- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
válasz
Rypejakten #349 üzenetére
Nem véletlenül vagyunk híve sokan annak, hogy 1 db erős kártya legyen a gépben....
Nincs skálázódási probléma és a többkártyás rendszerekhez való driver támogatottság hiányából adódó bosszankodástól is megkímélhetjük magunkat.
-
Lapajbacsi
aktív tag
Akinek van egy 680-asa, de még 580-as tulajoknak is nyugodtan meg lehet várni a Maxwellt... Sem erre, sem a Titánra nem nagyon van értelme lecserélni, ha egymonitoros épelméjű rendszerben gondolkodunk és számítanak a gazdaságossági megfontolások... a többieknek meg úgyis minden mindegy észnélkül vásárolnak feleslegesen pazarolva... belőlük élnek a prémium cucc részlegek...
-
Szervusztok Kedves Fórumtársak!
Kérlek Titeket,ha van olyan köztetek,akinek van ilyen tapasztalata,akkor szeretném kérni,hogy ossza meg velem.
Arról lenne szó,hogy szeretném lecserélni a GTX690-es vga-mat,GTX780 sli-re,de sehol nem találok(Ph.,youtube,google...) tesztet,ahol összehasonlítanák őket,így nem tudom,hogy érdemes-e belevágni.
Nagyon szépen köszönöm előre is.
Isten áldjon meg Benneteket!!! -
Elmör
őstag
válasz
fatallerror #36 üzenetére
A 3000 euroból ha nincs nagy igényük akkor simán meg tudnak takarítani 1500-at kb, mert azért azt a házat is meg lehet nézni amire sokat költenek havonta, az nem olyan mint nálunk egy 80 négyzetméteres családi ház, az ennek a duplája kb. Azért ez sem mindegy. Van jópár ismerősöm kint már pár éve és egyszerű kétkezi munkából jóval jobban kijönnek havonta, pedig tényleg drágább kint a cigi, alkohol, szórakozás....mégis ebből is többet engedhetnek meg maguknak. Nekem 2 év alatt jön össze annyi megtakarításom, ami nekik fél év alatt, pedig nem lakok külön lakásban, nincs nagy kiadásom szinte soha és havi 1 bulit ha tartok átlagban. Persze van még náluk is jobb keresetű emberke, aki nem bárpultos vagy postás vagy ipari munkás, de azért az becsülendő, hogy kint sokkal jobban megélnék ugyanezzel a munkával, még ha néha szombaton is be kellene menni. Nem lesz kolbászból meg aranyból a kerítés, de sokkal hamarabb megengedhetnék egy ilyen kártyát magamnak, más kérdés hogy erre most sajnálnám a pénzt.
-
M@trixfan
addikt
Nagyon jó, hogy kijött itt is a teszt. Mostanában kéne fejlesztenem, elég durva árak vannak. Az AMD válasza mikorra várható a boltokban?
(#335) gbors
Ez engem is zavar, bár tudom nem szempont, hogy a tesztekből pont az nem derül ki mit tudnak a kártyák AA nélkül, különösen 1080p-ben. Egyébként is jó lenne tudni "mennyibe kerül" az adott felbontáson az AA. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
KillerKollar #336 üzenetére
De mégis hogyan rakjunk a tesztbe TWIMTBP játékot, amikor alig van NV által készített új AAA DX11-es PC-s cím. A Metro LL az egy dolog. Az bekerül. És mi van még, ami idén megjelent és AAA DX11-es játék? Egyszerűen nincs elég új TWIMBTP játék, miközben a Gaming Evolved címek ömlenek. Az NV-nek vissza kellene csoportosítani az erőforrásokat a Tegra támogatásáról, de ez valszeg nem fog megtörténni, mert a mobil gaming számukra fontosabb, mint a PC gaming. Viszont ezt a döntésüket tiszteletben kell tartani. Több pénzt fordítanak a Tegrára, tiszta sot, és nem mondhatjuk nekik, hogy ez hülyeség, mert a PC-s rajongóitoknak nem fog tetszeni. Őket a profit érdekli, és a hosszútávú jövő a Tegra. Viszont ennek az iránynak az az átka, hogy a legtöbb AAA PC-s port alapvetően Gaming Evolved lesz. Ezzel senki sem tud majd mit csinálni, csak pár oldal még inkább benne hagyja a két-három éve megjelent játékokat a tesztben, mert egyszerűen nem tud új TWIMTBP címet berakni helyettük.
-
KillerKollar
őstag
válasz
andris111 #327 üzenetére
Ezt én is mondtam régebben,hogy kicsit vörös párti az oldal ettől függetlenül a tesztek hitelesek,a számok valósak csak ha megnézed:Sleeping Dogs,Dirt Showdown,Hitman Absolution,Tomb Raider...ezek mind köztudottan Radeonos címek,van 1-2 NV-s is de nyilván ahogy régebben itt már volt szó erről ezek a címek olyan effekteket is használnak aminek erősen számít a compute teljesítmény ahol köztudottan eléggé gyengélkedik a 600-as széria és az erre alapuló 700-as is fog bár a GTX 780 nem a GK 104-es továbbfejlesztett lapkájára épül hanem a GK 110-re ami azért ilyen szempontból szerencsére erősebb mint a 104-es.Megnézed pl a techpowerup-ot,én őket tartom a leghitelesebbnek mivel 20+ oldalas teszteket csinálnak és rengeteg címmel tesztelnek a végén pedig felbontásonként összesítenek,ott sok régebbi cím is szerepel,ahol az NV kártyák jobban muzsikálnak ezért az összesítésben szebb eredményeket produkálnak az AMD-s kártyákhoz képest,és végülis csak azért mert csúcskártya tesztje,az aki csúcskártyát vesz csak a legújabb címekkel játszhat?Nyilván nem,bár tény hogy azokhoz kell a csúcskártya,a régebbi címek elfutnak gyengébb kártyákon is max nem 300 hanem 100 fps-el de 100 fps fölött ki érzi meg?
-
a legtöbb játék szépen megy 2560x1600-ban a 780-assal, amelyik pedig nem, ott a beállításokon lenne érdemes változtatni, nem a felbontáson. a metro 2033 pl. a ddof és az msaa nélkül alig néz ki másképp, és máris 2x annyi az fps. 1680x1050-ben átlagosan 20%-kal lesznek gyorsabbak a játékok, mint 1920x1200-ban (kivéve ugye CPU-limit), úgyhogy a teszt elég jól lefordítható a Te konfigodra is.
@andris111: nem lenne rossz, ha eldöntenéd, hogy mit is akarsz mondani - ha ugyanis lehúzod az itteni tesztek minőségét, utána pedig nem teszel mellé olyan indoklást, ami megáll a lábán, akkor nehéz komolyan venni a hsz-eidet.
-
válasz
antikomcsi #330 üzenetére
Igen, ez is egy lehetséges nézőpont, viszont tudjuk, hogy különböző felbontásokban akár át is rendeződhet a versenyzők sorrendje. Gondolom, a memóris sávszélesség lehet az oka.
Ezért gondolom, hogy a kisebb felbontás is van akkora fontosságú egy VGA kártya nyers erejének elemzéséhez, mint a nagyobb felbontás.(#331) Abu85: Okés, így már értem. Csak gondoltam, ha van idő/pénz/ember a plusz felbontáshoz, akkor szólok, hogy lenne rá igény. De ha nincs, akkor sincs semmi baj, így is jók a tesztek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem nagyon fér bele az időkeretbe, hogy az aktuális munkaidő még 50%-kal nőjön, így még egy felbontás biztos nem lesz. Az 1680x1050 pont kifutó felbontás, mert már a legolcsóbb monitor is Full HD-s. Ellenben a játékosok simán vesznek 2560x1440-es monitorokat. Nekünk ugye nem pont ilyen a monitorunk képaránya, de az a pár extra pixelsor azért annyira nem változtat az erőviszonyokon. Ha megnézed, akkor így is le vagyunk maradva a trendektől, mert más már több monitoron is tesztel, de majd ezt behozzuk.
-
antikomcsi
veterán
-
válasz
Oliverda #328 üzenetére
Szerintem azt kell megértenie Andrisnak, hogy az itteni tesztek is hitelesek, csak nem azonos körülmények között készülnek, mint a legtöbb külföldi oldal tesztjei.
Amikor volt eltérés a PH tesztek és a TPU/Guru3D, stb. tesztek között, akkor a saját méréseim az itteniekre hasonlítottak jobban.
Mondjuk, az tény, hogy ha a 2560x1600-as felbontás szerepel, akkor az 1680x1050-nek is kellenie, hiszen használnak annyian fullHD-nél kisebb felbontást, mint nagyobbat, még csúcs kategóriás VGA esetén is. De ez már részlet kérdés. -
Drizzt
nagyúr
En szemely szerint egy kartya tesztjekor a 2560*1440-et teljesen elfeljtenem. Nem tudom mi ertelme belevenni egy osszhasonlitasba olyan dolgokat, ami mindket gyarto kartyaival teljesen jatszhatatlan, pl. itt eleg a Metro 2033-as eredmenyeket megnezni. Teljesen irrelevans, hogy itt ki megy 1 fps-sel jobban.
Persze haza is beszelek, mert en meg 1680*1050-en tolom, s eszem agaban nincs nagyobb monitort venni, igy egy felso-kozep kartyaval mindig el tudok lenni aa nelkul, de egyebkent maxon.
-
válasz
andris111 #323 üzenetére
elég ironikus, hogy a részrehajlás jegyében a guru3d-t jelölöd meg jó példaként, ahol Hilbert közismerten nVidia-párti
de legyünk objektívek. az eredményeket adott beállítások és mérési pontok tekintetében nyugodtan vesd össze más oldalakkal, kb. ugyanazek fognak kijönni. amibe bele lehet kötni, az a használt játékok listája (ami mögé elég világos érvrendszert tettek, és nekem teljesen korrektnek tűnik), valamint a használt beállítások (itt én sem mindennel értek egyet - de ez ugyanúgy megvan szinte bármelyik külföldi oldalon is).
az eredmények tekintetében pedig nézzük az összesítést.
A GTX680-780-Titan vonal 100%-129%-143%-os vonulata ellen remélhetőleg nincs kifogásod, mert a 780-as tesztek többségében ennél rosszabbul szerepelt a két GK110-es kártya (őszintén szólva nem is értem, miért, nem egy oldal egyáltalán nem konzisztens a saját Titan tesztjeivel). a 7970GE pedig 113%-on áll - ez is teljesen reális. akkor most mi a kamu, mitől hiteltelen? -
antikomcsi
veterán
válasz
andris111 #321 üzenetére
Igazából nincs gond a tesztekkel, csak úgy kell nézni, amelyik szempontot fontosnak tartod, aszt tartod szem előtt.
Valami alapján sorba kell rakni a kártyákat, és mivel sors húzással nem lehet, ezért most itt minimum fps alapján vannak rendezve.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy amelyik kártyán leesik az fps 9-re, akár csak egyszer is, mondjuk egy 8 órás játék alatt de amúgy egész végig 25-30 között van az átlag, az egy olyan kártya után lesz a sorban, amin az fps érték csak 10-re esik le. Lehet, hogy ugyan azon játék során nem csak egyszer, hanem jóval többször, és az átlaga így csak 20-25 között lesz, de akkor is az van előrébb, mert a másik kártyán egyszer lement 9-re.
Javaslom, ne a sorrendet nézd csak, ahogy egymás alá vannak írva a kártyák, hanem a különböző színű csíkokat is. Akkor rögtön látod, hogy mennyivel gyorsabb pl. a 780 a 7970-nél, hiába van amúgy alatta.
Egyszerűen sorba kell írni valami alapján a kártyákat, ha mondjuk nem így lennének akkor pedig mások háborognának, pedig csak jól meg kéne nézni azokat a grafikonokat.
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #318 üzenetére
Nem értem ez miért baj?Idézzem magam ismét?Leginkább én ugy látom,hogy ez nem a "csekély kisebbségnek" nem tetszik,hanem inkább neked...
Nekem nagyon jó lenne ha ismét nem kéne 3-4 évig vgat vennem..és szépen futnának a játékok,mert a grafikai áttörést a gaming evolved sem hozta meg viszont kell uj vga,hogy jól menjen a tressfx,a DOF,meg az SSAA... sok mai játék nem éri még mindig el a Crysis1 látványvilágát ami 2007ben volt... és egy GTX280-al olyan élményben volt részem,hogy államat kerestem,de szépen ment az elöbb emlitett GTS-en is ami egy többször átnevezett G92 volt... Hol lesz a 7970 három év mulva???És a GTX670?? -
TESCO-Zsömle
titán
Te írtál nekem barokkos túlzásokról... Én az egész G92-t csak mint példát hoztam fel a költségcsökkentés egy módjára. Gyakorlatilag minimális csiszolásokkal és átnevezésekkel vegetált a chip 3-4 évet. Ez egy nagyon jó módszer a fejlesztési kiadások csökkentésére, még ha a ténnyel tisztában levő csekély kisebbségnek ez nem is tetszik.
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #316 üzenetére
És ezt vajon miért nekem irod?
-
-
antikomcsi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #309 üzenetére
Miért most nem így van mindenhol? A teljes értékű lapka megy felülre, majd az egységek letiltásával lehet "gyártani" a többit.
A 8800GTS 512-n minden tömb aktív volt, míg a GT-n egyel kevesebb. De elég jól megpiszkálták a G80-hoz képest, nagyon jó kártya volt nagyon jó áron.
Sajnos olyan energiagazdálkodásra és hibrid sli-re nem voltak képesek a 8800-ak, mint a 9800-ak. Azért sajnos, mert én is ezért cseréltem inkább 9800GX2-re, 8800SLI helyett. Akkor nagyon jó technológiát kezdett el fejleszteni az NV, csak sajnos a piac többi szereplője betett nekik.
-
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #309 üzenetére
A G92 átesett csikszélesség változáson ,és egy rakat ráncfelvarráson,azért egy kicsit barokkos tulzás egy kalap alá venni az összeset...
Az tény,hogy az nvidia elég sokáig huzta vele,na de egy rakat pénzt öltek játékokba vagy erre,vagy arra kellett költeni.. a végeredményt látva azért nem volt olyan rossz,hogy 2-3évig is el lehetett lenni vele ugye? -
TESCO-Zsömle
titán
Wiki mást mond, és még én is emlékszem a 8800 GTS 512-re...
-
Zso2
őstag
De szép idők voltak .., anno 6600 gt , 6800 gs és gt-m is volt az Underground kedvéért.
-
Zso2
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #303 üzenetére
Hibás, a felsőkből csak a 8800 gt a g92-es a többi g80, azért a g80-hoz képest jó kis újítások voltak, sokkal erősebb volt a 8800 gt a gts-nél, ugye a g80-nál 320/640 Mb mem (320 bit), a tg--nél 512 Mb (256 bit) ,viszont több TMU, kisebb csíkszélesség.
-
válasz
antikomcsi #305 üzenetére
Zsömi csak a G92-ről beszélt,amiben teljesen igaza volt. Én pedig a jelenlegi generáció alsó szegmenséről beszéltem,még példát is írtam. Az,hogy a jelenlegi (vagy elmúlt 2-3 év) fejlesztéseit csak a felső kategóriában jelenik meg,ez egyértelmű és senki se vitatja(bár úgynézki a GTX 780 erre is ráhazuttolt)
-
antikomcsi
veterán
Bocsi, de ez jó nagy hombárság.
A 7000-es vga széria után jött a G80 elég nagy előrelépés volt, és merőben új koncepció. A G80-92 áttérés is hozott funkcionális újdonságokat, az igaz, hogy G92 alapjain több féle kártya is megjelent. A GT200 sem volt éppen rossz, aztán jött a GF100 majd a GK100.
Ez itt rögtön legalább 4 generáció. Vagy Ti milyen fejlesztést vártok? 3-4 év alatt?
Nem kell aggódni, mert semmivel sem volt különb máshol sem a fejlesztés. Ha fentieket nem nevezitek újításnak, akkor mondjuk egy RV670-RV770 váltást se tartsatok annak. Sőt akkor ne nevezzük fejlesztésnek, mondjuk a mostani csúcs mobil amd lapkát sem.
Szóval nem kéne ilyen elvakult csőlátásúnak lenni. A gyártók fejlesztenek, ahogy tudnak, és használják a marketinget, ahogy lehet, ahogy a piac engedi.
Nincs fejlődés? Ne hetekben, hónapokban, vagy 1 évben nézzük a dolgokat. Emlékezzünk vissza 2003-ra, hogy akkor mi és hogyan futott, aztán 1993-ra. Rögtön szembetűnik, hogy milyen óriásit fejlődött minden vga, és proci gyártó is.
-
válasz
TESCO-Zsömle #303 üzenetére
Ezenfelül a későbbi Nvidia generációk nagyrésze is ugyanígy átnevezgetésből született. Nem fognak új GPU-t tervezni az alsóbb kategória számára,ha a régi is jó,csak át kell nevezni. (pl gt440- GT630 egy és ugyanaz a kari.) Mint régen a 8800GT-9800GT (G92 természetesen)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
orion1025 #302 üzenetére
Mit nem értesz rajta? Kapitalizmus! Minimális kiadásokkal maximális bevételt. A lényeg nem a kiadások vagy a bevételek mértéke, hanem a kettő aránya. A TITAN is ezért született, mert így több pénz jön, mintha leadnák a "selejtes" GK110-es chipeket hulladéknak...
Az meg, hogy "okádják" túlzás. nVidia mindig is felülről vezette be a termékpalettát. AMD kezdte el az utóbbi években, hogy azzal a kategóriával indít, amitől a legtöbb hasznot várja. Lásd, mire bemutatják az első HD8xxx asztali VGA-t, addigra már piacon lesz a teljes mobil paletta az APU-kkal egyetemben.
Az meg hülyeség, hogy régebben masszív előrelépések történtek... Újfent csak azt tudom mondani, hogy: "Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy G92*-es GPU..."
* - Az ezzel a GPU-val szerelt kártyák listája a teljesség igénye nélkül:
-GeForce 8800 GS
-GeForce 8800 GT
-GeForce 8800 GTS-GeForce 9600 GSO
-GeForce 9800 GT Green Edition
-GeForce 9800 GT
-GeForce 9800 GTX
-GeForce 9800 GTX+
-GeForce 9800 GX2-GeForce GTS 150
-GeForce GT 230 v.2
-GeForce GTS 240
-GeForce GTS 250 Green
-GeForce GTS 250 -
orion1025
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #301 üzenetére
Ez mind világos és tiszta, csak nem értem a gyártói logikát, hogy okádják a felsőbb kategóriás kártyákat, de lényegi előrelépés nem sok van.Régebben azért masszívabb előrelépések történtek, igaz akkor volt mivel kihasználni egy erősebb konfigot.....
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
orion1025 #300 üzenetére
Hogy magyarázzam meg, hogy a videókártyapiacból jövő haszon zömét nem a több tíz/százezres termékek adják amiből eladnak pár százezret, hanem a legalja, amiből eladnak milliókat?
A probléma pedig az, hogy ezt a nagyon jövedelmező alsó szegmenst kezdték el "felzabálni" az APU-k és a mobil ketyerék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest