Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Teljesen igazad van, a pontatlan AF nem a legjobb kifejezés erre.
Itt inkább arról van szó, hogy az Oly AF-e kevés fényben sokkal könnyebben elbizonytalanodik. Jól látszik ez MLaca lowlight focus videójában is.
Ilyen körülmények között a fehér falat leszámítva még a G1-em is stabilan és pontosan teszi a dolgát. -
HÁZIGAZDA
a másik topikban is írtam, hogy ez így nem igaz. pontatlan af a back- és a frontfókusz. az, hogy az af-logika rossz helyre teszi a fókuszsíkot, nem pontatlanság, hiszen pontosan fókuszál a cucc, csak nem oda, ahova te gondolod. de, megjegyzem, ez minden automatikánál potenciális gond, nyilván van, ahol nagyon, van, ahol kevésbé, és én sem voltam maradéktalanul elégedett az olympus e-pl1-gyel.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
FEDman
addikt
Valószínű azért nem tűnt fel mert egy jól beállított DSLR váz olyan pici tűréshatáron belül dolgozik, ami az esetek nagy többségében fel se tűnik.
Ellenben mikor pl a Canon DSLR-ekbe először bekerült az élő kép és a csiga lassú kontraszt AF akkor azért ott hamar kiderült az igazság. Voltak olyan tesztek ahol összemérték a két AF-et egy amúgy pontos vázon és bizony kiderült, hogy amit eddig pontosnak gondoltunk annál bizony van még pontosabb is.
Ezek persze nagyon pici különbségek, normál körülmények között csak akkor látszik, ha pixelkukkolva egymás mellé teszed a két képet.
Azonban vannak olyan körülmények, mint pl fényerős obi nagy tárgytávon, ahol még egy ilyen minimális eltérés is sokat számít. -
MLaca
őstag
szerintem ez csacsiság. vagy mákom volt akkor, vagy én vagyok a fókusz Istene, de dSLR gépeimmel sosem volt fókuszhibám, amiről a gép AF rendszere és a fényerős obi tehetett volna. ellenben m4/3 gépekkel nem ritkán megy mellé az élesség. de csak szerintem, mert más helyett nem beszélhetek.
http://mlzphoto.hu/
-
FEDman
addikt
Ez igaz, de én itt most csupán az alap obik nyitott rekeszes teljesítményéről beszéltem.
Bár ha már nyitott rekeszes teljesítményről beszélünk, akkor ilyen szempontból érdemes a vázakat is vizsgálni, ilyen szempontból az mFT még jobban áll.
Gyakorlatban még egy amúgy pontos jól beállított DSLR AF-e se képes annyira hajszálpontosan fókuszálni mint a kontraszt AF-es gépek. Mielőtt itt többen felhördülnének itt most nagyon apró pontatlanságra gondolok, de bizonyos esetekben ez a pici is elég. Például egy fényerős obival nyitott rekeszen nagyobb tárgytávon elég egy pici pontatlanság, plusz az obi lágysága és máris nem az igazi a kép. Gyorsan ki is alakul mindenkiben az a tipikus DSLR-es érzés, hogy éles helyzetben azért biztos ami biztos alapon egy nagyon picit azért rekeszelek.
Itt jön képbe, hogy ezek a micro43-as obik nyitva is milyen kontrasztos képet adnak, és hogy ezek a vázak milyen eszméletlenül pontosan fókuszálnak. Ez kettő olyan kombinációt nyújt a nyitott rekeszes fotózás terén amivel eddig én nem találkoztam.
Nehezen is szoktam ezt meg, de ma már a G1 + 20/1,7-el bátran lövök akár tájképet is nyitott rekeszen.Mindez ez adott rendszeren belül sokkal jobb hatásfokot jelent.
Persze azért csodák nincsenek az FF DSLR-ekben annyival nagyobb szenzor van, hogy ezzel együtt is izomból lenyomja az mFT-t, ezt egy pillanatig nem is vitatom.
-
HÁZIGAZDA
oké, bár tegyük hozzá, hogy f2,8-on kell hoznia a canonnak az m43 cuccok teljesítményét az ekvivalenciához (és azért az 50-esek a legolcsóbb vackok ff-re). a 85/1,4-ekre már senkinek sem lenne panasza nyitva sem, ff-en.
-
fattyu
veterán
Akartam mondani hogy nem mindegy hogy a full nyitott az 1.4 vagy 1.7 de a 25ös 1.4en is megalázza azt a canont... nem véletlen várom és remélem veszettül hogy canon updateli végre az 50es üvegeit. Canon rumors szerint is várható lassan.
Bár a canon kép annyira ócska hogy gyakorlatilag félrefókusznak tűnik
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
FEDman
addikt
Én nyitott rekeszes teljesítményről beszéltem, e téren a Canon EF 50/1,4 USM is messze elmarad a Pana kis palacsintájától.
Itt van 3 fix alap nyitott rekeszen:
Canon EF 50/1,4 FF Eos5D vázon
Mintha a két micro43-as obinak egy pöttyet kontrasztosabb lenne a képe..
-
Findzs
addikt
sehol sincs a képminősége a nemrég tesztel és hasonló árú fuji x100 -hoz képest
ráadásul a színei is igen furcsák, erőteljesek mesterkéltek100 alatt esetleg versenyképes lehetne
egyébként zeg az 55 -ös hsz-ben kifejtette az én nézeteimet is
[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Zebu
addikt
Ez piszok drága. Tetszene egy ilyen kis gépezet, de maximum akkor, ha egy 100-zassal lejjebb menne az ára....
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Én beleöröklődtem a rendszerbe. Apum Canont használt...
Én is ebbe vásároltam, és oltári bukó lenne platformot váltani még ha lenne is bajom a Canonnal ami nincs. Eszerint valami nagyon nagyon durvának kéne történnie.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MLaca
őstag
a leírtaktól függetlenül, ha most kée rendszert vennem, canont vennék (megint), mert ott van sok jó makró, t/s optika. ha nagylátó kéne, akkor viszont nikont vennék, mert például a 14-24/2.8 verhetetlen. nincs egy all in one rendszer, sajna, ilyenkor jó milliomosnak lenni, mert akkor annyi rendszert veszel,a mennyi területen fotózol.
-
fattyu
veterán
ok ez is tök érthető.
Meg azzal is egyetértek hogy nincs tökéletes váz ( üvegről már ne is beszéljek ) Kinek mi a legkissebb kompromisszum.Én fakezű üvegszemű béna hobbifotós vagyok. Saját örömömre bénálok nekem az is öröm hogy a rawból kihozom a legtöbbet.
Igazából tényleg túlmentünk itt sokmindenen. Elég nagy a piac ahhoz hogy mindenki megtalálja mi a legjobb neki.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
MLaca
őstag
én állandóan jpeg+raw-ban tolom az ipart, elég a munkám során keletkezett fotókat utófeldolgozni, nemhogy még a családi képeket is. most igazából egyetlen géppel sem vagyok teljesen megelégedve. a fuji x100 kép- és színvilága egy-az-egyben az, ami nekem tetszik, csak ott a fix 35 mm obi jelenti a "no go"-t. 2 vázra nincs pillantanyilag keret, 35 mm-en meg nem igazán jó tárgyfotózni.
-
cOxeR
Ármester
(#69) MLaca
Elfogadom az érveidet, de raw esetén ez is korrigálható, egyéni szájíz szerint.
(#70) fattyu
Én egyszer sem próbáltam ki a jpeg-et vele... -
cOxeR
Ármester
Tudom milyen képe van az 5dmk2-nek, tedd mellé az X100 iso 2000-es képét, önmagában semmit se ér egy kép.
Senki nem mondta, hogy jpeg-et kell gyártani, raw-ban kell fotózni, és tömegesen feldolgozni... zajszűréssel, ha kell.
De kinek mi, ezen tényleg nincs mit vitázni.
[ Szerkesztve ]
-
MLaca
őstag
5d mk2 iso 2000 (klikk a képre):
Amennyira imádtam az 5d mk1-et, annyira nem jött be a mark 2 képe. szerintem baromi zajos, csúnya a jpeg-e. raw-ból szűrve lehet normálisabb képet kapni, de 300-400 kép / esemény után elmegy az ember kedve tőle. a mostani gépek közül a fuji x100 képe tetszett, se a milcek se a ff masináké nem felel meg az igényeimnek. volt majdnem 3 évig 5d-m, 5d mk2 fél évig volt nálam, nikon 3d-m volt 2 évig. de ízlések és pofonok..
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Van s95 is. Az arra jó hogy mindig ott van
De őszintén igen. Ha már kerültem egyszer olyan helyzetbe hogy be tudtam nevezni egy FF gépre. Használtam előtte apsct. Nekem ez a tökély azzal együtt hogy tudom a hibáit is. A csilliópontos af rendszer nélkül tudok élni még azzal is kibékülök hogy szerintem már simán gyorsabb is az AF akár egy jobb MILCen. DE amit az a szenzor ad zajmentességben az csodaa hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
FEDman
addikt
Látom számodra FF alatt nincs élet.
Pedig például ha már az alap szóba került akkor azért halkan megjegyezném, hogy a micro43-as Lumix 20/1,7-es már nyitott rekeszen olyat karcol és olyan kontrasztos a képe amit mai napig alig hiszek el pedig már jó ideje használom.
És már csak azért is hihetetlen számomra ez a teljesítmény, mert én is jól ismerem a Canon Nikon 50/1,8-asok nyitott rekeszes teljesítményét. -
fattyu
veterán
Igen és akkor ugye 50hez itt még hozzá jön hogy fullframe a kép. Az ami apscn lágy szél az itt már csak massza ( mondjuk a történeti hűség kedvéért ha nem kell bokeh akkor f8on viszont embertelen szépet rajzol csak annyi fény nincs is )
A 85öt én is nagyon szeretem kivéve éjjel ha fényforrás vagy nappal króm van a képen. ezeken elfekszik csúnyán... Őszintén meglepődtem amugy. Amikor megvettem csináltam ugye tesztképeket és semmi de semmi különbség nem volt élességben kb 1.8 és 8 között. A kontraszt egy picit javult de hihetetlenül eltalált üveg.
És innentől nem értem hogy ezt ennyi pénzből lehetett ilyenre akkor pl az 50 1.2 miért olyan határ fos amilyenNa de ez ide már nagyon nagyon off.
-
fattyu
veterán
Bocs rosszul fogalmaztam. Kis méretű FF digi rendszer ha lesz majd akkor gondolom át az SLR elhagyást.
mkII-t használok amugy de az 50 1.8 sokat nem volt rajta... Az is kb használhatatlanaul lágy 1.8-on. A 85 1.8 ellenben nagyon kellemes a kegyetlen purple fringet leszámítva[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
Ez mind tök jó és igaz is csak megint egy szempontból nem áll meg az argument. A bessa ugynazt a "szenzort" ette De amugy mondom értem. Ha meg lenne megfizethető fullfrém digi rendszer én is elgondolkodnék. Addig nem.
-
zeg
őstag
Tetszik a gép mérete és súlya. Ezen cikk hatására (is) jövőre lecserélem a jelenlegi középkategóriás kompaktomat és beruházok egy kisebb csúcskompaktba.
Fényképész nem vagyok, pénzt nem kapok a fotókért, arról meg réges rég leszoktam hogy fákat meg madarakat meg mindenfélét fotózzak agyatlanul merthogy az 'szép', extrém gigaszuper minőségben. A kutya nem fogja később a sokgigányi művészileg és tartalmilag értéktelen -a guglival tonnaszámra fellelhető- csoda HD-s képeket átnézegetni, 10x15-méretre pedig kábé tökmindegy hogy napsütésben mivel fotózom azt a néhány képet, melyet aztán elteszek az utókornak, vagy épp magamnak emlékül.
Így viszont mindig a kézitáskámban van egy aprócska gép, amit havonta talán 4-5kép lövésére előveszek, de többet érek vele mint egy 3kilós böszme csodamasinával, ami a garázsban porosodik.3dfx cuccokat keresek megvételre
-
nord_
veterán
Ez a gép nem is arra készült, hogy fullfrém vásárlókat késztessen váltásra.
Van egy abszolút nem elhanyagolható réteg a fotózni szerető júzerek közt, akiknek a kompakt már bőven kevés, viszont a méretes, tükörcsattogtató felszerelés se az álmuk. Ők azok, akiket a diszkrét, feltűnésmentes fotózás érdekel, akik már megjárták az slr/dslr világot, és köszönik szépen, nem kérnek belőle.
Ez ugyanúgy megvolt a filmes világban is, a Bessa szépen elfért a monstrum Nikon F5 mellett! Mégse fikázta az értelmes slr-tulaj a távmérős gépeket sose... Ez a "méret a lényeg" csak azokban van meg, akiket a fényképezés a digitális világban érintett meg, és akik filmes gépet csak a wikipédián láttak közelről. Ugye a digi-korban hosszú éveken keresztül kis méret csakis a kompaktot jelentette, a minőség és a nagy méret pedig a dslr-t. A kötsög gyártók meg még rá is tettek egy lapáttal, hiszen a dslr szegmensen belül is ugyanígy megcsinálták ezt a pozicionálást. Mintha a fotó minőségének bármi köze is lenne ahhoz, hogy mekkora vázat rittyentettek az érzékelő köré...Zgospel abszolút mellékvágányon van, amikor azt hiszi, itt csakis az 1 vs 3 kg a lényeg. Lótúrót.
-
kerelo
aktív tag
jó masina,de szerintem túl van árazva
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
hegyimorc
senior tag
válasz szőröscica #48 üzenetére
Annyit helyesbítsünk, hogy a "séta" nem feltétlenül utca (már csak azért sem, mert félig-meddig a hegyek-erdők szélén lakom , no meg bringán kicsit más a mozgáskörzet is), de mondjuk pár "utcaibb"
Azt nem tudom mit lehetne átlagos környezetből "kihozni", ilyenkor nem vadászom a témára, ezeket kölönösebb tervezés-gondolkodás nélkül, néha akár menet közben lövöm. (pl a hídon meg sem álltam)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
fattyu
veterán
válasz hegyimorc #47 üzenetére
én is bringa mindenhova. Ha messzebb megyek akkor jön bagaboo de abba nem szórnék be a bordo meg krypto meg szerszámok meg mittomén mi mellé még sokmindent. Főleg ha melóba\ból mert akkor még noti is benne van.
[ Szerkesztve ]
-
hegyimorc
senior tag
Leggyakrabban bringával járok, amin elfér egy pici kormánytáskában - ha nem épp a nyakamban lóg, mert ha csak "sétálni" megyek akkor ez is gyakori - , de hátizsák is szinte mindig van nálam, abban is van annyi hely, ami kell.
DSLRt nem tennék kormányra és ahhoz már hátizsákból is valamelyik rendes fotós zsákom kell, plusz meg kellett gondolni milyen obit vigyek. MFT cuccokból néha nálam van minden, mert olyan picik, hogy nem számít.
( Autóban jön velem minden. Állványok, vakuk, softbox .. akkor nincs jelentősége. )
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
"Mert vagy ott van ha fotózni mentem, vagy úgyis csak a kompakt lenne nálam ha meg nem."
Na, akkor egyszerű. Gondolj rá úgy mint én! Nekem a m4/3 a kompaktom.
Mióta megvan, azóta szinte mindig velem van, nem csak akkor amikor fotózni megyek. (Majdnem olyan lett mint a mobiltelefon. Az sem csak akkor van nálam amikor telefonálni megyek )
Amikor tudom, hogy ez kevés lenne, akkor pedig viszem a Nikont.
-
HÁZIGAZDA
az 1:1-nek nagyon sok értelme nincs, de jópár kép úgy is vállalható, és ha lerántom róla az exif-et, nem mondod meg, hogy mivel készült. de mégegyszer, senki sem állította, hogy a nikon d3s és az olympus e-pl1 képminősége megegyezik...
-
fattyu
veterán
Köszönöm. Faca képek.
Azt aláírom hogy pl abban a méretben amit flickr limitál ingyenes accnál nincs különbség. Igazából ebben a méretben még FFhez is.
mondjuk én hajlamos vagyok ama hülyeségre hogy 1:1ben is nzegetek dolgokat.
-
HÁZIGAZDA
arról visszalépve az is. aps-ről volt szó.
parci fotók
roboter fotók (egy konkrét galéria)ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
fattyu
veterán
válasz szőröscica #40 üzenetére
Értem amit mondasz és hangsúlyoztam is végig hogy privát véleményt írok nem axiómákat
Én FFről IQban is visszalépésnek érezném.
-
fattyu
veterán
Parcinak is
Ha adsz egy linket örömmel megnézem őket. Privátban is jöhet.
A történeti hűség kedvéért hozzá kell tenni hogy nem apsc vázhoz hasonlítom hanem fullframehez.
Amugy meg nyilván 1ds el is lehet oltári fos fotókat csinálni meg kompakttal is nagyon jót. Nem a nyíl meg a vessző hanem az indián a lényeg
De egy másik fúrumon ahol rendszeres vagyok pl ott is van arc aki gh2-t és 5dmkII is használ és minden olyan üvege megvan amire csak csorog a nyálam. Látszik melyik melyikkel készült.
-
madgie
titán
Trollkodás?
Fattyu: továbbra sincs gyakorlati tapasztalaod ezekkel a rendszerekkel, a topikban párunknak már van, gondolod csak azért vagyunk elégedettek a micro rendszerekkel, mert puhapöcsök vagyunk? Ezt az IQ dumát meg végképp nem értem, nézd végig Parci képeit, nézd meg az enyéimet, vagy nézd meg Roboter képeit (be lettek azok is linkelve), egyikünknél sem tudod exif nélkül megmondani, melyik kép készült DSLR-rel és melyik MILC géppel. Krisztián (roboter) párhuzamosan használ Oly E-3-at meg Canon 7D-t, és a repülőnapos képeinél lehetlen megmondani, mikor melyiket használta (és mint olvashattad: az E-3-ban hardverileg visszamaradottabb szenzor van, mint a tesztelt E-P3-ban).
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz hegyimorc #33 üzenetére
Nincs autóm. Ha akarom megoldom többnyire biciklivel a nagy vázat 5 üveget meg a 055 állványt...
Nyilván nem bánnám ha könnyebb lenne de nem kerültem olyan helyzetbe sose hogy ha könnyebb rendszerem lenne nálam lenne. Mert vagy ott van ha fotózni mentem, vagy úgyis csak a kompakt lenne nálam ha meg nem.
De amugy az aut.s felvetés teljesen jogos... Ha csak a csomagtartóból kéne elővenni mindig mindent állványról lőnék
Értem én hogy nehéz hosszabb session alatt tartogatni de nekem a jobb minőség megéri.
Aki meg azt mondja hogy nincs különbség egy JÓ dslr jó üveg kombóval szemben az magyarázza magának hogy ez könnyebb és még jobb is amazok meg hülyék a nagy gépeikkel.Mielőtt valaki félre érti mindenki maga dönti el mi fontos neki és ha a tömeg meg mréet nagyobb prioritást élvez akkor teljes mértékben nyomás MILC.
Ellenben utána hozzátenni hogy és nem is rosszabb az IQ az már kamuszagúa hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zgospel
őstag
sajnálom, hogy én a kirándulásnál extrémebb sportokat űzök...
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
HÁZIGAZDA
ha valaki kicsit is komolyan veszi a fotózást, akkor túráknál állványt is visz. egy d300 + obi 1,5 kiló+, ehhez legalább 2-3 kg-os állvány kell. az e-pl1 + obi alapvetően 6-700 gramm, elég egy 1 kilós gitzo melléjük. ugye nem csak egy obi van nálad, hiszen kell nagylátó és tele minimum, a dslr szetnél már állvánnyal bőven 5 kiló fölött vagy, fixen, víz, kaja és plusz ruhák nélkül.
lehet, hogy puhapöcs vagyok, bár én a piz boéra (3100m+) is felmásztam egy ilyen kombóval, de őszintén szólva az m43 holmik óta úgy vagyok vele, hogy cipelje, akinek hét anyja van. apám is imádja a d2h-ját, aztán mindig a d70-ért nyúl, ha egész napos túra van, csak 1 kilóval nehezebb az a váz, és leszakad a csuklód tőle. ha viszont zsákban van, akkor állandó pakolgatás minden kép. ehhez képest és a gitzóra tekert e-pl1-et simán hozom a vállamon egész nap, de ha lusta vagyok és nincs elöl az állvány, akkor a nyakamban is lóghat egész nap, nem fog fájni tőle. d2h-val azért ez már nem olyan poén.
-
hegyimorc
senior tag
"nem is egyszer próbáltam "
És sikerült?
Nem biztos, hogy arról van szó, hogy ki mennyire nyeszlett. Én is cipeltem magammal Nikon D300-at, több objektívvel 100+ km-es MTB túrán, volt velem fent állványostól a Bükk 900-as csúcsain is, de sokkal kellemesebb egy ilyen túra ha kevesebbet kell cipelni. Vagy más szemszögből, ha ugyanannyira akarom kihajtani magamat azon a napon, akkor jóval nagyobb távokat tudok megtenni kisebb cuccal.
Minőségben már nem sokkal maradnak el ezek a gépek a nagyobbaktól. Amit egy D300+12-24 obival megcsináltam, azt egy Pana G3+Oly mZD 9-18 párossal ugyanúgy megcsinálom, vagy legalább is nincs ember aki meg tudná különböztetni monitorméterben vagy nagy méretű nyomaton. (de 1:1 pixelkukkulva sem biztos)
( Ez már ugyan off, de sok nagyszájú embert hallottam már nyeszlettekről beszélni, aztán gyakran kiderült, hogy ők ugyan mindent cipelnek csak ez úgy értendő, hogy az autó csomagtartójától max a kocsmapultig. Valahogy sosem a Csóványoson találkozom ilyen fikázó kijelentésekkel. Vajon miért? )
-
zgospel
őstag
persze, mert manapság divat lett a grammhuszárkodás. de egy ilyen gép kb még egy 550d szintjét is csak alig hozza, sokkal kevesebb lencse létezik hozzá, stb stb. most ha az 550-ből indulok ki az kb 800 gramm.
meg ne szakadjatok de ténylegha tényleg a méret meg a súly számítana akkoris előbb vennék egy 100 ezer ft-os kompaktot...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem vagyok egy nyeszlett, cipeltem párszor 50 kilós cuccot a hegyre (sárkányrepülő, heveder, műszerek, víz stb.), de amikor 5-6-7 vagy 2-3 kiló lóg a nyakamban órákig , akkor én habozás nélkül a 2-3-at választom. Dehát ízlések és pofonok, mint tudjuk. (megjegyzem eléggé elenyésző kisebbségben vagy ezzel a véleménnyel szvsz... )
Aki él és nem boldog, az téved!
-
zgospel
őstag
ez a súlymizéria nevetséges... gyengébb képminőséget kapsz drágábban, kevesebb lehetőséggel.
nehogymár ne bírjatok 3 kilót cipelni a vállatokon 1 napig, hát komolyan... a 7 éves kisiskolások táskája nehezebb mégsem nyafognak ennyit néhány gramm miatt![ Szerkesztve ]
-
RpPRO
őstag
"A fejlesztőknek inkább az alsó ISO tartományra kellett volna kicsit rágyúrniuk, például a hardveres, igazi ISO 50-re."
Ennyi...
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
polika
senior tag
Tipikus digis gép tulajdonság. Ha a részletek a 2-3 pixel sugarú tartományba esnek és nincs erős kontraszt (pl fű különböző árnyalatú szálai, bokor levelek stb) akkor egyszerűen megeszi a részleteket a bayer filter + algoritmus.
Egy filmes masinán készült képen az eltérő szemcse méretek miatt, van mikrokontraszt, digivel nem tudod produkálni ugyanezt, egy adott távolságtól a fű átmegy mosott szarba, a bokor, fa levelek nem különülek el stb.
-
fattyu
veterán
Amennyire rémlik nem fikáztam. Drágállottam.
Meg mint mondtam tuti megvan annak is az előnye.
Én sem akarok meggyőzni senkit. Annyit mondtam tényszerűleg kissebb szenzor és kevesebb tárcsa amit nekem kéne, és nem éri meg a lefele menést NEKEM.
Nincs kályhacsövem, leszarom mi menő
-
madgie
titán
"hiányozna a két tárcsa a vezérléshez"
Vannak ám okos megoldások: nem csak tekerheted sok ilyen gépen az egy tárcsát, hanem meg is nyomhatod és akkor mást módosítasz.
"egy ekkorka vázat hosszabban használni ellenben nem előny."
De az. Fél éjszakányi koncerteket lenyomok vele időnként, lenyomtam a DSLR-ekkel is, ezzel kényelmesebb. Más kérdés, hogy nem olyan menő, mint a kályhacsövet lóbálni
De nem akarok én meggyőzni senkit, csak annyit kellene megérteni, hogy nem lehet lefikázni érdemben valamit, ha ki sem próbáltad.
-
Örni76
tag
Nagyon-nagyon drága... 150-ért esetleg... Azért remélem az E-pl3 olcsóbb lesz Én úgy vagyok vele, hogy megvárom a Canon MILC-ét és majd akkor eldöntöm mi éri meg jobban
A videós mód manuális állítása viszont nagyon jó hír!
[ Szerkesztve ]
Horgolt android figura kapható: http://kepfeltoltes.hu/view/110208/Resize_of_IMG_9321_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
fattyu
veterán
Nincs ilyenem szóval anélkül hogy próbáltam volna is elhiszem hogy kissebb nyűg. Nekem nem érné meg a visszalépést IQban. Kissebb szenzor és a dedikált üvegek még mindig sehol nincsenek, arról nem is beszélek hogy látatlanban ismét nekem hiányozna a két tárcsa a vezérléshez, nagy kezem van és egy ekkorka vázat hosszabban használni ellenben nem előny. Lehet zihásabb odajuttatni az SLR vázat, de használni nagyobb élmény. Nekem
-
Khelben
nagyúr
Csak nekem tűnik úgy, hogy egy E-510/E-520-hoz képest sehol nincs a képminősége? Vagy csak béna volt a tesztfotós?
-
hemaka
nagyúr
Még a P2-es modellt próbáltam ki anno, de a fogása valami borzalmas volt. Másodgépnek talán megteszi...
Tuistáknak megteszi, na nem a magyar pénztárcájúaknak.
[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
-
madgie
titán
Szerintem meg aki nem próbálta ki hosszú távon, annak fingja nincs, mennyivel kényelmesebb egy kis oldaltáskányi cuccal járni a tízkilós szett-táska helyett. Ha a kitobinál marad az ember, akkor persze nem olyan drasztikus a különbség, de könyököm se kívánja már a csattogó tükröst egy ideje, ellenben a forgatható, érintőképernyős LCD-t már lassan kötelezővé tenném: többet segít a jó képek elkészültében, mint az 51 AF érzékelős AF rendszer vagy akár a magnéziumötvözet csodaváz.
-
Sefter
veterán
ezek a PEN-ek eredetileg nem arra lettek kitalálva, hogy másodgépek legyenek egy DSLR mellett
(mint a notebooknál a netbook vagy tablet...)
mert ahhoz képest drágállom...más:
az E-P3 vaku mechanika mennyire masszív? (elég gagyinak tűnik így képről)
a két 14-42 obi között (E-P1 és E-P3) van tartalmi/minőségbeli különbség? mert az E-P1-é komolyabbnak hat így képen...Psn ID: sefter_hun
-
fattyu
veterán
Szerintem kicsit túl van lihegve ez a méret.
NAGYON személyes vélemény ez. De ha megnézed hogy ez a kitobi ( ami nyilván nem keveset ront a szenzor képességein ) hova kinyúlik a vázból... Bőven nem kissebb annyival hogy megérje ezt venni egy alsóközép canon helyett egy közepes üveggel. Ha pancake üveggel nézed akkor már ehet érv de ugye az másik súlyos tízezrek.
Nyilván megy lejjebb az ára kicsit de ez akkor is brutális. Ha két kilóval nézném az árat szerintem akkor is gyógyszerre ivás ez azért amit kapsz...
-
nagyúr
-
fattyu
veterán
hirtelen keresésre elképedtem mennyi mindent lehet kapni ennyi pénzért amivel jobb képeket lehet készíteni. ( akár még üveggel együtt is belefért az árába )
-
Predator2
addikt
ennyi pénzért jó h lehet kapni
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest