Hirdetés
-
PROHARDVER!
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
20000
-
WolfheartGR
őstag
Nem írták, hogy igen és azt sem, hogy nem. A pletykák azok pletykák. Pont annyira foglalkozok velük, mint azokkal akik egy teljesen más, stabilan supportált rendszerről osszák az észt (már bocs de na, én állok a ..opott .asz rossz végén, ezt megengedem magamnak).
Amit nem akarsz megérteni a hozzászólásaimból, csak ezen a nyomorék MS kommunikáción lovagolsz:
-egy "félkész" termékért adtam ki egy valag pénzt, ami feltehetőleg sosem lesz befejezve
-ezt kifejezetten NEM jelezték a lehetséges vásárlók felé
-ebből következik a felháborodásom és az, hogy átverve, lehúzva érzem magamLumia 800-asom van mint az aláírásomban is látható. Vagy, hogy jön ide a 900-as?
-
-
válasz
Integrale #19994 üzenetére
Idézném magam. ez pedig Joe Belfiore blogja.
"Some of you have been wondering, “Will we also get Windows Phone 8 as an update?” The answer, unfortunately, is no.
Windows Phone 8 is a generation shift in technology, which means that it will not run on existing hardware. BUT we care deeply about our existing customers and want to keep their phones fresh, so we’re providing the new Start screen in this new update."
Rakd össze kérlek, de előbb kapcsold ki a naív szűzlány üzemmódot
én már fáradt vagyok vitázni, holnap folytköv!
-
Sofian
őstag
Hagyjuk azt, hogy ki miben reménykedett... Arról beszéljünk hogy az elkövetkezendő hónapokban ki fog itt pl nyugodt szívvel akár Lumiát akár bármelyik más wp7-est ajánlani érdeklődő felhasználónak...
Mi lesz az eladásokkal őszig? (nem a mi erőnket becsülöm ilyen sokra
hanem úgy általában a netes fórumok, tech újságok véleményének erejét)
-
Blyan
félisten
válasz
WolfheartGR #19990 üzenetére
Hol írták, hogy igen, ne bosszants már. Rohadt nagy hallgatás volt az ügyben, holott ha nagyo valószínűséggel IGEN, akkor azt már féléve büszkén hirdették volna.
Sőt, inkább azok a pletykák mentek 100 számmal, hogy NEM kapják meg a frissítést.Ha mindezek ellenére Te tök biztosan eldöntötted magadban, hogy a Lumia 900 kap WP8-at (holott semmiben nem különbözik egy 2011 novemberi Samsung Omnia W-től), akkor az eléggé furi.
-
Integrale
veterán
Akkor gondolom, Te már azt is tudod előre, hogy milyen szolgáltatásokkal fog bővülni a 7.8 !?
Eddig mindenki (kivéve azok akiknek nyitva a szeme) csak annyit látnak az egészből, hogy új startscreen! Szinte biztos vagyok benne, hogy csak a hardverlimites dolgokat nem kapja meg a 7.8 ! Ha tévedek megveszem a HD7-et!
-
mrhitoshi
veterán
Végre valaki kimondja mit érzek.
Nem régen vettem a Radarom (fél éve talán), csak is azért mert bíztam benne, hogy az MS jobb supportot biztosít, mint a Samsung, de ezek szerint nem. Egy fél év és letudtam szűrni azt, hogy nincs normális fájl kezelés (mert a zune úgy ahogy van egy rakat fos), nincs ugyebár adatforgalom számláló stb.. Amik nem igazán nagy kérések, úgy gondolom. Nekem nem hiányozik az új API, vagy az sem hogy teljes értékű offline navigáció legyen a telón, de az hogy a 8GB-os telóra nem tudok felrakni 4GB-nyi zenét, az noszensz.
Szerintem ez egy fain kis teszt volt, hogy hogyan is ízlik a népnek az új elgondolás, és akkor most hogy kezd beindulni tényleg ráfekszenek, mert mással nem tudom ezt magyarázni.
Szerencsére van konkurencia és senki sem kényszerít arra, hogy ezt használjam. Jövőben kétszer is meggondolom, hogy vegyek-e windows phone-t. -
Blyan
félisten
válasz
WolfheartGR #19990 üzenetére
Most várjál már... ha nem egyértelmű a MS kommunikációja, akkor Te miért azzal a biztos tudattal vettél Lumiat, hogy az kap WP8-at?
-
WolfheartGR
őstag
-
catroot
veterán
válasz
WolfheartGR #19986 üzenetére
Én megértelek. Most függetlenül attól, hogy mit lehetett tudni, sejteni, vettem volna egy 900-ast 100+ E-ért és ez lenne a helyzet, ami... hát én sem lennék boldog.
-
Integrale
veterán
Akkor egyedül vagyok azzal, hogy amikor megvettem az Optimus7-et (ma sajnos laptopvásárlás miatt el kellett adnom) tudtam, hogy mit veszek és mit vállalok, nem reménykedtem frissítésben, mert én úgy abban az állapotában vásároltam meg!
Olvasok olyanokat, hogy ő csak azért vette a Lumiát a múlthéten mert jön rá a WP8! Na az ilyen sem nem normális, sem pedig nem tájékozott (annak ellenére hogy ír az ezzel foglalkozó fórumba)
(#19986) WolfheartGR
Ez pedig a saját tapasztalatod, mért kell más emberre ráerőltetni azt ami
(1.te hibád is) 2. másnak lehet megfelel -
Blyan
félisten
válasz
catroot #19985 üzenetére
Zsír!
Jól láttam, hogy a WP8 start screent bemutató videó végén a képernyőzáron Belfiora vigyorgott a gyerekével?
(#19986) WolfheartGR
Magunk közt szólva, itt azért tájékozódhattál volna vásárlás előtt. Ha meg ennyire nem volt fontos, akkor a mostani csalódottság se legyen már akkora.
-
WolfheartGR
őstag
válasz
catroot #19982 üzenetére
Nemcsak, hogy elpártolok, de aki él és mozog, felöltik a fejébe, hogy WP-s telefont vegyen lebeszélem. És az ismeretségi körömben már kérdezgették, nézegetik. Pillanatnyilag ez a helyzet. Nem azért adtam ki 100k-t egy eszközért amit most is csak kompromisszumokkal tudok használni, hogy egy hétre rá "halott platform"-on legyek. Akkor vettem volna N9-et meego-val. A kedvencem, hogy nem tudom külön kezelni a zenelejátszó hangerejét és a készülék többi hangjelzésének az erejét. LOL!
Amúgy meg vagyok elégedve vele mert nem rossz, de ha ez ~10 évvel ezelőtt történik meg akkor kimegyek az udvarra és felgyújtom a telefont. Még jó, hogy higgadtabb lettem pár év alatt.
Bylan: Tájékozódtam. Biztosat nem tudott senki mondani, MS elvileg garantálja a frissítéseket rá. Ennyit lehetett megtudni eddig.
-
válasz
Integrale #19980 üzenetére
Azt kéne megérteni, hogy mi "öreg motorosok", megvártuk a NoDo-t, imádkoztunk a Mangoért, és vágytuk az Apollot. Szarok bele hogy 1, 2, vagy 72 frissítéssel, de szeretnék egy teljes értékű készüléket, de jelenleg úgy tűnik vehetek egy újat, ha meg akarom tapasztalni milyen is az (vagy leszarom, és marad a szaros szifon).
Igazából a kutyát nem izgatja a frissítés ténye, a funkciók hiánya bassza a csőrünk, amit már a NoDora meg kellett volna kapni, de mostanra biztossá vált, hogy soha nem is fogjuk.
-
catroot
veterán
válasz
Integrale #19980 üzenetére
Értem. De akikről beszélsz, az az célközönség, aki nem igazán tájékozott. Lehet, hogy még mobilnetet sem használna, annyira alapszinten van.
Viszont van a másik tömeg, akik kicsit jobban képben vannak (azzal már nem, hogy miért nem lesz 8.0 és miért csak 7.8), hogy más frissítést fognak kapni, holott most vettek telefont. Ők lehet, hogy elpártolnak az MS-től.
-
Don't Panic
senior tag
ez is igaz! mindenkinek mérlegelni kell mire van igénye és szüksége az adott rendszerrel kapcsoltban. Az a kellemetlen h még csak látszat választási lehetőséged van Droid ios, wp.
ez olyan mint a pepsi és a coca és még sorolhatnám meki vs BK jah h van kfc is csak ott csirke van semmi más -
Integrale
veterán
válasz
catroot #19975 üzenetére
kap két frissítést is az L sorozat, sőt az összes eddigi WP! (Tango és ez) Ez egyáltalán nem kevés!
Sokan azt sem tudják, hogy mi az a Windows Phone, eddig nagyrészt csak a NOKIA reklámozta az ilyen rendszerű telefonjait. Ebből következett az, hogy én ma kaptam a 4. olyan kérdést (különböző személyektől), hogy
"-ezen az LG-n mért a NOKIA rendszere van?
+ez nem a nokia rendszere, ez WP, amit használ a nokia is!
-jó de a kinézete ugyan olyan mint a nokiáknak, akkor ezy egy téma?"Ilyen vásárló közönséget látva, meg ne mondja nekem senki, hogy csalódottak lesznek, mert gőzük sincs, róla, hogy mi az a frissítés! Legjobb esetben akkor fognak frissíteni amikor kötelező lesz lásd korábban a piactér miatt, vagy amikor valami hiba miatt szervízbe kerül a telefon!
crey (#19978) amikor megvetted a WP7-es telefonod akkor is félkész volt, mégis megtetted!
-
válasz
Integrale #19973 üzenetére
"Fél év még a WP8-ig addig bőven lehet még fejleszteni (fognak is, hiszen menni fog a 8-on!)" - mit, újabb időjárás jelentő appot? Köszi, tele vele a padlás.
"Az alsóbb kategóriákba szánt készülékek meg szinte biztos, hogy 7.8-at kapnak, ugyan azt csinálják mint az Aple csak más számozási rendszerrel" - milyen alsóbb kategóriás készülékek?
"És igen, mivel WP-t szeretnék nyomkodni továbbra is" - én is, csak uncsi a félkész ház, marhára kéne már az a rohadt tető...
Woland: ja a Tania meg a 610?
-
blex
senior tag
válasz
"Nincs lista arról, hogy mi lesz még a 7.8-ban, mindenki a kezdőképernyőn ugrál, és sír a szája, hogy mért lett ilyen..."
azért ugrál mindenki ezen, mert csak erről beszéltek. szerintem végig azt sugallták, hogy csak ez lesz a 7.8-ban. persze ez nem 100%, de nekem ez jött le az egészből... -
catroot
veterán
válasz
Csak az a baj, hogy sokan nem így gondolkodnak.
Vannak, akiknek ebből az jön le, hogy egy frissen kiadott teló nem kap meg egy nagy frissítést (L900-as), akkor lehet később se vesz Nokia és egyéb wp-s telót, mert mi van, ha póruljár megint?
(most arról ne beszéljünk, hogy technikailag miért nem lehet a mostani telókra kiadni a 8-at, az egyértelmű)
-
Integrale
veterán
Elnézést a lánykollégiumba jöttem? Máskülönben nem értem a sok síró embert...
Programok: Fél év még a WP8-ig addig bőven lehet még fejleszteni (fognak is, hiszen menni fog a 8-on!), és annak a megjelenésekor sem fogja az összes fejlesztő elhajítani a kukába telefonját rohanva az újért!
Frissítések: Senki nem mondta, hogy ez az utolsó, és ha lesz 7.9?
Nincs lista arról, hogy mi lesz még a 7.8-ban, mindenki a kezdőképernyőn ugrál, és sír a szája, hogy mért lett ilyen... átméretezhető és továbbra is ugyan úgy variálható mint eddig!Az alsóbb kategóriákba szánt készülékek meg szinte biztos, hogy 7.8-at kapnak, ugyan azt csinálják mint az Aple csak más számozási rendszerrel (ha még ez a rendszer is egyezne, csak egy lista lenne a hiányosságokról, akkor szent, hogy perelne az alma, mert "Mi is így csináljuk hé")
Elég valószínű, hogy frissítés alapján vásárolnak a Lumiások/2.gen-esek. Mennyivel lett volna könnyebb a lelküknek ha azt jelentik be h lesz ezekre is WP8-csak megkurtított szolgáltatáslistával? (ismétlem nincs még infó erről)
És igen, mivel WP-t szeretnék nyomkodni továbbra is, és pénzem nincs rá, hogy újat vegyek, ezért valószínűleg, egy 2.gen lesz! Hányan lehetnek még így vele?
Zsigerből ered a fikaáradat, nem pedig a végiggondoltságból!
-
catroot
veterán
válasz
Plazmacucci #19971 üzenetére
-
-
front3r
őstag
BALCSIDA! WP8 főzött ROM-ot kérünk! Thx!
-
Dzsosy
senior tag
Van egy olyan érzésem, hogy a wp8 megjelenése után itt is (wp7-en) új lendületet kap a rom főzőcskézés..
szerk.:
wp7.8 Lumia 900-on -
-
Nem beszélve arról amúgy, hogy a jelenleg fatuskóra sem jó bing search/local scout és bing/nokia maps sem lesz a rendszerbe integrálva, így a magyar ID-s userek majd használhatják a Cartographia Zrt. speciális termékeit.
-
Воланд
titán
na, ize itt vagyok.
bazd meg ms. es nem, nem a frissithetoseg miatt. ez mi a faszom? es nem, nem erdekel, hogy a user rakja ossze maganak. most igy hirtelen ennyi egy par liter sor es az elso infok utan. de azert holnap szepen kiosztom az ms - wp hatereket.
-
Sly189
senior tag
Az én véleményem összegezve. 7.8 ról.
1.WP8 ui-t megkapjuk majd valamikor ez jó, mert nekem bejön.
2.Amit most tud a telefonom (lumia 800) elég. Navigáció, gyors, WiFi, mobilnettel gyors, fényképezés , 720p, zene.Viszont sajnálom azokat, akik megvették/megveszik a Lumia 900-ast. Vagy épp nagyon előnytelen konstrukcióba vagy drágán vásárolták meg a nagoyn nagyon nagy reklámkampánnyal rendelkező Lumia 800-ast. Ami szerintem a hibáitól eltekintve korrekt telefon.
-
erdoke
titán
válasz
Dzsosy #19948 üzenetére
Na, ez már kommunikáció, ami a népeknek szól.
(#19954) Sly189
A Nokia már a közelmúltban olyan szinten bagót ért, hogy a MS bármikor megvehette volna. Elejétől fogva mondom a trójai ellopozóknak, hogy miért adna valaki pénzt olyanért, aminek a lényege az övé lehet sokkal kevesebbért is? -
Sly189
senior tag
-
-
blex
senior tag
ez az alsó kategóriás wp8 egy jó kérdés. ha az az egyik fő kifogás arra, hogy nem kapunk wp8-at, hogy úgysem tudnánk kihasználni a hardver miatt, akkor a wp8-nál alap követelmény lesz a kétmagos proci, meg az nfc?
vagy mi le vagyunk húzva a wc-n és megjelennek majd hasonló erejű wp8-as hardverek, amiken az appok egy része nem fog futni? -
-
Hát egy elég erős bazmeg fogott el a keynote után.
Ne akarjuk már védeni a baromságot, ha egyszer az.
Kerek perec ki kell jelenteni, hogy az eddigi beta teszter userek úgy lettek szivárványosan szájba szarva, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
A Lumia és egyéb 2nd gen. tulajok csodásan beszopták, mert cuki az új home screen, de ettől nem leznek új API-k kinyitva a 7.8-ban, nem lesz rendesen működő notification, nem lesz hozzáférés VoIP API-hoz, illetve semmi olyan featurehöz (és most nem a microSD meg a szaros NFC fáj), amivel olyan dolgok jöhetnének mint az egyedi videó- és zenelejátszó, 3rd party böngésző és társai, amit 1,5 éve vár mindenki, mint a megváltót.
Mindemellett az előfizetők nagy része most kötött két év rabláncot egy félig működő, problémákkal küszködő rendszerre.
-
Dzsosy
senior tag
Ahogy a Nokia látja a wp8 és wp7.8-at..
Vidámabb téma így a nap végére..Egyébként szerintem ez a wp7.8 és wp8-azás egy elbaltázott marketing.. mennyivel egyszerűbb lett volna simán wp8-at bejelenteni.. jön minden régi készülékre, és ahogy az apple is csinálja szépen egy táblázatban összefoglalni, hogy az új rendszerből melyik generáció mit kap meg és mit nem.. ennyi.. és szerintem egy darabig a fejlesztők csak akkor fognak csak wp8-ra fejleszteni, azaz natív kódot használni, ha a régi módon nem menne, vagy olyan hw-t igényelne a progi amilyennel a mostaniak nem rendelkeznek..
Persze eljön majd az idő mikor majd a 7.8-asok is úgy járnak mint a 6.x-esek nem is olyan rég.. de azért az még azért jópár év..
Egyébként biztos jönnek majd 1 magos wp8-as telók is az alsóbb kategóriákba, de gondolom azokon sem fog menni a 4 magosokra szánt játék.. -
T.Peter
őstag
válasz
negyedes #19944 üzenetére
Erre gondoltam én is, de ugye eddig sem véletlenül volt ott a nyíl. Mutatta, hogy arra még van valami. Most nincs ott semmi. Valami okosat mondjuk biztos kitaláltak.
Viszont a 3 képernyőfelbontást nem értem. Ha 15:9-es alkalmazást írnak, akkor úgy fog kinézni a 16:9-en, hogy lesz két sáv? Plusz ha 800x480-asat ír valaki, akkor azt fel kell skálázni, nem hiszem, hogy kerettel fog futni. Viszont ha már fel van skálázva, akkor minek a 800-as felbontás, amikor lehetnének a nagyobb felbontások is, és onnan lefelé skáláznák. És a 15:9-16:9 párost sem értem, hogy minek? -
@matthew@
őstag
válasz
polonic #19940 üzenetére
Jól néz ki és ha kell akkor a tudása is ott van a szeren és nem fagy
amúgy lehet h Omnia W-nél más lesz a helyzet mivel azt sztem többször fogom nyomkodni és nagyobb fényerőn fogom használni, mivel a Super AMOLED-nek szebb a kijelzője mint a SCLCD-nek. A Wave a végén már azért bírta eddig mert a fagyás miatt már sokszor használni sem tudtam
-
T.Peter
őstag
Egyébként valami tipp van, hogy a nyílacska eltűnésével hogyan változik a kezelés? Nem lesz app lista, hanem az összes ki lesz téve tile-ként, vagy ugyanúgy megmaradt, csak nincs szemet odavezető nyíl?
-
modd3r
őstag
Ti el tudjátok képzelni, hogy a szolgáltatók kikerülésével jön majd a 7.8?
"The update will be delivered directly to users, sidestepping carriers, and can be done over WiFi." -
-
Lall
veterán
válasz
Polllen #19910 üzenetére
Ráadásul annak a kevés júzernek a 90%-a azt sem tudja mi az a WP8, nem hogy frissítse a telefonját. Elég annyi neki, hogy tud netezni, emailezni, zenét hallgatni, fb chat, meg msn, + alapfunkciók és kalapkabát. Ha megkapja a frissítést meg örül mint majom a faszának, hogy milyen szép új home képernyője lett amit mostmár át tud méretezni, meg rendezgetni tudja. Lehet az ms nagy kegyesen még egy csempeszín keverőt is belerak és boldogság van. Belegondolva nem annyira hülye az ms vagy nem volt más választása... Persze ez nem jelenti azt, hogy a Lumia tulajok nem szoptak, de nagy része nem is tud róla, hogy szopott. Jön majd még 1-2 frissítés 2 évi oszt' jóidő.
Azért mert mi itt ülünk és szakmailag elemezzük, ettől még a juzerek 90%-a nem ül itt és nem elemez csak használja a meglévő funkciókat.
-
gzbotii
nagyúr
-
catroot
veterán
-
@matthew@
őstag
válasz
Alexios #19911 üzenetére
Igazából most mindenképpen kell vmit vennem és az előbb leírt gondok miatt a WP van csak amit el tudok képzelni, és nekem végül is így megfelel, azt sem tudom h a WP8-ban milyen újítások lesznek, pl amiket itt az oldalon olvasgattam, annyira nem karcolnak meg, várni meg tuti nem szeretnék és most talán az árak is csökkennek
Mondjuk a viber jó lenne tényleg
-
Alexios
veterán
válasz
@matthew@ #19906 üzenetére
Szerintem teljesen jó programok terén, én pont tegnap kérdeztem, hogy kinek milyen app hiányzik rá(mivel akkor lefejleszteném
), de igazából senki nem írt semmit. Ha a jelenlegi formájában megfelel neked a rendszer akkor szerintem nem lesz gond, viszont ha csak a wp8-al jönne be inkább akkor inkább várj.
-
@matthew@
őstag
válasz
Alexios #19900 üzenetére
Az sem olyan rossz, legalábbis szerintem. Én igazából most vennék új telefont, mivel eddig Wave -m volt de a Bada egy rakás szar volt és konkrétan már nem fejlesztik, ezért a Samsungnál kicsit hosszú és kanyargós úton sikerült egy csereutalványt kibumliznom és holnap hozzák, és e miatt keresek most új telefont és egy Samsung Omnia W a kiszemelt, csak most kicsit lankadt a bizalmam, de nekem az eddigi szoft megfelelne, mivel Androidot nem akarok, iOS-t futtató készülékek kicsivel drágábbak, így marad a WP, amúgy appok terén most kb. milyen szinten áll?
NGA: ezt csak azért kérdeztem mert eddig Bada-m volt és ott sz@rtak az emberre, kijött a 2.0-a és az 1. szoft egy buggos fos volt és utána jött a hír h nincs tovább fejlesztés, elkezdtek egy új rendszert a Samsungnál, ezért kérdeztem csak.
-
NGA
addikt
Vennék 50e-ért Lumia 900-at :-)
-
Alexios
veterán
válasz
gzbotii #19901 üzenetére
És ez a microsoft vagy a nokia sara inkább?
Mármint a nokia tavaly év elején bejelentette, hogy wp7re akar fejleszteni, majd évvégén kiszenvedett magából két telefont, és most kiad egy lumia 900-at mikor ők biztosan tudták, hogy nem lesz upgrade wp8-ra, és azt is, hogy nem biztos szerencsés most kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (152)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest