Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
Pedig még fullHD felbontáson belül is vannak különbségek. Nem mindegy például, hogy egy 1080i BDrippet nézzel, vagy egy kiváló transferű eredeti Blu-ray lemezt! A felbontás ugyanaz, mégis látványos a különbség. Nekem több eredeti Blu-ray filmem is van, de még ott is van különbség a képminőségben, attól függően, hogy mennyire jól csinálták meg a transfert.
-
ddekany
veterán
"szerintem a tálcán lévő ikonok kimondottan csúnyák már. oda jó lenne nagyobb felbontás.
Szerintem ez a probléma az ikonokkal sokad rendű a szövegmegjelenítéssel kapcsolatos problémák mellett. Ezeknek a kényszerből pixelre igazított betűknek ált. semmi közük a tényleges fonthoz, miközben még így is elég homályosak. És a legtöbbet az ember mégiscsak betűket néz a képernyőn, szóval fajsúlyos a gond.
"csak akkor erősebb vga kéne a játékokhoz"
Pont dupla (vagy háromszoros, stb) PPI-nél, simán megtehetnék azt, hogy a játék hagyományos felbontáson fut, amit interpolálás nélkül nagyítják a képernyő méretére. Akkor gyakorlatilag úgy néznének ki, mintha natív felbontáson játszanál egy normál (alacsony) PPI-s monitoron.
-
Mr.Csizmás
titán
-
joey04
titán
válasz
Mr.Csizmás #92 üzenetére
mondjuk asztali témához: szerintem a tálcán lévő ikonok kimondottan csúnyák már. oda jó lenne nagyobb felbontás. csak akkor erősebb vga kéne a játékokhoz, és már most sincs értelmes 60-70k alatt.
egyébként van egy határ, ami után feleslges, de azt bőven nem értük még el. és erre egész pontos adatok vannak, (nem szubjektív kérdés) ahogy mondtam, hogy meddig érzékeli a szemed a javulást. addig nem fölösleges, max beéred kevesebbel is.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Phantomhive #90 üzenetére
nem kell mondani, 320x240 > 800x600-ra állítani a quake 2-t megváltás volt.
de van egy határ, ami fölött már felesleges. (persze vannak kivételek, pl. Xero leírta a sajátját)
-
joey04
titán
Azért ez nem ugyanaz, ahogy írták.
Ezek játszanak kb, még ha valamivel jobb is a szemed az átlagnál, akkor sem fogsz különbséget látni olyan távból, amit mondtam. De mindegy, én nem látom, akkor meg nem fog hiányozni a magasabb felbontás TV-n.(Egy i4 és egy alacsonyabb felbontású batár kijelzős (4,3") között viszont látom, ahogy az iPad sem olyan szép, mint az iPhone 4(S))
Pedig 2 évente szemészetre kell járnom az alkalmassági miatt, és csak minimális az eltérés, nem kell szemüveg. -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
alapvetően arról van szó -szerintem- hogy ha az embernek lehetősége van dönteni 320x240 és 960x640(mondtam 2 random felbontást), akkor nyilván a nagyobbat szeretné, mert sokkal szebb, élethűbb, kellemesebb a szemnek, jobb felhasználói élmény.
ha választhatsz egy aston db7 és egy opel astra között, akkor nem sok érv szól az astra mellett. pedig mindkettő gurul. csak másképp -
Tigerclaw
nagyúr
Én egy 7 inches ipadnak jobban örülnék. Tippem szerint sokáig nem hanyagolja az Apple azt a szegmenst se, főleg mióta beindult a Barnes and Nobles és az Amazon.
-
Xero
nagyúr
Azért egy eltérés a natív felbontástól, és adott képméret mellett eltérő fizikai pixelsűrűség nagy kettő.
Engem mondjuk már a kalibrálatlan monitor is zavar, a TN paneles asztalik pedig ki tudnak kergetni a világból, szóval számomra pl nagyon fontos a pixelbuzéria. Ha lenne 30-as ACD felbontású 20-as ACD, már venném is meg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
iPhone 5 vagy hasonló mikorra várható?
-
Macc
aktív tag
Tegyunk mar pontot a vegere:
A felbontasa az 2x-es. Mert volt ~120 PPI (pixel/inch) es lett ~240. Ezert mondjuk helyesen ugy hogy az elodje 2x-ese lett a felbontasa.
A pixelszam az 4x-es, mert ugye egy ket-dimenzios feluleten - melynek mindket iranyban duplazodott a felbontasa - elofordulo pixelek szamarol beszelunk,
Amugy meg valoban a i4 kijelzoje gyonyoru, az elodje mellette elegge avitt. Olvasni sokkal konyebb rajta, nem farasztja ugy a szemet mint a par pixelen megjeleno reces/homalyos betuk. Sztem egyertelmuen van letjogosultsaga a felbontas-duplazasnak(!), en mar azt varom, hogy a monitorok mikor lesznek legalabb dupla akkora felbontasuak.
-
joey04
titán
Itthon még a 32-es tv-n leteszteltem a szemem a tesztábrákkal, és a vonatkozó táblázatokkal összevetve kiderült, hogy kb átlagos a szemem, és nem is "kell" látni a különbséget 3,5m táv esetén, sajnos. Így inkább kényelmetlenebb pózban, de 2,1m-ről nézem az igazán nagy kedvenceket fullhd felbontással.
-
zooole
senior tag
120 centin 720p már durván látszik.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
Black Dragon #49 üzenetére
Hát elég gagyira sikerült szerintem az a rész.
-
zooole
senior tag
Szerintem is fontos. Azért egy szifon 4 után, vagy Galaxy Nexus után az ember kétszer is meggondolja, hogy mondjuk a 800x480 mennyire is jó 4.3"-on
-
keIdor
titán
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
Akkor ezek szerint neked a fekete-feher CRT is jo lenne. Vagy rogton menjunk vissza a barlangba? Nem ertelek ujabban teged, ahol olvaslak fikazol. Fejlodunk, 2012 van, ha rajtam mulna mar 3840x2160-nal lennenek a tvk is.
Neked meg amugy sem muszaj megvenni az ujat. -
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
Én az 50" Full HD-t ~2,5 méterről nézem, de elférne a 60-as is ekkora távolsághoz, hogy a jobb BD filmeken kijöjjön a részletesség, de még ne legyen pixeles. Tehát 60" és 2,5 méter. Az iPad-et (16:9-re húzva durván 11") viszont testhelyzettől függően 20-30 centiről nézem. Saját szavaiddal (kicsit szabadon) élve: Tudsz aránypárral számolni, vagy elmagyarázzam?
-
Xero
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #68 üzenetére
15"-on már 4.5 éve 1440x900-at használok, monitorból 6 éve 20"-os 1680-as MVA-t. Mind a kettőt kevésnek érzem legalább 3 éve.
Volt alkalmam 5 éve új 24-es iMac-el is dolgozni (1920x1200) és akkor az kb elégségesnek tűnt.
Most legalább dual 24-es rendszert kívánok összepakolni.Viszont itt nem igazán a felbontáson, mind inkább a pixel sűrűségen van a hangsúly. Egy 30-as ACD-n vagy Dell-en kiválóan elférek, de ott is el tudnám viselni, ha negyed akkorák lennének a pixelek.
-
bambano
titán
megláttam azt az apró alaplapot, rögtön ez ugrott be
-
joey04
titán
válasz
M@trixfan #66 üzenetére
Pedig ha meglépik, akkor lehet én is megfontolom a vételét, pedig nem vagyok tablet párti. De a következő iPhone-t azért megvárom. Ha nem lesz nagy durranás, akkor marad a 4, és veszek mellé új iPadet (mindkettőre nem lesz keret, az tuti). Nem írom, hogy iPad 3, mert még nem tuti, hogy ez lesz a neve. Lehetne iPad HD is.
-
M@trixfan
addikt
Ez hihetetlen, hogy ennyire nehéz ráérezni, hogy miért jó a "retina" felbontás és még bizonygatni kell ilyen sok hsz-en keresztül.
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
szabi__memo #1 üzenetére
Akkor vedd egyszer kezedbe az iPadot vagy az iPad2-öt és utána az iPhone4(S)-et. Onnantól kezdve majd nem teszel fel ilyen okos kérdéseket. Nekem mindkettö van (iPad+4S) és tapasztalatból mondom, hogy mellbevágó a különbség és elég nehéz az iPhone után az iPad felbontásához "visszaszokni".
-
keIdor
titán
válasz
Mr.Csizmás #61 üzenetére
Egyforma tavolsagbol nezed a ket eszkozt?
A masik meg, high itt ezen a forumon nem targyalhatod ki egyeb bajaidat, mert az off es banan a vege... -
joey04
titán
válasz
Mr.Csizmás #61 üzenetére
sztem az értelmetlen fejlesztés, hogy egy 24 centis eszköznek nagyobb a felbontása, mint a félméteres fullHD monitoromnak.
szerintem meg nembárcsak nekem is a recés betűk lenne a legnagyobb problémám az életben.
nekem sem ez a legnagyobb problémám, de itt a fórumon, vagy legalább ezen topikon belül ezt tartom az egyik legfontosabb kérdésnek, így erről alkotok véleményt. A világ gondjainak kitárgyalását az alapelvek sem engednék egyébként, hiszen muszáj lenne kitérni politikára is. -
Xero
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #61 üzenetére
Szerintem meg nem.
Én simán el tudnék viselni a 20"-os monitoromon legalább 2x vagy akár 3x nagyobb pixel sűrűséget is.
Egész egyszerűen erre a desktop OS-ek még nincsenek felkészítve megfelelően.
Én bízom benne, hogy eljön az idő, amikor egy 30-as ACD felbontásával kerül forgalomba a 11-es Air is ugyan olyan áron. -
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom nem sikerült úgy befesteni a műanyagot csiszolt alu színűre, hogy ne üssön el a hàztól és ha már úgyis elüt, inkább kiemelték. A metál festékbe biztos kell keverni valami fémport, ami kis mértékben, de árnyékolná az EM hullámokat. Lehetett volna fehér, vagy világosszürke, de talán attól tartottak hogy koszolódik, karcolódik és ezért lett matt fekete, mert azon ezek a hatàsok nem látszanak meg.
-
zooole
senior tag
-
joey04
titán
válasz
Mr.Csizmás #17 üzenetére
Ez inkább szerintem Android vonalon van jelen. Az értelmetlen fejlesztésekre gondolok. Itt akkor kerül bele többmagos processzor, ha már meg van neki alapozva, és ésszel, okkal növelnek felbontást, nem csak azért, hogy "nekünk is legyen". Persze fontos lenne mást is fejleszteni, de ez is kell, ha értelmesen csinálják.
-
ddekany
veterán
válasz
Black Dragon #49 üzenetére
Miért kell a 3G-hez fekete?
-
ddekany
veterán
válasz
mallory303 #40 üzenetére
"A pixel mozgatásra meg legalább 2x annyi energiát kell majd használnia"
Pixel mozgatás? Amúgy 4x annyi pixellel kell megküzdenie. Nyilván ez többet fogyaszt GPU oldalon stb, de hogy ez hány százalék fogyasztás emelkedést jelent, arról itt valószínűleg senkinek lövése sincs... Az is lehet, hogy nincs nagy jelentősége.
-
zooole
senior tag
válasz
Black Dragon #46 üzenetére
Esetleg olyanra, mint a hátlap?
Mintha a fekete laptopomba fehér aksit tennék...
Jabocs, ez szép, mert Apple
-
zooole
senior tag
Remélem fake, mert az a fekete rész a hátulján iszonyú ronda.
iPhone-nál is borzalmas volt szerintem.
Felbontás jó, de droidra is érkezik a FullHD, nem lesz olyan nagy az előnyük.
Nexus-ban meg van HD, SGS3-ban is lesz.
Majd meglátjuk.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ennyire ne fog különbözni hátulról a két tipus, vagy ez is csak fake? Én nagyon reméltem, hogy végre jut hely egy második hangszorónak, mert a mono hangon ideje lenne túllépni.
-
-
Xero
nagyúr
válasz
mallory303 #40 üzenetére
Olvasd át még egyszer mit írtam. Az iPad2 kijelzőjéről beszéltem az i4 és i4S ellenében.
-
mallory303
csendes tag
Szerintem felesleges fikázni egy kijelzőt úgy, hogy még senki se látta a fejlesztőkön kívül... A pixel mozgatásra meg legalább 2x annyi energiát kell majd használnia mint eddig (azt feltételezve, hogy az A5x fele annyit eszik mint az A5) A háttérvilágítás meg majd kiderül, mert simán lehet, hogy növelni kell a nagyfelbontás miatt fényerőt (outdoor használat miatt)...
-
Rebourne
aktív tag
"a nagyobb kijelzőbe tényleg 4 darab mostani ipad kijelzőfelbontása fér bele"
De hiszen magad is ezt mondod
Itt felbontásról beszélünk (ami 4x több pixel), és nem területről (ami maradt ugyanaz), vagy nagyításról (minek a nagyítása?) vagy pixelsűrűségről (ami tényleg csak 2x nagyobb).
Az Apple tudja merre kell menni. Gyors képfrissítés (iPad2 60Hz-es volt, ez se megy lejjebb, remélem), magas ppi. Ez a jövő.
-
HyP3b0y
senior tag
-
Cicero
őstag
válasz
Mr.Csizmás #36 üzenetére
igen, erre próbáltalak én is vezetni. látom sikerült.
-
-=MrLF=-
senior tag
"300 pixeles határértékétől" helyett, 300dpi
-
Xero
nagyúr
Abban lépnek előre amire tényleg szükség van. Aksi és felbontás.
Az aksiból sosem elég, az iPad2 kijelzője pedig egy i4 vagy i4S után csúnyácska.Egyébként olyan jelentős energiatöbbletre szerintem nem lesz szükség a megnövekedett felbontás miatt. Az A5 is overkill már kicsit, a világítás meg ugyan az. Ergo se a pixel mozgatásra se a világításra nem fognak sokkal nagyobb mennyiségű energiát elfogyasztani.
Még mindig nem tudom igazán hova tenni a saját életemben az iPad-et, de ha végleg kiöregszik a MBP-m és bekerül az asztal alá a MacPro munkára, akkor bizony már jobban meg tudom majd ideologizálni a vásárlást. Meglátjuk, lehet, hogy én is megrendelem kivételesen.
-
Mr.Csizmás
titán
egy i-s szót nem írtam abban a hsz.-ben direkt.
valszeg igazad van az emberek többségével kapcsolatban, nekem betű-betű, ha olvasható (mivel nemcsak magyar ábécét használok), a recés dolog nem prioritás.
btw. a monitort natívon kell(ene) használni, a torz homályos izé a halálom, amikor meglátok ilyet
-
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás #29 üzenetére
Lényegtelen, hogy értem-e. Felhasználóként az XGA felbontású, 600 g-ot nyomó kütyü 10 órás üzemidejéhez képest a QXGA utód mondjuk 658 g-ja és (hasonló felhasználás mellett, LTE-től eltekintve) 15-20 órás üzemideje igencsak vállalható kompromisszumnak tűnik.
-
ddekany
veterán
válasz
Mr.Csizmás #23 üzenetére
Ha csak kicsit elvonatkoztatsz az iPad-tól... a mostani gépek egyik nagy nyomorúsága, hogy nem lehet jelentős minőségvesztés nélkül nagyítani/kicsinyíteni a képet, aminek elsősorban a betűméret miatt lenne jelentősége. Mindenkinem más lenne a kényelmes betűméret (jellemzően az emberek nagyobb betűket szeretnének). Ez egy rohadt fontos ergonómiai szempont lenne. Viszont azok a szoftveres megoldások amik ezt lehetővé tennék, igényelnék a mostaninál sokkal magasabb PPI-t, különben igencsak kompromisszumosak. Ezért én örülök neki, ha valakik végre merik tolni a magasabb PPI szekerét... Így talán lassan rácuppannak az emberek. (Bár túl sokat nem remélek, elvégre átlag embernek lehet, hogy az is bőven jó, ha a natív felbontás alá állítja a monitora felbontását... homályos fos lesz ugyan, de hát fel lehet ismerni mi van a képen. De hátha...)
-
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás #23 üzenetére
A tényleges különbség a szoftverben van, de a kijelző a legfontosabb alkatrész, hardveresen az legyen a fejlesztések előterében, na meg persze a sebesség.
(#20) visz963
Kit érdekel?
-
Mappa
addikt
válasz
Black Dragon #18 üzenetére
Jaja, hátha lejjebb megy még az 1-és ára. Nekem az is bőven elég lenne
-
visz963
csendes tag
válasz
Black Dragon #21 üzenetére
Tökmindegy, tud, vagy nem?
-
Mr.Csizmás
titán
pixelszámban azért nagyobb, amit ki kell számítani egy végrahajtó egységnek, ki kell rajzolni, meg ilyesmi apróságok.
~ (hullámjel) 4x. vagyis nem egzakt 4,00 hanem lehet 3,56 3,71 stb. szorzószám.
-----
a nagyobb akksi tényleges technológiai újítás lenne, a nagyobb felbontás csak eyecandy, de a marketingrizsa úgyis megoldha, hogy életfontosságú legyen a 2kx1,5k pixel.
évek óta csak erről szól a verseny, nagyobb kijelző, 3D, stb. csicsázás ezerrel, míg a tényleges alapok, mint akksi, áramköri lapok, évek, évtizedek óta változatlan technológia...
-
-
visz963
csendes tag
Flasht-t már le tud játszani?
-
erdoke
titán
válasz
Mr.Csizmás #17 üzenetére
Nincs szó nagyobb kijelzőről... Emellett lszi indokold, hogy a négyszeres felbontású kijelző miért fogyaszt négyszer annyit, illetve hogyan húzza magával a készülék összes többi fogyasztóját is ugyanerre a szintre, mert nem esett le a logikád.
Szerintem a nagyobb kijelző felbontás tényleges újítás, mert a mostaniak (iPad 1-2, androidos tabletek nagy többsége) pixelesek.
-
Black Dragon
addikt
Várjuk már.
-
Mr.Csizmás
titán
nagyobb kijelzővel, dupla üzemidő?
vagyis ~4x kapacitású akksi kellene? az a baj, hogy az akksik tech levelje 15-20 évvel ezelőtti (bármilyen elektromos eszközt nézve)
örülnék, ha valami tényleges technikai újítást is hoznának az user exp. meglepik és a verziószámok növelése helyett, és tényleg innovatív cég lennének.
(#12) HyP3b0y a területet négyzetesen számoljuk, szóval 2x oldalhossz az négyszeres terület. egy számológéppel próbáld ki, bejön.
-
h1ght3chzor
őstag
8mpxel?
-
banhammer
veterán
Hamarosan kedződik a sorban állás.
-
Angel1981
veterán
Nagyon informatív az első kép!
-
M@trixfan
addikt
Azt hiszem az Ipad 3 első napos vétel lesz. Már régen szeretnék egyet, de a nagy felbontást még kivárom. Nekem elég lenne a legkisebb is.
joey20:
Nekem is így egyértelmű. Asztali monitornál még kisebb sűrűség is elegendő a nagyobb távolság miatt. -
joey04
titán
Szerintem lehet Retina 300ppi alatt is, mert iPhone-nál is azért mondták a 300ppi-t, mert gondolom adott nézési távolsággal számoltak. Egy tablet esetében más számok játszanak, így elég lehet a 264 is.
-
válasz
Mr.Csizmás #7 üzenetére
A kijelző felbontása 4x nagyobb lesz a proci meg gyorsabb. Csak ezért nem értem, hogy pontosan mi is a hátralépés?
-
LSL1337
őstag
Kerek 4x lett a felbontas, igy megmarad az app kompatibilitas, es ilyen felbontas messze felesleges, plane ha akksi meret miatt jelentosen nehezebb lesz
Szerintem a tablet egyik legfontosabb tulajdonsaga a meret es a proci, egyik teren eloreleptek, masikon valszeg hatra- Egy galaxy 10.1 tulaj
-
erdoke
titán
válasz
szabi__memo #1 üzenetére
Pl. rece nélküli betűket olvasni? Ez még mindig a nyomtatott magazin felbontása alatt van, emiatt én a csodálkozás okát nem tudom elképzelni...
Ha megnézitek az állítólagos iPad 3 az iPad 2-n képet, az utód picivel vastagabb az elődnél, tehát várhatóan jóval nagyobb akksit pakolnak bele. Állítólag közel duplájára nő az üzemidő azonos felhasználás mellett. Nyilván LTE hálózaton marad kb. a mostani.Egyébként azt se értem, a neten keringő fotókat és pletykákat miért kell tényként kezelni. Legtöbbször semmilyen jelzés nincs az iDevice-okban alkalmazott SoC-on, tehát pontosan mit is jelent, ha egy ismeretlen eredetű és célú NYÁK-on A5X van?
-
Paul119
addikt
soc , vagy is superoverclock?
, már látom előre ahogy a a giga fogja perelni az almáékat
-
kavboy
tag
válasz
szabi__memo #1 üzenetére
A felbontas nekem is eleg ketseges, de meglatjuk hamarosan. Meg persze az is kerdes, hogy az uj kijelzo milyen hatassal lesz az aksira.Kivancsi vagyok mikortol lesz rendelheto
-
szabi__memo
nagyúr
Elképzelni nem tudom mi értelme ekkora febontásnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest