Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
x1port
addikt
válasz
Keeperv85 #73 üzenetére
Gondolom nem is volt Jailbreakel-ve ami gubancot okozhatott.
Nekem nem volt semmi ilyesmi gondom még az 5-ön.
Villámgyorsan indul és fut minden alkalmazás . Tényleg ahogy azt kell neki !
Mondjuk az 1 napi lemerülésből kíváncsi lennék rá ,hogy mi a valós energiamennyiség ami ténylegesen a használatához kell...
A többi pedig , ahogy írtad is..amiről nem tudunk az nem fáj ! -
x1port
addikt
válasz
Keeperv85 #65 üzenetére
Olvasgattam a kis "vitátokat" , de hívjuk inkább eszmecserének ..ebben az esetben abszolút Neked van igazad , de....
Ez csak egy kis program.
Oké, ha feltelepíted kémkedik.
Gondolom olyan pitiáner módon,hogy már-már jelentéktelen kategória.
Sokkal durvább appokknál , mint pl Gmail..Facebook ezt benyeljük mert ugye hozzánk nőtt , használjuk.
És azért ezek nem gyengén nyomják az infót a telefonunkról.Pl. facebook messenger . nincs kijelentkezés opció !
Ezt valahol megemlítik nekünk a telepítés előtt?
Elolvasom az EULA-t oké..elfogadom.. de az ,hogy nem léphetek ki belőle csak ha törlöm ?!
És tegyük fel így is teszek , kitörlöm a fenébe.. , de ki tudja mit hagy maga mögött a rendszeren ami a háttérben ugyanúgy szolgáltatja az adatokat a telefonomról ?!Másrészt pedig szerintem már ott aláírjuk a "halálos ítéletünket" amikor első bekapcsolás után megadjuk a Gmail-es azonosítónkat és netre megyünk.
Innentől kezdve folyik a titkos adatküldés a háttérben.
Nem kell ehhez zseblámpa vagy menstruációs alkalmazás.. -
erdoke
titán
válasz
Keeperv85 #50 üzenetére
Leírhatom még ötször, úgy látom, teljesen fölösleges. Amikor ezt az ablakot látta az illető, már rég osztotta az említett adatokat a program.
A Refuse gombot nem az ujjamból szívtam, hanem egy biztonságtechnikai oldal cikkéből másoltam az említett bekezdést. Egyébként hogyan tudod nem elfogadni? -
erdoke
titán
válasz
Keeperv85 #48 üzenetére
Úgy tűnik, több kávét kellett volna ma innod...
Még egyszer: Telepítéskor megkérdezi, te rényomsz, hogy Refuse, erre ugyanazt csinálja, mintha az OK-ra nyomtál volna. Hol a felhasználói hiba? Inkább Google hiba, hogy ilyet évekig és tízmillióknál hagy működni a boltjában. -
erdoke
titán
válasz
Keeperv85 #44 üzenetére
Felhasználói hiba? Te olvastad a híreket?
"Sure, you could decline the data harvesting if you wanted to, at least in the Brightest Flashlight app from Goldenshores Technologies, LLC, by clicking a [Refuse] button.
But it turned out to mean REFuse in the sense of the noun meaning "garbage," not reFUSE in the sense of the verb meaning "to say no."
That's because the app called home anyway, reporting both your device ID and your precise location, before you'd had time to say whether you wanted it to or not."
Akár OK-t nyomtál, akár Refuse-t, elküldte az adataidat. Tehát eszköz ID és helymeghatározás megosztva egy elemlámpa apptól, függetlenül attól, hogy engedélyezted-e. Szerinted ez felhasznlói hiba? WTF?
-
Ph895
csendes tag
válasz
Keeperv85 #26 üzenetére
egészen addig, amig nem biztosítónak adja el, hogy te mondjuk diabeteszre kerestél és hirtelen nem akarnak veled biztosítást kötni, vagy csak drágábban (biztosítók ennél nagyobb mocsokságot is csinálnak napi szinten). És ez még egy igen kis probléma, ennél sokkal súlyosabb is lehet.
Amúgy én is megnézem, hogy mihez akar egy app hozzáférni és nem telepítem fel ha gyanús. Van kismillió app ugyanarra a funkcióra, ilyenkor telepítek olyat ami nem kér mindenhez hozzáférést. Vagy legrosszabb esetben veszek egy valódi zseblámpát mint az emberek 99%-a...
-
x1port
addikt
válasz
Keeperv85 #29 üzenetére
Viszont ha nem olyan nagy az adatcsomag , akkor nem olyan nagy a kémkedés mértéke sem.
Gondolok itt arra , hogy ezek szerint nem küldözgeti a telefonon lévő média tartalmakat tovább.Szerintem hasznos ötlet lenne a Google-től ha valahogy ketté osztaná a play áruházat.
Lenne egy szigorúan ellenőrzött és egy szabadon használható része ahol a hobbi "szoftverfejlesztők garázdálkodhatnak". -
x1port
addikt
válasz
Keeperv85 #26 üzenetére
Nem is ezzel van a gond , hogy kémkedik ..nagy titkolni valóm nekem sincs és ahogy írod , kvázi "kihagy" a folyamatból.
De ez a háttérben gondolom nem kevés adatforgalmat generál , ráadásul a kémkedése memória és energia igényes.
Aztán csak pislogunk,hogy mitől lassult be a telefonunk és mitől merül jobban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 32GB - 1TB - RTX 4060 -3+ év garancia
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest