- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen SSD-t vegyek?
- Projektor topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Megkésve bár, de törve nem végre bemutatkozott az LG várva várt zászlós hajója, az LG Optimus 4X HD.
Mint azt sokan tudjuk ebben az évben kicsit döcögősen indult el az LG hadjárata, kivételesen a HTC One X került először a piacra, ezután az Samsung csatahajója a Galaxy S3, majd ezt követően az LG 4X HD. Bár a bejelentés már ez év februárjában megtörtént, ami beszámolt a készülék specifikációiról is, és elhintett 1-2 fotót is, a megjelenésre ezúttal még sokat kellett várni.
De megtörtént, bár nem úgy ahogyan azt a Samsung tette a Galaxy S3-al, aminek persze visszhangja is volt, de lényeg hogy itt van, megvoltak az első tesztek, és már kis hazánkban is kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajkó
őstag
válasz
AliasB #28498 üzenetére
Most akkor szorozzam meg kettővel, vagy himi-humi?
Találtam ilyet is csájnában! Csak ez (egy élet) jó sok idő mire ideér
-
Lajkó
őstag
Sziasztok!
Egyy Ilyen akksi mennyit bír szerintetek?
Többet tud vajon, mint a gyári? -
Nikopollen
csendes tag
válasz
AliasB #28494 üzenetére
Tényleg nehezen jár el az idő felettük. Lásd galaxy s3!
Biztosan én fogtam ki a hibás 4xHD-t. Nem vitatom, hogy jó teló.
Én is pécsi vagyok,ha előbb dobod fel ezt a dolgot, hogy szívesen megnéznéd,elvittem volna hozzád, hogy lásd miről beszélek.Azért az elég cumi volt,hogy a végén már szinte "félve" használtam a telót, hogy a vadi új aksival ne merüljön le estig,mire töltőközelbe érek.De itthon is bekapcsoltam a wifi alvó módot(hogy szakítsa meg a wifi kapcsolatot kikapcsolt képernyőnél),kikapcsoltam minden szinkronizálást,pedig előtte soha egyetlen telómmal sem kényszerültem ilyenre.A nagyobb játékok betöltési ideje indokolatlanul hosszú volt(gt racing 2,stb.),még a betöltési állapotjelző animációja is akadozott.Igaz betöltés után a játék nem akadozott.
Ugyebár az lg-ben van ez a 4+1 magos technológia,hogy alap terhelésen csak a plusz egy magot használja,nálam valamiért időnként mintha elfelejtett volna 2-3-4 pásodpercig átváltani a 4 magosra,ha megnőtt a terhelés.Úgy értem,hogy időnként pl. a beállítás menüből a launcherre és onnan pl. a galériára lépve durván laggolt és el kellett telnie 2-3-4 másodpercnek,hogy felpörögjön,mintha későn kapott volna észbe,hogy át kéne váltani a 4 magos procira,mert megnőtt az igénybevétel.
A 3c toolbox-al ellenőriztem,hogy alvó módba kerül e,ha kikapcsolom a képernyőt,az is működött,tehát a gyors aksimerülést nem okozhatta,hogy valami folyamatos ébrenlétben tartja(mondjuk azt nem tudtam megnézni,hogy hányas deep sleep state-ba megy le).Szinte semmi program nem volt rajta,ami miatt gyaníthattam volna,hogy megakadályozza az alvó módot,a lefrissített gyári alkalmazásokon kívül csak pár plusz progi volt fent,amiket mindig is használtam a telóimon(bs player a videóknak,n7 player a zenéknek,nexus torch az azonnali zseblámpa funkcióhoz,meg pár játék).
Ezzel szemben az s3 simán bírja 2 teljes napig(2100-as nem új aksival),a wifi mindíg be van kapcsolva,a szinkronizálás mindíg be van kapcsolva,a 4xHD-val szemben ezen használok folyamatos frissítésű időjárás widget-et.És pláne így az elején nem lehet azt mondani,hogy takarékoskodnék az aksival,hiszen egyfolytában "nyalogatom" a számomra új funkciók miatt(még az svoice is be van kapcsolva,folyamatos figyeléssel,feloldó hangparanccsal).A játékok betöltési ideje itt még akkor is gyorsabb,ha be van kapcsolva az energiatakarékos mód,ami igyekszik alacsonyabb frekin tartani a cpu-t és lehetőség szerint 1-2 magot offline módba kényszeríteni.Ugyanúgy chrome-ot használok a böngészéshez,ami sokkal zökkenőmentesebben megy,mint az lg alatt.Ugyanaz a 4.1.2 android verzió,a szabad ram itt mégis több,holott bár ez eleve rootolva volt,de nincs eltávolítva,vagy lefagyasztva egyetlen system app sem. -
-
AliasB
senior tag
válasz
Aryon87 #28487 üzenetére
A recoverybe úgy tudsz belépni, hogy kikapcsolt állapotban lenyomod a hangerő le és a power gombot és így be fog lépni. Ha az a rom recoveryből telepíthető akkor csak onnan elindítod és feltelepül. Ha kdz kiterjesztése van (gyári romot így telepítek) akkor a kdz update nevű alkalmazással kell feltenni.
-
Aryon87
félisten
válasz
AliasB #28486 üzenetére
Anyám férjé-é a teló. Jelenleg Görögo.-ban nyaralnak, jövő hétvégén jönnek haza csak. Elvileg kijelző sötétülés, fagyások jellemzőek rá.
Korábban voltam itt a fórumban, sokan Hanics romját ajánlották. Most néztem a gépemen, van is letöltve egy változata a V3.Ha lehetséges akkor a menetrendet lennétek szívesek leírni? (legalábbis a recovery-be való belépést.)
-
AliasB
senior tag
válasz
Aryon87 #28485 üzenetére
Üdv!
És mi az a nagy gond? Szívesen megnéznék egy ilyen problémás telefont mert egyenlőre csak az enyémmel találkoztam amivel semmi bajha esetleg van valakinek ilyen problémás telefonja amit eladna a piaci ár alatt talán meg is venném annyira kíváncsi vagyok
de ha valakinek Pécs és környékén van ilyen azt megnézném és kipróbálnám.
-
Aryon87
félisten
Üdv!
Kérhetek linkeket kompletten, hogy egy problémás gyári rendszerű telóra ráhúzhassak egy normális főzött romot?
Még nem tudom a pontos ismereteket hogy mi a gond, de eléggé nagy lehet. Olyan ROM kell ami még egy ideig használhatóvá teszi a telefont.
Előre is köszönöm. -
Nikopollen
csendes tag
válasz
AliasB #28483 üzenetére
Lehet kissé elkapkodott kijelentés,oké.. Sony Xperia-m 3db volt(mini,mini pro és P ) ,alcatelem 2db volt(OT995,pop c1), LG-m 3db volt( Viewty,L70,4xHD)...
Lehet, hogy a 4xHD-ből egy ultra sz@rt fogtam ki,de elmondom az S3-hoz képest mi a tapasztalatom.
A 4xHD a vadiúj aksival(mégha sikerült is 100%-ra tölteni) nagyjából egyharmad annyi ideig bírta,mint az S3.
Beszéltünk arról,hogy a chrome nagyon zabálja az aksit és ugyanúgy melegszik a teló,mint a komoly 3d gaméknál.Azt akkor nem tettem hozzá,hogy egy-egy autós weboldalon,ami telis-tele van szórva flash reklámokkal, szoktam böngészni és beágyazott videókat nézni rajta a chrome alatt,szinte használhatatlan volt,az ujj húzásos görgetésre kb 3 másodperc késéssel reagált és annyira lassú volt,hogy nemcsak a beágyazott videók akadoztak,de még bezárni az oldalt is nehézkes volt.Azért nem említettem ezt,mert ugyanilyen volt az L70-nél és az Xperia P-nél is.
Na most óriási meglepetés ért ezen a téren! Az S3-ban van egy olyan opció,hogy energiatakarékos mód,ami a proci frekivel mahinál,megfigyelésem alapján,lehetőség szerint 1 vagy 2 magot offline módba kényszerít,a multimédiás és 3d teljesítménye ilyenkor kb 20%-ot esik. Nos, az S3 a bekapcsolt energiatakarékos móddal is meg sem reccen ezeken az oldalakon,azonnal reagál a legapróbb görgetésre,a beágyazott videók akadás és fps drop nélkül,tökéletesen játszódnak,az oldal bezárása azonnal megvalósul.Ugyanaz az android verzió mindkét telón(4.1.2),ugyanaz a sokat szídott böngésző(chrome v44)! Már ez elegendő indok,hogy elkönyveljem,jól döntöttem,hogy lecseréltem a 4xHD-t az S3-ra.Valamint az S3 a kikapcsolt energiatakarékossággal(tehát full sebességen) sem érte el ugyanabban a 33 fokos szobában a 60 fokos cpu hőmérsékletet,mint a 4xHD! Ezzel még 54 fok fölé nem sikerült mennem,pedig vettem rá egy flipes tokot,ami teljesen betakarja a hátulját,míg az LG esetében teljesen szabadon volt a hátlap.
Kiemelném,senkit nem akarok lebeszélni erről a telefonról,csak a saját tapasztalataim mondtam el(jó hosszan..),de az nem jelenti azt,hogy minden 4xHD ilyen,amilyen az enyém volt.
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28482 üzenetére
az ám a lista
szerintem tömeggyártásnál előfordul, hogy valaki hibás terméket fog ki. Én a tévémmel voltam úgy, hogy volt egy samsung tévém amivel csak szívtam mert mindig tönkrement meg időszakos hibákat generált. Aztán vettem egy másik márkát DE tavaly ismét visszatértem a samsunghoz és ez tökéletesnek bizonyul
Pedig ha lett volna ilyen listám, mint neked akkor soha többé nem kellett volna samsung
Visszatérve a világvégéhez... nekem egy olyan telefonom sem volt ami ilyen listára került volna. Szerettem mindegyik telefonom és egyik sem ment tönkre
-
Nikopollen
csendes tag
válasz
rgeorge #28481 üzenetére
Akkor szerencséd volt...Nem csak nálam csinálta,ugyanitt írta valaki,hogy ugyanezt csinálja...Az aksit kizárnám mivel új gyárit is vettem bele,ugyanezt csinálta azzal is...De mostmár tök mindegy.
A "soha többé nem kell ilyen telefon" listámra felkerült az LG is a Sony és az Alcatel mellé.
Maradok a Samunál,abból volt a legtöbb telóm és azokkal soha nem volt semmi gondom. -
rgeorge
addikt
válasz
Nikopollen #28480 üzenetére
Kb. két évig volt ilyen telefonom, sose csinált ilyet. Nálad vagy a telefon, vagy az akksi volt hibás.
-
Nikopollen
csendes tag
válasz
AliasB #28479 üzenetére
Szia.
Tényleg köszi minden segítséget. Egy huszárvágással megoldottam a dolgot.
Úgy gondolom nincs szükségem olyan telóra,ami olyan "biztonsággal" védi az
aksit,hogy a felhasználó,a tulajdonos igényei csak másodlagos szempontok.
Nem próbáltam ki,de mi van abban az esetben,ha hazajövök este pl. 40%-aksival,
felrakom töltőre mondjuk este 10-kor.Hajnali 1-re feltölti nekem az aksit,lekapcsolja a töltést,
de én átalszom a napot,mert pl. éjszakába megyek dolgozni,akkor ha pl este 7-8-kor húzom le
a töltőről,akkor mivel hajnali 1-kor kikapcsolt,akkor mikor lehúzom,esetleg már visszamerül
60%-ra,ha pl. nem kapcsoltam ki a wifi-t? Az már bizonyos,hogy mégha a battery stats hibája is
okozza,ha nem 100%-on áll amikor lehúzom a töltőről,akkor úgy merül szerinte az aksi,mint a villám.
Stat vagy nem stat,így is,úgy is kikapcsol nekem 5-8%-nál...Szóval úgy gondolom én a pénzemért
nem vagyok hajlandó napi szinten harcolni egy szutyok telefonnal,hogy töltsél már fel b.meg!
Fogtam és szépen lecseréltem ma egy samsung galaxy s3-ra,ami nagyjából hasonló paraméterekkel bír,
és ami nagy valószínűséggel "nem kíméli" az aksit az én érdekeimmel szemben,ha töltőn hagyom 24 órán keresztül,akkor 24 órán keresztül 100%-on tartja az aksit.Ha ezzel a metódussal 2/3-ad annyi az aksi élettartama,mint a 4xHD-ben,hát uccu neki,majd veszek hozzá egy újat 4ezerért,ennyit megér nekem,hogy addig amíg ez szükségessé válik,addig se szívjak napi szinten vele...Amúgy a root kérdés meg el van döntve,az s3-asat rootolva vettem...És ha már ott volt úgyis a root,akkor már adtam neki némi tweak-ot a 3c toolbox app alól(szerintem a legkirályabb svájcibicska app rootolt telókra)..Nem mintha a sebessége követelte volna hogy tweak-eljem,de ha már ott a lehetőség,miért ne??? -
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28478 üzenetére
Nem zavar hisz ez a fórum pont ezért van
Szerintem root kell hozzá hisz a gyári recoverybe nincsen benne. Van olyan alkalmazás amivel lehet törölni (nem recoveryből) de azokhoz is kell. Lehet nem jól tudom de ki fognak javítani ebben az esetbenNem tudom miért vagy root ellenes hisz azzal nem teszel rosszat és vissza is tudod zárni ha nem kell. Mondjuk én azért rootoltam, hogy a számomra felesleges gyári alkalmazásokat töröltem amitől stabilabb és gyorsabb is lett a telefon.
-
Nikopollen
csendes tag
válasz
AliasB #28477 üzenetére
Még néhány kérdésem lenne,aztán nem is zaklatlak tovább.
A Battery stats wipe-ot el lehet végezni root nélkül valahogy?
Ez kb. a 15-ik android eszközöm,szinte mindig rootoltam,tweakeltem,custom romoztam,
de ezt nem kívánom rootolni.
Megmondom mi a probléma ezzel az "LG Optimus 4xHD jobban tudja mi a jó az aksinak,mint az user" -találmány. Az ÖSSZES android eszközömmel ugyanúgy jártam el,ha 75% alatt volt az aksi,lefekvéskor töltőre raktam(néha még akkor is,ha 90% volt) és rajta is hagytam,míg el nem indultam otthonról. SOHA,egyetlen telónál/táblánál sem tapasztaltam emiatt gyorsabb aksi romlást,hisz a töltőelektronika pont azért van,hogy ne lehessen túltöltés.Mivel ha pontosan állítja be az elektronika a töltőáramot,lehetetlen túltölteni,hiszen ha az aksi kapocsfeszültsége eléri a töltőfeszültséget, a kettő közt nem folyik áram tovább. SOHA egyetlen készülékemben sem kellett aksit cserélni,pedig volt már nem egy alkalommal,hogy eleve leharcolt állapotban vettem használtan egy-egy régi modellt.Pl. az l70 előtt egy ütött-kopott Xperia P-m volt,ami ugye beépített aksis és abból kiindulva,mennyire "vigyáztak" rá,mennyire értékelték,kizárt hogy cseréltettek benne szervízben aksit,hisz méh a lepattintható alsó műanyag kupakot sem cseréltette le a gazdája,pedig az olcsó "alkatrész".(szanaszét volt kopva mégis)...az aksija pedig nagyjából annyit bírt amennyit kellett..
A konkrét tapasztalatom ezzel kapcsolatban, hogy tegnap nap közben feltöltöttem 100%-ra és akkor hihetetlen strapabíró lett.Egész délután extrém használatnak volt kitéve.A képernyő nem sűrűn volt kikapcsolva 72%-os fényerő mellett,játszottam 3d játékokkal,youtube-oztam,töltöttem le play-ról 50-150 megás játékokat,chrome-al fb és böngészés flash tartalommal teleszórt oldalakon(diply.com,etc.) a wifi sem volt egyszer sem kikapcsolva,este még jó másfél óra fb,böngészés az ágyban akkor már 50% fényrőn,hogy ne vakítson meg a sötétben és úgy 23:00 körül 42%-os aksival,kikapcsolt wifi-vel raktam töltőre. Reggel megint ez a 93%-os töltöttségi szint várt.Lehúztam a töltőről,hagytam az 50% fényerőn és ezúttal csak fb-ozás volt, 11 perc alatt 83%-on volt már csak az aksi.Nem lehet így kivetíteni,leátlagolni az üzemidőt,mert lehet hogy az alacsonyabb %-okon lassabban merül,azonban a tegnapi 100%-os töltésnél a 93-83%-ig merülés jó ötször annyi idő alatt ment,mint a mai 93%-ról indulás 83%-ig.
Szumma-szummárum az a véleményem,hogy aki kitalálta ezt a kikapcsolom a töltést 100%-nál a régi jól bevált csepptöltés helyett,az NAGYON melléfogott,nem mellesleg a mi kárunkra! -
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28475 üzenetére
A teljesség érdekében írok valamit a gyártás helyéről is. Ne foglalkozz vele, hogy egy márkás terméknél a készítés helye Kína, Korea vagy Vietnám mert van minőség ellenőrzés. A probléma akkor van ha a saját fejük után mennek és más anyagokat használnak amik nem mondhatók minőségieknek. De egy nagyobb márkánál odafigyelnek a minőségre bár hol is gyártatnak bár mit.
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28475 üzenetére
Akkor most már tudod, hogy a 4.4 sokkal "okosabban" tudja kezelni a ramot
Az pedig nem képezi vita tárgyát, hogy a Lítiumion akkumulátorokat kell-e formázni vagy sem ugyanis NEM kell! És a túlmerülést sem preferálja ezért ha kiírja a telefon, hogy tedd fel töltőre akkor tedd is fel
ja és a túltöltést sem szereti ezért kapcsolja ki ha fel van töltve.
Ha nem tudod feltölteni az akkumulátort 100%ra az azért van mert az android készít statisztikát az akkumulátorról. Azt kell tenned, hogy törlöd az akkumulátor statisztikákat ugyanis az előző akkumulátor adatai vannak benne (minden akkumulátor cserénél kell minden androidnál) ha jól tudom feltöltött akkumulátornál kell ezt megtenni de valahol ott lesz a kutya elásva szerintem. Olvass utána szerintem mert a neten szinte bár mire lehet megoldást találni
tudod "a válaszok készen vannak csak jól kell kérdezni" /Én a robot/
-
Nikopollen
csendes tag
válasz
AliasB #28472 üzenetére
Köszönöm a gyors és kimerítő válaszokat.Ismerem az l70 és a 4x hd különbségeit,de arról nem tudtam,hogy a 4.4.2 ennyivel okosabban használja a ramot.Mondjuk ennek fényében érdekes,hogy sok teló tesztnél írják,hogy a kitkathoz ez a hardver épp elég,vagy határeset,hisz ez alapján úgy tűnik,hogy pont a kitkat az,ami picivel kevesebbel is beéri.A helymeghatározás természetesen kikapcsolva ez alap,a google hirdetések az be volt(megoldva!) kapcsolva.A szinkronizálásnál csak a gmail van bekapcsolva,semmi más(újságos,drive,könyvek,stb.).
De sajnos azóta történt egy dolog,ami nem túl bíztató.Rászántam magam,hogy mégis veszek egy új aksit,ártani nem árt,legfeljebb lesz 2 egyforma(ha az új is ugyanolyan gyorsan merül).Sikerült is találnom egy üzletben raktáron lévő gyárit.Ahogy beraktam,már jobban szerepelt a teló, 42%-on volt az aksi és alig bírtam lemeríteni 8%-ra töltés előtt,már elindítottam 2x egy félórás youtube vidit,fb-oztam chrome-al,majd 4x egymásután lefuttattam az antutu benchmarkot.
Itt jön,ami elszomorított kicsit és nem hinném hogy ez normális működés.
Sok vita van arról, hogy kell e 16 óráig formázni egy Li-ion aksit,vagy csak a Ni-Mh-eket kellett.
Én úgy gondoltam ártani biztosan nem fog(azt tudom,hogy a nullára merülés az árt neki) ezért kikapcsoltam a telót és felraktam töltésre. 17(!!) óra elteltével még mindig mutatta a töltés animációt,lehúztam a töltőről és bekapcsoltam. 62%-on állt az aksi...Formázás vagy nem formázás, 17 óra alatt még egy sima usb portnak is fel kellene töltenie 8%-ról, méghozzá nem is egyszer...
Hát mindegy, ez van, én ezért nem fogom szétturatni szervízben a telefont,abban reménykedek, hogy nem sz.rik idő előtt a nyakamra. Végülis ez nem a gagyi kategória,mégha régebbi kiadás is kicsit,elvileg nem lenne indokolt. Pláne bizakodásra ad okot, hogy a Made in felirat után Korea van és nem pedig China... -
másodjára is gariba leadva javításra,érintőpanel és egyéb hibával. Cseretelefon egy "gagyi" Xperia L... gyári rendszer,minden felpakolva ami a 4X-en volt...laggmentes gyors,akku 2 napig bírja... no comment...
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28468 üzenetére
Az akku merüléséhez annyit tudok hozzászólni, hogy ha feltölti az akkut akkor kikapcsolja a töltést. Ha töltőn hagynád és pl 23órára feltölt akkor reggelig hiába van rajta a töltő mert onnan kikapcsolja és merülni fog, mint ha rá sem lenne dugva.
A lassú töltést pedig akkor írja ki ha töltés közben használod vagy futtat valamit a háttérben és nem tudja emiatt gyorsan feltölteni hisz elég nagy fogyasztást is tud produkálni a telefon.
Ha úgy véled, hogy túl gyorsan merül a telefonod akkor ki kell deríteni mi okozhatja. Én sokat szívtam egyszer egy alkalmazás miatt ami nem engedte alvó állapotba a telefont és az elég hamar merítette. Amúgy a rendszerbe elég sok olyan beállítást próbálnak "eldugni" ami folyamat gyűjthet adatot a felhasználoról. Csak egy-két példa. Helymeghatározás van a "beállítások-hozzáférés a tartózkodási helyhez" résznél valamint a "Google beállítások-Hely" résznél. De itt van fiókelőzmények is ami adatokat gyűjt rólunk amihez hozzáférhetnek illetéktelenek is és megtudhatják milyen oldalakat nézünk. És ugyan itt a google beállításoknál van "Hirdetések" rész is de mindenki nézze meg maga a beállításokat és nem csak az általános beállítás résznél hanem a google beállításoknál is ha nem akarja, hogy kövessék és megfigyeljék. NAGYON AJÁNLOM MINDENKINEK!
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28470 üzenetére
Üdv!
A két telefon más kategória és más paraméterei vannak. Elég ha megnézel 3 adatot (processzor, kijelző, akku) l70: 2x1,2Ghz 480x800 2100mah és a 4X HD: 4x1,5Ghz 1280x720 2140mahszóval már itt látszik, hogy a 4X HD nagyobb teljesítménnyel bír szinte ugyan akkora akkuval.
Valamint az újabb android is sokat segít az l70-es telefonnak. Nem véletlen több a szabad RAM sem ugyan annyi (1GB) mellett. Igazából ez a legnagyobb problémája a 4X HD-nek, hogy nincs rá újabb gyári rendszer.
Pedig sokkal gyorsabb is lenne és tovább is bírná egy újabb rendszerrel ami nincs minden félével telepakolva gyárilag. Nálam 1-2 napig bírja normál használat mellett mert rootoltam és a számomra felesleges gyári alkalmazásokat töröltem. Ezt javaslom mindenkinek mert ennyit lehet tenni a gyorsasága az akkuja valamint a stabilitása érdekében. Nekem már 24 napja megy egyfolytában újraindítás akadás és lassulás nélkül ugyanis havonta azért újraindítom.
-
Nono76
tag
válasz
Nikopollen #28470 üzenetére
Szia!
A chrome sajnos ilyen, eszi a telefont. Én azonnal kukáztam és mást használok helyette. (Pl: CM Browser)
Ez a telefon egyébként is sokkal gyorsabban merül, az 1 nap/töltés normál használat mellett teljesen normális.Üdv!
-
Nikopollen
csendes tag
válasz
Nono76 #28469 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ.
Lenne még egy kérdésem.Normális dolog az,hogy a netezés(wifi és chrome böngésző) majdnem ugyanannyira felmelegíti a telót(ebben a kánikulában a fb,youtube 54-55fok,a legkomolyabb játékok 58-60fok),de szerintem még jobban eszi az aksit,mint a komoly 1.5-2.5 gigás játékok?
Saját wifimen vagyok,jó a térerő.Ma reggel épp 100% volt amikor lehúztam a töltőről,kb 12 perc facebook(chrome),ebben volt 1-2 perc videónézés szintén chrome alatt és 16%-ot merült az aksi.
Kellene vennem egy új aksit? Továbbá, bár tudom hogy az android memoriakezelése más,de volt ezelőtt egy lg l70-em 4.4.2-vel és az átlag szabad ram ott 400-620 mega között változott,míg ezen ugyanúgy nem fut semmi,csak a rendszerappok(talán még kevesebb is mint az l70-en) és 4.1.2 alatt az átlag szabad ram 280-405 mega között alakul.Ez is belejátszhat a szerintem extrém magas aksihasználatba? Ugyan az l70 csak 10hónapos volt,gyengébb hardverrel és 2450mAh-s aksival,de normál használat mellett bírta 2-3 napig(extrém használat mellett is egy teljes 24 óráig),míg ez 2150-es aksival lájtos használattal max 1 teljes nap,extrém használat mellett meg talán 3-4 óra. -
Nono76
tag
válasz
Nikopollen #28468 üzenetére
Szia!
Nincs semmi baja, az enyém is ilyen. Szerintem ilyenkor teljesen kikapcsol a töltő és csak egy bizonyos szint után kapcsol vissza. Én is reggel húztam le és csak 95%-n volt.
Üdv!
-
Nikopollen
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudom, tudja e valaki mi lehet a baj.Használtan vettem egy LG 4xHD P880 telót.
Gyárilag 1200 mA-es töltő van hozzá.Az gondolom nem hiba,hogy amikor meleg a
készülék, a töltőt rádugva azt írja az értesítési sávban,hogy kicsi a töltőáram,ezért
lassú(USB) töltésre áll be.Ha közben kihül,akkor eltűnik ez a felirat és akkor tényleg gyorsan tölt,
illetve ha úgy dugom rá,hogy nincs felforrósodva,akkor ez meg sem jelenik és azonnal gyorstöltéssel kezd.
Hanem ami probléma,hogy este rádugom a töltőt,kétszer is előfordult, hogy hajnalban ránéztem és láttam,
hogy 100% az aksi és kiírta, hogy teljesen fel van töltve,de reggelre(nem húztam le a töltőt) már csak
93%-on áll,úgy hogy a töltő még mindig rá van dugva.A rendszeralkalmazásokon kívül semmi nem fut ilyenkor és a wifi is ki van kapcsolva.Alvó állapotban ez a 7%-os merülés,még rádugott töltő nélkül is nagyon sok lenne 2-3-4 óra alatt.Nem tudom mi lehet a ludas,az aksi vagy a töltőelektronika? Bár talán az aksi nem,mert ha épp úgy kapom el,hogy 100%-nál lehúzom a töltőről,akkor még némi használat,fényképezgetés mellett is jó másfél óra kell,hogy lemenjen 99%-ra.
A segítséget előre is köszönöm. -
myibit
csendes tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni?
Tudja valaki hogy tudom megállapítani egy LG 4x HD telefonról hogy milyen hálózatfüggő-e?
Köszi -
lasznagy
csendes tag
Sziasztok!
Búcsúzom a topictól!
Köszi a sok segítséget de elég volt a droidból, váltottam IOS-re .
További sok sikert!!! -
Sniper888
csendes tag
Helló
nekem is ilyen telefonom van x4 HD (gyári 20b) és már kicsit meguntam az üres képernyő nézegetést...
sokszor nagyon lassú a felülete, nincs semmi fent, csak az alap dolgok vannak fent, ami telefon megvételekor fent van és azok frissített verziója, már amelyiknek van ilyen..
jelenleg van kint sok rom, 4.1 - 5.1.1 ig.. az lenne a kérdésem, hogy melyik az a rom, amiben nagyjából rendesen megy a teló, megy a wifi, mobilinternet, lehet böngészni, e-mail nézni, és a kamera is használható!
Előre is köszi!
Sniper
-
75lion
tag
Sziasztok!
Búcsuzom töletek, köszönöm mindenkinek a segítséget.
G2-re mentem át.
Sok sikert mindenkinek! -
szoke12
őstag
Nos feltettem a lollit, (0625) hát nem győzött meg. Zenét le se játszik, a kamera lassan indul, meg vhogy a felülettel se tudtam megbarátkozni
Mi van még, amit érdemes feltenni? -
szoke12
őstag
Ajaj, bootloader nyitás nélkül cseréltem recovery-t... van még működő 20c link?
-
szoke12
őstag
Muszály custom romhoz bootloadert nyitni?
-
DonMenyet
tag
Sziasztok!
Gondoltam belekóstolok a KitKatbe a telóval, nyitottam bootloadert és tettem fel CWM-et.
Készítettem egy system backupot, aztán miután kiderült, hogy nagyon nagy lett (asszem 7 giga) úgy voltam, hogy a gyári os settingsében nyomok egy factory resetet, elég nekem a clean rendszer, utána csinálok backupot.
Sajnos ez után a teló nem indul el, a (nem animált) LG logó után felvillan egy zöld csík a kijelző tetején és elindul a CWM. Itt próbáltam feltenni CyanogenMod 10 és 10.3-at valamint a CM11-et is (x3-nak mondta a telómat, 1 sort töröltem a romban ami a modellt csekkolja).
Elvileg fel is telepíti, viszont ugyanúgy nem indul el a telefon, csak a CWM-be lép be.Jelenleg CWM 6.0.2.8 van rajta és olvastam, hogy a legújabbal talán már mennie kéne, viszont nem tudom, hogyan frissítsem fel, vagy hogyan tudnék más recovery-t rátenni.
Köszi előre is a segítséget! -
AliasB
senior tag
válasz
Ozsi009 #28445 üzenetére
először is a V10H a 4.0.3
A 4.1.2 a legutolsó hozzá. A többi nem gyári rom amit én nem tennék fel
Ha lassú akkor valami feltelepített alkalmazás miatt. Nekem a gyári 4.1.2 van fent és hibátlan, gyors és nem akadozik. Ma egész pontosan 22 napja megy újraindítás nélkül és nem is hiányzik neki
-
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Az egyik barátomnak LG 4X HD típusú telefonja van, és folyamatosan panaszkodik a lassúságára. Tudnátok segíteni abban, hogy melyik szoftvert kellene rátelepíteni? Jelenleg 4.1.2 alap gyári van rajta úgy tudom. 4.4.2 elérhető rá, mert és sehol sem találtam? Illetve valami leírás is a telepítés menetéről is kellene.
Bármilyen segítségnek örülnénk -
numarkboy
csendes tag
válasz
szoke12 #28421 üzenetére
Szia!
Én most a sima aosp 5.1.1-et használom a 06.25.-i verziót. Elég kellemes, gyors. Vannak néha belassulások, de én viszonyleg sok progit használok, az elején kevés progival semmi gond nem volt.
http://forum.xda-developers.com/optimus-4x-hd/orig-development/dev-aosp-lollipop-5-0-2-t2995695/
Szép napot!
-
szoke12
őstag
válasz
AliasB #28432 üzenetére
csak az érdekelt volna, hogy vki innen próbálta-e már, mert én sűrűn használom az otg-t..
Gyorsan kellett döntenem telefonügyben, és ahogy láttam az mhl-t gondoltam, biztos az otg is menni fog. Látom, a valóság nem csak engem lepett meg, hisz maga a Soc tudja, szóval hardveresen minden adott, csak a kernelben nem kapcsolták be, meg a modult nem fordították hozzá le. -
AliasB
senior tag
válasz
szoke12 #28431 üzenetére
Most erre mit mondjak
Van egy xperia telefonom ami tudja alapból az OTG-t
tök jó volt egy napig amíg rádugtam az egeret meg hasonlókat aztán azóta nem is használtam mert valójában nincs is rá szükségem
emiatt tuti nem tennék rá másik kernelt. Hisz ugye a kernel olyan, mint a pc-nek az illesztőprogram amibe nem jó belepiszkálni és mások által megváltoztatottat használni hisz kárt is okozhat mert a mobilba nincsen hűtés. Ha pedig meg van változtatva a cpu (így lehet húzni a cpu teljesítményét is) vagy más hardver teljesítményének a beállítása az még jobban túlmelegedhet amit nem fog kibírni és megadja magát. Lásd kezdetekben az xbox-ban lévő GPU annyira felmelegedett hűtés nélkül, hogy levált és 3 ledes hibát okozott.
Röviden annyi, hogy a kernelt inkább ne piszkáld mert ez alapból befolyásolja a hardverek működését. -
AliasB
senior tag
válasz
szoke12 #28424 üzenetére
Húzd újra a rendszert akkor mert nem normális ha zenehallgatásnál szaggat. Root nem befolyásol semmit mert nekem is rootolt a rendszer és soha nem tudtam rávenni arra, hogy akadozzon szaggasson vagy belassuljon. 3 dolgot csináltam a rendszerrel. 1 root, 2 nekem felesleges gyári alkalmazások törlése, 3 megválogatom milyen alkalmazásokat telepítek. Ha gyors és stabil rendszert akarsz akkor ezekre figyelj te is és mindenki más. Gyári 4.1.2 a rendszer amit használok (V20B)
-
szqter
tag
Elhagyom a topicot srácok. A múlt héten sikerült betörnöm a telefon kijelzőjét, és már nem akartam megcsináltatni, mert egyszerűen nem érte volna meg....
Néha azért visszanézek majd!Az utód: Motorola Nexus 6
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28419 üzenetére
Üdv!
Azt azért tudnod kell, hogy ezeknek az akkumulátoroknak nem tesz jót ha teljesen lemerülnek. Ha kiírja, hogy csatlakoztasd a töltőt akkor érdemes feltenni. Ezek már nem a régi NiMH akkuk amiket ki kell sütni és megformázni. Ha túlságosan lemerül többször is az tökreteszi egy idő után. -
szoke12
őstag
válasz
Borosz #28419 üzenetére
Nem piszkálták, és a rendszer teljesen ok. Viszont rá kellett ébredjek, hogy nincs értesítő led. Így feltettem az Lg LED Notifications progit, de annak root kellett, így megrootoltam... Na azóta szaggat a zene, viszont jobban bírja az akksi.
Fel szeretnék tenni egy custom romot. Mit érdemes? -
Borosz
őstag
válasz
szoke12 #28418 üzenetére
ROM milyen rajta? Piszkált változat vagy ererdeti ROM?
Én úgy vettem az enyémet, hogy 3 hónapig dobozban voilt. Kellett egy hét, mire az akku magára talál. Most 60% fényerőn két napig is eldöcög kb. napi fél óra beszélgetéssel, adat be, kevés (max. 20 perc) játék és nyomkodás, nyelvtanulás. De ez teljesen szubjektív.A lényeg, hogy két napig is elmegy. A max eddig 2,5 nap volt (reggelre feltöltve - 1nap estig, éjjelre repülőmód, reggeltől megint egy nap és 20%-on állt este, reggelre viszont lemnerült 0-ra.). Szerk: gyári 4.1.2 ROM (P880-20B).
-
szoke12
őstag
Sziasztok! Mától én is 4x tulaj lettem! Nagyon tetszik a telefon, eddig egy gondom van, gyorsan merül. 50% 3 óra alatt átlaghasználattal. Hogy tudom javítani?
-
HGTimber
tag
Nincs valakinek véletlenül egy CWM-mel vagy TWRP-vel felpattintható stock 4.1.2 ROM-ja? Megköszönném, ha küldene valaki egy backup-ot. Az xda-n fellelhető stock 4.1.2 V20B törölve lett.
-
kenwood
veterán
válasz
Borosz #28413 üzenetére
Nekem a messenger es a swiftkey szokott elszallni.
Sajnos kifogtam egy rossz szeria egyik peldanyat a 4x-bol.
Nyilvan nem az osszes p880 ekkora szemet,kulonben mar reg felgyujtottak volna az lg gyarat.
Gondolom,valami custom rommal megoldodna a problemak nagy resze, de en ugy vagyok vele,hogy az a keszulek,aminel nem egy plusz fuknciohoz kell a custom rom,hanem ahhoz,hogy hasznalhato legyen ...
Nos az nem telefon,hanem ipari hulladek. -
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28411 üzenetére
Az a baj, hogy ha fel vannak telepítve alkalmazások látszólag nem futnak viszont a háttérben mégis! Ezért írja ki neked is hogy az a SubwaySurfer leállt pedig nem is tudni, hogy képes futni a háttérben. Nagyon meg kell válogatni miket telepít fel az ember hisz egyre több az ártó alkalmazás. Sőt elég 1 ilyen rossz alkalmazás és képes olyan hibákat produkálni, hogy lefagy, szaggat, ezer év mire bejön a kezdőkép stb. Szerintem nekem azért megy hibátlanul a gyári 4.1.2 mert megválogatom miket teszek fel. Amelyikről kiderül, hogy befolyásolja a telefon működését már szedem is le és keresek más alternatívát ha kell.
-
Borosz
őstag
válasz
kenwood #28410 üzenetére
Én nem pakolom tele túl sok mindennel. Amit észrevettem, hogy amikor fogadnám a hívást, akkor előjön egy felbukkanó üzenet, hogy "a SubwaySurfer alkalmazás sajnos leállt". Fel van telepítve, de sem háttérben maga az app, sem semmilyen service-e nem fut, mégis ezt írja ki - és beszaggat a képernyő bejövő hívásnál.
Azt nem nagyon értem, hogy miért "fogy el" a telefon, ha ekkora erőforrásai vannak. Persze a szabad RAM általában 2-300MB, de alapvetően marha gördülékeny a használat során a tel.Próbáltál másik launchert?
-
kenwood
veterán
válasz
Borosz #28405 üzenetére
ez csak a kezdet.lesz meg rosszabb is
nalam a csucs az volt,amikor a kepernyo feloldasa utan 15-20 sec alatt rajzolta ki az inditoikonokat.
a 4.0downgrade egy idore eltuntette a problemakat,de most ,ahogy kezdem belakni,megint elo-elofordul,hogy teljesen elfogy a telefon. -
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28405 üzenetére
Na ezt látatlanba senki sem fogja megmondani mitől lehet
én valami szoftverre gyanakodnék. Nézd meg mik futnak a háttérben és mennyi a szabad ramod. Ha túl sok minden fut a háttérben vagy fel van téve egy olyan alkalmazás ami a telefonáláshoz köthető (hívás blokkoló, hívást felvevő, hívó fél teljes képernyős kép stb) az okozhat ilyen problémát. De gondolom legyalultad vétel után, hogy ne maradjon rajta minden féle szemét és újrahúztad.
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28402 üzenetére
Az igazat megvallva nem tudom miért nem ajánlotta fel mert van benne Magyar nyelv. De lehet a szolgáltatóval kapcsolatos a dolog vagy nem is tudja így frissíteni a romot. Marad a kdz frissítő ha ennyire szeretnéd az újabbat. Igazából látványos frissítés nem történt és a V20b és a V20c is 4.1.2 és nem is tudom mit javítottak rajta hisz nem vettem észre semmilyen hibát.
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28400 üzenetére
Üdv itt
csak 16k? Az nagyon jó ár érte
20B van fent mert abban van Magyar nyelv a 20D-be meg úgy tudom nincsen. Viszont kiadtak egy utolsó frissebb 20C-s romot abban van Magyar is. Ha már egyszer függetlenítve lett nem fog visszazáródni. Viszont ha nem Európába hanem Ázsiába szánt telefonról van szó akkor a KDZ frissítővel kell feltenned rá a romot mert olyan romra fogja frissíteni amibe nincsen Magyar nyelv.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az LG zászlóshajója Tegra 3 lapkakészlettel, HD felbontású IPS kijelzővel, Android 4.0.3-mal és egyedi felhasználói felülettel támad.
- Xbox Series X|S
- Hardcore café
- Külpolitika
- Xbox One
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest