- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MajaG
senior tag
Mi az elképzelésed? Mert sajna semmi értelme felrakni a nasra szervernek. Az iOS eszköz nem tudja lejátszani. Arm-es NAS-on a plex nem transzkódol. Én is úgy használom a plexet, hogy gépen van a szerver, a nas mappája meg betallózva, onnan elindítva iPhone-on/iPad-en, majd Airplay ATV3-ra.
-
törölt tag
Jaaa, hogy Win! Arra ott a mellékelt (vagy letölthető) CD. Azzal nem csak beüzemelni lehet a NAS -t, hanem a csatolásban is segít. Én a Volume1 -et csatoltam vele. Ez a teljes tár, alatta megtalálod az összes megosztást. TotalCommanderben is ott lesz a meghajtó.
TV -ben nem tudok segíteni, mert nincs smart TV -m. Android miniPC -t használok. Ez egy pendrive -nál kicsit nagyobb kütyü, ami bármilyen HDMI kompatibilis TV -hez (vagy DVI adapterrel monitorhoz) csatlakoztatható. Ennél a módszer ugyanaz, mint PC -n (SMB, CIFS, WEB), vagyis nincs szükség a NAS médiaszerver funkciójára. -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
NSA320 került a kezembe és nem igazán tudom hogy kéne beizzítani rajta az SSH-t. Legfrissebb fw van rajta. Most be van csomagolva szép papírba, szóval ha minden igaz fejből 4.64-s fw van rajta.
Tudtok segíteni miként tudnék ssh-t varázsolni rá, illetve miként lehet/tudom kicsit optimalizálni a kicsi gépet?
-
törölt tag
A start menüben megtalálod a hálózati meghajtók csatlakoztatására szolgáló programot. Az felismeri az SMB megosztásokat a belső hálón. A kívánt megosztásnál rákattintasz a mount gombra és már csatolta is. Ezután a DoubleCommanderben megtalálod a mountolt meghajtót és azt teszel a fájlokkal, amit akarsz. Ugyanúgy, mintha a laptop vinyóján lenne. Oprendszert nem írtál, így abból indultam ki, hogy ha csak annyi az infó, hogy laptop, akkor másnál is az a természetes, hogy Puppylinux fut rajta.
-
Tonyk
veterán
"Most ismerkedek ezzel a Twonky Media Server rel ebbe be lehet állítani azt hogy hol nézze a fájlokat?"
Be. Van neki böngészős kezelőfelülete. : ip:9001
"És milyen kiterjesztést játszik le?"
Nem a nas játsza le, hanem pl a tv.
"Vagy azt hogy tudom megcsinálni hogy a torrentek között tudjak keresni és onnan tudjam lejátszani?"
Be kell neki állítani a torrent mappát a Médiakiszolgáló - Megosztások közzététele alatt.
"laptopra mit rakjak fel hogy a NSA tárolt filmeket meg ilyesmiket meg tudjam nézni ?"
Semmit.
"A média szerver az fut milyen lejátszó program kell?"
Semmilyen.
Hálózati helyek között megtalálod a nas-t. Onnét simán le lehet játszani azzal amivel eddig játszottál le videókat.
-
dmc
aktív tag
Még egy kérdés eszembe jutott lehet hogy nem itt kellene feltennem de hátha valaki használja az is lehet hogy láma kérdés de laptopra mit rakjak fel hogy a NSA tárolt filmeket meg ilyesmiket meg tudjam nézni ?
A média szerver az fut milyen lejátszó program kell?
Meg kinek melyik TV vált be olyan 120 000 ft ig amivel összelehet kötni a dolgokat?
Köszönöm -
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Most ismerkedek ezzel a Twonky Media Server rel ebbe be lehet állítani azt hogy hol nézze a fájlokat?
És milyen kiterjesztést játszik le?
Vagy azt hogy tudom megcsinálni hogy a torrentek között tudjak keresni és onnan tudjam lejátszani?
Köszönöm előre is
NSA 310 esem van -
Tonyk
veterán
Lehet én értelek félre, de ha már konvertálásról beszélünk, akkor egy filmmel kíváncsi lennék milyen hw. végez 1-2 perc alatt. Max. arra tudok gondolni, hogy te a stream alatti kódolásról beszélsz, ami ugye a film teljes hosszában jelen van, mivel on the fly módon történik. Ha 1-2 perc akkor max indexelésről beszélünk, míg a dlna összegyűjti, és előállítja a kliensek számára elérhető és lejátszható tartalmat. Az viszont sok filmenként, mert ez viszont elég gyors (pár film/másodperc).
Képek estében a szüttyögés max a méretezést jelentheti, főleg ha többféle felbontást készít a dlna szerver."Annyi ötletem van még, hogy próbáld meg PC-ről, ott mi a helyzet. Ezzel a programmal tudsz kapcsolatot csinálni a TV DLNA-ja és a PC között."
Ehhez nem kell külön sw. A Windows Media Player tud ilyet. (tán' kettőt kell benne kattintani érte: Média adatfolyam továbbítás bekapcsolása. Megnéztem közben: hármat
)
-
Doosa
aktív tag
válasz
Zsolti21012 #6765 üzenetére
Hát ez nagyon érdekes, egyáltalán nem kéne annak szaggatni.
A média konvertáció az azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a tv DLNA-n filmeket tudjon lejátszani, ahhoz előbb a NAS-nak minden videó fájlt amit kijelöltél DLNA-ra, fel kell dolgoznia, hogy a tv és egyéb "primitív" hálózati lejátszók meg tudják nyitni. Ez filmenként kb 1-2 perc, de ha mondjuk ráküldöd egy pár száz fotót tartalmazó mappára akkor azzal órákat el tud szüttyögni. Hozzáteszem, ez megmutatkozna CPU használtba, úgyhogy kizárható.
Annyi ötletem van még, hogy próbáld meg PC-ről, ott mi a helyzet. Ezzel a programmal tudsz kapcsolatot csinálni a TV DLNA-ja és a PC között. -
skoos
őstag
Az "Attribute name not complete" üzenet nem ismerős Nektek? Nem tudom behozni az alkalmazáslistát...ergó telepíteni sem tudok.
-
tigrici
tag
Én médiahivatkozásként használom "boritó,fanart,leirás"Ami azt illeti az adatbázist felépiteni elég macerás,és amig keresgél használhatatlan,de ha késsz akkor akár évre,szinészre.müfajra is lehet keresni benne.Sima dlna kiszolgálóként pedig nem használtam sose,arra Nekem jó a Tvonky is.
-
gyga
senior tag
Sziasztok. Most ismerkedek egy 310-el létezik hogy nincs benne auto bekapcsolás? Elég ciki lenne mert fontos, a wol nem tudom hogy megy-e tplink 1043nd- vel
-
skoos
őstag
Plex mediaservert futtat valaki? Atv 3-al esetleg?
-
rszigeti
csendes tag
válasz
tigrici #6767 üzenetére
A 2TB is másolással került rá, és nem tapasztaltam ilyet. Gondoltam proci túlmelegedésre, de a venti fordszáma nem erről árulkodott, ill. rányitottam az ablakot (0C°), de semmi változás. Az nem lehet baj, h a kettes szloton van a winyó? Az van közelebb a procihoz. Át lehet adatvesztés nélkül tenni az első szlotba? Bár sok értelme nincs, mert lehetne benne ennyi erővel két winyó is, és gond nélkül kellene mennie...
-
rszigeti
csendes tag
válasz
tigrici #6760 üzenetére
Szia!
- legnagyobb gondom az, h szórványosan csinálja. Van úgy, h több filmet is meg tudok nézni gondtalanul, máskor egy film közben 10x megáll
- Gariban ránéznek két ünnep között, mert a tápegység gondot nem tudom kipróbálni.
- Új a cucc, semmi sem fut rajta, csak a Twonky szerver. Se torrent, se ftp, se polkast, semmi. Így van értelme a reset kipróbálásának?
- ffp-ről (még) fogalmam sincs mi az
- Ha nincs benne vinyó, hogyan tesztelem az újraindulást?
- a log nem ír semmit...
Egy új 3TB-os RED WD van benne Volume2-ben. Nagyjából 2/3-ig tele. -
Zsolti21012
csendes tag
A router tp link 740n, megvolt a frissités,de még most is akad.
A cpu terhelés alatt gondoltam azt,amit a nasban néztem mikor néztem a filmet,de mennyi köze van hozzá azt nem tudom.
Mire érted azt, hogy nem konvertálja a dlna a többi filmet?
Igen a film egy mezei 720p.mkv kiterjesztés. -
Doosa
aktív tag
válasz
#48613632 #6762 üzenetére
Szerintem ott más bibi lesz, 100Mbit/s-en is el kell mennie annak, persze akadhatnak brutális BD fullHD-k amik megakadnak, de még azoknak is aránylag szépen kell menni (tapasztalat). És ami ráfér egy fat32-es pendrive-ra az nem lehet olyan durva.
Zsolti21012
Viszont valószínűleg a router lesz a ludas, úgyhogy újra indítás, FW csere stb.Még annyi jutott az eszembe, hogy a cpu terhelést mi alapján mondod? Biztos nem konvertálja közbe a többi filmet a DLNA kliens?
Mi a kiterjesztése a filmnek? Mezei mkv? -
törölt tag
válasz
Zsolti21012 #6761 üzenetére
Gigabites a routered? (az kell hozzá)
-
Zsolti21012
csendes tag
Helló,
pár napja beüzemeltem a nas-t, tehát még teljesen gyári.
DLNA keresztül Samsung tv nézném a filmet.Kábelen van csatlakoztatva a tv a routerre.
A probléma az ,hogy szaggat a videó,hang.
Ha ugyan azt a filmet pendrive-ról játszom le akkor nincs probléma.
A cpu nincs leterhelve, kikapcsoltam a letöltést, de a probléma megmarad.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Doosa
aktív tag
válasz
Gergőke88 #6758 üzenetére
Droidra ez a fizetős és ez az ingyenes.
-
Doosa
aktív tag
Nem tudjátok véletlen, lehet e Raid1(tükrözés)-be eSATA-s külső HDD-t kötni. Olvastam, azt is hogy lehet, meg azt is hogy nem, akkor most mi van?
-
BBalu
csendes tag
válasz
Gergőke88 #6752 üzenetére
Hello!
Alkalmasnak alkalmas, de nem ajánlott, a gyári csomagok között is van transmission akkor már inkább az, de ha ffp-t teszel akkor a lehetőségeid korlátlanok.Gondolom Cisco, nekem az van, persze hogy hozzá lehet.
Én 310-et vettem,viszont azt neked kell eldönteni, hogy rá szánod-e azt a plusz 10ezret a 320ra, gyorsabb proci, több ram, és 2 lemezes. viszont én tökéletesen meg vagyok elégedve a 310-essel is, de ha megtelik a merevlemez lehet hogy gondban leszek.
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom Veletek a tapasztalataimat, hátha valakinek hasznos is lesz még.
Adott 3 dlna képes sony eszköz:
A legrégebbi egy Bravia EX szériás Tv, ahol a plex nem csatlakozható, a minidlna nem jeleníti meg a mappákban a filmeket, a twonkynál pedig látok mindent, csak elindítás után fekete képernyő fogad. 2010-es modell.Bravia Hx széria ő 2011-es plexet látja viszont indításnál, a fájl nincs meg üzenetet kapom, twonky szintén nem indít el semmit, viszont nála a minidlna tökéletes, kivéve az mkv, de azt a tv lejátszója nem ismeri.
Sony BD lejátszó, 2013-mas modell, plexen keresztül, 10ből 1-et visz, twonkyval unsupported file üzenet jelenik meg, minidlna-val viszont tökéletes.
Összességében, akinek Sony eszköze van, és nem a legújabb annak én mindenféleképpen a minidlnat tudnám ajánlani.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
A gyári szoftverben lévő letöltő alkalmas torrentezésre?
Hozzá tudom kötni a Nas-t egy olyan upc modemhez amiben router is van?
310 vagy 320-t érdemes venni? 10e ft a különbség.
köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ebben a cikkben rámutatok, hogyan lehet egyszerűen a ZyXEL NSA 310 NAS-ra FFP-t telepíteni.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gran Turismo
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Drón topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest