Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
droti25
őstag
Kicsit off sorry!
Tudtok ajánlani jó minőségű telefonhang rögzítő appot?
Munkámból kifolyólag szükségem lenne rá. -
a.sebi
őstag
válasz
Varszegig #1388 üzenetére
Lito ! Speedshopból rendelhető ! Tokkal is ! Érdemes olyan tokot venni ami nem zavarja ! Pl nilkin superfrosted
Könyörgöm hagyjátok már sasszemet békén ! Uncsi , hogy napi 50 hsz erről szól !
Sasszem , vegyél légyszi egy s10 plusz 5g -t 1 tb tárhellyel , aztán hagyj minket ! Lécciléccilécci -
Ixion77
addikt
válasz
Technoman #1381 üzenetére
Azért jó, mert az optika kör formájú képet vetít. Abból lehet aztán olyat arányt kivágni amilyet szeretnél. Ha már egyenes oldalak kellenek, négyzet lenne a legoptimálisabb. Ha az sem jó, akkor olyan téglalap, aminek minél közelebbi arányúak az oldalai. Ennek a 4:3 sokkal inkább megfelel mint a 16:9. Így nagyobb pixelszámot szerepelhet a specifikációs lapon. Létezik multiaspect érzékelő is, de ritka.
Álló képen egyébként előnyösebb a 4:3. Meg aztán lehetne erősen érvelni a 2:3 mellett is - nem véletlenül olyan arányúak a komoly fényképezőgépek képei. -
Silenzio
addikt
válasz
Technoman #1381 üzenetére
Érdekes, pont az este néztem egy videót, amiben egy profi fotós elemezte ki az S10 képeit. Abban kiemelték, milyen jó, hogy még nagylátónál sincs hordósodás. Ritka az ilyesmi.
Engem abszolút nem zavar a 4:3, valahol örülök is neki. Hagyománytiszteletből talán. A film képaránya sem véletlenül lett közelítőleg 4:3. A szélesvásznat, főleg 16:9 fölött nehéz direktben dekódolni. A kognitív tér kevésbé feldolgozható.
-
Technoman
őstag
válasz
Astrolagoon #1379 üzenetére
+ 2ofthem Köszi srácok.
Sajnálom én is, tegnap bent voltam a "konkurencia store"-ba. Ott próbálgattam ezt az extra széles látószöget is. Furcsa volt visszanézni a TV-n, hogy 4:3-ban többet látok, mint a G4-es 16:9-es képén. Ráadásul az S10+-on még hordósodott is az egyenes vonalak.
Nem is értem, hogy ez miért jó, hisz az átlag juzer 16:9-es valamilyen megjelenítőn (TV/Monitor) nézi vissza a képeket. -
hito
nagyúr
&Silenzio:
Ezt a videót néztem. Odatekertem.
-
Silenzio
addikt
válasz
Astrolagoon #1361 üzenetére
Inkább 5 az. Nagy ritkán 6. 24-25 óra alatt.
(#1368) hito: milyen kiábrándító videó? A latin kiscsávós? Nem volt az olyan rossz. Jobb, mint a Titanic, a Twilight vagy az Inception.
-
Astrolagoon
tag
válasz
South Velen #1367 üzenetére
Te annak örülj ,hogy semmit nem kell szednekd ,hogy oylat láss ami nincs ott
"Én egy RGB mátrixos FullHD AMOLED-re várok, az mindent verne. Persze PWM nélkül."
Reméljük jön hamar ilyen készülék ami komprumisszum mentesen elfogadható lesz neked! -
2ofthem
aktív tag
Köszi! Érdekes, majd én is kipróbálom valamikor
-
Technoman
őstag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a képfelvevő szenzora ennek is -mint minden újabb mobilnak- 4:3-as vagy ebben tényleges 16:9-es szenzor van (mint pld a z LG G4)
Thx -
South Velen
addikt
válasz
Astrolagoon #1332 üzenetére
Rendben, téged nem zavar, esetleg nem is látod, örülj neki.
Én egy RGB mátrixos FullHD AMOLED-re várok, az mindent verne. Persze PWM nélkül.
-
Quqesz
nagyúr
Tök jó, hogy vitatkoztok, mert közben egyre több dologra jövök rá a telóval kapcsolatban(pl portré videó)
-
hito
nagyúr
válasz
Astrolagoon #1363 üzenetére
A véleményedtől a tény még nem fog változni
Azért érdekességképpen felteszem majd, látni fogod miről beszélek. Szimplán az állókép (azon belül is jpeg) minőségét kell majd figyelni.
-
a.sebi
őstag
Jelentem uv fóliával hibátlanul megy az ujlenyomat olvasó ! Mint ha rajta sem lenne ! Használjátok , nem esik le , nem púposodik fel , hibátlan. Ez a megoldás !
-
hito
nagyúr
válasz
Astrolagoon #1360 üzenetére
De nem annyira mint írtad.
Dehogynem, hidd el! De inkább ne nekem higgy! Linkelek képeket pár napon belül -
Astrolagoon
tag
Ne már nagyon is lehet relevanciája.Nagyon kevés az írásos teszt is ahol eredeti méretben és tömörítés nélkül látsz összhasonlítást..Szóval akkor bármire ráhúzható a kérlek csak ezt az xy tesztet nem.Kiindulásnak tök jó a YT nem monndom ,hogy tökéletes csak pont arra világított rá nincs akkora különbség(Nem is lehet mert inkább szoftveres a fejlődés évek alatt mintsem hardveres).Ha meg rawban dolgozik az ember a p20 pro túlélesítése nélkül még jobb a helyzet.
Tényleg jó a 808 nagyon is .De nem annyira mint írtad. -
hodostamas
addikt
Nem tudja valaki telenor üzletben is helyi vásárlásnál is 250/280 az ár vagy csak online? Helyi boltot nem érem el telón..
-
válasz
Silenzio #1356 üzenetére
Az ahogy írtad, nem tökéletes és pszeudo hatása van, bár tényleg nem rossz. Ugyanakkor ha ettől eltekintünk, az S10+ videója ha csak simán videózunk és nem zoomolunk meg ilyenek, akkor az részletesebb, nézz 2-3 youtube tesztet fogod látni, hogy részletgazdagabb és nincs 30 fps limit. Nekem szerencsére a videózás nem szempont, arra meg jó lesz amennyit arra használom majd, én fényképre gyúrok inkább.
Ha már itt tartunk 16:9-be tud a P30 Pro készíteni fotókat vagy csak a saját kijelző arányában?
-
Silenzio
addikt
válasz
Vikthor #1340 üzenetére
Ez se feltétlenül igaz, a P30 Prónak van videós portrémódja, elmossa a hátteret, elég faszán néz ki. Persze nem 100%-os, de elég DSLR-like felvételeket lehet vele csinálni. Ilyesmit az S10 nem tud.
(#1354) Astrolagoon: szerencsére nincsenek szar napjaim, mert S10-et nézegetek. El tudom képzelni, hogy nem zavarna a P30 Pro, lehet le is cserélem rá az S10-et, de a pentile Samsungos időkben bizony a fehér nem fehér volt, hanem pszichedelikus mikroterrakotta. Szeretem az Azték mintákat, meg az art decót is, de nem kijelzőben. Szemész nekem biztosan kell, de tartok tőle, hogy neked is. A Youtube-os részletesség összehasonlító videód meg annyira hasznos, mint bicebócának a futócipő.
-
hito
nagyúr
válasz
Astrolagoon #1354 üzenetére
Kérlek, csak youtube összehasonlítást ne!!!
-
Astrolagoon
tag
válasz
Silenzio #1337 üzenetére
Sátánom!...Biztos én meg a topik nagyésze vagyunk a helikopterek aki(k) csak a gyönyörű személyreszabható OLED HDR-kijelzőt használjuk és nem sub pixelekre vadászunk.Szemészet nem árt neked szerintem ha te színjátszós tapétának látod a p30 pro kijelzőjét...Egyetlen teszt,egyetlen tulaj se panaszkodik.Tényleg utcalány jó nekem de neked mennyire rossz napjaid lehetnek.
-
2ofthem
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #1349 üzenetére
Köszi, de az én kérdésemre itt sajnos nem találok választ, vagy valamit rosszul értelmezek. Mindenesetre érdekes cikk
-
VD
őstag
Aki használ gyári flip tokot a készülékhez:
- Always on display továbbra is csak pár másodpercig működik becsukott fedélnél? Tehát nincs kint folyamatosan az óra és az értesítések, csak ha noszogatjuk a készüléket akkor jelenik meg?
- Mivel nem látok rajta a kivágást a "hangszórónak", így érdekelne, hogy milyen a hangminőség telefonáláskor? Nem tompítja nagyon? -
hito
nagyúr
válasz
Ixion77 #1345 üzenetére
Nekem például szinte minden mobilos fotó "mobilos": túlprocesszált, túlszaturált, túl kontrasztos, túlélesített. Köze sincs a dslr fotókhoz. Mindazonáltal a népek szeretik.
Na a 808 pont ennek az ellenkezőjeÉs ezért szeretem/szerettem annyira. Rendes fényképező képi világa van, eszméletlen színekkel és brutál vonalélességgel/részletességgel. Lesz egy kis időm teszek fel (OFF-ba) ide 1-2 képet referenciának.
-
-
Ixion77
addikt
2x digitális, 3x kombinált. Kivéve alacsony fénynél: ott a 3x is digitális.
U.i.: ... és mint mindig, jó kijelzőn nézve nagyon egyértelmű hogy melyik a digitális. Emiatt a 10x és 50x nagyítások is csak marketingre jók. Az 5x-ös (135mm ekv.) viszont tuti (ha tudod mire használni). Egy ekv. 50 körüli még nagyon kellene.
2ofthem: nem, 2x felett használja az 5x optikait is. Próbáld ki!
-
Ixion77
addikt
Attól függ mit értesz képminőség alatt. A fotós képességeket (pl kompozíció) nyilván nem, de technikaiban sem feltétlen egyértelmű hogy mi a "jó". Nekem például szinte minden mobilos fotó "mobilos": túlprocesszált, túlszaturált, túl kontrasztos, túlélesített. Köze sincs a dslr fotókhoz. Mindazonáltal a népek szeretik. Olyannyira, hogy lassan már a dslr-eket is egyre inkább ilyenre hangolják.
A P30-ban kifejezetten szeretem, hogy legalább pro módban nem processzál feltűnően. Autó mód lényegesen rosszabb, AI mód meg annál is rosszabb. S10+ meg a legrosszabb (borzalmas túlélesítési halo-k mindenhol) -
lukoz
aktív tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy ugye van 5x optikai zoom. Ha ujjal "csippentéssel" mondjuk 2x vagy 3x zoomra "húzom" akkor az optikai vagy digitális zoom lesz?
/huhhh, remélem érthető voltam :) / -
hito
nagyúr
válasz
Vikthor #1342 üzenetére
De messze járunk még mindig attól a képminőségtől
Valamelyik nap böngésztem át a régi 808 képeimet. Valami elképesztő még mai szemmel is.
Természetesen szolgáltatásban és millió dologban nem veheti fel a kesztyűt egy csúcshardverrel szerelt androidos készülékkel, de ha kizárólag a képminőséget nézzük, párja nincs a mai napig.
-
lukoz
aktív tag
Nagyon gondolkodom a két teló között: p30pro vs s10+
Es fogalmam sincs melyik legyen :) -
Silenzio
addikt
válasz
Astrolagoon #1332 üzenetére
De kurva jó neked, hogy nem zavar, hogy pentile elrendezésnél a fehér nem fehér, hanem pop art stílusú színejátszós tapéta.
-
sirály69
őstag
P20pro ról váltottam. Ott működött SMS küldésnél az RCS mód. P30pro-nál nem akar működni.
Másnak sem megy? -
lukoz
aktív tag
Sziasztok!
Elérhető ennél a telónál portré módban, ami a Mate 20 Pro-ban?
"Portré mindkét oldalról lőhető, a hagyományos háttérelmosás mellett pedig egy sor AI háttér kivetíthető a színestől a fény-árnyék játékon át a teljesen sötétig" -
Astrolagoon
tag
válasz
ferrari0819 #1329 üzenetére
Felnyomja.Első UV üveges hszem ez volt a topikban.
-
Astrolagoon
tag
válasz
kchris78 #1321 üzenetére
Első QHD-s teló( OPPO FIND 7)Ótas évekig iylen felbontású paneljaim voltak.Tavaly váltottam vissz P20 rpnál kisebb felbontásra.
Én is látom a különbséget az s10 hez képest.Fogyasztásban.Minőségben semmilyen szinten nem.
(#1331) americanidiot
Nem értek egyet nincs olyan szituáció nekem amikor érdekelne .Piilanatra nem merült fel bennenem semmi negatív a kijelzővel sőt! -
ferrari0819
tag
Litot rendeltem, van egy videó a neten erről az uv-s ról, rá folytatják a kijelző közepére aztán rá az üveg és szépen rá simul a felesleg oldalt lefolyik. Csak néztem hogy spigen tokkal nem lesznek barátok, a felső résznél lesznek gondok. Holnap rendes fénynél fel rakom aztán majd kiderül.
-
kchris78
veterán
BTW valaki kiszámolta már hogy az 5x optikai zoom 8Mpixellel, csökkentett érzékenységgel vajon mennyiben jelent részletesebb képet mint egy 2-3x optikai zoom nagyobb fényerővel és felbontással?
-
dodicsaba
aktív tag
válasz
N.YCityBoy #1287 üzenetére
Ja ma néztem én is a Telenornál a 8 gb os 280 ezer a 6gb os meg 250 ezer de mivel praktikum feltöltő kártyával ennyi és nem köti hűség így lehet hozzá rögtön kérni a kódot. Bár nekem azt mondták független.
-
kchris78
veterán
Na sikerült megtapogatnom. A véleményem nem változott. 450-500ppi KELL egy pentile vagy ahhoz hasonló kijelzőnek ha egy gyártó ilyen nagy arccal dobja piacra a telefont, vagy flagshipként, ennyiért. Dettó ugyanez igaz az iPhoneX(S) kijelzőjére is, hogy ne Huawei fikázás legyen. A pixelek nem közvetlenül láthatóak hanem leginkább a fehér részeken látni hogy nem homogén illetve egyes mintázatokon... és zavaró fehér hátteres olvasásnál. Rögtön átmentem az S10 pulthoz és hát a különbség látható...
Mindennapi használatban nem okoz gondot, de egy ilyen telefont nem "mindennapi" használatra vesznek hanem soksok olvasásra.. Nekem nem bírná a szemem, ezt a fajta kijelzőt már az iPhone7plus - XS váltás után is visszalépésnek tekintettem emiatt (a feketét leszámítva persze de nekem az a kisebbik dolog), ha egyszer észreveszi az ember ezt a dolgot után folyamatosan azt vizslatja... -
a.sebi
őstag
válasz
ferrari0819 #1314 üzenetére
Lito vagy xprotectort rendeltél ? Nem nehéz feltenni sok S szériás cuccra felpakoltam már.
Majd írd meg hogy megy e az olvasó ! -
Quqesz
nagyúr
Mai tapasztalat:
Gyerek videózás közben zárolni akartam az AE-t, de az istennek nem jöttem ott hirtelen rá. A lényeg, hogy pl video manuális beállításnál az EV gombra kell hosszan nyomni(ez dobja fel a csúszkát is), és a sarkában a pötty más szinű lesz. Ugyen ez igaz a fókuszra is(AF gomb) -
Y72
aktív tag
Ha cikkben szereplő szenzor benne lenne, a lehető leghamarabb megvenném ezt a telefont, de sajnos a barométer / légnyomásmérő továbbra is hiányzik a legtöbb huawei modellből és a hivatalos spec.-ben sincs benne.
"Nem hiányozhat az iránytű (ami kissé pontatlan), az NFC, az infraport, a hall szenzor, a giroszkóp, a gyorsulásmérő, a légnyomásmérő vagy a színhőmérséklet érzékelő."
Persze örülnék ha a cikkírónak lenne igaza! meg tudja ezt valaki erősíteni?
-
hito
nagyúr
válasz
Silenzio #873 üzenetére
Ma MM-ban toltam rá egy Filmic Pro 6.5.7-et. Se tele lencse támogatás, se 1080p 60fps, és még a stabival is voltak gondjai. Nekem innentől kezdve felejtős. Ugyanúgy nincs hozzáférés semmi (számomra) lényeges dologhoz, mint a P20 Pro-nál. Elvileg kint van már a 6.6.0, de kétlem, hogy lényeges változást hoz, tekintve az eddigieket.
-
a.sebi
őstag
Sziasztok! Beléptem a klubba! Egy szép fekete 30 pro 8/256 gigabájtos verzióval! Rögtön egy kérdés :
Próbálta már valaki üvegfóliával?
Esetleg uv ragasztóssal?
Köszönöm megtisztelő válaszotokat! -
droti25
őstag
Most van először Huawei telefonom, és érdekelne mik azok a funkciók amiket érdemes be illetve ki kapcsolni a beállításokban, legyen szó a kamera approl vagy hívás beállításokról.. stb?
-
petya2012
őstag
sziasztok
valami jó vezetéknélküli töltőt és fülest tudtok ajánlani P30Próhoz??
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- PlayStation 5
- Akvarisztika
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1