Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15598 üzenetére
Szia!
Az a helyzet, hogy barmalej2 barátom nem ér rá mostanában, mert sok munkája adódott...
De megkérdeztem Tőle, hogy annó milyen konfigparamétereket használt a fordításhoz, azt mondta, hogy csak a szokásosat...
Szóval nekiálltam én összehozni, írtam egy szkriptet hozzá és lebuildeltem a cuccot. Na és ekkor kezdődtek a problémák.... Merthogy elírtam a szkriptben egy sort és az egész fordításokat tartalmazó mappám (amiben közel 360 csomag volt) használhatatlanná vált.
2. próbálkozásra kijavítottam a szkriptet és okulva az eddigiekből csináltam neki egy elkülönített placcot, ahol nem tud kárt tenni. Ezután nekiálltam volna a buildelésnek, de nem jött össze, mert a C fordítónk a nasban nem támogatja a speciális karaktereket. A python meg ugye rengeteg ilyet használ... (Pl #) Szóval készítenem kellett egy uClibc-t, ami támogatja az utf-8 karaktertáblát. Na ez a rémálmunk...
A régi kernel miatt kézzel kell patchelni a fordító kódját... De végül ez is sikerült és nekiálhattam a pythonnak. Kb másfél óra alatt végzett is. Ezután kreálltam belőle egy csomagot, felraktam, teszteltem és következhetett a következő lépés...
...a pip. Ezt is szépen leszedtem, de ez sem akart elindulni, mert hiányzott a setuptools a nasról. Na mondom oké, setuptools telepítő letölt, kicsomagol, telepít, csomagkreálás és voilá, működik!!!
Ezután a pip is hasonló módon felment és gondoltam még a onedrive-d -t is lefordítom Neked, ha már ennyit küszködtem vele.
Szumma-szummárum: Utálok python-t fordítani. Egy egész délelőttöm ráment.
Szóval bocs a késésért, remélem a fentiek alapján megérted, hogy miért késtem velem ennyit...
Ne haragudj a szóömlengésért, térjünk is át a lényegre, magára a telepítésre.
Tehát először is távolíts el minden pythonos cuccot:
slacker -rA python pip setuptools
Majd innen http://users.atw.hu/mrdini/?dir=packages/python szedd le az összes csomagot, helyezd el a nason, majd a szokásos funpkg -i /csomag/elérési/útja.txz paranccsal tedd fel sorrendben a python-t, majd a setuptools-t, majd a pip-et, végül pedig a onedrive-d-t.
Ha fent van, akkor pedig add ki a onedrive-pref parancsot és elindul a beállítási varázslója.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest