-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
zambozoli #19529 üzenetére
Én már elég régen telepítettem, azt hittem gyárilag van benne. De ezek szerint valami leírás alapján csinálhattam a fájlt?
Nekem ez van a /ffp/start/mosquitto.sh-ban:
#!/ffp/bin/sh
# PROVIDE: mosquitto
# REQUIRE: LOGIN
. /ffp/etc/ffp.subr
name="mosquitto"
command="/ffp/bin/mosquitto"
mosquitto_flags="-c /ffp/etc/mosquitto/mosquitto.conf -d"
required_files="/ffp/etc/mosquitto/mosquitto.conf"
run_rc_command "$1" -
-
szjoci
őstag
válasz
zambozoli #19512 üzenetére
Összeszedtem, így tuti fog működni a domoticz:
slacker -a br2:uClibc-solibs br2:uClibc mz:kernel_headers-2.6.31.8 br2:boost br2:zlib br2:libusb br2:sqlite br2:db5 br2:bzip2 s:findutils s:gzip s:perl br2:gettext br2:texinfo s:gawk s:diffutils br2:openmpi br2:expat br2:libffi br2:ncurses br2:readline br2:gdbm br2:xz- br2:util-linux br2:kmod br2:udev br2:gcc br2:openssl br2:icu4c br2:curl br2:python-2.7.* br2:domo
chmod a+x /ffp/start/domoticz.sh
/ffp/start/domoticz.sh startEzután a nasIP:8181 porton el tudod érni a domoticz-ot.
Üdv, Joci
-
szjoci
őstag
válasz
Szia!
Töröltem az FFP-t majd újra felraktam, újrakezdtem az egész telepítést előlről. És ugyanezt a hibát kaptam
Elkezdtem felpakolni a függőségeket, de valahol elveszíthettem a fonalat, mert csak nem akart indulni... Próbából barbár módon felpakoltam az összes br2 csomagot, utána indult a domoticz... Szóval biztos hogy függőség hiányzik
Ha lesz egy szabad órám, akkor megpróbálok végigmenni ezen a függőségi "létrán", de nem egyszerű művelet. -
Upo
addikt
válasz
A /ffp/var/log -ban van a domoticz.log, hátha ott ír valamit. Ha nem, akkor a /ffp/start/domoticz.sh -ban írd át a loglevel-t 1-ről 0-ra. Állítsd le, várj pár másodpercet amíg tényleg leáll, indítsd el, és nézz rá a log-ra.
Nálam se volt ilyen gond, nem tudom mi lehet. Amúgy a mosquitto is megy? -
szjoci
őstag
válasz
zambozoli #19500 üzenetére
Szia!
Ha copy-paste kell akkor vak vezet világtalant, de megpróbálom, max a guruk majd segítségedre lesznek
Az FFP gondolom fent van.
Barmalej2 repójában van benne a Domoticz, így fontos hogy az uwsiteloaderben be legyen pippantva a neve (nálam memiks-en kívül mindegyik be van jelölve)uwsiteloader.sh
Utána feltelepíted a domoticzot:slacker -a domo*
7 csomagot fog találni, csillagozd meg mindet, majd indítsd el a telepítést. Az /ffp/start/ mappába rakja az indítófájlt, aminek végrehajtási jogot kell adni:chmod a+x /ffp/start/domoticz.sh
Utána megpróbálhatod indítani a következő paranccsal:/ffp/start/domoticz.sh
Ha nem hiányzik semmilyen függőség (biztos hogy fog) akkor elindul, és a http://nasIP:8181 címen el tudod érni.Üdv,
Joci -
Upo
addikt
válasz
zambozoli #19488 üzenetére
Nekem 520-on van barmelej repoból telepítve. De most csak egy esp board van rajta 1 relé+DHT, nem sokat foglalkoztam vele, és igazán azt se tudom hogy hogy sikerült a domoticz alá beállítanom hogy működik.
Jó lenne bővíteni, de épp azon vagyok, hogy kéne valami mini gép (atom/celeron j) és egy ubuntu alá berakni, mert az ffp-s az elég régi, meg azért évente 1-3 fagyást produkél a nas, aztán amíg észre nem veszem addig nem rögzít a domo. -
Coc@s
őstag
válasz
zambozoli #19294 üzenetére
Nagy nehezen megint látja a HD Sentinel (és már nem is)
Műk idő: 1662 nap 23 óra
Össz. indulás/leállás: 6027
Becsült hátralévő élettartam: Több, mint 162 nap
Egyébként egy WD Caviar Green WD20EARX 2 terráscca.
Cca. 4-5 éve egy DLINK NAS-ban kezdett dolgozni, most bő egy éve van ebben az NSA310-ben.Sajnos ennek leáldozott.
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #19286 üzenetére
Ne nekem hálálkodjatok,hanem azoknak akik leforgatták/fejlesztették ezeket a csomagokat. Én csak összekapartam őket a TI SEGÍTSÉGETEKKEL! Egyetlen egy dolgot sajnálok, hogy nem tettem meg korábban ezt a lépést 2015 és 2018 között, az első összeomlás után. (Tervben volt csak halogattam, most meg majdnem b@*zhattuk....) Reméljük a csomagok döntő többségét sikerült megmenteni.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
zambozoli #19078 üzenetére
usr/info/: Can't create 'usr/info'
usr/info/nettle.info.gz: Failed to create dir 'usr/info'Can't create 'usr/info/nettle.info.gz'
usr/include/: Can't create 'usr/include'
usr/include/nettle/: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle'
usr/include/nettle/serpent.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/serpent.h'
usr/include/nettle/version.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/version.h'
usr/include/nettle/yarrow.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/yarrow.h'
usr/include/nettle/nettle-types.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/nettle-types.h'
usr/include/nettle/nettle-meta.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/nettle-meta.h'
usr/include/nettle/aes.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/aes.h'
usr/include/nettle/asn1.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/asn1.h'
usr/include/nettle/sha1.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/sha1.h'
usr/include/nettle/md4.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/md4.h'
usr/include/nettle/des-compat.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/des-compat.h'
usr/include/nettle/arcfour.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/arcfour.h'
usr/include/nettle/des.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/des.h'
usr/include/nettle/ecc.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/ecc.h'
usr/include/nettle/salsa20.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/salsa20.h'
usr/include/nettle/nettle-stdint.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/nettle-stdint.h'
usr/include/nettle/md2.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/md2.h'
usr/include/nettle/ctr.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/ctr.h'
usr/include/nettle/sha.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/sha.h'
usr/include/nettle/rsa.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/rsa.h'
usr/include/nettle/eax.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/eax.h'
usr/include/nettle/arctwo.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/arctwo.h'
usr/include/nettle/ecc-curve.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/ecc-curve.h'
usr/include/nettle/base64.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/base64.h'
usr/include/nettle/umac.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/umac.h'
usr/include/nettle/knuth-lfib.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/knuth-lfib.h'
usr/include/nettle/twofish.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/twofish.h'
usr/include/nettle/sha2.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/sha2.h'
usr/include/nettle/md5.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/md5.h'
usr/include/nettle/buffer.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/buffer.h'
usr/include/nettle/realloc.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/realloc.h'
usr/include/nettle/gcm.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/gcm.h'
usr/include/nettle/eddsa.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/eddsa.h'
usr/include/nettle/cbc.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/cbc.h'
usr/include/nettle/base16.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/base16.h'
usr/include/nettle/hkdf.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/hkdf.h'
usr/include/nettle/pgp.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/pgp.h'
usr/include/nettle/memxor.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/memxor.h'
usr/include/nettle/pkcs1.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/pkcs1.h'
usr/include/nettle/pbkdf2.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/pbkdf2.h'
usr/include/nettle/dsa.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/dsa.h'
usr/include/nettle/md5-compat.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/md5-compat.h'
usr/include/nettle/chacha.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/chacha.h'
usr/include/nettle/pss.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/pss.h'
usr/include/nettle/memops.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/memops.h'
usr/include/nettle/ccm.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/ccm.h'
usr/include/nettle/cast128.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/cast128.h'
usr/include/nettle/sha3.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/sha3.h'
usr/include/nettle/dsa-compat.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/dsa-compat.h'
usr/include/nettle/cfb.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/cfb.h'
usr/include/nettle/poly1305.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/poly1305.h'
usr/include/nettle/ripemd160.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/ripemd160.h'
usr/include/nettle/gosthash94.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/gosthash94.h'
usr/include/nettle/blowfish.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/blowfish.h'
usr/include/nettle/sexp.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/sexp.h'
usr/include/nettle/curve25519.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/curve25519.h'
usr/include/nettle/camellia.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/camellia.h'
usr/include/nettle/macros.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/macros.h'
usr/include/nettle/chacha-poly1305.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/chacha-poly1305.h'
usr/include/nettle/bignum.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/bignum.h'
usr/include/nettle/ecdsa.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/ecdsa.h'
usr/include/nettle/pss-mgf1.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/pss-mgf1.h'
usr/include/nettle/hmac.h: Failed to create dir 'usr/include'Can't create 'usr/include/nettle/hmac.h'
usr/bin/: Can't set user=0/group=0 for usr/binCan't update time for usr/bin
usr/bin/nettle-lfib-stream: Could not unlink
usr/bin/nettle-pbkdf2: Could not unlink
usr/bin/sexp-conv: Could not unlink
usr/bin/nettle-hash: Could not unlink
usr/bin/pkcs1-conv: Could not unlink
usr/doc/: Can't create 'usr/doc'
usr/doc/nettle-3.4/: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4'
usr/doc/nettle-3.4/AUTHORS: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/AUTHORS'
usr/doc/nettle-3.4/COPYINGv2: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/COPYINGv2'
usr/doc/nettle-3.4/TODO: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/TODO'
usr/doc/nettle-3.4/INSTALL: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/INSTALL'
usr/doc/nettle-3.4/README: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/README'
usr/doc/nettle-3.4/NEWS: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/NEWS'
usr/doc/nettle-3.4/COPYINGv3: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/COPYINGv3'
usr/doc/nettle-3.4/ChangeLog: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/ChangeLog'
usr/doc/nettle-3.4/COPYING.LESSERv3: Failed to create dir 'usr/doc'Can't create 'usr/doc/nettle-3.4/COPYING.LESSERv3'
usr/lib/: Can't set user=0/group=0 for usr/libCan't update time for usr/lib
usr/lib/pkgconfig/: Can't create 'usr/lib/pkgconfig'
usr/lib/pkgconfig/nettle.pc: Failed to create dir 'usr/lib/pkgconfig'Can't create 'usr/lib/pkgconfig/nettle.pc'
usr/lib/pkgconfig/hogweed.pc: Failed to create dir 'usr/lib/pkgconfig'Can't create 'usr/lib/pkgconfig/hogweed.pc'
usr/lib/libnettle.so.6.4: Could not unlink
usr/lib/libhogweed.so.4.4: Could not unlinkEzért nem megy fel a nettle rendesen!
Hogy tudom megoldani??? -
CChryss
csendes tag
válasz
zambozoli #17437 üzenetére
Köszi a tippet, ez nem jutott eszembe, ellenben ugyanaz a jelenség. Próbáltam a pendriveos force flashet, semmi reakció, úgyhogy halottnak nyílvánítottam. Megrendeltem egy 326-ot, a HDD tartalmát mentsem előtte, vagy képes kezelni úgy, hogy meghagyja az adatokat, nem tudod véletlenül?
-
-
Syl
nagyúr
válasz
zambozoli #16646 üzenetére
Az ownCloud ugyanúgy működik mint a Dropbox. Legalábbis az újabb.
Nekem a 8-as verzióval van tapasztalatom (qnap nas-on), azt meg nem tudom lehet-e 310-re telepíteni. Engem is érdekelne.Az ownCloud 8-ban:
1. igen
2. "külső" címet ad
3. a számítógép email kliensét hívja meg linkküldéskor -
Syl
nagyúr
válasz
zambozoli #16478 üzenetére
Nem akarlak kiábrándítani, de pont erről pofázok egész nap.
A nas-ban nem alacsony fogyasztású mobil alkatrészek vannak. Tervezéskor, gyártáskor nem a fogyasztás volt az elsődleges szempont, hanem a stabil, megbízható állandó működés.
De én itt kiszálltam.
Maradjatok meg abban a (tév)hitben, hogy a nas-ban mobil alkatrészek vannak. És mellesleg csodálkozzatok miért fogyaszt többet mint egy komplett számítógép (laptop).
interstate76 neked volt igazad! -
vanRobert
tag
válasz
zambozoli #16068 üzenetére
Hi!
Bátran merem ajánlani a Sunon fanokat. Maglev rendszer, halk mint a..., mint a..., nagyon halk, na.
Webshopokban hozzáférhető, elektronikai boltokban, PC-s boltokban még nem láttam. Ott noname vackok vannak, az igazi profik azonban nem érik be a minimummal.
Az EBM-papst cucc nem rossz, de drágább, mint akármelyik másik.
Esetleg Delta.BN XM1-et vettem (mert sokan ajánlották), de nem győzött meg. Maradtam a Deltánál. Kaptam egyet az egyik kedves beszállítómtól...
3 vezetéke legyen, különben nem lesz fordulatszám vezérlésed és visszajelzésed.
A légszállításnál fontos, hogy milyen fordulatszámon tudja. 2300-2600 körüli 4.5 CFM-el nagyon halk ventid lesz.
-
Anonymus23
veterán
válasz
zambozoli #13528 üzenetére
Nem vagyok otthon annyira benne, de pl egy ilyen is többet tudhat mint a NAS. Ebben van winchester hely.
Vagy építesz magadnak egyet, és azt végképp az igényeidhez tudod igazítani. Javaslom a HTPC topikot. Érdemes beleolvasni, kérdezni.Egyébként szóba jöhet még szerintem a 325v2, ha valahol jó áron látod, abba csak átrakod a 310-esből a vinyót, és mehet minden tovább bekapcsolás után. Ez bír elvileg 13-15 MB/sec letöltést, másolásban pedig 60-90 MB/sec gigabites hálózaton. Azt nem mondom, hogy 3D BR iso-t tudsz róla nézni, ha közben full sávszéllel töltesz lefelé, de alap esetben jól bírja a kiképzést.
De ez már lassan elég off ittMilyen neted van egyébként?
-
Anonymus23
veterán
válasz
zambozoli #13512 üzenetére
Csak általánosságban:
Igen lehetséges, ha azóta nem írta felül más adattal a NAS.Keresőbe beírod: "Get data back ext4", felhoz egy halom progit és módszert.
Itt pl a Foremost javasolják, van benne YT leírás is. Szerintem nagyon sokféle progi van még ezen kívül is, szerencsére ilyen gondom még nem volt, így konkrét leírással nem tudok segíteni.
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #13315 üzenetére
+ csinál a képekből mindenféle érdektelen méretben átméretezéseket. Úgy jártam vele - míg tanulatlan és ifjú voltam-, hogy 6GB-nyi képből a twonky csinált még vagy 6GB-nyi átméretezett képet vagy 6 féle méretben. Most, hogy rágondoltam a hideg is kirázott tőle.
" az FFP, a minidlna, beállítom a konfigot, a minidlna megcsinálja az adatbázist,"
Ebből az FFP felrakása nagyon erős jóindulattal is 5 perc. A minidlna szintén. Az adatbázis összeállítása nálam 80GB-nyi képpel és vagy 3TB filmmel kb 16perc. A friss nason a twonky 6GB képpel és pár videóval elszüttyögött olyan 2.5 - 3 órát. Utána meg takaríthattam a szemetét, merthogy az persze fenn hagyja a örökkévalóságnak, jól eldugva.
-
Identified
csendes tag
válasz
zambozoli #13293 üzenetére
Én azt szeretném elérni, hogy a hálózaton lévőknek legyen olvasási joguk. Értsd nem regisztrált userek a NAS-ban, hanem mindenki aki az otthoni hálózaton van. És egyedül adminnak írási joga.
Ezt az everyone-al nem tudom megoldani, mert ha azoknak csak olvasási joguk van akkor az adminnak is (mivel ő is everyone)...
Ha pedig beállítom az admint teljes hozzáférésre, akkor meg csak ő fér hozzá senki más.
Ha nyilvánossá teszem a könyvtárat akkor pedig mindenkinek szabad a vásár...
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #13263 üzenetére
Szóköz ne legyen az értékben! Tehát pl.: friendly_name=Home-Media-Server
De a fenti hibaüzenetben benne van : /ffp/etc/minidlna.conf: line 27: Media: command not found
Tehát nem tudott mit kezdeni a "Media" -val ( Home Media Server )Második sorban is át kéne írnom a user=minidlna -t user=Home Media Server -re?
NEM!
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #13152 üzenetére
Minidlna log mérete beállításól függ. A mi nálad van az a minimálisnál is kevesebb, gond esetén nem lehet belőle semmit kideríteni.
Úgy gondolom a kolléga esetében a 1.7GB-os méret az vagy valami fájlrendszer hiba lehetett, vagy debug módra volt állítva a loggolás.(#13176) v!ct0y
Akkor tedd fel a csomagok közül az Tranmsission-t, és használd azt ezzel a GUI-val.
-
Tipli9987
csendes tag
válasz
zambozoli #13010 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, én is gondoltam rá. Ki is próbáltam. De így sem tudok belépni
A felhasználó névnek kipróbálta a "root" és azt is amit a webes felületen használok.
Jelszónak pedig azt amin a webes adminisztrációba lépek be.
Kezd az idegrendszerem felmondani a szolgálatot -
-
cszozo78
csendes tag
-
z123456789
addikt
válasz
zambozoli #12747 üzenetére
(#12747) zambozoli
Jelenleg így néz ki a dolog:Akkor az alsó sorba nyissak egy 57130-as számmal rendelkező portot, aminél a külső és belső port is ez a szám, az IP cím pedig a NAS IP címe. Ugye?
(#12748) Tonyk
"Ha van a torrenthez portforward, akkor miért használtad random porttal?"Mert fogalmam sem volt arról hogy a TM felületén belül az mi is? És mivel ment a letöltés, illetve a kellő seedkötelezettségem is mindig rendben volt, inkább jobbnak láttam nem babrálni.
"Hú, itt neked valami nagyon nem tiszta. Minden szolgáltatásnak külön portforward kell. Nem tudsz egyszerre kívülről egy porton elérni TM-et, GUI-t, FTP-t.
A TM admin felületéhez a 9091-es port kell.
A nas web gui-ához 80.
FTP-hez 21"
Arra már többször kitértünk, hogy inkább adjam el a NAS-t, vagy dobjam a Dunába. Én vagyok az a gyökér, akire pár hsz után ki szoktál akadni. Az tiszta, hogy nekem nem minden tiszta...ez egyértelmű.
Tudom hogy így van, külön portjaim vannak.Nem is úgy értettem a korábbi hsz-ben hogy minden felületet egy porttal érek el. Hanem hogy mindegyikre külön van portom, és kintről úgy érem el őket.
A 80-as port nekem a Routerre mutat. A NAS GUI-ra a 8090-es. Az FTP-re valóban a 21-es."Azt már meg sem említeném, hogy én ezeket így, a standard portokon ki sem tenném. Más portokat kellene kívülről kinyitni és ezekre a belső porokra forwardolni."
Ez is így van.Kivéve az FTP, az valahogyan nem akar működni ha a külső portot nem 21-en hagyom.
Az összes többinek egy 5 jegyű külső portszám-párja van.
SZERK:
...ja mer az ftp az más protokol igaz? Az nem is fog máshogyan működni jól sejtem? -
z123456789
addikt
válasz
zambozoli #12745 üzenetére
Jelenleg is van portforward beállítva a NAS-omra, ahogy írtam úgy tudok most is belépni a TM-be, NAS-ba, FTP-be.
Ddns cím+portforward szám.
Az is megoldás ha jelenleg a NAS portforward számát beírom a TM felületén, Network fül alatti Peer listening port helyére? Vagy mindenképp ezt az 57130-as portot használjam a routerben?Viszont most nem értek valamit. A Routeremben a NAS admin felületére, és a TM webes elérési felületére is külön portforwrdom van beállítva. Most akkor melyik portforwardra is van szükségem?
Egy kicsit belekeveredtem.
(Amúgy már most látszik hogy elindult a feltöltés.)
Vagy ezektől függetlenül csináljak egy új portforward sort azok szerint ahogy leírtad?
-
z123456789
addikt
válasz
zambozoli #12737 üzenetére
Ez nekem így néz ki:
Gondolom most jön az hogy tegyem fel az újabb verziót!
Tegnap volt egy NSA fw frissítés, ami után kidobta hogy elérhető a TM új verziója is. Elindítottam a frissítést, be is fejezte.Ennek ellenére még mindig csak 2.82 a verziója, és ha jól tudom FFP-ből fel lehet tenni a 2.84-et nem?
Na hát én nem tudom feltenni, mert már kb fél éve ssh-n sem érem el a NAS-t. Kérdezgettem, de nem kaptam rá választ, vagy bosszantóan hülye kérdéseim voltak, és mivel ennek ellenére működik minden rendben, nem is érdekelt a kérdés. Most is csak becsületből szeretném megoldani, mert ez így nem fair szerintem.
Sőt akkor volt más problémám is, amit szintén nem sikerült megoldanom annak ellenére hogy órákat csesztem el a dologgal...hagytam az egészet a francba.(#12739) Tonyk
Hahahahaha!
Akkor onnan pipa ki? -
-
-
törölt tag
válasz
zambozoli #12539 üzenetére
Nem rózsaszín, hanem kék. Az lepett meg, hogy kaptam a 80% -os figyelmeztető sms -t. Megnéztem és a teló szerint is 800MB fölött volt a Firefox ebben a hónapban. De közben eszembe jutott, hogy a minap volt egy nagy méretű letöltésem és közben átmentem a telóval abba a szobába, ahova már nem ér el a wifi. Lehet, hogy ez hiba volt.
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #12057 üzenetére
"Másrészt a belső hálózattól a Wi-free teljesen elszigetelt, csak a nethez fér hozzá"
Idézek magamtól:
Mivel ott nyilvánvalóan úgy van konfigurálva, hogy a Gipsz Jakab bivalybasznádi ups-s előfizető, ha elmegy a
házad előtt ne férjen már hozzá a Te belső hálózatodhoz."Az UPC-s router nem enged felcsatlakozni a WI-Free-re, ha egyszer be volt állítva a UPC-s wifi a kliensen."
Mint mondtam nincs upc-m hál' Istennek. A fenti módot max úgy tudom elképzelni, hogy a router mac alapján megnézi, hogy csatlakozott-e a kliens a router nem nyilvános wifijéhez. Ha igen, nem engedi a free-t. De ez egy pillanat alatt megkerülhető + a router honnan tudná, hogy egyébként is mi van beállítva a kliensen ....
"A Wi-Free sávszélessége egyébként az előfizetői felett van, nincs semmilyen ráhatással."
Ez nem is volt kérdés. Egyébként meg páran már panaszkodtak, hogy biza ez a okosság, visszább dobta a saját sávszélességüket. Szóval aki szerencsés azt nem érinti, a többi meg szív.
"A Wi-Free-n WPA2-Enterprice hitelesítés van"
Még jó
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #11608 üzenetére
itt gyönyörűen el van magyarázva: http://www.thegeekstuff.com/2013/02/sticky-bit/
-
krealon
veterán
válasz
zambozoli #11288 üzenetére
"Nem azt csatoltam! Ennyire láma nem vagyok!
Csináltam egy teljesen új megosztás, hozzárendeltem egy teljesen új felhasználót és admint is. Felhasználó korlátozott, admin teljes hozzáféréssel. Az új felhasználóval nem engedte felcsatolni. Adminnal simán."
Annyira viszont mar nem ertesz a Windows halozathoz, hogy tudd, hogy egy halozati eroforrast csak egy fele jogosultsaggal erhetsz el.
Tehat a
\\masikgep\elso megosztast Alma felhasznalonevvel csatova
a
\\masikgep\masodik megosztast mar csak es kizarolag Alma felhasznaloval erheted el.Ellenben a
\\<masikgep_IP_cime>\masodik modon mar Korte felhasznaloval is elerheted.Radasul, ha van FQDN-e a gepnek, akkor a
\\<masikgep_teljesdomainneve>\elso megosztshoz Barack nevu felhasznaloval is hozzaferhetsz ugyan arrol a geprol.Az aktiv kapcsolatokat a Parancssorban a
net use
parancs listazza ki. -
törölt tag
válasz
zambozoli #10445 üzenetére
Nekem sem megy át a WOL. Intruder2k5 valami olyasmit írt, hogy a wol és az etherwake nem ugyanaz. Nem jártam a végére, mert nekem ez a routeres megoldás is megfelel. Indíthatnám automatizáltan is, de nekem nincs benne ennyi. Könyvjelzőben el van mentve a router elérése, a Lastpass meg automatikusan beléptet.
-
Kuter
senior tag
válasz
zambozoli #10418 üzenetére
Milyen fax embert posta galamb,meg füst eregetés,
Tisztára az érzésem mint egy távolkeleti államban ahol már a parabola antennákat is leszereltették nép butitás végett.A legnagyobb baj ,akik ezt kisütőtték hogy havi szinten felmarkolnak 4-6 millát fizetés gyanánt azt sem tudja hogy mennyibe kerűl egy kiló kenyér, ja és igyen van neki a net a telefon az auto a kaja meg a lakás,vagy is nem ingyen hanem az adófizető állampolgárok adójából vagyis a tiedből az enyiből meg a másikéból. -
z123456789
addikt
válasz
zambozoli #10364 üzenetére
Jól neki álltam...
8.oldallal kezdem.
A 8. oldal feltételezi hogy letöltöttem ezt az ffp valahonnan nem?
Honnan? És ha ennek van több verziója, akkor nekem melyik kell?
Ez az oldal jó helyre mutat?
Illetve a többi dolgot nekem nem kell letöltenem? Hova másolom be a letöltött file-t? Mert nekem valószínű semmi nem lesz a programcsomagok közt ha nem teszem oda. -
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #10213 üzenetére
"Tehát elvileg nem lehet gond alapból sem"
Én ezt nem így mondanám, hanem hogy az elméletileg érintett két (mod_cgi és a barátja) modul nincs betöltve. Hogy a zyxel esetleg kavart-e vele a saját moduljában az más kérdés.
Van viszont mod_wsgi. Septében ránézve ez csak a python futtatásokért felel. (a mod_cgi : shell/Perl/Python/PHP )
Akit érdekel, a /etc/service_conf/httpd.conf nézelődjön, hogy mi fut még
"erősen javallott legalább egy PPtP VPN mögé tenni mindent"
Legalább, mondjuk nem is mindent, de a http-t mindenképpen. A nas kezelőfelületének amúgy sem kéne kinn lenni. Webes közzétételt én nem erőltetném, ha már van VPN, de nyilván van aki szereti (az meg bevállalja a kockázatot). De legalább eltenni másik portra, hogy ne az alap 80-on legyen.
FTP, az jó kérdés. Szerintem nem ( nem az apache szolgálja ki), de ezt ne vedd készpénznek.
De ennél is alap, hogy elrakod másik portra a 21-ről. -
dmc
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest