-
PROHARDVER!
Megkésve bár, de törve nem végre bemutatkozott az LG várva várt zászlós hajója, az LG Optimus 4X HD.
Mint azt sokan tudjuk ebben az évben kicsit döcögősen indult el az LG hadjárata, kivételesen a HTC One X került először a piacra, ezután az Samsung csatahajója a Galaxy S3, majd ezt követően az LG 4X HD. Bár a bejelentés már ez év februárjában megtörtént, ami beszámolt a készülék specifikációiról is, és elhintett 1-2 fotót is, a megjelenésre ezúttal még sokat kellett várni.
De megtörtént, bár nem úgy ahogyan azt a Samsung tette a Galaxy S3-al, aminek persze visszhangja is volt, de lényeg hogy itt van, megvoltak az első tesztek, és már kis hazánkban is kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AliasB
senior tag
Nekem még megvan a 4X HD és a méltó utódja egy Samsung SM-A300FU lett. Nem gondoltam, hogy beismerem de valóban eljárt felette az idő. Ennek már szebb a kijelzője, jobb a kamerája, gyorsabb, szebb stb. Persze a 4X HD-t attól még nem fogom leírni mert valóban sok mostani telefont felülmúl. De az A3as méltó utódja lett. Jó választás volt és ajánlom mindenkinek aki nem akar csalódni egy telefonban
-
AliasB
senior tag
válasz
szoke12 #28546 üzenetére
Üdv. Most is csak azt tudom mondani amit eddig
A legjobb a legfrissebb gyári V20C (2014 oct) rom amiről mindenki távolítsa el a neki nem kellő alkalmazásokat és az eredmény egy akadásmentes gyors és stabil rendszer lesz
Más. eddig jól muzsikál ez a samsung az 5ös androiddal. És még nem is rootoltam de nem is lesz rá szükségem ennél mert egy kezesbárány
azért az LG is megmarad egy darabig pót telefonnak és felnézek ide is
-
AliasB
senior tag
Ja és szereztem egy másik telefont viszont megtartom még egy kicsit ezt. Az utód egy Samsung SM-A300FU és szerelem volt első látásra a telefon
olyan elegáns és vékony. Nem nagy és pont kézre áll
Midnight black
4x1.2Ghz CPU, 1.5GB RAM, 16GB ROM és 64GBal bővíthető. 8megapixel a hátsó kamerája viszont sokal szebb képet csinál, mint ez az LG. hiába ez újabb technológia. A kijelző felbontása kicsit kisebb mert 4,5" (960x540) viszont sokkal szebb képe van ennek a super amolednek. Ja és 5.0.2 van rajta ami tetszik
és nem kell főznöm rá
majd kiderül hogyan válik be de eddig remek
-
AliasB
senior tag
válasz
Aryon87 #28518 üzenetére
Lefordítom neked
Csomagold ki a P880-JB-Root.zip fájlt.
Kapcsold ki a telefont.
Tartsd egyszerre lenyomva a hangerő le és a bekapcsoló gombot
amíg meg nem jelenik az Android Recovery [3E] menüje.Csatlakoztasd a telefont a géphez.
Válaszd a “apply update from ADB” menüpontot.
A kicsomagolt “P880-JB-Root” mappába indítsd el a “root.bat” fájlt.
Várd meg amíg a rootolás folyamata végbemegy.
Ha végbement a folyamt indítsd újra “reboot system now”
Ha a telefon újraindul már lennie kell egy superuser ikonnak.
-
AliasB
senior tag
válasz
Aryon87 #28511 üzenetére
Üdv!
Nem voltam itthon a hosszú hétvégén de visszatértem
Látom akadt vele egy kis probléma. A memóriakártyáról telepíthető főzött romhoz lehet másik recovery kell mert a gyári kicsit le van butítva. Nem tudom biztosra mert mint írtam én csak a gyári romot használtam(om)De ha ennyire elment a kedved tőle és vissza akarod tenni a gyárit akkor a legújabb gyári ami nekem is fel van téve az a V20c 2014 októberi. Ez egy utoljára kiadott rom addig csak a V20b-be volt magyar nyelv. Amit te fel akartál tenni V20d abba lehet nincs is.
Szóval ha még nem oldódott meg a probléma akkor így próbáld:
vedd ki a telefonból az akkut és várj egy kicsit (1perc kb)
tedd vissza és dugd rá a gépre úgy, hogy nyomod a hangerő le gombot (ekkor be kell jönnie valami frissítés szövegnek is)
várd meg amíg feltelepíti a drivereket (ha még nem tette meg)
a kdz frissítő mappába kell lennie egy msxml fájlnak azt telepítsd fel aztán indítsd el a kdz frissítőt
aztán ha betöltöd a rom-ot mehet a "Launch Software Update" -
AliasB
senior tag
válasz
Aryon87 #28487 üzenetére
A recoverybe úgy tudsz belépni, hogy kikapcsolt állapotban lenyomod a hangerő le és a power gombot és így be fog lépni. Ha az a rom recoveryből telepíthető akkor csak onnan elindítod és feltelepül. Ha kdz kiterjesztése van (gyári romot így telepítek) akkor a kdz update nevű alkalmazással kell feltenni.
-
AliasB
senior tag
válasz
Aryon87 #28485 üzenetére
Üdv!
És mi az a nagy gond? Szívesen megnéznék egy ilyen problémás telefont mert egyenlőre csak az enyémmel találkoztam amivel semmi bajha esetleg van valakinek ilyen problémás telefonja amit eladna a piaci ár alatt talán meg is venném annyira kíváncsi vagyok
de ha valakinek Pécs és környékén van ilyen azt megnézném és kipróbálnám.
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28482 üzenetére
az ám a lista
szerintem tömeggyártásnál előfordul, hogy valaki hibás terméket fog ki. Én a tévémmel voltam úgy, hogy volt egy samsung tévém amivel csak szívtam mert mindig tönkrement meg időszakos hibákat generált. Aztán vettem egy másik márkát DE tavaly ismét visszatértem a samsunghoz és ez tökéletesnek bizonyul
Pedig ha lett volna ilyen listám, mint neked akkor soha többé nem kellett volna samsung
Visszatérve a világvégéhez... nekem egy olyan telefonom sem volt ami ilyen listára került volna. Szerettem mindegyik telefonom és egyik sem ment tönkre
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28478 üzenetére
Nem zavar hisz ez a fórum pont ezért van
Szerintem root kell hozzá hisz a gyári recoverybe nincsen benne. Van olyan alkalmazás amivel lehet törölni (nem recoveryből) de azokhoz is kell. Lehet nem jól tudom de ki fognak javítani ebben az esetbenNem tudom miért vagy root ellenes hisz azzal nem teszel rosszat és vissza is tudod zárni ha nem kell. Mondjuk én azért rootoltam, hogy a számomra felesleges gyári alkalmazásokat töröltem amitől stabilabb és gyorsabb is lett a telefon.
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28475 üzenetére
A teljesség érdekében írok valamit a gyártás helyéről is. Ne foglalkozz vele, hogy egy márkás terméknél a készítés helye Kína, Korea vagy Vietnám mert van minőség ellenőrzés. A probléma akkor van ha a saját fejük után mennek és más anyagokat használnak amik nem mondhatók minőségieknek. De egy nagyobb márkánál odafigyelnek a minőségre bár hol is gyártatnak bár mit.
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28475 üzenetére
Akkor most már tudod, hogy a 4.4 sokkal "okosabban" tudja kezelni a ramot
Az pedig nem képezi vita tárgyát, hogy a Lítiumion akkumulátorokat kell-e formázni vagy sem ugyanis NEM kell! És a túlmerülést sem preferálja ezért ha kiírja a telefon, hogy tedd fel töltőre akkor tedd is fel
ja és a túltöltést sem szereti ezért kapcsolja ki ha fel van töltve.
Ha nem tudod feltölteni az akkumulátort 100%ra az azért van mert az android készít statisztikát az akkumulátorról. Azt kell tenned, hogy törlöd az akkumulátor statisztikákat ugyanis az előző akkumulátor adatai vannak benne (minden akkumulátor cserénél kell minden androidnál) ha jól tudom feltöltött akkumulátornál kell ezt megtenni de valahol ott lesz a kutya elásva szerintem. Olvass utána szerintem mert a neten szinte bár mire lehet megoldást találni
tudod "a válaszok készen vannak csak jól kell kérdezni" /Én a robot/
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28468 üzenetére
Az akku merüléséhez annyit tudok hozzászólni, hogy ha feltölti az akkut akkor kikapcsolja a töltést. Ha töltőn hagynád és pl 23órára feltölt akkor reggelig hiába van rajta a töltő mert onnan kikapcsolja és merülni fog, mint ha rá sem lenne dugva.
A lassú töltést pedig akkor írja ki ha töltés közben használod vagy futtat valamit a háttérben és nem tudja emiatt gyorsan feltölteni hisz elég nagy fogyasztást is tud produkálni a telefon.
Ha úgy véled, hogy túl gyorsan merül a telefonod akkor ki kell deríteni mi okozhatja. Én sokat szívtam egyszer egy alkalmazás miatt ami nem engedte alvó állapotba a telefont és az elég hamar merítette. Amúgy a rendszerbe elég sok olyan beállítást próbálnak "eldugni" ami folyamat gyűjthet adatot a felhasználoról. Csak egy-két példa. Helymeghatározás van a "beállítások-hozzáférés a tartózkodási helyhez" résznél valamint a "Google beállítások-Hely" résznél. De itt van fiókelőzmények is ami adatokat gyűjt rólunk amihez hozzáférhetnek illetéktelenek is és megtudhatják milyen oldalakat nézünk. És ugyan itt a google beállításoknál van "Hirdetések" rész is de mindenki nézze meg maga a beállításokat és nem csak az általános beállítás résznél hanem a google beállításoknál is ha nem akarja, hogy kövessék és megfigyeljék. NAGYON AJÁNLOM MINDENKINEK!
-
AliasB
senior tag
válasz
Nikopollen #28470 üzenetére
Üdv!
A két telefon más kategória és más paraméterei vannak. Elég ha megnézel 3 adatot (processzor, kijelző, akku) l70: 2x1,2Ghz 480x800 2100mah és a 4X HD: 4x1,5Ghz 1280x720 2140mahszóval már itt látszik, hogy a 4X HD nagyobb teljesítménnyel bír szinte ugyan akkora akkuval.
Valamint az újabb android is sokat segít az l70-es telefonnak. Nem véletlen több a szabad RAM sem ugyan annyi (1GB) mellett. Igazából ez a legnagyobb problémája a 4X HD-nek, hogy nincs rá újabb gyári rendszer.
Pedig sokkal gyorsabb is lenne és tovább is bírná egy újabb rendszerrel ami nincs minden félével telepakolva gyárilag. Nálam 1-2 napig bírja normál használat mellett mert rootoltam és a számomra felesleges gyári alkalmazásokat töröltem. Ezt javaslom mindenkinek mert ennyit lehet tenni a gyorsasága az akkuja valamint a stabilitása érdekében. Nekem már 24 napja megy egyfolytában újraindítás akadás és lassulás nélkül ugyanis havonta azért újraindítom.
-
AliasB
senior tag
válasz
Ozsi009 #28445 üzenetére
először is a V10H a 4.0.3
A 4.1.2 a legutolsó hozzá. A többi nem gyári rom amit én nem tennék fel
Ha lassú akkor valami feltelepített alkalmazás miatt. Nekem a gyári 4.1.2 van fent és hibátlan, gyors és nem akadozik. Ma egész pontosan 22 napja megy újraindítás nélkül és nem is hiányzik neki
-
AliasB
senior tag
válasz
szoke12 #28431 üzenetére
Most erre mit mondjak
Van egy xperia telefonom ami tudja alapból az OTG-t
tök jó volt egy napig amíg rádugtam az egeret meg hasonlókat aztán azóta nem is használtam mert valójában nincs is rá szükségem
emiatt tuti nem tennék rá másik kernelt. Hisz ugye a kernel olyan, mint a pc-nek az illesztőprogram amibe nem jó belepiszkálni és mások által megváltoztatottat használni hisz kárt is okozhat mert a mobilba nincsen hűtés. Ha pedig meg van változtatva a cpu (így lehet húzni a cpu teljesítményét is) vagy más hardver teljesítményének a beállítása az még jobban túlmelegedhet amit nem fog kibírni és megadja magát. Lásd kezdetekben az xbox-ban lévő GPU annyira felmelegedett hűtés nélkül, hogy levált és 3 ledes hibát okozott.
Röviden annyi, hogy a kernelt inkább ne piszkáld mert ez alapból befolyásolja a hardverek működését. -
AliasB
senior tag
válasz
szoke12 #28424 üzenetére
Húzd újra a rendszert akkor mert nem normális ha zenehallgatásnál szaggat. Root nem befolyásol semmit mert nekem is rootolt a rendszer és soha nem tudtam rávenni arra, hogy akadozzon szaggasson vagy belassuljon. 3 dolgot csináltam a rendszerrel. 1 root, 2 nekem felesleges gyári alkalmazások törlése, 3 megválogatom milyen alkalmazásokat telepítek. Ha gyors és stabil rendszert akarsz akkor ezekre figyelj te is és mindenki más. Gyári 4.1.2 a rendszer amit használok (V20B)
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28419 üzenetére
Üdv!
Azt azért tudnod kell, hogy ezeknek az akkumulátoroknak nem tesz jót ha teljesen lemerülnek. Ha kiírja, hogy csatlakoztasd a töltőt akkor érdemes feltenni. Ezek már nem a régi NiMH akkuk amiket ki kell sütni és megformázni. Ha túlságosan lemerül többször is az tökreteszi egy idő után. -
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28411 üzenetére
Az a baj, hogy ha fel vannak telepítve alkalmazások látszólag nem futnak viszont a háttérben mégis! Ezért írja ki neked is hogy az a SubwaySurfer leállt pedig nem is tudni, hogy képes futni a háttérben. Nagyon meg kell válogatni miket telepít fel az ember hisz egyre több az ártó alkalmazás. Sőt elég 1 ilyen rossz alkalmazás és képes olyan hibákat produkálni, hogy lefagy, szaggat, ezer év mire bejön a kezdőkép stb. Szerintem nekem azért megy hibátlanul a gyári 4.1.2 mert megválogatom miket teszek fel. Amelyikről kiderül, hogy befolyásolja a telefon működését már szedem is le és keresek más alternatívát ha kell.
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28405 üzenetére
Na ezt látatlanba senki sem fogja megmondani mitől lehet
én valami szoftverre gyanakodnék. Nézd meg mik futnak a háttérben és mennyi a szabad ramod. Ha túl sok minden fut a háttérben vagy fel van téve egy olyan alkalmazás ami a telefonáláshoz köthető (hívás blokkoló, hívást felvevő, hívó fél teljes képernyős kép stb) az okozhat ilyen problémát. De gondolom legyalultad vétel után, hogy ne maradjon rajta minden féle szemét és újrahúztad.
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28402 üzenetére
Az igazat megvallva nem tudom miért nem ajánlotta fel mert van benne Magyar nyelv. De lehet a szolgáltatóval kapcsolatos a dolog vagy nem is tudja így frissíteni a romot. Marad a kdz frissítő ha ennyire szeretnéd az újabbat. Igazából látványos frissítés nem történt és a V20b és a V20c is 4.1.2 és nem is tudom mit javítottak rajta hisz nem vettem észre semmilyen hibát.
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28400 üzenetére
Üdv itt
csak 16k? Az nagyon jó ár érte
20B van fent mert abban van Magyar nyelv a 20D-be meg úgy tudom nincsen. Viszont kiadtak egy utolsó frissebb 20C-s romot abban van Magyar is. Ha már egyszer függetlenítve lett nem fog visszazáródni. Viszont ha nem Európába hanem Ázsiába szánt telefonról van szó akkor a KDZ frissítővel kell feltenned rá a romot mert olyan romra fogja frissíteni amibe nincsen Magyar nyelv. -
AliasB
senior tag
válasz
kovicska #28396 üzenetére
Ez kicsit összetettebb dolog azért.
Először azt tanácsolom vegyél egy olcsó fogkefét és azzal pucolt meg az usb csatlakozóját hátha elkoszolódott és nem tölt rendesen.
Aztán nézd meg töltés nélkül mennyi ideig bírja navigációval a telefon akkuja. Elég ha 50%ig leviszed abból lehet következtetni kb mennyi idő amíg lemeríti.
Aztán nézd meg mennyi idő kell az autós töltőnek, hogy feltöltse a telefont (ne menjen gps meg ilyesmi)
Lehet rossz az akku és több idő kell neki a töltéshez, mint amilyen gyorsan merül akkor pedig érthető a probléma.
Az is lehet, hogy nem tölti rendesen az autós töltő. Nem szabad töltésnél, hogy kiírja a lassú töltést. Bekapcsolt gps-nél ki fogja írni szerintem mert az sokat fogyaszt amúgy is és képes 3-4-5 óra alatt lehúzni az akkut (megy a gps a cpu az lcd...)
A töltésről pár szó. Ha usb-ről töltesz az lassú töltés és 500mA ekkor nincsen a két adatláb összezárva és adat is mehet rajtuk. Gyors töltésnél pl autós töltő 1A ilyenkor össze van zárva a töltőnél a két adatláb innen tudja. Ha lecsökken az akku töltése a fogyasztás miatt (pl gps) akkor jön a lassú töltés felirat. Fali töltőnél már lehet 1.2A a töltés azt nem tudja annyira terhelni, hogy lemenjen a lassú töltés színtjére.
Szóval nézd meg tisztítás után a töltés és merülés adatokat valamint, hogy sima töltésnél is írja-e a lassú töltést mert akkor a töltő lesz a ludas. Az arányokból pedig meg tudod állapítani, hogy az akku adta-e meg magát. Elvileg az 1A simán elbírja a gps-t és töltenie is kellene.
-
AliasB
senior tag
válasz
AliasB #28378 üzenetére
Opsz bocsi de már nem tudtam szerkeszteni az előző hozzászólást
Megnéztem ennek a Mi4nek a mobilarénás tesztjét
nem kellett volna.
Memóriakártyát nem lehet beletenni, android 4.4 van rajta (fene se tudja lesz-e rá 5ös) a kamerája átlagos képet csinál mert azt nem fejlesztették úgy, mint a teljesítményét (4x2,5Ghz, 3GB RAM) a kijelző felbontása ugyan az mint a 4X HDnek... 135900... nagyon nem éri meg az árátindokolatlanul erős ez nekem de a kamera a memória bővítése a kijelzője... ezeket elfelejtették fejleszteni ezen a kínai csúcs készüléken
lehet Kínában ezek nem számítanak csak a processzor meg a ram
el tudom képzelni mit művelnek 3év múlva
CPU 12x8Ghz, 32GB RAM, kijelző 8" 1080 x 1920, kamera 8 megapixel, belső memória 16GB és memóriakártyát nem lehet beletenni az ára pedig 450ezer huf
-
AliasB
senior tag
válasz
kenwood #28376 üzenetére
Persze értem mit mondasz de nekem egyenlőre fenntartásaim vannak ezekkel a telefonokkal amiknek nincs nagy múltjuk itt nálunk
mondjuk ha tényleg van már itt szervizük esetleg boltjuk és Magyar menüjük akkor ki fogok próbálni egy ilyen xiaomi telefont
ahogy nézegettem nagyon nem olcsó készülékek
http://xiaomishop.hu találtam ezt az oldalt és meg is tetszett ez a Mi4 de 135900ft és még náluk sincsen csak az van írva rendelés alatt
nem is nagyon van sehol és drága is
szóval ez a márka a mi kis országunkba elég nehézkes beszerzés szempontjából és nagyon drága is
nem tudom mit mondhatnék róla...
túl drága, túl ritka
-
AliasB
senior tag
válasz
kenwood #28372 üzenetére
Igazából nem figyeltem, hogy mi volt a gyári beállítás mert azóta ezerszer elállítottam mindent
de nincs kizárva, hogy LG-nél is alapbeállítás. Ki tudja ezt már...
Gyári 4.1.2 van rajta és tökéletesen működik nálam a rendszerúgy látszik nagyon nagy eltérések vannak a telefonoknál mert van akinél tökéletesen működik hiba nélkül és van akinél nagyon nem
Mondjuk én a friss rendszer hiányába elgondolkodtam, hogy beszerzek egy újabb telefont amin már alapból lollipop van
esetleg ha van valakinek valami tippje azt ne tartsa magába
ami fontos, hogy lehessen bele memóriakártyát tenni és jó képeket lehessen vele készíteni
és valami nagyobb márkát szeretnék, mint az LG, Sony, Samsung, Huawei... az ilyenek, mint a BeeX, Akai, Colorovo, ConCorde, Lenovo, Xiaomi, Sencor, myPhone... és társaik nem nagyon érdekelnek
ja és ne legyen széles mert ez az lg is elég nagy tepsi már
ez a lélektani határ nálam
-
AliasB
senior tag
-
AliasB
senior tag
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #28341 üzenetére
Elég sok tesztet olvastam itt a mobilarénán mert nagyon jó és hiteles teszteket csinálnak
Ezekből azt szűrtem le, hogy hiába a nagyobb akku és modernebb telefon még mindig 1 esetleg 2 napot bírnak az új androidos kütyükezt tudja a 4X HD is
de minden használat függő
Egy szónak is száz a vége a mai hasonló telefonok 90%a sem bír többet akkuba mint ezA szoftveres optimalizálásról meg annyit, hogy épp azért használom a gyári romot (és ajánlom is mindenkinek) mert az a telefonhoz van optimalizálva. És látod nekem tökéletesen is működik
ezért szoktam tépni a szám, hogy ha valakinek lassú meg akad akkor valami főzött rom lesz a ludas ami már nem mondhatni, hogy a telefonra van optimalizálva. Vagy valami fene tudja honnan letöltött alkalmazás miatt van a hiba de azok meg egyik telefonra sincsenek külön optimalizálva!
És hogy más gyártó jobban megcsinálná a szoftvert a telefonjaihoz... ezt azért kétlemmax az újabb android verzió miatt lehetnek előnybe amelyikre van.
Nem sok fogást lehet találni a telefonon a korához és az árához képest. Mindössze annyit, hogy nincs már rá újabb rom csak a 4.1.2 amit én is használok
lehet főzött romot találni hozzá de mint írtam azt már nem optimalizálta rá az LG és nagyon instabil a működése és ez meg is mutatkozik
-
AliasB
senior tag
válasz
szqter #28339 üzenetére
Úgy értettem, hogy az 1GB ram az évek után is 1GB ram marad és nem tűnik el belőle
Teszem hozzá nagyon sok telefonba van ugyan ennyi ram ami azt jelenti, hogy annyira mégsem járt el felette az időmajd ha 2GB ram lesz az átlag na akkor azt mondom eljárt felette az idő
bár akkor is tudni fogja amit most és nem gondolom, hogy most lassú lenne
Nem használok facebookot így nem tudom mennyi ramot eszik
Viszont a viber a hangouts stb ezek folyamat futnak nem fagyasztok szinte semmit csak olyan GYÁRI alkalmazásokat amiket nem kell naponta használni csak néha alkalmanként.Szerintem semmivel sem kell több kompromisszumot kötni mint más telefonoknál amikbe 1GB ram van.
Akkor meg nem értem miért öregedne ki ez a típus? -
AliasB
senior tag
válasz
szqter #28335 üzenetére
Ezért van, hogy az átlag felhasználóknál akik nem figyelnek oda mit mennyit telepítenek náluk egy új telefon is fagy meg belassúl. Akkor a telefon a hibás? Tudomásul kell venni, hogy nem lehet minden alkalmazást minden telefonra optimalizálni és nincsenek is. Meg hogy maguk után hagynak szemetet is. Az átlag felhasználó aki ezzel nincs tisztába az ne akarjon androidos telefont ahogy én sem akarok űrhajót. És ez a telefon hibája lenne? Kétlem.
Ja és mi az, hogy idővel romlik a telefon teljesítménye? Nem fogy el belőle a memória sem a magok a prociból. Egy telefon ha nem romlik el akkor ugyan azt tudja 10év után is!
-
AliasB
senior tag
válasz
Darkcomet #28333 üzenetére
Azért annyira lusta nem lennék
Természetesen megnéztem minden telefon adatait és tesztjét isIgen lehet azt mondani egy telefonra, hogy elavult konstrukció DE pl a spirit flexi formája és sima hátsó része engem nem győzött meg
nekem ez a régi egyenes forma és ez a hátlap ami mindennek ellenáll és nem látszik rajta semmi karc valamint körbe a króm keret... sokkal elegánsabb szerintem ez a régi 4X HD mint az említett telefonok
persze ízlés kérdése de ennek a régi telefonnak jobb kiállása van szerintem
a huawei formájában semmi formabontó dolog nincsen azt inkább hagyjuk
A házi feladatot elvégeztem ami a telefonok összehasonlítása és mindegyiknek a kijelzőfelbontása 720 x 1280 mindháromban 1GB ram van mindháromban 8 megapixeles a kamera és négymagos a proci
az akku is nagyon hasonló mindháromban
Snapdragon 410 és az újabb android miatt a spirit valamivel gyorsabb a huawei kb ugyan az.
viszont a régi 4X HD 16GB belső memóriával rendelkezik a másik kettő csak 8GB memóriával ebbe nem tudom miért kellett spórolniuk amúgy
Ezért kerülnek 2x annyiba...lehet valakinek ez megér 2x annyit de én ha lecserélem akkor nem egy szinte ugyan olyan teljesítményért fogok 2x annyi fizetni
Ui.:nekem a 4X HD sokkal jobban tetszik még mindig mint ezek
-
AliasB
senior tag
válasz
Darkcomet #28330 üzenetére
ezen jót nevettem na
Az lg spirit elbújhat a 4X HD mellett simán minden tekintetben
a huawei Y550 meg aztán pláne
ezek egyike sem ellenfele ennek a telefonnak
a G620s szintén
1 olyan dolog nincsen amibe jobb lenne
Ha ezek közül bár melyik is jobb a telefonodnál akkor azzal valami probléma lehet az 100%
Az itt a baj, hogy ha nem megfelelően használja valaki vagy hibás a telefonja akkor képes lehúzni és azt hinni mind olyan pedig nem. Itt van ellenpéldának az enyém és ezekkel az adatokkal tessék összehasonlítani őket!:
25-30ezres ár
Antutu teszten 18668pont
2 nap üzemidő (2140 mAh)
ha egy hónapig megy egyfolytában akkor sem lassú
soha nem akad vagy fagy le
4x1.5Ghz
1GB ram
16GB memória + 64GB MisroSD
8 megapixeles kamera
Video 1920 x 1080 30 f/s
Kijelző 1280 x 720Szóval írja bár ki mellé a telefonja adatait és meglátjuk melyik a jobb tessék!
És nem üres szavakkal kell dobálózni.Az akku meg attól függ ki mennyit használja. Nekem átlag használat mellett 2 napot elmegy. De ha pl GPS-nek használja valaki a telefonját akkor egyik sem bír pár óránál többet, játéknál szintén. Úgy gondolom az akku nagyon egyén és használat függő.
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28327 üzenetére
Ha neked jó a telenor és szép is akkor megéri annyiért.
Azt tudni kell a telefonról, hogy nagyobb igénybevételnél melegedhet (engem nem zavart még mert nem tartom vészesnek) de ez nem hibája hanem tulajdonsága a telefonnak! Valamint a gyári romot ajánlom amiből a 4.1.2 a legfrissebb és nem lesz belőle újabb már!
-
AliasB
senior tag
válasz
Borosz #28324 üzenetére
Lehet vannak negatív hozzászólások de nem tőlem mert nálam tökéletesen működik. Nem is tudom elképzelni, hogy mások akiknél nem jó mit műveltek vele. Vagy elcseszték másik nem gyári rommal vagy feltettek valamit amit nem kellett volna vagy nem tudom.
Ami azt illeti vannak ennél sokkal gyengébb készülékek is a piacon! Hogy érdemes-e venni az attól függ mennyiért. Ha valakinek megfelel ez a teljesítmény és jó áron van akkor miért ne venné meg? Sokan el vannak szállva az árakkal és még 60ért is láttam
annyiért természetesen viccnek is rossz
De 25-30at érdemes adni egy szép és független példányért. Én annó függetlenül karcmentesen dobozában papírjaival tartozékaival 35ért vettem pedig akkor még magasabb áruk volt. És nem bántam meg! Sőt volt egy ilyenem még ez előtt is amit eladtam de aztán csak visszatértem a típushoz mert annyira megtetszett és megbántam, hogy eladtam. Nálam mindkettő hibátlanul ment-megy most is.
-
AliasB
senior tag
válasz
Darkcomet #28320 üzenetére
Bár csak így működnének a dolgok
régebben sok alkalmazással kísérleteztem amikor kerestem mire melyik alkalmazás a legjobb (már csak a bevált alkalmazásokat használom) na és amikor felteszel egy alkalmazást kipróbálod és ha nem jó leszeded akkor elég sok szemetet hagynak maguk után. Nekem a sok alkalmazás után muszáj volt újratelepítenem mert annyi szemét maradt utánuk. Elég probléma, hogy így vannak ezek megcsinálva. Persze nem új keletű a probléma hisz windows rendszernél is vannak ilyenek problémák, hogy egy programot leszedsz de mégis marad utána minden szemét. Én már nagyon ritkán próbálgatok új alkalmazásokat és csak a beváltak frissítgetik magukat ha kell.
Ez is érdekes, hogy régebben amikor kezdő androidos voltam mennyivel jobban érdekelt és kísérleteztem vele. Most már elmúlt ez a "varázs" nálam.
-
AliasB
senior tag
válasz
Redbullking #28318 üzenetére
Szia.
Itt az oldal tetején találsz olyat, hogy összefoglaló kinyitása. Na ha arra kattintasz mindent megtalálsz. Ha gyári a rendszer csinálj simán egy gyári beállításra visszát.Nekem mivel nem Európába szánt telefonom van így a kdz update alkalmazással tettem rá teljesen új romot. Előtte a recovery menübe mindent töröltem róla. Azaz minde adatot és beállítást. És azóta hibátlanul megy és semmi baja. Nem lassú nem fagy és villám gyors. A titka az, hogy rootolt és a gyári alkalmazások közül kitöröltem ami nem kell.
-
AliasB
senior tag
válasz
Tiger. #28316 üzenetére
USER ERROR
Így nevezik ha valaki nem tudja rendeltetésszerűen használni a telefonját.
Nekem miért fut hiba és adás mentesen? Havonta egyszer újraindítom de akkor sem azért mert akadna vagy lefagyna. Amióta megtaláltam melyik (általam feltelepített) alkalmazás húzta le az akkut és letöröltem azóta 2 napot bír az akku. -
AliasB
senior tag
-
AliasB
senior tag
-
AliasB
senior tag
Nekem az üzemidővel most, hogy töröltem a vibert (ami nem engedte alvó módba a wifit) semmi bajom nincsen. Jelenleg 70%on van az akku és 17óra 30perce használom (gyári 4.1.2)
Még mindig azt mondom, hogy ennél jobb ár/érték arányú telefon nem nagyon van!
Lg spirit?? Antutu teszten 11ezret ér el ez pedig 18ezret. Tudom nem egy jó teszt de gyanítom gyorsabb is ez mint egy spirit. De nem is csoda ha ez 4x1,5Ghz a spirit pedig 4x1.2Ghz. A ram mindkettőbe 1GB viszont a belső memória ebbe 16GB a spiritbe csak 8GB! A tesztek szerint abba a 8ból 2.5GB elérhető! Ebbe a 16ból 12.3GB! Ja és elegánsabb ez a telefon mint egy spirit. Talán a lollipop az egyetlen előnye de nekem ezzel a JB rommal sincsen semmi bajom. Én még használtan vettem 35ért de tökéletes megvigyázott állapotban. Most is hasonló árban mennek ahogy néztem. -
AliasB
senior tag
válasz
extasymajom #28269 üzenetére
Hú akkor inkább tényeket írok úgy nem lesz annyira félreérthető a dolog. Xperia mini pro 5mp kamerája sokkal jobb. Hogy neked a másik telefonod milyen képeket csinál azt nem tudom de ha az annyira gagyi akkor valószínű annál jobb. Inkább nézz róla teszt képeket az a legtisztább.
Ez a mobilarénás teszt nézd meg a képeket nagyba és döntsd el te.A telefon amúgy elég gyors és a gyári 4.1.2 antutu tesztben 18668 pontot ért el. Szerintem nem olyan rossz ez ha összehasonlítod hasonló árú készülékekkel.
A gps pik-pak talál műholdakat azzal sincsen semmi baj.
A kijelzője elég szép és felbontása is nagyon jó.
Az akkuja nem kicsi az is jónak mondható.
Melegedni játéknál nagyon tud. Kicsit töltésnél és gps használatánál is tud azért.
-
AliasB
senior tag
válasz
extasymajom #28265 üzenetére
Üdv!
Ár érték arányba a legjobb választás a telefon! Gondolom nézted az adatait azok magukért beszélnek. Ilyen árba nem találsz jobbat.
Gyors a telefon de játszani valóban nem alkalmas a melegedő tegra miatt de amúgy oké a telefon. K.K. csak főzött rom van amit én nem ajánlok rá. A gyári J.B. a legújabb és a legstabilabb. Fejlesztés már rég nincsen rá így azzal kell elfogadni inkább.
Ja és a kamerától ne várj sokat mert a régebbi 5mp-es sonym simán ráver minőségre (gépen lehet jobban észrevenni) -
AliasB
senior tag
Megvan a megoldás! El sem hiszem! Megvan mi nem engedte a wifit alvó állapotba lemenni! A viber alkalmazás! Az a szar volt a felelős mindenért! Azt hittem ha fagyasztom az olyan, mint ha nem is lenne a telefonon de tévedtem! Megint tanutam valamit az androidról. Méghozzá azt, hogy hiába van fagyasztva egy alkalmazás attól az még a rendszer része lesz és lehet nem fog futni de beleszól a működésébe! És negatív irányba befolyásolnak az alkalmazások általában! Azért nem tapasztaltam régebben mert szerintem az egyik frissítésénél cseszhették el! Ezért nem szeretem ha egy jól működő alkalmazásba frissítenek valamit! Ha valaki ilyet tapasztal, hogy nem tud lemenni a wifi alvó állapotba az gyanakodhat a viber vagy egyéb feltelepített alkalmazására és a fagyasztás hiába való sajnos!
-
AliasB
senior tag
válasz
Darkcomet #28263 üzenetére
A helyzet a következő: hiába fagyasztok bár mit is alvó módba mégis lehúzza az akkut (6óra alatt 50%ot alvó módba) megnéztem mi meríti le az akkut és a wi-fi sajnos. Amit ajánlottak adat figyelőt azt fel is tettem és alvó módba csak pár mega adatforgalmat generált. DE miért generált adatforgalmat? A wi-fi - Speciális résznél van olyan, hogy maradjon-e bekapcsolva a wifi alvó módban. Ott ki van választva, hogy soha azaz ki kellene kapcsolnia de ezt nem teszi és itt van a hiba. Egyenlőre ennyit derítettem ki, hogy alvó módba mégsem kapcsol ki a wi-fi. Ha kikapcsolom én a wi-fit akkor nem meríti ke az akkut. Magától nem tudja és épp azt keresem miért nem tudja. Van-e valami olyan config fájl amibe azt be lehet állítani vagy megnézni miért nem kapcsolja ki.
-
AliasB
senior tag
válasz
andrasko #28252 üzenetére
Üdv!
Kapcsold ki a telefont (vagy vedd ki az akkut és tedd vissza ha nem tudod kikapcsolni)
Aztán tartsd lenyomva a hangerő le és a bekapcsoló gombot egyszerre amíg meg nem jelenik a logo
aztán be fog lépni a Recovery [3E] menübeott a hangerő le gombbal ki kell választani a wipe data/factory reset menüpontot és a bekapcsoló gomb megnyomásával jóvá kell hagyni. Majd reboot aztán már jó lesz remélhetőleg.
-
AliasB
senior tag
Üdv!
Megvan valakinek a gyári 4.0.3as ICS rom? (V10H_00.kdz)
Ugyanis az LG már megváltoztatta a letöltő rendszerét és egyedi számokkal lehet elérni őket ami így néz ki:V20C rom:
http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW569386573210987654321/V20C_00.kdz
Ezek a régi linkek nem működnek:
http://csmgdl.lgmobile.com/LGP880/AHUNBK/V10h_00/V10H_00.kdz
http://csmgdl.lgmobile.com/swdata/WDLSW/LGP880/ANEUBK/V10H_00/V10H_00.kdz
A V10H rom ilyesmi lesz:
http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW............/V10H_00.kdz
Akinek 4.0.3 van még a telefonján az meg tudja nézni annak a linkjét a következő módon.
Beírod ezt a linket a böngészőbe majd a végére az IMEI számod. Ekkor megmutatja rá a linket is meg még pár adatot:
http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn= ide az imei szóköz nélkül -
AliasB
senior tag
válasz
kenwood #28238 üzenetére
Tetszik vagy sem én csak megpróbáltam rávilágítani, hogy hogyan is működnek a dolgok függetlenül attól ki mit gondol erről
Ha ennyire be van lassulva akkor valami alkalmazás foghatja meg a procit és azt kellene megtalálnod.
Egy másik alkalmazással bezárhatod azt az alkalmazást is a többivel együtt ami fogja de ha újra elindul és megint megfogja az nem megoldás akkor sem mint látod. Meg kell keresni és fagyasztani vagy megnézni miért is csinálja.Nekem is a gyári rom van fent de ilyen problémáim nincsenek vele. Igaz én rootoltam és fagyasztottam a nem kellő alkalmazásokat ezért javasoltam ezt. De hogy megfogadod a tanácsot vagy sem az már rajtad áll.
-
AliasB
senior tag
Üdv!
Én ugyan még nem próbáltam hanics romját mert egész jól elvagyok a gyárival. Leszámítva, hogy ha nem kapcsolom le a wifit akkor valamiért nagyon használja az akkut :S pedig nem volt ilyen és most hiába húztam újra a rendszert ugyan azt csinálja.Tudnál csinálni a menüben egy print screent, hogy milyen a kinézete és kb milyen alkalmazások vannak benne? Köszi!
-
AliasB
senior tag
válasz
AliasB #28234 üzenetére
Ja és még annyit tennék hozzá, hogy az ilyen task killer alkalmazást nem szabad használni és el is mondom miért. Vannak alkalmazások amik úgy vannak megírva hogy fussanak a háttérbe de ezt szerintem mindenki észrevette már amikor bezárja és kicsit később megint fut. Ha ezeket mindig bezárja egy alkalmazás annak az a vége, hogy folyamat el kell indulnia (és el is fog) ezért jobban használja csak a rendszert az alkalmazás. Ezért javaslom inkább, hogy ha gyári alkalmazás akkor fagyasszuk (előtte megnézni kell-e a rendszernek nehogy a hiánya miatt ne működjön) ha pedig nem gyári alkalmazás akkor keressünk helyette másikat ami nem fut a háttérbe kényszeresen.
Bocs ha hosszúra sikerült de a lényeg, hogy task killert ne használjon senki ugyanis felesleges és káros!
-
AliasB
senior tag
válasz
kenwood #28233 üzenetére
Üdv!
A belassulások oka az lehet, hogy valamit nagyon futtat a háttérben ezt kellene megtalálni. Megnézni a futó alkalmazásokat meg az akkut használó alkalmazásokat pl.
Én azt tudom ajánlani ami nekem bevált, hogy rootolás után amelyik gyári alkalmazás nem kell azt fagyaszd le valamint ha sok alkalmazást feltettél azokat is ha nem használod.Azt, hogy mennyi a szabad RAM ne nézd hisz azt kezeli ő és ha nagyon kell neki majd bezárja a kis prioritású alkalmazásokat. Ha már kifizetted az 1GB ramot használd is ki mert attól csak gyorsabb a telefon minél többet tud gyorsan elővenni a memóriájából. Ezt ne úgy képzeld el, hogy minél jobban belassul minél több ramot használ. Sőt onnan veszi elő gyorsabban amit használ. Ha azt akarod, hogy ott legyen 600MB szabad ramod kihasználatlanúl akkor vehettél volna olyan telefont amibe csak 512MB RAM van
-
AliasB
senior tag
-
AliasB
senior tag
válasz
Darkcomet #28217 üzenetére
Köszi leszedtem ezt is és meglátom reggelre mit fog mutatni. Nagyon kíváncsi vagyok. És ez meg tudja valahogy mutatni, hogy az android oprendszernél lévő adat miből tevődik össze?
Ja és hol lehet beállítani, hogy csak azokat az adatokat mutassa amik 23-7óráig lesznek? Mert most is számol de az még nem érdekel. Egy skálát látok amin az adatforgalmat mutatja de ott nem látom azok miből tevődnek össze. Ahol az alkalmazásokat mutatja ott meg összesítve látod de mint írtam ez még nem érdekes számomra.
-
AliasB
senior tag
Na most kezd nagyon elegem lenni ebből a telefonból vagy az androidból vagy nem tudom mi okozza ezt :S
Ránéztem mit produkált az újratelepítés után ami 4 napja volt! Na ezt sikerült összehoznia!
Mondja el valaki mi a fenét csinál mostanában ez a vacak??!! Mert most vagyok azon a szinten, hogy rögtön eladom a pi*ába!
Mi ez a sok adatforgalom amit produkál folyamat???
Tud valaki olyan alkalmazást ami megmondja mi viszi el pontosan az adatot? Mert ezzel a gyárival semmire sem megyek! -
AliasB
senior tag
válasz
Darkcomet #28210 üzenetére
Az a baj, hogy másik alkalmazásnál nem jelent meg ekkora adatforgalom csak az android oprendszernél :S és nem mindig volt ez így hanem eljátszotta párszor aztán más megoldás nem lévén újra is húztam a rendszert. Valami nagyon betett neki és nem tudtam rájönni micsoda. Egyesével leszedtem minden alkalmazást és utána is voltak olyan adat használó alkalmazások, hogy 101127 meg ilyen számok a név helyén amit nem tudtam mire vélni. Ugye leszedtem minden feltelepített alkalmazást és utána azok eltávolított alkalmazások néven egyesítette és jelezte. Na igen de amik maradtak 101127 meg 101006 meg ilyen hülyeségek akkor milyen alkalmazások? Mondjuk azok csak pár MB adatforgalmat generáltak de idegesített, hogy azok akkor mik voltak? De az android oprendszer napi majd 200MB adatforgalma alvó módban...
Na de remélem már nem fog ilyeneket csinálni. -
AliasB
senior tag
válasz
AliasB #28201 üzenetére
Na bakker megint nem tudom már módosítani :S
3845#*880# itt meg tudtam nézni mikori a szoftver.
2014 OCT 07! Jól gondoltam, hogy az új 2014es V20C és van benne Magyar nyelv! Aki azt írta nincsen benne az megnézhette volna mielőtt beírt hülyeséget.
Érdemes letölteni és feltenni az újabb 2014es V20C-t! -
AliasB
senior tag
Ja és még valami. Feltettem egy gyári 4.1.2es romot V20C névre hallgat és Magyar. Egész eddig azt hittem V20B van csak ami Magyar. Hol tudom megnézni mikori a rom? A szoftver adatoknál nem látom évjáratra mikori. Valószínű a 2014es rom lesz.
-
AliasB
senior tag
válasz
Rosszfiu1981 #28198 üzenetére
Nem írtam be semmit rosszul. A google címtár szinkronizálást fagyasztottam amitől a program is működésképtelen lett. De már utána meg is oldódott a probléma.
-
AliasB
senior tag
válasz
Rosszfiu1981 #28196 üzenetére
Néha? Én még soha nem telepítettem amióta megvettem. De már meg is csináltam épp most fejeztem be. Az adatok visszaállításánál volt egy kis probléma de már megoldottam.
Amikor vissza akartam állítani a névjegyeket ezt a hibát írta a mybackup annak ellenére, hogy be vagyok jelentkezve a gmailre és minden szinkronizálást bekapcsoltam: -
AliasB
senior tag
válasz
AliasB #28191 üzenetére
Ha nem tudja senki miért lehet ez akkor legyalulom és újratelepítem az egész telefont. Idegesít mert nem egyszer eljátszotta ezt, hogy az android rendszer több száz megát elvitt indokolatlanul alvó állapotában :S régebben nem csinált ilyet és nem tudom mi lelhette. Lefuttattam 4 vírusirtót hátha. Mondanom sem kell egyik sem talált semmit.
-
AliasB
senior tag
Üdv!
Akadt egy kis problémám amit egymás után többször elkövetett a telefonom! Reggelre teljesen lemerítette az akkut a telefonom. Megnéztem mi és azt írta wifi használat. De én aludtam és hozzá sem értem. Megnéztem az adatforgalmat és azt írta az android oprendszer használta nem is kevés adatbonyolítással. Majdnem 200MB. De ki van kapcsolva minden frissítés. Tudja valaki, hogy ez mitől lehet? -
AliasB
senior tag
Üdv!
Akinek problémái vannak a gyári rommal azok telepítsék újra mert nálam tökéletesen működik amióta megvan a telefon. -
AliasB
senior tag
válasz
Aryon87 #28106 üzenetére
Nekem akkor melegszik amikor nagyon kell használnia a processzorát pl navigációnál de akkor 4-5óra alatt le is merül. Átlag használatnál nem szokott csak langyosodni. Ilyen fényerő problémával még nem találkoztam az lehet rossz rajta akkor.
Azzal ne foglalkozz mennyi a szabad RAM az nem mérvadó hisz az csak egy gyorsítótár amiből hamar elő tudja húzni ami kell neki (nyulat kivéve). Ha nem lenne kihasználva felesleges is lenne 1GB RAMHa problémázik akkor mond neki vegyen magának ő. Én eleve nem is csinálok olyat, hogy veszek másnak bár mit is mert ha nem ért hozzá mert akkor a hesználatával sincsen tisztába azt hiszi az majd egy hiperszuper kütyü olcsó pénzért Vegyen csak mindenki magának és ha nem tetszik neki vagy nem tudja kezelni majd mást hívogathat miatta.
Ja és az nem meglepő ha eredeti akkut nem nagyon lehet találni hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az LG zászlóshajója Tegra 3 lapkakészlettel, HD felbontású IPS kijelzővel, Android 4.0.3-mal és egyedi felhasználói felülettel támad.
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest