Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
htc07
addikt
Nyilván arról van szó, hogy az alkalmazás megnyitása után, az alkalmazás készítője által elkészített szöveg elfogadása előtt művelte a kémkedést. Az #50-ben szereplő kép a Play áruházban, az alkalmazás letöltése előtt bukkan fel, és ismerteti, hogy az adott alkalmazás éppen milyen engedélyeket kér.
Ennek semmi köze az OS-hez, csak az emberi figyelmetlenséghez.Az, hogy nem lehet telepítés előtt meghatározni, hogy milyen engedélyekkel rendelkezzen egy alkalmazás, szerintem is egy hasznos funkció lenne, de valószínűleg a sok civilizálatlan android felhasználó (van belőlük rengeteg, elég olvasni néhány appnál a hozzászólásokat) nem nagyon foglalkozna velük, vagy esetleg az adott app sem indulna el néhány engedély nélkül, amire szüksége van ahhoz, hogy fusson.
Erre én egy LBE Security nevű appot használok, telepítés után egyből értesítés, hogy új app van, add meg mihez férhet hozzá. Továbbá vírusírtó, RAM tisztító, forgalomszámláló, meg minden hasznos funkció. xda-n beszerezhető az angol változata, root szükséges.
-
Keeperv85
nagyúr
Aligha osztott bármit is ennél a képernyőnél, mivel még hozzá sem kezd a letöltéshez sem! Szerintem tartózkodj olyan dolgok minősítésétől, amihez a nulla felé konvergál a rálátásod!

Az a "Refuse" gomb egy ettől független, külön ablakban van/volt a telepítés és elindítás UTÁN! Miután ezt már el kellett volna olvasni!
Még egyszer: abban én sem értek egyet a fejlesztővel, hogy aljas módon kijátszotta ezt a lehetőséget, de ennek a rendszerhez semmi köze! A rendszerszintű figyelmeztetést nem tudta megkerülni, lásd a fenti ablakot nem lehet átugrani!
-
-
Keeperv85
nagyúr
Még egyszer, akkor a kedvedért:
MINDEN Androidos alkalmazás kötelező része az alkalmazásengedélyek megadása. Kihagyhatod ugyan a beállításait, de akkor azt írja ki, hogy nem kér engedélyeket és nem is kap semmit, ezt az ablakot NEM ugrod át és itt NINCS olyan, hogy "mégsem"!
Tehát ezt veled ellentétben, aki még életedben nem használtál legális letöltést Androidon mindenki más végignézi EZT:
Hacsak az illető nem szellemileg korlátolt, vagy analfabéta, vagy esetleg csak szimplán hanyag, akkor már itt fel kéne ismerni, hogy az alkalmazás olyan jogokat kér magának, amihez semmi köze nincs. Ja hogy ez nem olvastuk végig?! Nem gond. Pont az ilyen hiszékeny emberek miatt létezik még a jelen cikk témája...
-
Keeperv85
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
"Szerintem úgy lehet védekezni, ha az ember nem használ útszélről összegereblyézett operációs rendszert, amire boldog-boldogtalan ellenőrizetlenül pakolhat fel bármit..."
Magyarul a Windows is egy szemét, mert lehet rá külső engedély nélkül telepíteni...aham...
"És még csodálkoznak, hogy vállalati környezetben nem akar terjedni a rendszer..."
Kik csodálkoznak? Elég a 98%-os lefedettség a magán szférában. Nem kell nagyon a vállalti modellre gyúrni...
"Csakhogy amíg az iOS felhasználók 80+ %-a a legfrissebb két rendszert használja, amire nincs is JB (ebből 75 % a legfrissebb verzió), addig Androidon 1,1 % a KitKat, de még a 4.2-4.3 és a 4.4 együtt is bőven 20 % alatt van."
A normális op.rendszerek visszafelé kompatibilitást biztosítanak. Ez esetben ez sajnos, ugyanis az újabbakon ugyan az a kód is felmegy, ha kártékony, ha nem... Tehát az okfejtésed zsákutca. Az Android verzióknak nincs relevánsan köze az adatlopás tényéhez, amit jelen esetben a felhasználói hiba okoz(ott), nem a rendszer gyengesége. Ha én "megkérlek" hogy iOS-en add már oda az adataid és te azt megteszed, attól még nem a rendszer lesz rossz...
Új hozzászólás Aktív témák
- T14 Gen2i 14 FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Eladó Lenovo LOQ laptop I5, Rtx2050, 16gb ram, 512 m2 ssd. Garancia.
- LG 55" 4K UHD AI Smart tv GARANCIÁVAL
- Bontatlan Google Pixel 10, 12GB ram 256GB rom frost/lila
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- MSI NVIDIA GeForce RTX 3090 3X OC GPU Kitűnő állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő