Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Mini PC
- RAM topik
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #7099 üzenetére
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/memiks'; wget -Nnv 'http://ffp.memiks.fr/pkg//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages//CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/pi'; wget -Nnv 'http://fr32k.de/FFP/packages/0.7/arm//CHECKSUMS.md5')
17:41:10 URL:http://fr32k.de/FFP/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5 [1189/1189] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
Thanks for using UW Site Loader! -
jeanpiere
csendes tag
Sziasztok!
Kezd kicsi lenni a NAS-ban a tárhely (NSA310 + 2TB WD RED) ezért tervbe vettem egy NSA320-as megvételét + egy 3TB-os WD RED-et. A régi 2TB-ost és az új 3TB-ost tenném a 320-ba, működni fog ez így?
Valahol olvastam, hogy a Zyxel-ek csak raid-ben tudják kezelni a vinyókat és így a 3TB-ost is csak 2TB-nak látná...Köszönöm előre is.
-
törölt tag
válasz
godlock #7093 üzenetére
Nem tudod, hogy a pyLoad -ban mire jó a "Collector"? Sajnos, itt nem nagyon használják, kútfőből meg nem sikerült rájönnöm. Igazából azt szeretném elérni, hogy egy, már a NAS -on lévő, tömörített állományt is kicsomagoljon, ne csak azt, amit előzőleg letöltött. Azért szeretném pyLoad -dal, mert a kicsomagoló funkciónak (is) nagyon jó beállítási lehetőségei vannak (pl. processzorterhelés, állományon belüli tömörítések, stb.).
-
godlock
csendes tag
Sziasztok, én is vettem egy ilyen szerkezetet (NSA-325) eddig tökéletesen működik rajta minden
. Köszönet mindenkinek a segítő kész írásokhoz!
Ezek futnak rajta: FFP, FTP, TM, ownCloud, Twonky, NFS, S.M.A.R.T, pyLoad
-
Tonyk
veterán
Na, ha FFP-van akkor mit is csinálunk ha kellene valami?
slacker -a
Frissítettél már "repistory"-t? Már hogy minél több csomagból tudj választani! Nem? Akkor tedd meg! Hogyan? Leírom n+1 alkalommal is
:
FFP alól:
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shEzután pár kérdés jön, értelemszerűen válaszolni: YES, OK, kijelölni mindent, OK, OK, YES
Amikor kész:
slacker -a
Kikeresed amit szeretnél. Kijelölöd, telepíted.
Nem találod amit keresel?
slacker -a <szűrő> pl. minidlna-t keressük: slacker -a dlna
A szűrőfeltétel lehet akár a csomagnév közepének töredéke is!Esetleg nézz szét ezek között is: [link] [link] [link]
Innen letöltöd ami kell (böngészővel vagy a nason FFP alól wget <a_csomag_linkje> az így letöltött állomány a /root könyvtárba kerül, majd telepíted így:
funpkg -i ~/<letöltött_csomagnév>
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #7085 üzenetére
És azt, hogy tudom rávarázsolni?
Első körben ffp...
"de úgy rémlik, hogy fix ip van neki a routerben beállítva."
mondom fix ip és nem static dhcp... azaz a nas-ban kell beállítani ip-t neki kézzel, ne a router ossza ki. De olyan ip-t amely tartományból a router nem oszt dhcp-s címet.
-
spiky03
veterán
Értem.
És azt, hogy tudom rávarázsolni?@(#7083) Doky1988
Nekem is az van. Majd én is szeretném idővel lecserélni valami jobbra, de most jelenleg a házimozi fejlesztésen van a hangsúly.@(#7084) Tonyk
Bárcsak érteném, hogy mit írsz.
De majd megnézem otthon. De úgy rémlik, hogy fix ip van neki a routerben beállítva. -
spiky03
veterán
Mi az a beépített kicsomagoló progi a NAS-ban amivel kitudok csomagolni rar-t?
Mert TC-vel próbáltam és 90 % környékén mindig kiírja, hogy "Lemezolvasási hiba".
Máskor is volt ilyen, hogy valamit nem tudtam kicsomagolni mert ezt a hibát dobta, máskor meg pl másodszorra sikerült.
Ezért gondoltam, hogy meg kéne próbálnom a NAS-on "belül", mert van sajnos néha olyan, hogy a "eldobja" a NAS-t a gép. Gondolom ez a router miatt lehet, hogy kb fél percig néha nem érhető el? Mert pl a TM akkor is zavartalanul megy a gépen.Köszönöm
-
Tonyk
veterán
most olvasom hogy az újabb RED-ekben be van állítva
Az gond, hogy nem csak az újabbakban van beállítva, hanem a fene tudja melyikben van és melyikben nincs. Próbáltunk itt RED-esek utánajárni, gyártósor, dátum, stb alapján, nem találtunk benne "sormintát". Marad az ellenőrzés és a kikapcsolás.
Doky!
A parkolás nem csak ettől függ. Ha alacsonyra van állítva ez energiagazdálkodás alatt, akkor biza elmegy alukálni a hdd (már ha nem rajta van az ffp). Ha akarod ott is kapcsold ki (0 érték vagy tedd max (300-ra = 5 óra) értékre. Attól függ, hogy szereted
-
AngelH
aktív tag
válasz
Doky1988 #7071 üzenetére
Nem, nem arra. Ezzel megelőzhető hogy WD Green vinyók bizonyos eseteiben túlparkolja a fejet, ezzel idő előtt tönkretéve a vinyót. Neked RED sorozatú vinyód van, ha jól tudom, így ezzel nem kell foglalkoznod. Letilthatod, ha ettől jobban alszol, nem lesz baja.
Ja, és a vinyók kattognak, ez a normális működésük
-
Doky1988
senior tag
Na megvan
root@nsa310:~# idle3ctl -g /dev/sda
Idle3 timer set to 80 (0x50)Ez így jó?
-
Doky1988
senior tag
Üdv.
Ezt a fejparkoltatásos témát WD RED-en is végre kell hajtani? -
Gallup
csendes tag
válasz
#79335424 #7056 üzenetére
Pedig ugyanaz az ember, ugyanazzal a telefonszámmal.
A készülék nem biztos, hogy ugyanaz feltételezhetően el van látva ilyen NAS-sal rendesen a fickó, mert mrrr74 kollégának ki tudta cserélni egy jóra.Igyekszem abban a verzióban hinni, hogy kifogott egy rossz szériát és ennyi az egész, mert egyébként korrektnek bizonyult egyenlőre a telefonban.
Üdv,
-
McSzaby
őstag
Nos, annyi kérdésem lenne, hogy miután -d kapcsolóval kiütöttem, hogy egyáltalán ne álljon le, kiírta ezt:
Please power cycle your drive off and on for the new setting to be taken into account. A reboot will not be enough!
Ha jól értem kapcsoljam ki a gépet és vegyem le árramról. Erre gondol, ugye?
-
BBalu
csendes tag
-
Gallup
csendes tag
Megvan az ember és korrektnek bizonyult. Hamarosan csere, vagy pénzvisszafizetés lesz a dologból.
Nagyon nagy köszönet mindenkinek, különösen mrrr74 kollégának, aki konkrétan az emberem telefonszámát adta meg nekem, ha már én is balfék voltam.
Hamarosan jövök az eredménnyel, és a remélhetőleg működő Nas-om tapasztalataival, esetleg kérdéseivel.
Mégegyszer köszi mindenkienk!
-
Tonyk
veterán
válasz
McSzaby #7048 üzenetére
nem kell fordítani semmit, van készen. (annyi, hogy idle3ctl -g helyett -g100 -at írj, így ember által értelmezhető formában kapod meg a időt amin jelenleg van.)
szerk.: Valamint make-et és gcc-t is találsz szerintem így. uwsiteloader futtatásakor minden forrást jelölj ki majd.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Mielőtt nekiállnék kérdezek azért..
WD Green vinyó van a NAS-ban, amit vettem rokonoknak, de sajnos a Load_cycle_Count smart adat igen magasra úszott fel. Ez ismert hiba a WD vinyókban és egy idle3-tools nevű programmal megoldható, hogy ne parkoltassa a fejet. Ezt a programot le kell fordítani és mivel nincs make (talán gcc se) a NAS-n így mielőtt nekiállnék fordítgatni,telepítgetni meg tudjátok mondani, hogy lehetséges-e ennek a telepítése a NAS-ra?
-
Gallup
csendes tag
Üdv,
Köszönöm mrrr74 a leveled megkaptam.
Nem vagyok otthon, de az asszony elmondás szerint nincs karc a tetején.
Mindenesetre a fent jelzett szériaszámú NAS senki ne vegye meg, ha sikerül visszacserélnem!!!
Ha nem sikerül, akkor ezzel a NAS-sal már nem lesz gond, mert nekem nem lenne lelkiismeretem ráadni senkire.
A hard reset sem segített rajta. Már csak abban bízom, hogy nem kamu szöveg volt, hogy a garanciát tudom érvényesíteni, ha bármi gond van. A száma az illettőnek remélem hamarosan meglesz.
A hirdetés szövege természetesen törölve lett azóta.
Anonym,
A görög hangzású nagykerben van nekem is kontaktom, és valóban most kifogytak. Csak nem arra gondolsz Te is?
Ahogy látom csak négyes kartonban lehet kérni....
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #7042 üzenetére
Na, hát akkor ez is megvan: S130Y29027855 sorozatszámú NSA325-öt senki se vegyen!!!!
Bedobom a topicjába is....
-
gyga
senior tag
Sziasztok.
NSA310 be lehet e állítani hogy ha elmegy az áram utána ha visszajön akkor kapcsoljon vissza?
-
tigrici
tag
Üdv.
Sajnos nem tudom leszedni ezt a progit,van valami más elérhetőség is?
ezt az üzit kapom:
root@nsa311:/# wget https://www.dropbox.com/s/oshb8ndc4hsect4/idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
--2014-01-05 18:15:19-- https://www.dropbox.com/s/oshb8ndc4hsect4/idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
Resolving www.dropbox.com... 108.160.165.139
Connecting to www.dropbox.com|108.160.165.139|:443... connected.
ERROR: cannot verify www.dropbox.com's certificate, issued by `/C=US/O=Thawte, Inc./CN=Thawte SSL CA':
Unable to locally verify the issuer's authority.
To connect to www.dropbox.com insecurely, use `--no-check-certificate'. -
betyarr
veterán
nem lehet a pdf-et másolni,azért illesztettem be képként.
egyébként kezd erősödni bennem a gyanú,hogy ez az nsa egy hdd gyilkos.mostanság veszek egy másik vinyót,de ha az is tönkre megy,akkor túladok ezen a nason.lehet a tápellátása silány,vagy egyszerűen azért,mert túl szűkös a hdd-nek a hely benne és nem engedi a hőt leadni.ha megfogom a nast,szinte hideg,pedig a vinyó 40 fok körül van. -
-
kdavid
csendes tag
válasz
betyarr #7023 üzenetére
8929 óra.
2012 decemberiAz egész vas 2 éves garival lett véve .. szóval időm még van .
Egyébként is csak azért tűnt fel mert tegnap megállt az ffp-s transmissionom. Újra raktam , updateltem miegymás és ennek kapcsán akadtam rá ,hogy nem minden 100-as
De a tanácsot megfogadom , vetek rá egy pillantást PC-ben is .
Köszönöm !
-
kdavid
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek honnantól tekinti hibásnak a gyártó a HDD-t ? (NSA310 gyári WD5000AAKX-001CA 15.0)
Ez elég nekik :
disk1 SMART error (OfflineUncorrectableSector) detected on host: nsa310, Device: /dev/sda, 10 Offline uncorrectable sectorsdisk1 SMART error (CurrentPendingSector) detected on host: nsa310, Device: /dev/sda, 11 Currently unreadable (pending) sectors
Minden bootnál bekerűl a logba ...
Mindez úgy ,hogy a SMART állapot szerint "Rendben" .
Szóval, vihetem ennyivel garizni vagy sülnie kell még ?
davkri
-
törölt tag
Nem tudom, nálam sehogyan sem működik. Sem belső hálón, sem kívűlről. Leállítás után pár másodpercig igen, aztán nem. Pedig minden helyesen van beállítva, a router menüjéből azonnal ébred akkor is, ha hosszabb ideje van kikapcsolva, mint amennyi a routerben a kapcsolat fentartására beállított idő. Tehát az IP-mac összekapcsolás is rendben van. Sztem vhol a routerben van a hiba, de már lemondtam róla. Egyébként meg aki torrentezik, az nem hiszem, hogy leállítgatná. Torrent nélkül viszont a NAS le tudja állítani a vinyót, vagyis nem megy semmilyen mozgó, kopó alkatrész. Akkor meg minek kikapcsolni?
-
MPet
csendes tag
válasz
#79335424 #7013 üzenetére
És hogy lehetne megoldani hogy "port forwarding beállításnál broadcast címet adunk meg (255.255.255.255). Ekkor a WOL csomagot a hálózat összes gépe megkapja, de csak az fog felébredni, akinek szólt".
A belső hálózatom címe 192.168.1.255 de nem enged ugye erre a címre sem továbbítani.
Nem megy a fejembe h belső hálózaton működik, kintről pedig nem, és nincs rá megoldás.
Meg miért random módon egyszer igen máskor nem? -
rsf
senior tag
Én is gondolkodok IP kamerában, de amiket én néztem annó azok mind eseményre kezdenek el rögzíteni.
Szóval csak akkor indul el a rögzítés, ha pl. mozgás történik az előre definiált mezőben. A rögzítés vége meg a mozgás megszünése után x mp-ig beállítható.
Szóval te vmi nagyon gagyi kamerát nézhettél.
Üdv. -
hzcs
senior tag
Az lehetséges, hogy SMB-n keresztül ha törlök valamit a nasról, akkor nem szabadul fel a hely? Amikor észrevettem kipróbáltam, hogy 700 giga szabad helynél töröltem egy 3 gigás állományt, és ugyanúgy 700 giga szabad hely maradt. Lomtárban természetesen nincs semmi.
-
MPet
csendes tag
sziasztok!
Helpre lenne szükségem a wake on lan kapcsolatban.
Helyi hálózatról működik a nas felélesztése, de a no-ip címmémmel pedig egyszer
igen, egyszer nem.
Beállítottam a 310-em nek a fix ip-t.
modemben összekapcsoltam a mac címével, 9 es portot továbbítom.
routerban nincs pipálva a Discard Ping To WAN Interface.
UDP Session pedig be van pipálva már ha ez számít most.
Valamikor feléleszti, majd amikor várok pár percet,kikapcsolás után, akkor pedig nem kapcsolja be a nast. -
Anonymus23
veterán
Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy általánosan ilyen sok gond van ezekkel a 325-ösökkel, vagy ezek csak egyedi esetek, mivel le akartam cserélni a 310-est 325-ösre, de így egyelőre várok vele.
Mondjuk úgy sincs a nagykerben, ahonnan én szoktam vásárolni, Január végét mondtak leghamarabb... -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
Igen, elfér, de naponta az 86400 fájl. Azt azért a totalcommandernek is idő behozni hálózaton (wifin) keresztül. Amit adtak hozzá pc-s program, az olyan, hogy ha van esemény, akkor az előtte lévő (beállítható) mp-től videót rögzít az esemény utáni (szintén beállítható) másodpercig. De ha ezt képekkel lehetne, az se lenne gond, csak lehessen beállítani, hogy esemény nélkül ne vegyen semmit.
-
-
hzcs
senior tag
Van 2 AXIS márkájú ip kamerám, amit szeretnék hasznosítani. A kérdésem, hogy van-e a nasra valami progi, ami felvesz és rögzít, vagy ehhez mindenképpen pc-t kell beállítanom?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- RAM topik
- Energiaital topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- Apple Watch Ultra hibátlan 2026.08.06.MM jótállás
- Intel Pentium Gold G5420T Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest