT3 kezdeti 8000Ft-s ára, majd a mostani 5k is elég jó érv a vásárlásra, tekintve, hogy külföldön még mindig $50. Nem tudom, hogy a forgalmazók ezt hogy csinálják, de én drukkolok nekik!
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Kazimír
őstag
Végre tesznek valamit..
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
adalbert1
veterán
válasz Tuco Ramirez #62 üzenetére
Van C&C 3 pl. , de el nem tudnám én se képzelni hogy egy strat. játékot egér nélkül irányítsak.
Valaki írta a játékárakat, hát Európa nyugatabbi felén és az Usa-ban nem olyan nagy szám kidobni valakinek 50$-t vagy €-t egy eredeti játékért...
A hardware már lehet húzósabb tényező, főleg hogy a termékek életciklusa eléggé lerövidült. Magával a fejlődéssel semmi bajom, viszont azzal igen, hogy egy konzol ára egy felsőkategóriás videókártya amivel megjeleníthetem az amúgy semmitmondó játék grafikáját.
-
Tuco Ramirez
őstag
Nyílván vannak FPS játékok is konzolra, de a gamepad-os irányítás szerintem sok egér+bill kombóhoz szokott PC-gamernek nem jön be (szvsz nem is lehet olyan hatékony).
A stratégiai játékokról meg csak annyit, hogy amíg nem lesznek PC-szinvonalú stratégiai játékok konzolokra, addig én biztos nem fogok váltani PC-ről konzolra.WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
kvp777
tag
A microsoft elhatarozta, hogy a pc-bol olyan zart platformot csinal, mint az xbox360. Ez valoszinuleg (remelhetoleg) nem fog bejonni, de az xbox360-as jatekok egy resze meg fog jelenni vista only-kent. (ha vista vegre eleg biztonsagos lesz)
Az amd es az nvidia meg eszbekapott, hogy ha az egyetlen lehetoseguk a konzolokhoz valo beszallitas marad, akkor csodbe fognak menni. Az intel pl. megprobalja lenyomni oket minden fronton. Ez utobbi meg jol is johet, mivel ok abbol elnek, hogy nyilt platformot adnak. Az intel meg a videokartyaihoz is ad dokumentaciot, ami egy megfelelo teljesitmenyu nyilt cpu+gpu platform eseten letarolna a piacot. Lehet, hogy nem latnank akkora fejlodest, de legalabb lasabban avulna el a hardver es a doksik birtokaban gyakorlatilag mindig lesz support az adott hardverhez, arrol nem is beszelve, hogy optimalizalni is lehetne.
ps: konzolok hardverei: (cpu+gpu)
-xbox360: ibm+ati
-ps3: ibm+nvidia
-wii: ibm+ati
Mi hianyzik? Kihagytak az intel-t, a pc-s hardverek gyartojat a bulibol... -
Obi-1
őstag
Ez túl kockázatos lenne számukra, én például nem hiszem, hogy több, mint kétszer annyian vennék meg a játékot, ha fele ennyibe kerülne. Az amerikai vásárlók amúgysem ilyen olcsójánosok, az 50 dolláros játék neki nem a nettó fizetése huszada, tizede. A régiónkénti szoftver-árazásnak meg sok a buktatója.
Only a Sith deals in absolutes.
-
__Psion__
tag
Nézd ha neked tetszett a FarCry (ahol ha elvonatkoztatunk a grafikától egy rettenetesen sablonos, vacak sztorit látunk. Persze ízlések, és...) akkor sanszos, h. a Crysis is tetszeni fog.
HL2-nek már két epizódja is megjelent (a kettő együtt talán tartalmaz annyi játékórát mint az alap játék).
Operation FlashPoint helyett ott van az Armed Assault (bár az egy játékos mód rész nem ér fel a Resistance-el).
A Max Payne-hez hasonló piff-puff játékot éppen a közel múltban adtak ki. Van Bullet time meg hasonlók (a címét sajnos nem tudom).
Midtown Madness helyett pedig ott van a FlatOut2 (bár nekem az első rész jobban tetszett). De itt is városokban kell versenyezni törni zúzni, ami tetszik.Persze értem én, h. mire gondolsz. De ezeknek a játékoknak azért van folytatásai ilyen-olyan módon.
De a Thief, Deus Ex, Alice, Undying, stb. játékoknak nem jutott folytatás.Azért a tavaly évre is jutott (számomra) egy-két klasszikus a Silent Hunter IV, illetve a STLAKER-el. Tavaly előtt pedig az Oblivion és még biztos akadt olyan ami tetszett, csak már nem emlékszem.
Idén talán sok nagy névnek jelenik folytatása. Persze ezeket én is szkeptikusan fogadom. A Mafia 2 azért elég "ütősen" hangzik. De lesz itt Remedy-s játék is, Alan Wake cím alatt, és egy FarCry2.[ Szerkesztve ]
╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛
-
zoo8800
veterán
Úgy lehetne a legjobban népszerűsíteni, ha nem kellene évente új VGA és 2 évente alaplap+proc+memória. Még a drágább játékok mellett is olcsóbb Xbox-szal vagy PS3-mal játszani.
rip and tear, until it is done
-
aktív tag
De tképpen már vakaróznak,tudják azt hogy bajban lesznek,ha nem lesz változás.
-
aktív tag
A tagok közt olyan világcégek sorakoznak, mint az Acer, az ActiVision, az AMD, a Dell, az Epic Games, az Intel, a Microsoft vagy az NVIDIA.
Vagyis a MAG,a pc komponens gyártóinak a krémje!
Sok-sok milliárdokról van szó,szvsz észbe fognak kapni ezek a cégek,különben kinyiffantják a pc-t,és ezzel saját magukat is!
Kinek fog kelleni az újabbnál újabb fejlesztések,4-8 magos processzorok,hihetetlen számítási képességekkel rendelkező videokártyák?
Csak,és kizárólag 3d markok miatt senki sem fog pénzt az ablakon kidobálni..
Netezni,meg szinte minden másra ott vannak a ma is kapható kis fogyasztású procik,integrált vga-s lapok,stb...
Az utolsó játék,amit végigvittem az a Far Cry volt, de azóta semmi..
Hol vannak már manapság ezek a címek,mint anno a HL2, Max Payne,Flashpoint,Midtown Madness
Helyette van EA-s féle nfs sorozat,ami ugyan szép,de tömegcikk szaga van,nincs "lelke"
a játéknak.Röviden ennyi lett volna,az ÉN véleményem.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
nonprofit szervezet... LOL
A Microsoft is tag? Kecskére bízzuk a káposztát?
A vér nem válik VAZZE!™
-
Lntos
csendes tag
"A PC-s közönseg szerintem igenyesebb a tartalomra mint konzolos. Mas jellegu igeny van PC-n es konzolon. Persze nem azt mondom h nincs atfedes, de sok olyan kategoria van, ami konzolon vagy egyaltalan nincs vagy csak nem jellemzo"
Szerintem meg ugyanazok az igények, sőt sokszor az emberek is mindkettővel játszanak egyszerre... Igen, van 2 kategória melyek nem nagyon vannak konzolra, bár már inkább csak 1: stratégiai játékok, a másik az fps, de ugye nem kell magyaráznom hogy ez már miért nem igaz. (Call of Duty 3 csak konzolra, Medal of Honor sorozat, Halo sorozat, ezenkívül majdnem minden ott van konzolon is ami pc-n) Míg konzolon azonos játékkategóriában vannak only konzol címek, nem is kevés, és nem is rossz játékok. Persze ez csak mostanában alakult ki.
Jó lenne ha mindkettő fejlődne, sajnos a pc csak visszafele fejlődik mostanában.[ Szerkesztve ]
www.f1teamhungary.extra.hu -Lntos- Celeron 2.66Ghz-512ddr-9600xt-Genius Twin Wheel F1-Logitech x530(f1 ligara kell csak..)-Playstation 2+games
-
Lntos
csendes tag
"nonprofit társaság" Főleg a Microsoft (Halo-Xbox játék, pc-re 2 év késéssel jön mindig, taps, így aztán megfogják menteni a pc-s játékokat lmao?)
Talán ha nem 80k lenne egy videokártya amivel normálisan lehetne játszani, hanem 20k, akkor megvennék az emberek. Persze még ez sem segítene sokat a helyzeten-warez. Ezenkívül már harmadannyi játék sem jön ki pc-re, mint konzolra így eleve nem lehet azt várni hogy ebből fogy majd a legtöbb. A másik dolog az, hogy konzolra egyszerűbb fejleszteni, és mivel 99,99% hogy jóval többet fognak belőle venni, mint pc-sből, így a kiadók 99,999%-a a konzolokra koncentrál. Ha annyira nonprofitok lennének, akkor hagyná a fenébe a konzolfejlesztéseket ez a társaság, és pc-re dobnának ki mindent és akkor esetleg... (Resident Evil, Burnout, Devil My Cry, Naruto, Tekken, Mortal, Final Fantasy, God of War, Street Fighter, Gran Turismo, Metal Gear Solid pl )
Ezek a játékok soha nem lesznek pc-re, ezek a játékok a legjobbak manapság, szóval veszett fejsze nyele már az egész. (Sony készíti jórészüket-Sony playstationre,)Valahogy konzolra mindig tudnak újdonságot, élvezetes játékokat kidobni. Jól is néznénk ki, ha a Gran Turismo 3 (2002-es) játék lenne a legjobb játék ps2-re. Pedig ott még a grafika sem nagyon változik, mégis jöttek a jobbnál jobb játékok.
Valahogy Pc-re meg ott a Counter-Strike, Starcraft, meg a Wow és ennyi. Ezekből meglehet nézni melyik hány éves[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
válasz antikomcsi #50 üzenetére
Nem mondod... Miért nem járok tecskóba...
Tudom mit jelent, egy csomó ember ad kölcsön nekem mindenfélét, alig férek el tőlük.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
BioNiCMaN
addikt
Én spec még mindig hajtom a Stupid Invaders című játékot, sehol nem találom az utolsó banánköztársaságban.
-
Johnny Cage
addikt
Végre valami pozitív töltetű hír...
-
törölt tag
Gondolom elsősorban a hardver gyártók vannak megijedve: ki fogja megvenni az 50-70k-s alaplapokat, a négymagos procikat, a drága DDR 3 memóriákat, videókártyákat, ha elérkezik a pillanat, és a szoftverfejlesztők nem irnak új programokat PC-re, mivel nincs értelme...
Az irodai dolgozóknak biztos nem vesznek ilyen PC-t, ráadásul azt a közepest sem cserélik 1-2 évente. Várható volt, hogy lépnek valamit, az eredmény viszont kérdéses... -
Ősgyík
tag
válasz antikomcsi #44 üzenetére
"Szerintem ez csak azért van így, mert a pc felhasználók nagyobb része warezről szerzi be a játékokat."
Erre gondoltam én is.
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
Szerintem ez csak azért van így, mert a pc felhasználók nagyobb része warezről szerzi be a játékokat.
Akik konzoloznak, azoknak nem volt valamiért a pc szimpi, talán nem is tudták annyira, hogy mihez kezdjenek vele és miért nem futott a tescos gépen, ami fx5200-al volt szerelve ez meg az a játék.
Ezért választották a konzolt, mert elegük volt abból, hogy valójában nem értenek a pc-hez. Nem mindenki ilyen persze, főleg nem a ph-sok közül, de a 80% legalább.
Hiába van tele a net x360 és egyéb konzol játékokkal, ha a tulajdonosoknak fogalmuk sincs rólla, hogy honnan, és hogyan szerezhetnék meg. Míg a pc-sek vadul letöltik a 10k-s játékokat.
Azt hiszem, ha a konzolos tábor probléma nélkül, és könnyen tudna a konzoljával warezolni, vagy akár pc-vel, akkor a nem pc-re szánt kiadványok sem fogynának úgy, mint most.
Ezen véleményem, az életben látottak alapján alakult ki, nem csak ugy fantáziáltam
-
__Psion__
tag
Éppen a minap leszedtem a Crysis demóját, hogy nyüstöljem egy kicsit a videókártyám.
Már jó ideje játszom, nagyjából egy télre való tűzifát kivágtam.
Azon gondolkoztam, mi hiányzik ebből a játékból? Hiszen a grafikája tagadhatatlanul lélegzetelállító. A tárgyak fizikája is elképesztő.
Mégis 20-25 perc után unottan tolja félre az ember.
Talán a mellék szálak hiányoznak? Egy kis plusz információ, elhintve itt-ott a pályán? Vagy a titkos rejtekhelyeken elrejtetett táposabb fegyverek?
Egyszerűen valami, ami kizökkenti a játékost a szerencsétlen észak koreai katonák monoton öldökléséből...A fent felsorolt klasszikusokat talán ezek az apróságok tették naggyá.
Még a Doom-ban is volt. Nyomkodtuk a SPACE-t minden fal előtt hátha "lenyílik", és megtaláljuk a tutit.[ Szerkesztve ]
-
elit_hun
őstag
NO mint Norvégia? Hát ott én is laktam, szép hely, meg a gamek tényleg 10-12k körül vannak, csak mondjuk ott konzervgyáros kap annyi fizetést mint itt egy mérnök
t72killer: PS3-ba az nvidia gyártja
hja, ha az embernek nincs szocialis kapcsolata, mindenkihez probal beszelni, ebbol lesznek az utcan motyogo oregasszonyok - meg a bloggerek ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
-
Hebry
senior tag
A legtöbb új névben az online tartalom az, amit ki akarnak hangsúlyozni, és a single csak egy kis részt tesz ki. Ami a mezei Gamereknek nagy csalódás.
Másrészt a magas ár ami miatt nem terjednek.
Na meg az optimalizálatlanság.
Na de reméljük a legjobbakat.
Én nagyon várom az Asassian's Creed-et. Pedig lehet el sem fog indulni a gépemen. -
törölt tag
A memoria (DDR2 , még nem kell talán temetni) elég olscón beszerezhető. Inkább a CPU/VGA árai magasak a nyújtott teljesítményért továbbá az új szabványok/foglalatok miatt van ,hogy néhányan egyszerűen már nem tudnak upgradelni mert teljes csere kellene.
A felsorolt játékok közül a GoW-ot , Dirt-t vettem meg. Utóbbit tesómnak .[
MS/EA eléggé meghatározó kiadók szerintem ,ha árat
csökkentenének sokan követnék őket. -
Chiller
őstag
válasz #57018880 #28 üzenetére
Így van. Mostanában azért egész tűrhető árakat tapasztalok. Pld.
World in Conflict 4k (felirattal)
Gears of War 5k (ugye bónusz epizóddal, felirattal)
Dirt 5k (magyarul)
Kane and Lynch: Dead Men 4k (kinek bejön, kinek nem)
Tomb Raider Anniversary Collectors Edition 3kPersze az EA (cnc3 12k még mindig? no comment)és a MS (néhány igen ritka kivételtől eltekintve) lehúzná a bőrünket is... Mindenesetre ha a pc-s játékok 90%-a a megjelenéstől számított 1-2 hónapon belül beállna a 25 USD-s árra az már egy jó kezdet lenne. Persze minőségi játékok is kellenek és normális gépigény (Assassin's Creed 3GB-os memóriaigényéről hallottatok? És x360 játék. ).
[ Szerkesztve ]
-
]Phobos[
senior tag
válasz BioNiCMaN #31 üzenetére
A TimeShift ha jól emlékszem kb. 6 óra alatt végig vihető, multizni( már ha van benne )nem sokan fognak vele. Pedig lenne igény szerintem az igényes Single játékokra. Pl. Half-Life2-t vettem volna meg, de abban meg már nem volt benne a CS:S, inkább külön drágábban, világos, nem? És veheted a kiegeket, hogy 3 óra alatt végig told. Ezek ennyit ( se ) érnek. És pl. vennék Delta Force-t is( 1. meg van ), de csak letölteni lehet már. Miért? Nem, hogy levinnék még a raktáron maradtak árát. Inkább letöltöm, de akkor már keygen-nel, és haljanak éhen )
mod: és amúgy már csomó játékot nem lehet venni, persze ez lehet a kereskedők hibája ( is ), na akkor most mi van?
[ Szerkesztve ]
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
BioNiCMaN
addikt
5k-t bármikor kiadok egy olyan játékra, amiről tudom, hogy nem 4 órát fogok vele játszani, de 10k-12k-t már nem (9999HUF-ot sem).
HALF-LIFE 1-2, DOOM3, Deus Ex (3x), Outcast (2x), Dark Messiah, Drakan (4x nyomtam végig), Gabriel Knight 3, Jedi Outcast (vagy 5x ), Gorky17 (3x), Neverhood, Rune (2x), Thief 3. Amiket így fejből felsorolok, hogy megvettem mert olyanok voltak, hogy muszáj volt eredetben birtokolnom.
Ahogy nézem most is van 1-2 játék, ami a bűvös 5k-s határ alá került, de kétkedve nézem, hogy ennyire szarok, hogy ilyen gyorsan lement az áruk? Gondolok itt a Gears of War-ra (4990HUF), Timeshift-re (3990HUF) és a Kane and Lynch: Dead Men-re (3990HUF). Télleg ilyen szarok, vagy csak észrevették a kiadók, hogy a 10k-s árakkal sokra nem mennek?
-
]Phobos[
senior tag
válasz #57018880 #28 üzenetére
Hát nem is tudom, lehet, én csak abban vagyok biztos, hogy ez volt az 1.( nem gyűjtő pack-os ) game amit előrendeltem, és az utcsó is. Marad a CS1.6 meg offline C&C3( amit meg nem rég néztem, és még mindíg k.drága, pedig most fog érkezni a mission disc hozzá ) <- de hát a "rókabőr" EA nem is a kedvenc kiadóm( ej, de finom voltam )
[ Szerkesztve ]
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
t72killer
titán
#24: ugyanúgy meg lenne a piacuk, pl az XBOX grafikai chipjét az AMD (ATI) csinálja (a PS3-at nem tudom...)
Szval érdekes egy szervezet legalább 2 nagyjátékosnak érdekeltsége van az ellentétes oldalon is, ill egymásnak nagyon csúnyán versenytársai (intel-nvidia-amd, acer-dell) Fura társaság
#26: hát igen, ha profitábilis társaság lenne, akkor azonnal szétbombázná őket az usa versenyügyi hivatala ekkora trösztöt elképzelni se lehet az IT iparban (talán még a compalt, a quantát és a samsungot is bevehetnék, esetleg megvehetnék a MOL-t )
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
]Phobos[
senior tag
eh, ezt a sok okosságot az illetékesek felé is jelezni kéne
amúgy Epic hozzá állása az UT3 árával nagyon követendő példa lenne, lehet h az ár problémára rájöttek maguktól isSemmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Hakudoshi
tag
"...a PC-s hardver- és szoftveripar több prominens szereplőjét magába tömörítő PC Gaming Alliance. A magát nonprofitnak nevező szervezet..."
MegaLOL, mintha én nevezném magamat a pápának...
- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -
-
adalbert1
veterán
válasz #57018880 #18 üzenetére
Ebben teljes mértékben igazad van. Valószínűleg az is közrejátszott, hogy akkor még nem a 3d grafikával foglalkoztak a legtöbbet, nem erre ment el a fejlesztési kapacítás nagy része. És sokszor sikerült sokkal többet kihozni egy névből mint most.
A sorozatokat meg annyiból megértem, hogy nagyjából biztos pénzt hoznak, de pl. egy fifa/nhl/nba évek óta alig változik, max. a csapatok adatait frissítik.Tény az is, hogy egy wolf3d/dune2/doom/c&c/diablo stílus teremtőként sokkal könnyebb helyzetből indult, mint manapság bármi. De azért ott is be kellett vállalni, hogy vagy bukta lesz, vagy nem. Nyílván a fejlesztési költségek meg se közelítették egy mostani A kategóriás játékét még inflációval számolva se.
Nekem még az sem tetszik, hogy manapság a single player rész nagyon sok játékban csak dísznek van, mindent a multira akarnak kihegyezni, ott meg ha valaki nem ül naponta órákat előtte, akkor gyakorlatilag semmi sikerélménye se lesz, így nem éppen a casual gamereket célozza meg, mint a konzolos címek nagy része.
-
nagyúr
Mondjuk az biztos, hogy a VGA gyártók hamar lehúzhatnák a rolót PC-s játékok nélkül. Minden másra bőven elég egy integrált bárakármi. Abból meg nem élnek meg, hogy 5-10 évente terveznek valamit az új konzolokba...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
keIdor
titán
Nem kéne havonta kidobálniuk hardvereket és akkor szerintem nem haldokolna ennyire... régebben nem így volt és mégis virágzott akkoriban a PC, mint játékplatform...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
kisninja
őstag
Számomra lassan a pc nem más mint egy mulitimédiás cucc.. Játszani alig játszok mert nincs mi lekössön...... Bár kitartok a pc gamek mellet. Mikor pc-t akartam régen akkor fater meg öcsém konzolt vett.... lehet ezért van bennem némi ellenérzés