Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
MLaca
őstag
a leírtaktól függetlenül, ha most kée rendszert vennem, canont vennék (megint), mert ott van sok jó makró, t/s optika. ha nagylátó kéne, akkor viszont nikont vennék, mert például a 14-24/2.8 verhetetlen. nincs egy all in one rendszer, sajna, ilyenkor jó milliomosnak lenni, mert akkor annyi rendszert veszel,a mennyi területen fotózol.
http://mlzphoto.hu/
-
MLaca
őstag
én állandóan jpeg+raw-ban tolom az ipart, elég a munkám során keletkezett fotókat utófeldolgozni, nemhogy még a családi képeket is. most igazából egyetlen géppel sem vagyok teljesen megelégedve. a fuji x100 kép- és színvilága egy-az-egyben az, ami nekem tetszik, csak ott a fix 35 mm obi jelenti a "no go"-t. 2 vázra nincs pillantanyilag keret, 35 mm-en meg nem igazán jó tárgyfotózni.
http://mlzphoto.hu/
-
FEDman
addikt
Látom számodra FF alatt nincs élet.
Pedig például ha már az alap szóba került akkor azért halkan megjegyezném, hogy a micro43-as Lumix 20/1,7-es már nyitott rekeszen olyat karcol és olyan kontrasztos a képe amit mai napig alig hiszek el pedig már jó ideje használom.
És már csak azért is hihetetlen számomra ez a teljesítmény, mert én is jól ismerem a Canon Nikon 50/1,8-asok nyitott rekeszes teljesítményét. -
nord_
veterán
Ez a gép nem is arra készült, hogy fullfrém vásárlókat késztessen váltásra.
Van egy abszolút nem elhanyagolható réteg a fotózni szerető júzerek közt, akiknek a kompakt már bőven kevés, viszont a méretes, tükörcsattogtató felszerelés se az álmuk. Ők azok, akiket a diszkrét, feltűnésmentes fotózás érdekel, akik már megjárták az slr/dslr világot, és köszönik szépen, nem kérnek belőle.
Ez ugyanúgy megvolt a filmes világban is, a Bessa szépen elfért a monstrum Nikon F5 mellett! Mégse fikázta az értelmes slr-tulaj a távmérős gépeket sose... Ez a "méret a lényeg" csak azokban van meg, akiket a fényképezés a digitális világban érintett meg, és akik filmes gépet csak a wikipédián láttak közelről. Ugye a digi-korban hosszú éveken keresztül kis méret csakis a kompaktot jelentette, a minőség és a nagy méret pedig a dslr-t. A kötsög gyártók meg még rá is tettek egy lapáttal, hiszen a dslr szegmensen belül is ugyanígy megcsinálták ezt a pozicionálást. Mintha a fotó minőségének bármi köze is lenne ahhoz, hogy mekkora vázat rittyentettek az érzékelő köré...Zgospel abszolút mellékvágányon van, amikor azt hiszi, itt csakis az 1 vs 3 kg a lényeg. Lótúrót.
-
hegyimorc
senior tag
Leggyakrabban bringával járok, amin elfér egy pici kormánytáskában - ha nem épp a nyakamban lóg, mert ha csak "sétálni" megyek akkor ez is gyakori - , de hátizsák is szinte mindig van nálam, abban is van annyi hely, ami kell.
DSLRt nem tennék kormányra és ahhoz már hátizsákból is valamelyik rendes fotós zsákom kell, plusz meg kellett gondolni milyen obit vigyek. MFT cuccokból néha nálam van minden, mert olyan picik, hogy nem számít.
( Autóban jön velem minden. Állványok, vakuk, softbox .. akkor nincs jelentősége. )
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
"Mert vagy ott van ha fotózni mentem, vagy úgyis csak a kompakt lenne nálam ha meg nem."
Na, akkor egyszerű. Gondolj rá úgy mint én! Nekem a m4/3 a kompaktom.
Mióta megvan, azóta szinte mindig velem van, nem csak akkor amikor fotózni megyek. (Majdnem olyan lett mint a mobiltelefon. Az sem csak akkor van nálam amikor telefonálni megyek )
Amikor tudom, hogy ez kevés lenne, akkor pedig viszem a Nikont.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
HÁZIGAZDA
az 1:1-nek nagyon sok értelme nincs, de jópár kép úgy is vállalható, és ha lerántom róla az exif-et, nem mondod meg, hogy mivel készült. de mégegyszer, senki sem állította, hogy a nikon d3s és az olympus e-pl1 képminősége megegyezik...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
arról visszalépve az is. aps-ről volt szó.
parci fotók
roboter fotók (egy konkrét galéria)ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
madgie
titán
"hiányozna a két tárcsa a vezérléshez"
Vannak ám okos megoldások: nem csak tekerheted sok ilyen gépen az egy tárcsát, hanem meg is nyomhatod és akkor mást módosítasz.
"egy ekkorka vázat hosszabban használni ellenben nem előny."
De az. Fél éjszakányi koncerteket lenyomok vele időnként, lenyomtam a DSLR-ekkel is, ezzel kényelmesebb. Más kérdés, hogy nem olyan menő, mint a kályhacsövet lóbálni
De nem akarok én meggyőzni senkit, csak annyit kellene megérteni, hogy nem lehet lefikázni érdemben valamit, ha ki sem próbáltad.
-
-
madgie
titán
Szerintem meg aki nem próbálta ki hosszú távon, annak fingja nincs, mennyivel kényelmesebb egy kis oldaltáskányi cuccal járni a tízkilós szett-táska helyett. Ha a kitobinál marad az ember, akkor persze nem olyan drasztikus a különbség, de könyököm se kívánja már a csattogó tükröst egy ideje, ellenben a forgatható, érintőképernyős LCD-t már lassan kötelezővé tenném: többet segít a jó képek elkészültében, mint az 51 AF érzékelős AF rendszer vagy akár a magnéziumötvözet csodaváz.
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest