- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guest666
aktív tag
Here BETA: offline maps&nav alkalmazást szeretném telepíteni, de azt írja, hogy nem kompatibilis az eszközzel. Letöltöttem APK-ként, telepítettem, de úgy sem indul el, szintén kiírja, hogy nem kompatibilis.
Lehetséges valahogy ezt felrakni a tabletre? Mi lehet a baj? Esetleg még csak a Samsung Galaxy sorozatra telepíthető? mert nekem S3-ra simán felmegy, de valahol írták, hogy minden Android készülékre elérhető lesz 4.1 felett, de nincs más androidos készülékem, hogy ezt kipróbáljam. Rá lehet valahogy heggeszteni? -
-
INMOTEP
őstag
Szerintem várható még valami frissítés mivel eddig is adtak ki rá 2 öt ,pláne hogy rengetegen vásároltak Op3n dott-os készüléket eddig .És még most is veszik folyamatosan ,de szerintem addigra mire jönne egy újabb frissítés már itt sokmindent megfogunk oldani magunktól
.Frissítéstől én csak 3 dolgot várnék ,nagyobb hangerő ,tárhely növekedése 1-2 GB .Na meg az sd kártyára telepítést ,ha ezek meglennének szerintem nem lenne panasz sem rá .Viszont 1 frissítéstől én többet nem várok mert jönni fog az újabb típus ha minden igaz
-
siskad
őstag
Sziasztok! Mennyire pixeles a kijelzője? A tab összességében hogy műkodik?
-
janaman01
addikt
root explorert felrakod, hosszan nyomsz a fájlra és szerkeszted, persze az eredetiről egy biztonsági mentés nem árt hosszan nyomsz copy, majd valahová paste
ha visszamásolod, és felürirod az eredetit, akkor a jogokat vissza kell adni neki...hosszan nyomsz, set premission, ...
root explorerben már meglátod a systemet.
-
simkoG
csendes tag
hát ennek annyi, ez lett a frissítés próbálkozásának eredménye .... http://youtu.be/KddTUtCpZuU
-
bostone
addikt
Alapjában véve nem értem miről folyik a vita, amikor savazzátok ezt a cuccot. A mi kis piacunkon, elfogadható kijelzővel, 1 giga rammal, böngészni, emilezni, nem kapni jobbat ilyen áron.
-
raziel01
veterán
válasz
philips20 #4155 üzenetére
Abban igaza van ZS3NI-nek, hogy ilyen rövid semmitmondó hozzászólásokat felesleges csinálni.
Ez nem facebook privát chat. Ott én is szoktam akkor is írni valamit ha éppen nem tudom a megoldást de itt a szakmai fórumon felesleges azzal növelni a hsz-eket. Gondolok itt #4155-ös hsz-odra.Degeczi: de ezt még akkor írták amikor megjelent a tab. Akkor még úgy voltak vele, hogy lesz hozzá kisebb-nagyobb frissítés. De szerintem nem véletlen, hogy 15-ért adják. Nem akarnak foglalkozni vele. Adtak hozzá 2 kisebb frissítést.
De örülhetünk, mert szerintem jól működik a tab. Meglehet nézni, hogy a drágább sony telefonokban meg bug bug hátán van. Kiadnak egy új frissítést aztán hoz magávál 10 hibát.
Úgyhogy szerintem a Tablet alapból is elég korrekt darab. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Degeczi #4156 üzenetére
Számomra az a furcsa, hogy a teclast p89 mini (mert ugye erről a gépről van szó) gyártója elég jó nevet vívott ki magának a tabletek piacán. A p89 mini például már egy öregebb gépük, de azt sehol nem veszed meg 15-ért, de még 30-ért sem. Ugyanakkor az op3n dott gépek gyártójának már valami egészen más cég van megnevezve.
Ha a teclast gyártója ennyire 'ott van', akor nem tudom mi okból húzná le a TESCO-t, hiszen az volna az érdeke, hogy hosszabb távon együttműködjön vele, mert azért egy-egy TESCO rendelés nem kispálya. -
Degeczi
nagyúr
válasz
raziel01 #4159 üzenetére
"Androidból a mai elvárásoknak megfelelően KitKatet kapunk, egész pontosan a 4.4.2-es verziót, és a tescósok azt ígérték, hogy a jövőben mindenképpen számíthatunk kisebb-nagyobb frissítésekre" - aztán hogy be is tartják-e, már persze más kérdés, de addig nincs okunk az ellenkezőjét feltételezni
-
raziel01
veterán
válasz
philips20 #4157 üzenetére
Hol? Mert kizárt dolog, hogy a Tesco oldalára postolva lenne bármi is erről.
Pont azért árusítják ki ilyen olcsón, hogy ne kelljen foglalkozni vele.
Én 99%-ra veszem, hogy nem lesz már erre se frissítés se tájékoztatás.Nekem ha megjön 2-3 hét múlva a 32 GB-os kártyám akkor megcsinálom rajta a link2SD-t.
-
janaman01
addikt
csoda hogy még nem rootoltam , meg nem barkácsoltam , viszont akinek rootolva van az már próbálta ezt a megoldást hogy sd re pakolásszon ?
system/etc/permissions/platform.xml ben egy sort át kell irni, de nem segitett, lehet azért mert nálam az a sor nem is igazán igy néz ki .....
<permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
<group gid="sdcard_r" />
<group gid="sdcard_rw" />
</permission>
改为:
<permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
<group gid="sdcard_r" />
<group gid="sdcard_rw" />
<group gid="media_r" />
<group gid="media_rw" /> ezeket kell még belerakni
</permission>reboot
-
Degeczi
nagyúr
válasz
RoundRobin #4140 üzenetére
A forgalmazás előtti tesztekbe még egyértelműen 16 GB-os változatok jutottak:
A cseheknél még a boltokba is sok ilyen került, nálunk már szinte kizárólag 8 GB-os - amiket pontosan ugyanígy partícionáltak, így maradt a cache és a logs ilyen hatalmas: egyszerűen nem foglalkoztak vele, h félannyi tárhely esetén kisebbre kellene venni azokat...
-
janaman01
addikt
na 9 nap után előjött valami
14 % nál feldugta a párom töltőre elsötétült minden, de úgy hogy volt egy kis háttérvilágitás se kép se hang....power hosszan reboot , azóta megy...
-
mazsi
senior tag
SD trükkre mi a legjobb megoldás? Link2SD, vagy XInternalSD? Melyikkel tudok több tárhelyet szerezni?
Arra már rájöttem, hogy nem érdemes kombinálni őketNekem Link2SD van most.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
lacafaca #4131 üzenetére
Én nem vitatom, hogy lehet bennük akár 16-os is, ezt nem is kutattam eddig. A beirások, a tapasztalatok alapján összegződött bennem az a vélelem, hogy a tabokba rakott flash (ha 16-os, ha 8-as) hibás lehet.
A TESCO hivatalos magyarázata egyébként erre az elparticionált szabad területre az, hogy a későbbi javítások és frissítések igényelték volna ezt a szokatlanul nagy tárterületet. Na jó, de 1 GB csak a lognak, másfél meg cache-nek elég szigorú, nem?
-
ZS3NI
őstag
válasz
ozeviktor92 #4138 üzenetére
Ez most egy kérdés akart lenni?
-
ozeviktor92
tag
Halihó! Kiderült már, hogy a legutoljára felrakott cwm rom miben más mint a többi? Köszi!
-
-
Mark0815
csendes tag
Az apple matrica nem az igazi, mert kicsit átlátszik az op3n dott felirat sajnos :/
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #4130 üzenetére
?
lentebb is linkeltem egy screenshotot, ott is kivett sd-vel mutat egy plusz partot nekem és ha összeadjuk, már bőven 8 fölött van...és ezek tegnap óta jöttek elő...csak én látom bele a nem létező 16os mmc-t, vagy tényleg benne van jól eldugva?
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Orionhilles #4127 üzenetére
Azt én sem állítottam, hogy hibás 16-osokat rakatott volna bele, sokkal inkább az, hogy a gyártó sunyiskodott, így kerültek bele hibás 8-asok, amelyek tárfoglalása több mint gyanús. A tescoónak nem lenne érdeke a nagy foglaltság, épp ellenkezőleg, ha filmet, ujsáot akar eladni, meg úgy egyébként is, akkor azzal jár jobban ha legalább 4 GB szabad marad a 8-ból, de nem így lett. Már pedig ennek oka van.
-
Kuter
senior tag
válasz
Orionhilles #4127 üzenetére
Nem ő rakatta bele hanem a gyártó trükközött.
-
Orionhilles
senior tag
válasz
RoundRobin #4113 üzenetére
Utána néztem, tényleg így van
.
De SZERINTEM a Tesco nem rakatna bele hibás 16-osokat, jó 8-as szerintem jobban megéri nekik is.
Köszönöm a későbbi válaszodat is, igazán érdekes, minden nap tanul valami újat az ember.
Kuter: igazad van. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
Orionhilles #4108 üzenetére
Olvasd ezt:
NAND flash eszközök programozása XELTEK programozóval.
www.epromirok.hu/downloads/NANDprogramozasXeltek.pdfÚgy mint egy merevlemez esetén is, a NAND eszközökön is vannak hibás blokkok, és az ..... Ha egy memória oldal megnyitásra kerül, az adat könnyen és
---
A Micron szerint hamarosan lejár a "nyers" NAND flash chipek kora, ugyanis a ... egyre kezelhetetlenebbé válnak a visszaolvasási bithibák. A probléma kezelésére a memóriagyártóknak kell alacsony szintű megoldást ...Ha a gyártók nem alkalmaznának trükköket, a miniatürizációval a NAND flash chipek cellái egyre kevesebb írási ciklust volnának képesek elviselni. A feladat nagyságát, és az ezzel járó adattömeget növeli, hogy a miniatürizációval egyre több adat kerül egységnyi szilíciumterületre. Ennek következményeként az ECC által igényelt bitek száma egyre duzzad.
Kontroller a tokon belül
A Micron szerint a helyzetet a NAND flash chipgyártóknak kell kezelniük, és a probléma jelentette komplexitást nem lehet a gazdavezérlőre, például az SSD szintjére áttolni.
A ClearNAND lényege, hogy a NAND flash chipek számára hibajavítást és fáradáskiegyenlítés végző menedzsment logika tokon belülre került. -
JDMKid
tag
a fényképezőgépek képminőségét - még ha tizenvalahány éves is - nem érdemes a mobilos megoldásokhoz hasonlítani, mert a fényképezőkben sokkal nagyobb képérzékelő dolgozik. a nagyobb képérzékelő pedig jobb elkészült képet eredményez. arra pedig ki se térjünk, hogy egy kamerának, vagy egy olcsó tabletnak jobb-e az optikája
A kijelzőtémához kapcsolódóan: nem nagyon hinném, hogy egy 30/15 ezres tabletnek üveg lenne a borítása
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
Orionhilles #4108 üzenetére
egy nand lapka nem fog hibás szektorokat gyártani mint egy merevlemez
Ebben tévedsz. A nand-oknak is van minőségi osztályuk és nem véletlenül.
-
lacafaca
addikt
azért ez elég érdekes...
-
Orionhilles
senior tag
Az EMMCC méretét már a másik topikban kiolvastuk, 7.4 GB. Ez ennyi nettó 8 GB. Nincs semmilyen hibás memória baromság.
16 GB-ból való letiltás: szintén lehetetlen, egy nand lapka nem fog hibás szektorokat gyártani mint egy merevlemez szvsz. . Ezért is tartom elképzelhetetlennek azt, amit ezzel kapcsolatban írtatok itt egy páran. -
tupuk
aktív tag
áttöltöttem pár fájlt a pc-ről a tabletre, majd szokásomhoz híven le akartam választani a külső usb-s eszközt a pc-ről, de nem tudom leválasztani, mert ott ahol le lehet általában választani, ott nem látszik a tab (csak a külső vinyó). miért nem, és hogy válasszam le?
-
Kuter
senior tag
Akinek összetört a kijelzőze az szétszedhetné egy pár makro foto erejéig és egyböl kiderűl a flash rom mérete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest