Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pánik a memóriapiacon
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Tehát abban igazad van, hogy egy HD-Ready-n még összehozható, hogy egy SD anyag még viszonylag szépen nézzen ki (ha maga a forrás is jó), és egy Full-HD-n ez már nem nagyon jön össze."
Ezt igy hogy?... Minel nagyobb a felbontas, annal nagyobb mozgastere van a mindenfele algoritmusoknak, amik azt hivatottak elerni, hogy a nem-nativ felbontasu forras pixeleit normalis minosegben szetrakjak a kepernyo pixeleire.
-
szaszlaci
addikt
"Egy dolog a szépség, és egy másik a részletgazdagság!"
Igen! És egy filmnél én azt nézem, mennyire szép és mennyire éles a kép. A részletek valóban el vannak kicsit nagyolva, de mégis éles.
Amivel én találkoztam, annál úgy vettem észre, hogy nem igazán szembetűnő a részletességbeli különbség.Például: jön egy analóg TV adás SD-ben ugye, és van pár sor kiírva nagyon kis betűvel. Ezt felbontásjavítás nélkül lehetetlen elolvasni, mert egy betű kb 2-6 pixel. A tv viszont élesíti / felbontást javít.
Lehet, hogy egy bizonyos méretű falevélen az erek nem lesznek láthatóak (azok lesznek, de most mindegy), csak egy egyszínű felületet kap. Ez esetben szerintem ez nem akkora baj, mert nem feltűnő! Az én általam látott "komolyabb" videókéhoz képest nincs nagy különbség. (nem a demók!)"De ettől nem lesz részletgazdagabb, jobban kivehető egy SD-ben már elmosódott mintázat, stb."
De igen!
Natív felbontásban az ember elmosódottnak látja, de egy jó algoritmus számára az a kép éles."egy XviD-es SD forrással "csodákat művel a tévé", ezért alig lehet látni a különbséget eközött és egy (megfelelő minőségű) HD-s forrás között?"
Azért csodát nem, de tényleg látványos minőségjavítást tesz lehetővé.
Megfelelő minőségű HD forrás persze hogy lényegesen jobb, csak ilyen gyakorlati felhasználásban nem sok van.
Igaz, hogy hazai HD TV adások minőségéről nem tudok nyilatkozni, lehet hogy az annyira szép, mint egy demóvideó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Flint 2 OFF topik
- Autós topik
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Horgász topik
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818, 100% Akksi
- HP ZBook Fury G7 Intel Core i7-10850H Refurbished - Garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest