Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz szaszlaci #93 üzenetére

Na ez most már kezd fárasztó lenni...

"Amivel én találkoztam, annál úgy vettem észre, hogy nem igazán szembetűnő a részletességbeli különbség."

Szerintem inkább arról van szó, hogy számodra nem igazán számít a részletezettség.

"De igen!"

De nem. Nem fogja visszahozni a már elveszett részleteket. Csak a még felismerhető vonalakat tudja kiemelni, kiélesíteni. De ez nem ugyanaz!

"Natív felbontásban az ember elmosódottnak látja, de egy jó algoritmus számára az a kép éles."

Ejj, attól, hogy látszólag (mesterségesen, az élek kiemelésével) kiélesíti az amúgy már homályosat, nem lesz részletgazdag.

Mellesleg ilyen feljett upscale megoldások csak a Full-HD-sekben vannak, azokból is csak a jobbakban, szóval teljesen ellentmondasz magadnak.

Az is ellentmondás, hogy a demóvideók látványos jobbságát akár egy HD-ready-n magad is elismered, de a "sima" HD-s tartalmakét tagadod. (Miközben egy normálisabb HD-s anyag ugyanolyan jó, mint a demóvideók, amik feltételezéseddel ellentétben nem trükköznek, hanem egyszerűen csak jó minőségű felvételek.)

ÉS mellesleg a normálisabb Blu-ray kiadások minősége jobb, mint a HD-s adásoké, mert nem spórol annyira a bitrátával. (És ezt a tapasztalat is megerősíti.)

(#94): Természetesen a rossz kábel is be tud tenni a képminőségnek (csak nem tagadod ezt?), de idézem magam: "elég jó moniorral és VGA kábellal".

grandtour2: Mint írtam, nálam sincs sincs felbontásbeli gond a monitoron [Eizo] (főleg ha analógban is a natív felbontásának megfelelő képet kap, bár más felbontáson is elég jó), szóval a tűéles kép megvan, és szellemképesedés és más effélék sincsenek. Első ránézésre nem is lehet megmondani, hogy éppen VGA vagy DVI bemenetről megy-e. De ez nincs mindenhol így, főleg jóval nagyobb felbontáson. Számos monitoron és tévén szembesültem az analóg összeköttetés különféle hibáival.

Viszont itt van még a digitalitálás is, aminél nem biztos, hogy mindig egybe esik a kiadott 256 fokozat az A/D saját fokozataival. Ez kimaradó és/vagy egyformának érzékelt fokozatokhoz vezet, ami töréseket vagy lépcsőzetességet okoz a fínomabb színátmenetekben. (Az Eizo ebből a szempontból is elég jó, de azért nagyon nehéz lenne tökéletesen megoldani.)

De gratulálok a cuccaidhoz, ha tényleg ennyire jók, hogy abszolút nem látszik semmi hiba! (Aztért azt el tudom képzelni, hogy én talán találnék hibát. :DDD )

Új hozzászólás Aktív témák