Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Nagyon odapaszott ez a széria a nagyoknak. Hiába a rossz hírek meg miegyéb róla, még mindig tud újat hozni, amivel belerúghat a konkurensekbe. És most is ezt tette.
S10+ jubileumi széria, semmi dinomdánom nem volt (pl elvártam volna tőlük egy 5x zoom képességet, vagy végre a bűvös 30-32sec záridőt, de neeem, semmi ilyen mer' jóvanazúgy), a P30Pro meg kapásból hoz egy 5x, 10x és egy 50x!!! zoomképességet.. Jó, tény van mit csíszolni a dolgokon, de ha a körülményeket nézzük, nem kispályás dolog ez. 50x zoom... (képek lentebb)
Mialatt ment a Párizsi bemutató, melóhelyemen (Mediamarkt) a Huaweisek szépen kirakták a P30 tesókat, már mentem is megnyomorgatni a Pro-t. Aztán S9+ előkap és gyors katt mindkettővel. Érdekesek lettek az eredmények...
Külön öröm hogy végre a videóra is kezd ráfeküdni a gyártó, gondolok itt a 4k-s optikai stabilizátorra, ami ugye az M20Pro-ból még kimaradt.
Az áremelkedés nem épp öröm, de hiába morgunk. Évről évre növekszik mindegyiknk az ára, Huawei meg már felnőtt a nagyokhoz. iPhonet maga mögé nyomta, és most már a Samut csapkodja hátulról.+ még egy érdekesség, simán elővesz és katt képek, a P30Pro-nál az Ai ki volt kapcsolva, az S9+-nál viszont a jelenetoptimalizáló (azaz az AI) viszont aktív volt és a HDR is automata volt, ami be is kapcsolt, míg a Huaweinek továbbra sincs automata HDR-je, ehhez képest az eredmény:
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
ZavaBalazs #197 üzenetére
Hopp, ezt a dolgot benéztem.
De mindegy, ezen is szép a kép.
És a többi dolog stimmel. 😂
-
zoleeno1
veterán
Köszönöm a gyors tesztet, számomra teljesen részletes és informatív.
Kameráról egyenlőre nem formálok véleményt, az élő bemutató alapján ütős lesz ez, de várjuk meg milyen a mindennapokban, mezei userek kezében.
Ami számomra fájó pont és érthetetlen, hogy az AOD-ot miért nem képesek normálisan megcsinálni??? Ha jól értem maradt a régi "fapados", ahol csak a nem fogadott hívásokat és smseket jelzi... Erre most még a ledet is elveszik... Ebben fényévekkel jobb a Samsung megoldása és nem hiszem el, hogy ezzel 2 év alatt nem tudtak mit kezdeni...
Ha már Samsung...Látom a fanboyok hozták a kötelezőt és széttrollkodták a topikot... Értem én, hogy savanyú a szőlő, de engedjétek el...
Inkább az S10 topikban írnátok milyen a kamera, mert arról szó sem esik, csak a "nemjöttmegabuds", "merülmintazállat3óraSOT vs nemigaznekem8óra"... -
ZavaBalazs
őstag
válasz
kakuk.tamas #196 üzenetére
Van! Az 1080*2340 mióta nem fhd+, hanem 2k(+)?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Occon adom #148 üzenetére
Váoh! Ez aztán a vélemény!
Akkor vegyük sorjában:
- SoC: ugyanaz, mint a Mate 20 és Mate 20 Pro-ban
- az akksi elmegy másfél napot minimum, 8-9 óra SOT simán hozható vele (ellenben az S10+ al...), jah, és fél óra alatt 70%-on van.
- a kijelző gyönyörű, pixelek nyomát se látni (hála a 2K felbontásnak, és az OLED technológiának)
- a Google biztonsági frissítései minden hónapban érkeznek, és folyamatosan kap a rendszer is update-et
- a Samsungon is kidomborodik a kamera, ahogy az iPhone-okon is... 🤔
- amint láthatod, lépett előre a kamera a Mate 20 szériához képestEgyéb felvetés?
-
hajbel
addikt
Szerintem ez a koncepció, - főleg az ára - miatt nem jó. A 40 megapixeles kép egy zaj és mosás paca, ami rendben is van, mivel a szenoz túl kicsi, de az a durva, hogy mennyire mesterséges a 10 megapixeles kép. Felbontásból kifolyólag nincs rajta sok részlet, de még az is el van mosva. Az akku jó, az EMUI viszont ronda, bloatwares és bugos még ha nagyon jó is a hardware mögötte. Zoom nélkül egy bármilyen kamera gcam-mel agyonveri. A videós képességeknél pedig nyilván vicces kedvükben voltak a kínaiak, főleg ebben a kategóriában, ilyen áron. Jó az értékelés: Tetszettet érdemel a többi ajánlott flagship között. A zoom képesség fantasztikus, a többi gyártó példát vehetne a Huaweiről.
-
hroberto
veterán
Azt nem értem, hogy ha a Huawei bele tud tenni ekkora akkut, Samsung miért nem tudott?!
-
<Lacy85>
addikt
Szóval megköszönik a Samunak, hogy alacsonyra tették a lécet, de szokás szerint most sem sikerült megugrani.
Nem lett rossz telefon, csak az arc egy kicsit nagy mögötte. -
alex devil
senior tag
Brigi istenien néz ki a szelfis képen.
-
zazenke
őstag
[link]éjszakai mód 3:05 től a samu gyakorlatilag vak
-
<Adamsky>
nagyúr
Félve kérdezem: Vajon ennyi pénzért ez már tudja a bluetooth absolute volume-ot, vagy csak néz ki a fejéből bambán, ha egy hozzá kapcsolt bluetooth-os eszközről szeretnék hangerőt állítani?
" ... a hangszínen pedig pár Dolby sémával lehet kanyarintani."
És ez vajon egy bt.-s fülesnél is működik? Kötve hiszem...
Cutsom hangszínbeállítás nincs, csak ez a 3 előre programozott? Ez megmosolyogtató (vagy inkább elszomorító)Jó lenne, ha a Huawei a fotózás mellett / után a zenei téren is erősödne picit.
-
Hatvan9
senior tag
Manapság nagyon gyorsan jönnek ki a tesztek, ilyen stílusban lehetne angol verziót nyitni az oldalnak.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#24536576 #153 üzenetére
Huawei meg csak lekopizta a "designt".
Melyiket kopizta le? Valahogy nem ugrik be egyik iPhone se amelyiken ekkora nocs lenne. Nyilván van akinek fontos hogy zsiráf meg malac feje legyen a szelfin, de azért elég sokan megvannak anélkül is.
A kamerák számának a növelését meg a Huawei kezdte el, és a többi gyártó meg utánozza. És ki nem carja le. A végeredmény a lényeg. -
borand
aktív tag
Erre jött a Xiaomi és ők meg aláástak a Huaweinek.
-
borand
aktív tag
Az éjszakai képek a számomra hihetetlen jók. A készülék kinézettre meg olyan egy kis Iphone, egy kis Samsung... Amiért pl pofám nem lenne beszólogatni a másik két cégnek, amit a huawei rendre megtesz. Kicsit ellenszenvesek ezért. Van pár egyedi dolguk, de elég sokban mástól veszik az ötletet.
A teardrop notchot eddig támogattam, de valahogy az előlapon a kamerakivágás kevésbé feltűnő - amiért a szélen van. Az üzemidő meg dicséretes a konkurenciával szemben. A méret növekedések meg teljesen érthetetlenek.
-
formula01
senior tag
Dettó a teszt után döntöttem el én is, hogy s10 vagy mi9 lesz a befutó. Viszont tekintve, hogy Vodánál 216e lenne az s10, 180e meg a boltokban a mi9, kérdés sem maradt mi mellett döntök. Ez a Huawei nem fogott meg, pedig nagyon vártam, a 3 éves S7-em ugyan még tökéletesen működik, de nekem már nagyon viszket a tenyerem, a családban pedig lenne helye. Ami még totálisan eltántorított a P30 pro-tól, az a kijelző. Ma nézegettem élőben. Nem túlzás ha azt mondom, S7 után egyenesen ocsmány, S10 mellé pedig oda sem érdemes tenni.
-
Mennyi tárhely érhető el és mennyit eszik meg az oprendszer?
-
Kashim
őstag
Nem venném meg, de az 5x-ös optikai zoom azért elég király. Meg a holdas kép.
Grat a gyors teszthez/cikkhez. -
7Heads Drago
veterán
-
Paszkal3
tag
Nekem csalódás ez a telefon! Nagyon vártam, mert telefont akarok majd cserélni. Igaz már nem a Huaweiben gondolkodom, de érdekelt, hogy mit mutatnak fel. Hosszú évek óta Huaweit használok,de elég volt s ebben ez a teszt is megerősített. Nagyobb volt füstje, mint a lángja ennek a telefonnak. Ki adtak még egy Mate 20 pro telefont egy kis optikai és kamera tuningal s ennyi. Ha a Mate 20 pro kameráját át tették volna ebbe úgy, hogy javítanak a videó minőségén, fotó maradt volna úgy, ahogy van s ezzel formával hangyafarknyival belövik 300 ezer alá, akkor nem győzték volna gyártani.Nyílván lesznek sokan akiknek tetszeni fog s megvásárolja, de az nem én leszek.
-
Zé.
tag
Az 5x-ös optikai felvételekről, - ami az újdonsága,- jóval bővebb teszt kellene!
Nem könnyű jó minőségű zoom optikát, főleg miniatűrizáltan tömeggyártásba
előállítani. Kíváncsian várom a valós tapasztalatokat, hiányos itt, pl. mennyire
csökken a fényerő, a felbontás? A picike objektív átmérőn bejutó fény nem
sok, ezért a kép is csak halvány mindez egy mákszemnyi 8 MP érzékelőn!...
Persze ez egy új fejezet a mobilfotózásban, a kezdeti gyerekbetegségeivel
együtt... Én inkább a 3 kamerás mobilt fogom választani, jóval olcsóbban!... -
Darellus92
aktív tag
válasz
mjani1172 #165 üzenetére
Attól hogy a HTC-nek nincs marketingje, befürödtek az érintésérzékeny "gombokkal", és úgy alapból évek óta zuhanórepülésben van az egész mobil üzletáguk, még kár letagadni,hogy a legjobb kamerát ők tették le az asztalra. Mind a saját csúcsmodelljeikben, mind a pixelekben.
-
szkaroly
senior tag
válasz
Ezt meg kell őrizni az utókornak, fényévekkel magasabb intelligenciájú hozzászólás mint amihez hozzászokhattunk. BRÁVÓ!
-
ptgmaster
tag
Köszi a tesztet!
Nagyon nem esett le tőle az állam, úgyhogy marad a P20 pro.Szinte semmi fejlődést nem látni a kamera terén, a zoom meg pont nem érdekel.
-
Dare2Live
félisten
pl "Viszont például az AppGallery, a Facebook, a Booking.com, az Amazon Shopping vagy a HiCare opcionális lehetett volna, persze tárhelyből így hiány."
wut?
-
Bass
addikt
ISO409600 🤣 40megapixel🤣 Mikor lesz elsődleges a képminőség ha már a fotózásra mennek rá?
-
kchris78
veterán
a notchot nem szabadott volna megtartani.
szerintem igy olvasasra necces a fix 5x zoom!! legtobbszor nem kell annyi, inkabb legyen egy2-3x optikai zoom ami tartalmaz minden lehetseges reszletet.erdekes hogy a tesztben nincs kiszamolva a ppi ertek mert pentile matrixxal a 400 alatti ertek kifejezetten SZAR.
annyira nem jo ez a telefon. ha mas a fotozasi szokasa illetve nem fotozik annyit akkor nincs igazabol sok ujdonsag benne a tobbihez kepest. Probalnak fejlodni de ami tenyleg tudast igenyelne az a kamerazas 60fpsel 4kban, sw-hw valahogy nem megy mostmar lehet mondani evek ota...
A tesztben a dicseret meg tul lett porgetve, pwm sincs megemlitve (ez jo lenne mindenhol) ppi erteken gyorsan tullepve ("megfeleloen eles").
-
batai15
félisten
Nekem az előző P széria nem jött be a tagadhatatlanul apple-re akarni hajazó előlapi fpvel.
Ezért is lett honor 10 p20 helyett .jövőre csere lesz vagy s10 ,vagy megint csak egy jó ár érték arányú Samsung vagy Huawei .
Mondjuk s10e fogtam legutóbb, kamerában csalódás volt mert a honor 10em szebb képeket készített . -
Thom!
veterán
A sima jó volna, két dolog van, Az EMUI, meg a Kirin SoC...
Inkább Xiaomi! De most látom Pixel 2 jó szolgálatot tesz még nekem :d -
joey04
titán
Ennyit biztosan nem adnék kínai telóért. És itt nem a minőségre gondolok, hanem a megfigyelési ügyekre. Én is elcsábulok ha úgy van, de akkor inkább xiaomi, ahol az adataim értékével alacsonyabb az ár is.
-
batai15
félisten
Kiváló telefon ,minden tekintetben .nehéz is lenne a döntés s10 ellenében ,itt elég durva kamera ,gyors töltés ,amott jobb fp , szebb felület.
Talán s10 lenne nálam a befutó,de ez is elég durva lett . -
nordzsi
csendes tag
válasz
Sőt lehet kémkedik is, meg csal a benchmark teszten is, mint volt már rá példa.....
-
h4h01
senior tag
válasz
Occon adom #150 üzenetére
Mi lehet emögött? Mi a probléma valójában? Remélem nincs nagy baj
(amúgy őszintén)
-
Ádám16
addikt
válasz
Tyű, ez oszt' kijött.
-
Occon adom
aktív tag
ILYEN XAR VEGYE MEG AKINEK SOK PÉNZE VAN A VACAKRA!!!!
Semmi új, max a CPU neve és 1-2 apróság. Kijelző nagyobb, aksi olyan xar mint edddig, Leica sem nagy durranás akár 100 mpxl-n sem, csak a neve jelent valamit.?
Kidomborodó kamerák, XAR!!
Tele kijelző,... eddig is az vót felbontása maga a FOS!
CPU-t pár éve is CSAK A SAMSUNG KÉPES LEGYÁRTANI, azaz majd mindegyik gyártóé tökugyanaz.
FM-rádió nincs !! nem tellik rá
4200 mAh-s lítium-ion 1 nap max, nincs telefonra konfig, megkapja az alap androidot amivel úgy szenved ahogy eddig. Talán kap google frissítést és , de rá szoftvert a HUAWEI sosem fog írni.
Összefoglalva, 3 kilóért kapsz egy szart. Vegye akinek gusztusa van rá! -
törölt tag
válasz
#16514048 #127 üzenetére
Azt aláírom, hogy ennek a képei nem olyan ótvarok, mint a P20 Pro volt (ami fényes nappal megevett minden részletet, még ha nem is nagyítgattál bele), itt már legalább hozza a szintet, de nagyjából ennyi történt.
Ugyanazt csinálják, amiért sokan fújtak az Apple-re is, hogy felzárkóztak a többiekhez valamiben, és megpróbálták eladni világmegváltó újdonságként.És valóban lehet RAW-ba fotózni, csak nem sok értelmét látom. Ez egy point-n-shoot, viselkedjen úgy akkor.
-
balazs0102
senior tag
Egy ekkora cég, hogy nem tud mit kezdeni ezzel a rohadt videózással...
-
Ádám16
addikt
Odapörkölni?
Elismerem a Huawei fejlődését, és tudását, de ugyanannyiért kínálja a nem többet tudó készülékét ez a gyártó is, mint a többi.
Szerintem a világ épp azért figyelt fel a gyártóra, mert képesek voltak értelmes áron korrekt készülékeket gyártani. Mostanra teljesen elmosódott az árkülönbség a többieket tekintve, így nekem ez a telefon is max az árával "pörköl oda".
-
neoforce
aktív tag
Hát kicsit olyan p20 szájizem van ,megint a kamera hű-há-meg világbajnok meg minden aztán jön a valóság....
Köszönjük a részletes tesztet!Jöhet a Mi 9 teszt. -
törölt tag
Megtapogattam a Westendben, utána pedig az S10+t... Hát fogásban van különbség rendesen a Samsung javára. Előlapon is inkább a kameralyuk. Ósdi nagyon ez a notch. A fehér prizmás vagy milyen szín rátesz még1 lapáttal a bazári kinézetre. Viszont erős konkurenciát állítanak a Samsungnak, ami jó. Remélem hamarosan eltűnnek ezek a noccsok/kameralyukak.
-
Burt1793
veterán
Azért az az 5X-ös zoom nagyon nem gyenge, egyik telefon se tudja ezen kívül. Általánosságban meg nem lóg ki a többi csúcsteló közül, de mindegy, nem kötelező szeretni.
(#141) embe: Pff
nem tudtam, hogy erre van ez a smile.
(#142) LosBlancosrm: Ne már, azt mondod, hogy ez a kis "notch" rosszabb, mint egy kameralyuk, ami körül még ugyanúgy használhatatlan a kijelző, mint a lyukban?!
-
Silenzio
addikt
"Ha viszont a RAW mentés aktív, optikai stabilizálás nem segít be a két szűkebb lencse esetében, így este, kézből lehetetlen hosszabb záridőt megtartani."
Ne mondjunk már hülyeséget. Hogy tudna kikapcsolni az optikai stabi? Legfeljebb a digitális.
-
plagab
csendes tag
Köszönjük hogy ennyire hamar egy ennyire részletes És színvonalas teszttel jöttetek ki.
Ahogy a hozzászólásokból is kiderül, itt a legtöbben egy mobiltelefon esetében már alapnak tekintik a Fluid működést. Most már szinte teljesen alap a villám gyors HARDWARE, és a nagy aksi kapacitása. Külföldi fórumokat is olvasgatva szinte mindenki inkább csak a kameráról beszél. Illetve maga a gyártó is főleg ezeket a képességeket hangsúlyozza.
Én, aki nem értek a fotózáshoz, összehasonlítva a korábbi tesztek során keszult fényképeket, azt látom hogy az összes csúcstelefon jelen pillanatban a nappali fényviszonyok mellett nagyon nagyon hasonló eredményt produkál. Amiben A P30-as köröket ver a konkurenciára, az zoom, és az éjszakai fotózás. Akinek az utolsó 2 funkció fontos az valószínűleg majd ezt választja. Minden másban pedig hozza az idézőjelben kötelezőt.
Idei csúcs telefont azért nem érdemes erre cserélni, de aki két három évvel ezelőtti telefont cserélne annak szerintem ez most az egyik legjobb választás. -
Akor
csendes tag
Nem kell senkit se másolni csak kiadni a mate 10pro kasznit a következő mate telefon kapcsán és talán cserélem is akkor.
-
ForRedGlory
félisten
Kopi-paszta Samsung. Grat a csodás formatervhez.
-
ates
aktív tag
Gratulálok a Huawei-nek, mert megint sikerült odapörkölni a konkurenciának. Nekem határozottan bejön. Kösz.
-
Doki42
őstag
Jó a cikk, gyors is..
Nekem bejövős -
Nem a telefon drága...a fizetés kevés.(mihez képest)
-
janeszgol
félisten
válasz
bigaatis #126 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy az íny is változhat és vele együtt a fogsorod is. Micsoda ostoba kijelentést tett a banya.
Grat a cikkhez. Szeretem azokat a cikkeket, amiknél többen is dolgoztok rajta. Nem fogok rangsort állítani, hogy melyik csúcs készülék a jobb. Ma már nincs értelme ennek.
-
Algieba
őstag
Annál az esti képnél tettem le a hajam, ahol látszódnak a csillagok és egyértelműen felismerhető a Plejádok csillaghalmaz.
Elképesztő mobil kamerás teljesítmény. -
törölt tag
válasz
#16820480 #110 üzenetére
A marketingjük olyan, amilyen, engem az nem érdekel. P20 pro-t is így harangozták be, csak akkor a képeket megnézve jött a hideg zuhany, most meg nem.
Úgy állítják be egyesek, mintha olyan rossz lenne, közben meg tényleg egy kicsivel lehet csak gyengébbnek mondani a képminőségét a mai napig etalonnak számító U12+, meg Pixel 2-től. Csak ezen felül tud egy csomó olyan dolgot, amit semmi más nem.
Nem a képminőséggel* tarol, hanem azzal, hogy az egészet tekintve a legkomplettebb fotós csomagot kínálja.
*pontosan automata képminőséggel. Lehet ám raw-ban is fotózni ha annyira fontos a minőség, de hétköznapi kattintgatáshoz bőven elég szvsz ez az automata is, még ha nem is az abszolút legjobb a piacon ebből a konkrét szempontból.
-
Fred23
nagyúr
Nem nekem készült, de azért tetszik! A kamerája mondjuk számomra a teszt alapján szimplán csak jó.
A Kirin 980-ban pedig a kis magocskák nem A53-asok, hanem A55-ösök, ezt a cikkben ki kéne gyorsan javítani!
-
Banano
tag
Fogszabalyzo 30 evesen wtf?
-
manokaki
addikt
-
hemaka
nagyúr
Most hirtelen megnézve a házas fotókat a 10MP képek a legvállalhatóbbak, legalábbis az én szememnek..
-
M5Norbi
őstag
Nekem pont ezért baromi ellenszenves.
A saját értékeiket domborítsák ki me más céget fikázzanak.
Lehet hogy jobb az S10-S10Plusnál.
De nem annyival amilyen nagy arccal köszöngették a Samsungnak a bemutató után.
Főleg mert ahogy más is megjegyezte a notch kivételével egy az egyben S8/S9 feeling a lekerekített kijelző miatt.Persze ez egyéni ízlés kérdése nekem a Mate20 Pro sem jött be emiatt szemben a Mate10 Proval ami nagyon tetszik még most is.
Jó telefon lett de SZERINTEM nem akkora durranás mint ahogy beharangozták.
-
cicaslany86
aktív tag
Gyenge kijelzőfelbontás(400ppi alatti
), agresszív memóriakezelés (Nem, sajnos hiába minden szűrő, optimalizálás mellőzése stb, akkor is bezár háttérben futó appokat), rossz minőségű videó (sajnos a pulzáló felvétel a széleken, fókuszvesztés itt is megvan)
Ettől függetlenül remek készülék, a zoom hihetetlenül szuper, bivalyerős az akku, infra port megléte, sok szoftveres lehetőség, de nem kell túlzásba esni, semmivel sem különb, csak másabb. -
törölt tag
Már most teszt???
Nekem kb. 1 hónapja van P20 Pro-m (előtte pedig egy Galaxy S7-et nyúztam 2,5 évig).Szerintem igencsak jól sikerült ez a készülék is. Kb. mindenen sikerült javítani, amiért az elődöt is szeretem (még sokoldalúbb és jobb minőségű kamera, még jobb akksi, még szebb külső, stb.), a hibákból is sikerült lefaragni (sötétben elszíneződés).
A cikket végigolvasva két kérdésem maradt:
-Az új gyári böngészőnek mi a neve? (hátha le tudom vadászni valahonnan kipróbálni)
-A 960 fps lassítás megmaradt-e, illetve ha igen akkor már valódi 960fps? -
tuki2200
senior tag
válasz
South Velen #108 üzenetére
A DXO mark a potenciált pontozza, a manuális módot, hogy mit lehet tudással kihozni a telefonból, az ilyen teszteket mint ami itt van, nem fotósok csinálják, vagy elkattintják auto módba vagy állítanak egy kis rekeszértéket mert ennyit értenek hozzá és feltolják a képet. De ez nem baj, ezért külön szakma a fotózás, mert nem ért hozzá mindenki, akármit is hisz az emberek többsége.
-
vicze
félisten
válasz
#16514048 #85 üzenetére
A teljes képet nézve a "minőség" szubjektív nagyrészt, nyilván a képek nem egy időben készültek stb stb, de a P30-on nagyon erősen látszik és érződik a SW feldolgozás, rengeteg szűrőn megy keresztül a kép, és ezektől elég nagy maszatolás lesz lesz. Pedig ezt a Pixel is megcsinálja és alig látszik belőle valami.
Bekerült már a GSMArénás kép összehasonlítóba. Na itt sokkal jobb a helyzet pl. veri a S10+-t(40MP), mert annak az élesítése eltünteti a részleteket, iX-et veri, iXS-t már nem, S-nél jócskán visszavettek a túlélesítésből, ami miatt a X nagyon visszaesett általánosan.
Szóval valamennyire igazad van, hogy eltúlozzák itt sokan, de a legjobbaktól szerintem még messze van, csak az azonos árkategóriától nincs. -
törölt tag
válasz
#16514048 #109 üzenetére
De érted, azzal harangozzák be, hogy mindent tarolni fog kamerában, meg fricskázzák a Samsungot, Applet ahol tudják, aztán az általad linkelt képek alapján már majdnem eléri minőségben a másfél éves Pixel 2-t
Oké, a nagylátó, meg tele rendben vannak, mint funkciók, de a képminőség...?
-
törölt tag
válasz
South Velen #108 üzenetére
Azt esetleg még el tudnám képzelni, hogy a jobb pontszámokért fizetnek.
De a képek szerintem ugyanilyenek gsmarenán, mobilarénán, meg mindenhol máshol is. Sőt, már a mobil fotós topikba is tett közzé egy felhasználó képeket.
Nem lehet, hogy a 40 megapixeleseket nézed? Mert az tényleg olajfestmény, de quad-bayer szűrős kamerák már csak ilyenek teljes méretben.
-
South Velen
addikt
válasz
#16514048 #105 üzenetére
Lehet itt nyomni az ördögi szmájlikat, de elég egyértelmű, hogy a Huawei erősen pénzeli a dxomark-ot.
Az ott lévő fotók általában jók is, de más tesztoldalakon meg felhasználóktól valahogy sosem látni viszont ezt az eredményt.
Ebben az MA tesztben is szörnyű olajfestmények a képek.
-
-
bigaatis
csendes tag
válasz
Plazmacucci #89 üzenetére
Na ez érdekes. A csúcstelefonok csak kamerában különbözőek?
Vagy netalán ott se igazán? Ühmm ummm jajj mit is vegyek, melyiken jobb a holdfotó vajon?
Ugró szarvast hajóról, fagyit nyalva nem lehet vele fotózni? Ójaj Mitévők legyünk. -
törölt tag
-
doooo
veterán
Próbálják másolgatni az Edge kijelzőt, meg a szimmetrikus előlap-hátlap dolgot... de valahogy nem az igazi.
Olyan szedett-vedett összhatása van a készüléknek (pedig mennyi dolgot lehagytak róla(!)...).
Kamera jó, jó, végtelenül túlkomplikált megoldásokkal... a RAW képek torzításai viszont nagyon furcsák.Végső soron egynek elmegy, világot nem vált meg, lealázni meg főleg nem fognak vele senkit se.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- EAFC 25
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Adobe Photoshop
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Graphite Gray, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB Atlantic Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest