Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pánik a memóriapiacon
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
"HD alatti felbontásból lehet jó képet csinálni. Olyat, hogy nem lesz eget rengető eltérés egy TV-n a nagyobb felbontású, mondjuk 720p-s videókétól. (átlagos, kapható, beszerezhető)"
Erre már egyszer rákérdeztem, de még nem kaptam választ, hogy milyen "kapható" videókra gondolsz? Gyári HD-DivX és WMV-HD? Mert azt már megbeszéltük, hogy ezekből nem szabad kiindulni, ezek nem aknázzák ki teljesen a névleges felbontásukat sem (jól láthatóan életlenebb a képük, mint ugyanannak H.264-ben, azonos felbontáson -- ezen kívül sokkal jobb 1080p-ről downscale-ezni, mint 720p-ről fel)!
Ettől függetlenül, 3-4m-ről kell nézni ahhoz pl. 82cm-esen, hogy ne legyen jól látható eltérés így is SD-hez képest...
A másik, hogy éppen a HD-Ready tévékben nincs csúcskategóriás up-scale, ellentétben a normálisabb Full-HD-sakkal. (És persze a jó upscale is csak a kisebb felbontás zavaróságát csökkenti, több tartalom, részlet nem lesz tőle.)
"Illetve annyira csak, hogy a TV-be épített processzorokra egy jó példa, milyen sokat számít: XBox360 grafikus magjában úgy tudom 1280-as kép jön létre, és ezt a felbontás optimalizáló chip akár 1920x1080-is feltolja úgy, hogy nem lesz csúnya a vége. Mivel a forrás ennek a HANA chip-nek "való"."
(Nem ismerem ilyen szempontból az Xbox360-at, így ezt nem tudom sem megerősíteni, sem cáfolni.)
"Ha mondjuk egy játékot kap a TV alacsony felbontásban, nem sokat tud vele kezdeni, a végeredmény tényleg ocsmány lesz. Mert az az elektronika nem arra van.
És pontosan ezzel tudom magyarázni előbb tett állításomat."Nem igazán tudlak követni. Ha egy játék képét nem tudja szépen upscale-ezni egy tévé (min. SD felbontásról, nem kisebbről, amit fel sem ismer, mert maga a kép formátumában SD), akkor más SD képet sem fog tudni. Ergo még kevésbé közelíti meg egy normálisabb HD forrás képét...
"Ha tehát a videó olyan, hogy tud vele "mit kezdeni", akkor jó lesz a vége. Ha nem olyan, akkor nem."
Ezt sem nagyon értem. Milyen szempontból olyan vagy nem olyan? A felbontáson, és azon kívül, hogy sz@r vagy nem sz@r a forrás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Flint 2 OFF topik
- Autós topik
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Horgász topik
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest