Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Nincs ebben semmi meglepo, a ps2-nek hatalmas kultusza van meg mindig... Japanban a legelterjettebb konzol a mai napig.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Angel1981
veterán
"Az információk szerint a Microsoft és a Sony két éven belül nem tervez új konzolt"
Bevallom, ezen meglepődtem - a PS 6 évenként újult meg; 1994, 2000, 2006 - épp ezért 2012 vége aktuális lenne. Az XBOX pedig 5 éves múlt, ott is aktuális lenne kb. 2 év múlva újítani - persze a gyártók biztos jobban látják, mint én. -
törölt tag
bevallom én is gondolkoztam nemrég konzol vásárlásán, de ha vennék én most is inkább a ps2-t venném. igazából nem sok időm van játszani, az pedig veszettül olcsó, és tele van olyan címekkel amik érdekelnének és lekötnek, a látvány tudom hogy szebb lenne a ps3-on, de nekem a játékélmény is bőségesen elég ahhoz hogy heti 3-5 órát elprüntyögjek, gyak minimál befektetéssel. innentől meg számomra halál fölösleges lenne az új konzol.
-
Sanyi.mTs
addikt
rájöttem, h a pc-met felesleges fejleszteni (hdd-t kivéve), nyeli a pénzt, ha mindig a legújabb játékokkal is akarok játszani.
így egy éve vettem egy ps2-t, nem bántam meg, még úgy se, h eredetibe veszem meg a játékokat. -
wednesday
őstag
Szerintem ez magyarázható a gazdasági helyzettel és a erős konkurenciákkal. Egy új erőgép kifejlesztése, aztán minimum 1+ évig nagy veszteségű árusítása erősen megviseli a cégek pénzügyi forrásait.
És minél sikeresebb a rajtnál a konzol, annál nagyobb veszteséget termel, ami csak hosszú távon térülhet meg. Elsősorban a játékok értékesítésével, aztán a gyártási költségek leszorításával. De viszont elemi érdek, hogy már kezdésnél sikeres legyen az új konzol.Szerintem elképzelhető, hogy az új generációba nem lesz akkora hardwares ugrás, hogy a költségek ne legyenek túl nagyok. Nem feltétlenül kell erőgép, ezt mutatja a Wii sikere is.
PS3-nál elképzelhető, hogy csak a VGA-t kéne tuningolni (meg 1-2 apróságot). -
Polllen
nagyúr
válasz DemonDani #13 üzenetére
Ezt most nem teljesen értem, de én arra gondoltam, hogy ps2-ben soha sem volt HDD (nem?) így minden játéknál ezt figyelembe veszik.
Xbox-n meg már elég elterjedt a HDD így az új játéknál már nem szempont, hogy lehet csak memkari van...Ez hosszú távon egy arcade gépnél lemondásokkal járhat... Ofc csak tippelek, de több már jó ideje azt olvastam ph-n is, hogy ne arcade-t vegyen az ember, mert úgyis csak venni fog külső vinyót és akkor ugyanott van, mint az új géppel...
-
DemonDani
addikt
azért nemkérdés hogy mire nem fognak megjelenni egyre sűrűbben a játékok... 2013ig meg biztos hogy minden megjelenik xboxra, de még ha lecserélik az után is kapunk majd 2-3 évet.
Nem vennék én már ps2-őt... az az 1 játéknyi felár nem hatalmas dolog... 1 játéknyi...crysis 2-t biztos nem fogod rajta tolni XD és biztos nagyon jó lesz!
max ha megcsinaljak cartoon efektes verzióban (volt már rá példa máshol)[ Szerkesztve ]
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
törölt tag
válasz DemonDani #17 üzenetére
nekem van pár cím amit haveroknál csaptunk és azóta is imádnám tolni. pl gow és társai. és sajnos ezek jelentős része ps re van meg... ezért nem is gondolkoztam boxon. de tény hogy a játékok árát elnézve annyira nem húzós 10-15k felár, bár ps2-re már szinte utánad dobnak minden játékot, akár használtal is tele van a piac. akinek persze fontos hogy jól nézzen ki a játék annak a döntés egyértelmű
-
zsigus
őstag
Ez viszont igaz
Régebben én is gondolkodtam egy PS2-őn, de aztán a játékfelhozatal miatt inkább PS3-at vettem. Jó kis gép, csak ez az egyetlen egy hibája van, hogy kevés az az új játék ami megjelenik rá (fifa és a többi sport játék elvileg erre is van).
És hát tényleg olcsó csak az a baj vele, hogy az új gémek miatt kicsit pénzkidobásnak éreztem volna egy PS2-őt az ára ellenére is.
Tudom, hogy mikor jött ki szóval várható volt, hogy a PS3 megjelenése után már egy közel 10 éves konzolra már nem nagyon fejlesztenek, és emiatt egy kicsit be van korlátozva a felhozatal rá. Mondtad is, hogy neked nem számít a grafika, csak aztán nehogy megtetsszen valami új konzol játék, mert akkor ps2-őn nem igazán fogod tudni használni.
Már csak a tudat miatt is érdemes az újabb konzolokat választani mert nem mindegy, hogy az a tudat él benned, hogy igen erre még jönnek majd játékok csak várni kell rá, addig pedig válogathatsz az eddigiek közül.
De ha PS2-őd van akkor csak abból választhatsz amit már megjelent évekkel ezelőtt.[ Szerkesztve ]
-
Sicilian
addikt
2015-ig akarják kihúzni normálisak ezek
nothing is true everything is permitted..
-
Polllen
nagyúr
Én blackrulz-re gondoltam a hozzászólásaimban. Ő gondolkodik ps2-n és egy hobbijátékost nem biztos, hogy lázba hoznak a legújabb címek
Személy szerint most még nem vennék konzolt, mert a gépem relatíve jó, a legtöbb játékot szépen viszi és steam akcióknak köszönhetően (75-90%) mindig van mivel játszani... Egy konzol felesleges extra kiadás lenne minden téren...
Max akkor adom a fejem konzolra a közeljövőben, ha valami nagy változás történik, (tönkre megy az asztali, nem fér el stb) és akkor valszeg xbox-t vennék.
-
fatallerror
addikt
igen a múltkor mondta a sony h új ps 2014-2016 között várható bár a cryengine-s srácok azt állítják h kifújt a ps3 és a pc már 1 generációval szebb megjelenítésre képes, de szerintem csak marketing.... szerintem jók a konzolok is és kár is pc vs konzol háborút vívni :]
don't tell me what i can't do!
-
DemonDani
addikt
-
zsigus
őstag
válasz fatallerror #22 üzenetére
Nem tudom mi olyan meglepő ezen, hogy 2015-ben jön az új PS.
Ez volt az eredeti terv is.
A PS3 megjelenésekor és utána is sokszor azt nyilatkozták, hogy kb. 10 év lesz a PS3 idő tartama, és csak ez után jelenik meg a következő ami 2016-ban esedékes, még egy évvel beljebb is vannak.Csak nehogy megint csússzanak a box-hoz képest mert akkor mire megjelenik a PS4 addigra megint tarolni fog az új Xbox, mint ahogy most is (Xbox360 2005, PS3 2006), mert egy évet késtek.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz fatallerror #25 üzenetére
Akkor jó
Én ennek kifejezetten örülök, mert van egy PS3-am, és legalább lesz támogatás hozzá még sok sok évig.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Remélem mindenki tudja, hogy amennyiben ez igaz, 2015ig semmilyen grafikai, vagy más jellegű fejlődés nem lesz a játékiparban, mert a fejlesztők keze meg van kötve a konzolok által. Ennyi, egy helyben fogunk toporogni még évekig és ez már így volt egy jó ideje egyébként. Sajnos már nem a PC határozza meg az ipart hanem a konzolok...
Egy pozitívum viszont van, még évekig nem kel gépet fejleszteni .Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
he7edik.
addikt
Ne aggódj ha jönnek az olcsó x86-os rendszerek Llano stb. amik elég olcsón fognak tudni biztosítani (notebook vonalon is) megfelelő grafikus potenciált, vissza fognak szokni azok az emberek is a PC akik a gépfejlesztés elől menekültek konzolra pláne hogy a konzolok miatt grafikailag semmi fejlődés nem tapasztalható az utóbbi időkben.
Égő szöveg a flém vázon
-
-
zsigus
őstag
Wikipedia PS2 Fat:
Storage capacity:
-PlayStation 2 memory card (8 MB officially supported)
-PlayStation memory card (1 MB)
-40 GB Hard DriveKonkrétan nem emlékeztem rá, hogy mekkora volt a HDD a PS2-ben, de arra emlékeztem, hogy volt benne és az angol wiki szerint 40GB-os.
[Ha nem hiszel nekem nézd meg.]
Játékot a telepíteni lehet a PS3-ra, attól függ, hogy a játék kihasználja e ezt a lehetőséget vagy nem, valamelyik szinte teljesen a gépről de ettől függetlenül kell hozzá lemez, valamelyik játék pedig telesen a lemezről fut.
Persze ha "tiszta" PS3-ról beszélünk, ha tört akkor futhat teljes egészében a HDD-ről is.
A PS2-ben a HDD leginkább multimédiára volt, zenét videót stb. lehetett rajta tárolni és lejátszani, természetesen PS3-on is lehet erre is használni a vinyót.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz Angel1981 #31 üzenetére
Nehéz lenne kijelenteni, hogy a 10 év felétől kell új termék. Normális esetben a hanyatláskor kell új terméket bedobniuk, hogy amíg a régi csökkenő profitot termel, addig az új tudjon növekedni...
A cikkben említett move pedig pont az "érett" szakasz elnyújtását célozza. Az hogy ez az eredeti 10 évet is kitolja, majd meglátjuk... Függ a piactól és a konkurenciától. Ha valaki bedobja az új generációt, a többieknek is mennie kellene...
Majd akkor kezdenek el új generációt bevezetni, ha már csökkenni kezdenek az eladások, addig felesleges házon belüli konkurenciát is generálni...
-
veterán
Szerencse,hogy ezek vetélkednek egymással,mert így az árakat kordában lehet tartani.Az X-Box biztosan sikeresebb lenne,ha blue-ray lejátszóval is lehetne kapni.A PS3 eladásinak jelentös része a Blue-raynek köszönhetö
duree54
-
BiP
nagyúr
A ps3 milyen minőségben futtatja a ps2 játékokat?
Csak mert akkor aki az olcsó ps2 játékokban gondolkodik, annak ez egy jó alternatíva lehet, mert így az esetlegesen megtetsző új játékok lehetőségéről sem kellene lemondani.(#37) vhunor: jó meglátás. Most, hogy a konzol teljesítménye egyre inkább korlátos a grafikai megjelenítést érintve, talán (talán) elindul a feljesztés a tartalmasabb játékok irányába.
Másik oldala: "Mi a gond a játékok grafikájával?" - olyan igazán nem sok, de az ember tudja, hogy ma már ennél jobb grafikára is képesek (pc-s vonalon), tehát ha már ott a vas, szeretnénk is látni. És ha már a játékmenet egyszerű, legalább nézzen ki jól[ Szerkesztve ]
-
Nem minden gépen és nem mindegyik játék megy úgy emlékszem, de mindjárt jön valaki aki profibb ebben a témában.
szerk: már ott is a válasz felettem/alattam
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
zsigus
őstag
Tudtommal a legtöbb PS3 nem futtatja a PS2-es játékokat, csak a legelső kiadású 60GB-os változat amiben gyakorlatilag beleépítettek egy PS2 hardvert és ezért futnak rajta a PS2-es játékok.
DVD-ről tehát nem mennek(kivéve az előbb említett gépen) egy mód van rá, hogy menjenek meg kell venni PSN-en bár nem vagyok biztos benne, hogy PS2-es játékok vannak e fenn de PS1-es játékok tuti.A Sony ígért elvileg még régebben egy emut ami beépül az FW-be és akkor futnak a PS2-es játékok is, de azóta sem hallottam róla semmit és az eddigi fw-kel nem jött.
Mondjuk most lefoglalja őket a törés elleni védekezés szóval lehet, hogy jegelték ezt a projektet.
-
LackoMester
addikt
Egyetértek az úriemberrel, elég erős a konkurenciája a PS3-nak.
Meglátjuk mit hoz a jövő, én úgy érzem ,h. a Microsoft nagyon fe adta a leckét a Kinect-el, sokkal jobb mint a Sony féle Move, a Wii, hát nekem sosem jött be.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
BiP
nagyúr
Köszi a válaszokat. Én is úgy emlékeztem, hogy az elején volt benne egy full ps2 hardver, majd ezt kispórolták, és helyette szoftveres emuláció lett (volna). Csak azt nem tudtam, hogy ezen hogyan futnak a ps2 játékok. De ezek szerint kb. sehogy.
De megoldás lehet még egy régi használt első generációs ps3 beszerzése az érdeklődőknek, (biztos lehet szerezni ilyet), és akkor meg van oldva a ps2 probléma. (ahogy nézem wiki-n, csak az ntsc változat (20/60gb) ilyen. Hát ez bukta)[ Szerkesztve ]
-
he7edik.
addikt
válasz LackoMester #45 üzenetére
Kinect nevű gyerekőrrel az MS nyíltan lemondott a HC rétegről és egy olyan vastag pénztárcájú réteg felé fordult akiket én nem vagyok hajlandó gémernek nevezni.
Égő szöveg a flém vázon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egér probléma
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Eladó Magnat Monitor Supreme 2002 fekete
- Kis méretű akyga felsőtápos ATX gépház
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest