- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
Azért a 16gb ram egy kicsit túlzás. Nekem 4gb -al mindig minden rendben van, kevés az a feladat ahol ténylegesen ennél több kell. Az ssd meg semmit nem változtat a böngészési élményen, legfeljebb a böngésző indulási sebessége jobb egy kicsit, de nem sokkal. Ha ezért akarsz egy zsák pénzt kidobni, akkor csalódni fogsz.
Ráadásul az ssd -vel elég sok probléma is a nyakadba szakad, mert ez még most, 2013 -ban is kiforratlan technológiának számít. Vacak firmware -ek, nem megfelelő os támogatás. És minden típusnál valami más a baj. Még olyannal is találkoztam, ami random kifagyasztotta az os -t. A weboldalán meg ott volt az ismert hibák között, meg hogy majd lesz rá javítás..... -
attila9988
őstag
Az opera 12 sok mindenben volt a legjobb, de muszáj volt váltanom, még mielőtt megjelenik a végleges 15. És mivel egy ilyen váltás időbe telik, korán el kell kezdeni.
Egyébként az ff nem lassú. Vagy legalábbis én nem érzem hogy az lenne. A memóriahasználatot is egész jól kordában tartják ma már, és a chrome -nál jelentősen okosabb a cucc.
Én azt gondolom hogy a chrome nem is lesz sokkal okosabb, hiszen ez nem érdeke a nagy G -nek. Ő mindent webre akar tenni, tehát logikus hogy a böngészőnek butának kell maradnia. Meg a sok kis rejtett szemétség ami benne van, szintén nem tetszik, bár azok nagy részétől meg lehet szabadulni, ha magát a chromiumot használja az ember, és nem a google build -et. De a böngésző maga akkor sem szimpatikus, mert túlontúl buta. Olyan mint egy internet explorer. Semmivel sem tartom jobbnak annál.
A Mozilla közösség igazán készíthetne egy segédletet táblázatos formában, ahol fel vannak sorolva egyik oldalon az Opera funkciók, másik oldalon pedig az annak kiváltására szolgáló kiegészítők
Van ilyen gyűjtemény a firefox kiegészítők oldalán. Keress rá.
Egyébként nekem az is nagyon kellemes dolog, hogy külön debian repo is van mozillanal. Tudom apróságnak tűnik, de jól jön.Őszintén szólva még hiányzik az opera, de tudom hogy a támogatása nem lesz hosszú, és helyette azt a szutykot akarják nyomni amit most összedobtak. Sok felhasználói programnál nem zavarna hogy nem fejlesztik, ha továbbra is hasznos nekem - használok is ilyesmit - de egy böngésző esetében ezt nem tehetem meg.
Az opera meg azzal hogy megszűnt az lenni amiért a felhasználói többsége használta, szerintem nyugodtan le is húzhatja a rolót. Most még jött ez a biztonsági incidens is. Kíváncsi vagyok hogy hogyan akarnak most ebből kimászni.
-
attila9988
őstag
Engem annyira elriasztott ez az opera next, hogy pár nap tesztelgetés után legórtam a fenébe, és további pár nap alatt átköltöztem firefox -ba, még mielőtt kijönne a végleges 15. Így tulajdonképpen át sem néztem a különbségek listáját a chrome -hoz képest, hiszen elsősorban az opera 12 funkcionalitása érdekelt, ami meg nagyrészt hiányzott belőle. A chrome -ot egyébként sem szeretem, tehát szinte biztos volt hogy egy ilyen fork -ot sem fogok használni. Nekem óriási csalódás volt ez a váltás, így sok év opera használat után, és nem látom be hogy azok, akik eddig sem váltottak át chrome -ra, most vajon miért akarnának opera név alatt is chrome -ot használni. Egy olyan chrome -ot, ami állandó lemaradásban van, és ami messze nem nyújt annyi egyedi képességet, amiért érdemes lenne továbbra is használni. Különösen azoknak rossz ez, - mint pl én - akik a 12 -esből sok funkciót használtak.
Épp ezért nem is igazán sikerült még teljesen átállnom a rókára, bár jól haladnak a dolgok. Elég okos manapság már ez is, pár érdekes pluginnel meg főleg. Úgyhogy winen csere, debian -on meg a mozilla repo belőve, és kb minden helyen, ahova még általam került az opera, megmutattam mi lett belőle, és megkérdeztem akarja -e megtartani így, vagy cseréljem....Operáék elmehetnek a fenébe azzal a vacakkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest