Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Astrolagoon
tag
Sajnos ez így megy egy szint felett.Amíg a Huawei is kicsi volt elárasztották tartozékokkla jó felszereltséggel jó árakkal a picacot.Mostmár nagyok és úgy is viselkednek.Felkészűl a Xiaomi---Ők is bejelentették ,hogy elég volt nekik,hogy ocsló kinaiként vannak eladva prémium szegmensbe lépnek prémium árazással...
-
Ha a következő ugyan azt tudja, csak jobb, akkor teljesen korrekt és párévente cserélek. A funkciók elvétele viszont már nem szimpatikus (akkor meg végképp, ha pár év múlva visszakapjuk nagy csinnadrattával, hogy hú mekkora fejlesztés)
A mostani telefonomat (LG G6) újra megvenném egy erősebb proci, sztereó hangszóró és adott esetben egy picit jobb kamera társaságában, de amennyire én tudom, ilyet nem árulnak, pláne nem a 100 max 200.000-res kategóriában, amennyit még szivesen rá is szánnék. Tehát itt nyilván az árral is bajom van, mert nem tartom indokoltnak.
-
válasz
Astrolagoon #396 üzenetére
Jogos felvetés. Anno amikor megvettem, akkor a G6-ot (LG) annak éreztem, mert minden számomra fontos dolog benne volt, ami pedig nem, azt nem tartottam fontosnak (tehát számomra nem kompromisszum). Persze arra mondhatjuk, hogy kompromisszum volt a snapdragon 835 helyetti 821, de nem tartottam akkor annak. Mára már kicsit megkopott a fénye és sokkal többet használom a telefonom, mint régen, így erősen érik nálam a csere. Leginkább az a problémám vele, hogy multitaskingnál lassúcska és alacsony akksiszint mellett méginkább visszafogja magát. A kamera is sokkal lassabban működik valamiért, mint eleinte.
Ez a Huawei is tetszik, de a mai napig használok rendszeresen vezetékes fülhallgatót (hiába van teljesen vezeték nélküli), egy sztereó hangszórónak örülnék, az ujjlenyomat-olvasó igazán lehetne hagyományos a sebesség miatt (azért ne legyen gyorsabb feloldani a régi "lassú" telefont, mint az újat). Méretben is lehetne kisebb, ez a 6.47" mindenképp megszokást igényelne.
A jack hiánya 2019-ben számomra belefér, már lemondtam arról, hogy feltétlen lesz a következő telefonomban is (tudom, hogy van átalakító, de nagyon nem ugyanaz a minőség és kényelem, pláne a DAC-kel ellátott G6-hoz képest)
A "csak" 1080p még kifejezetten tetszik is, a notch-ot is elfogadtam már, ha nem indokolatlanul nagy (pedig annak idején erős érv volt a G6 mellett, hogy nem lóg bele semmi)Szóval nincsenek óriási bajok, csak pont annyi, hogy nem érzem az átütő telefonvásárlási lázat, amit korábban tudott produkálni 1-1 modell. Aztán majd meglátjuk, egyelőre nem érzem sürgetve magam a váltásra.
-
utomi
senior tag
válasz
Silenzio #387 üzenetére
(#386) utomi Én meg azt utálom, ha valaki a tények ellenében mond ostobaságokat. A sztereó akusztikus teret csinál. Ha meghallgatsz egy Beatles mono remastert Spotify-on, ott sem hallasz fele annyi hangszert, mint a sztereó verziónál, csak nem lesz megosztott akusztikus tered. A zenék túlnyomó többsége ráadásul ki sem használja a sztereót. Nagy kivétel a hatvanas-hetvenes évek fordulója, amikor mindenki arra verte, amije volt, hogy sztereó. Pl. a Queen korai albumain jobbra-balra cikáznak a hangok, vokálok, stb. Aztán ők is megunták ezt a faszságot. Azzal nekem ne érvelj, hogy igenis jobban szól, mert nem mondtál vele az égvilágon semmit.
Mondhatni: bullshit.
Próbálsz nagyon szakmai lenni de nem megy neked nyugodj meg. Feleslegesen hozod ezeket ide. De látom amúgy sem megy az értő olvasás. Tetszik vagy sem jobban szól és stereo a két hangszóró.
Az "ultrasonic" (van magyar neve is) olvasót meg ajánlom figyelmedbe 24/7-ben, én már fontolgatom egy hete kb., hogy megtartom az S9+-t, mert kiborítóan gyenge a Samsung megoldása.
Inkább te vagy kiborító. 24/7-ben használom az S10+-omon és nincs vele gondom.
-
Tetszetős vas, de ha már kifizetnék egy telefonért 300eFt-ot, akkor elvárnám, hogy ne kelljen semmiben sem kompromisszumot kötnöm. Sajnos nem ez a helyzet. Talán majd 1-2 generációval később
-
Astrolagoon
tag
válasz
#24536576 #389 üzenetére
Atmos hang telefonon....XD .....Az olyan csoda mint annó a viper sound.Szétküldi az alap hangot mindenféle ócska filterrel...Amitől bombasztikus lesz valóban...Egy bombasztikus zagyvaság...A legolcsobb 1500 forintos "Bing Huang Dong"(Copyright
) BT hangszoró is HIFI menyország hozzá képest...
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #378 üzenetére
Próbálj ki egy Note9-et Atmos hanggal. Ha szerinted nem jobb, mint egy mono, akkor a hiba a te füledben van.
-
kekedi
senior tag
Az én véleményem:
- A telefon tetszik, jó a kialakítása
-Valószínüleg nem rossz telefon
-Az optikai zoom király(de csak az 5x)De úgy itt végett is ért nekem.
Drágálom én is ezt a telefont.Amit végkép nem értek:
-Úgy lett beharangozva, mint a messiás, ahhoz képest... (a zoom-ot tudnám megint csak kiemelni)De a legjobb amikor páran leírjátok, hogy igaz ocsmány az 50szeres zoom, de legalább van benne.
WTF?
Lőj egy képet akármilyen teloval, nagyítsd kí mint állat és nézd. ugyan ott vagy vele.
Most komolyan ennek örülni kell? Nesze semmi fogd meg jól.Az meg, hogy még mindig magyarázni kell, hogy nem a megapixel a lényeg...
Vannak bajok a fejekben. -
Silenzio
addikt
"sötét az üveg" - A zoom lencserendszerek általában f3-4-ig "lemennek". Nagyon ritka az ennél nagyobb fényerő. A legendás Lumix FZ200 csúcskompakt pl. a fix fényerejű lencserendszer miatt lett legendás, konstans f2.8-at kínált. Ennél jobbat abszurd lenne elvárni optikai zoomlencsénél, pláne egy telefonnál. Közbeszól a pozicionálás és a költségek leszorítása mellett a fizika is. Szinte a csodával határos lenne ennél feljebb menni.
Emberek, egy dologról hajlamosak vagyunk kurvára elfeledkezni. Mégpedig arról, hogy bár kicsik a telefonos szenzorok és jobbára fixek az optikai tulajdonságok, olyan kütyüt kapsz, ahol 3+ kamera is szolgálatot teljesíthet. Megfelelő képfeldolgozó algoritmusokkal olyan lehetőségeket kapsz, amilyeneket egy optikával lehetetlen lenne elérni, így farag le szép lassan a hátrányából a mobil fotózás és videózás (ld. portrémódok trükkjei pl.). Teljesen más a mögöttük lévő filozófia mint a fényképezők/kamerák világában. Meg sem próbálnak birokra kelni a fizikai törvényekkel, egyszerűen kikerülik őket. Ez a felfogás majd a Nokia 9-ben jut csúcsra nemsokára. Bár ez a teszt pl. lesajnálja, azt hiszem, ez a jövő.
(#386) utomi Én meg azt utálom, ha valaki a tények ellenében mond ostobaságokat. A sztereó akusztikus teret csinál. Ha meghallgatsz egy Beatles mono remastert Spotify-on, ott sem hallasz fele annyi hangszert, mint a sztereó verziónál, csak nem lesz megosztott akusztikus tered. A zenék túlnyomó többsége ráadásul ki sem használja a sztereót. Nagy kivétel a hatvanas-hetvenes évek fordulója, amikor mindenki arra verte, amije volt, hogy sztereó. Pl. a Queen korai albumain jobbra-balra cikáznak a hangok, vokálok, stb. Aztán ők is megunták ezt a faszságot. Azzal nekem ne érvelj, hogy igenis jobban szól, mert nem mondtál vele az égvilágon semmit.
Mondhatni: bullshit.
Az "ultrasonic" (van magyar neve is) olvasót meg ajánlom figyelmedbe 24/7-ben, én már fontolgatom egy hete kb., hogy megtartom az S9+-t, mert kiborítóan gyenge a Samsung megoldása.
-
utomi
senior tag
válasz
Silenzio #380 üzenetére
Istenem de imádom mikor valaki elkezd ilyen baromságokon rugózni. Igen persze, hogy stereo mert két hangszóró szól amelyek képesek egymástól függetlenül is szólni. Az, hogy nincs meg a térteremtés stb. nyilván nem is lesz de ettől még stereo. Ha szerinted a mono ugyanolyan jó akkor simán gondok vannak a hallásoddal. És igen gáz ha egy 300e-s felső kategóriás telefon nem tudja ma már a stereot. Ez a telefon egyébként sem kiemelkedő csak nem akarják sokan belátni. A kamera tényleg nagyon komoly habár vannak ott is gondok mint mindig a Huawei-nél de :
-SOC tavalyi és igen van már Androidos fronton is jobb nála
-a kijelző szép de csak FHD és 6,5"-on igenis zavaró
-mono hangszóró
-optikai indisplay fingerprint scanner (jobb lett mint az M20Pro de akkor is gyengébb mint az ulrasonic)
-csak 6GB RAM a 128GB-os verzióbanAkkor árulja már el nekem valaki miért kellene hátast dobnom ettől a telefontól? És akkor az EMUI-t mint hatalmas hátrányt nem is említettem.
-
Pityesz4734
tag
válasz
Pontosan így van, bár ezeknél a marokba gyártott laptévéknél
a 10cm-t keveslem. -
-
törölt tag
válasz
Hallgattál már sztereó hangszórót telefonon vagy csak okoskodsz?
Nekem most sztereó előlapi hangszóróval rendelkező telefonom van (Lenovo Vibe X3) és igenis hallani a térhangzást.
-
hito
nagyúr
Egészen elképesztő ez a zoom teljesítmény (5x). Kár, hogy olyan apró a szenzor mögötte és sötét az üveg is. Illetve így, hogy 8MP-es, egy valós 12MP felbontású 2x-es zoom egységgel szemben sincs akkor előnye, mint elsőre látszik.
Hatalmas piros pont, hogy az iPhone és az Asus után itt is lehet végre a zoom egységgel raw-ban fotózni!!! Végre-végre!
Viszont a videóért meg legalább ugyanakkora fekete pont!
-
atike
nagyúr
válasz
Pityesz4734 #377 üzenetére
...mert a többi nem az, mi?
-
Silenzio
addikt
Nekem sincs a tenyeremhez ragasztva, ezért van okosórám. No meg mert rendszeresen (nagyon) késve válaszolok fontos levelekre, ha nem olvasom el azonnal a tárgyát a csuklómon. Ja meg még egy dolog miatt: szeretem hagyni aludni a kedvesem.
Csatlakozom Parallaxis kollégához, nem azért szól jobban, mert sztereó, hanem mert (fektetve) bal- és jobboldalon is szól. Ennek szinte semmi köze a sztereó hangzáshoz. Az S8 (és alatta) nekem legfeljebb azért volt zavaró, mert sokszor lefogtam a hangszórót játék közben. Ha megoldanák, hogy ne oldalirányban sugározzon a hang, hanem mondjuk középről, egyből nem kéne két hangkeltő.
(Most épp megrendelésre tervezünk hangsugárzót, tanulságos feladat.)
-
nozs23
addikt
válasz
Látom sikerült megfogni a lényeget.
Nem írtam, hogy jobb minőségű hangot ad ki, azt írtam, hogy jobb az élmény. Ami elég egyértelmű, mert legalább az egyik speaker feléd néz és nem pedig a tenyeredbe üvölt. -
nozs23
addikt
válasz
Silenzio #374 üzenetére
Szánalmas ha csörög egy telefon?
Nem mindenkinek van a tenyeréhez ragasztva a készülék. Alapvetően nálam is rezgőn van ha velem van, de ha olyan környezetben vagyok, ahol nem feltétlenül veszem észre, vagy otthon mindig van rajta hang.
Az érvelésed meg kb. olyan, mintha beírna valaki, hogy ő sosem fotózik, minek bele a kamera.Lényeg, hogy a két hangszóró (alul-felül) sokkal jobban szól, mint egy lent. Ezt a csúcskészülékek már tudják több éve és igen, ciki hogy ebben nem oldották meg. Már a M20Pro szánalmas töltőportba épített mono speakerjét is lehúzták mindenhol.
-
Silenzio
addikt
S8-am is volt. Alapvetően nálam tök néma a telefon. Szánalmasnak tartok minden csengőhangot és jelzéshangot, és nem fárasztanék másokat a saját magam által favorizált akusztikus szösszenetekkel sem. Ezért IS van okosórám. Rezgés OK, Hangok nem OK. Flip 4-et használok minden komolyabb feladatra, speakerről max néha nézek egy-két youtube tesztet. Hetente max fél órát mehet nálam a teló hangszórója.
-
nozs23
addikt
válasz
Silenzio #368 üzenetére
Van értelme. Én sem filmezek telefonon, de van hogy megnézek pár youtube videót és egyszerűen jobb az élmény, ha van sztereó. Lehet nélküle élni, de szerintem mára egy csúcskészüléknek tudnia kéne. A legtöbb gyártó is észrevette már ezt.
S10 előtt milyen telefonod volt? Ha mono, akkor gondolom te is észrevetted, hogy az S10 jobban szól. -
mjani1172
addikt
válasz
Silenzio #368 üzenetére
Ez egy érdekes dolog.
Nagyon ritkán nézek rajta valamit, de ha csak az egyik hangszóró szól bizonyos alkalmazásnál,sokkal gyengébb a produkció.
Nem életbevágó, természetesen lehet élni nélküle, kb mintha az autóban eltekered a balance-t, nincs tragédia de hiányzik.
Egy vagyonért már legyen benne, a csúcskategória megkövetelné. -
Silenzio
addikt
S10-em van, így a speaker mizéria irreleváns nekem, de emberek: akik a mono hang miatt pampognak, tudják, mi az a sztereó? Vagy valaki azt mondta, hogy ez gáz, és kritikátlanul felspannolva hisztiznek?
1940-ben volt előszőr filmben (Fantázia). 1958-tól otthon is elérhető. Nem mai cucc. Lényege annyi csupán, hogy 2 független hangsáv szimultán szól, így lehet játszogatni az akusztikus térrel.
Van ennek értelme tizenpár centin? Majd ha a hajtogatható telefont csákószerűen a fejedre húzod. De addig?
-
spawn21
veterán
Sejtettem, hogy kemény lesz a topik. Na de ennyire?
Nekem naaagyon tetszik a telefon
-
Valami brutál jó lett. Azt sajnálom, hogy ezt a picit hosszúkás vonalat erőltetik a gyártók.
-
törölt tag
válasz
janeszgol #358 üzenetére
S10+ nézegettem, engem baromira zavar a lyuk. Noccs se jobb, de az egyenesen botrány számomra.
Egyébként csináltak egy Note10 koncepció videót, ami nyilván a valós megjelenéstől távol fog állni. Hasonló verzióban lett betervezve a szelfi kamera, mint a korábbi Samsung által védett megoldásban. Én imádnám.
-
atike
nagyúr
válasz
Pityesz4734 #357 üzenetére
Csak úgy, mint téged is...
Csúcsmodelleknél mindig ez van. Gyártótól függetlenül.
És a kamerára is mindig megy a hőbörgés. Gyártótól és modelltől függetlenül.
És mindig jön a f*s kínai, f*s alma, f*s Samu is....
-
janeszgol
félisten
válasz
Parallaxis #241 üzenetére
Én inkább ezt a lyukas megoldást választom, mint a noccsot.
-
Pityesz4734
tag
Elképesztő, hogy egy 300ezres kínai hulladék foglalkoztatja legjobban a nagyérdeműt.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
7Heads Drago #354 üzenetére
Mi lenne, ha először meghallgatnád, mi a különbség egy mono és egy stereo teló között?
Talán lenne némi értelme is a "vitának", ha legalább egy ici-pici fogalmad lenne róla.
Oké, te soha nem nézel rajta egyetlen videót sem, soha nem játszol, meg semmi olyanra nem használod, ami hangot is ad ki magából.
De most komolyan magyarázni kell, miért jobb egy stereo rendszer? -
7Heads Drago
veterán
válasz
<Lacy85> #346 üzenetére
Rengeteget dob a hangzáson egy normális stereo hangszóró.
El se tudom képzelni mit hallgatsz vele. TV-tek nincs otthon értelmes hangtechnikával? A teloval az utcán, zajban szart se ér a sztereó. Nyilván nem egy gumiszobában élsz. Ha melettem a buszon, vagy a sorban a Tescoban valaki elkezdi a kedvenc zenéjét nyekergetni a "sztereó" hangszórós telojával biztos lehetsz benne, hogy sokáig nem teszi. Tegye ott ahol nem zavar senkit se.
A sztereó hangszórónál szerintem sokkal fontosabb lenne egy jó hangchip. Ha rákötsz valamit, az szépen szóljon. -
7Heads Drago
veterán
Ha az Apple dobta volna ki, akkor lenne csak durranás így felejtős nektek.
Gsmaréna összevetéshez: nappali kamerában szerintem csak a Mi9 veri meg. Az S10 rosszabb. Az iPhone, meg a Pixelel egálban van. Az iPhonenak másak a színei.
Alkonyatnál már veri a többit.
Az éjszakai képeknél meg a többiek csak festegetnek a P30 mellett. A Mate 20 pro elég közel van hozzá, de gyengébb azért.
Az nagylátó-nál a Mi 9 középen jobb, de a széleken meg a P30 a jobb. Persze a téma jó esetben középen van és inkább az a fontos.envagyok: Sajnos így van. A pronak legalább egy 50-sel lentebb kellett volna lennie, a simának meg 200 körül nyitnia. Ezek is ott tartanak ahol az Apple: feszegetik a felső lécet. Csak a nyakukba ne boruljon.
-
India
aktív tag
Hat gyerekek es ez a legjobb kamera a piacon? Hat.....Videoban meg csapnivalo szar, Iphone Xs megveri , P30 egyes ulj le pont.
-
karfiol1
csendes tag
Megtapiztam a Media Marktban, aztán előrendeltem. A P20 pro-mat meg eladom.
-
Pityesz4734
tag
válasz
Occon adom #148 üzenetére
Egyetértek.
-
envagyok
veterán
Nem olyan rossz telefon ez, de azért hogy kínai huawei-ért 300-at kérnek, kezd nevetséges lenni.
3 éve, mikor megjelent az s7 edge, még 170-ért vettem újan, most meg majd 2x annyi egy huawei-ért??
Vicc kategória.
Eddig pont a jó ár-értéket jelentett ez a márka -
2ofthem
aktív tag
válasz
Pityesz4734 #339 üzenetére
Neked melyik kép tetszik jobban?
-
<Lacy85>
addikt
Teljesen mindegy, mit csinálsz. Youtube videó, játék, stb.
Rengeteget dob a hangzáson egy normális stereo hangszóró.
Persze, jó dolog a zoom, de nekem meg ez nem szempont egy mobilnál.
Főleg azért, mert ahogy emelkedik a szorzó, úgy romlik a kép minősége.
Csak itt az a gond, hogy a zoom képesség, valamint az a ~10%-nyi plusz üzemidő túl sok kompromisszummal jár egyéb területeken.
Már akinek ezek fontosak ugye.
A fotós előnyét meg el is veszíti, ha videózásról van szó. Abban még mindig nagyon gyenge a Huawei.
De ezért jó, hogy van választék. Mindenki megtalálja a neki megfelelőt.
Én inkább majd a Mate-re leazek kíváncsi év végén. Azok általában sokkal összeszedettebb mobilok. -
Azie
őstag
az éjszakai képek már majdnem hozzák a 7 évvel ezelőtti nokiák fotós képességeit...
-
plagab
csendes tag
válasz
Astrolagoon #297 üzenetére
LoL
-
h4h01
senior tag
Persze, ennek a technológiának is vannak korlátai azt látjuk! Abszolút nem értek a fotózáshoz, de ez a periszkópos, prizmás, fénytöréses cuccos nappali fényeknél és egy ilyen méretben számomra meggyőző! És nekem a "sima" éjjeli fényképeknél is nagyon tetszik a végeredmény..
-
GEIL
addikt
válasz
ForRedGlory #336 üzenetére
De még ip67 védelem sincs neki...nemhogy ip68. (bár van akinek ez egyáltalán nem szempont)
-
-
ForRedGlory
félisten
Megnyomogatva mindkettő... Ugyanaz az érzés, mint a Mate 20/Pro verzióknál. A sima P30 sokkal jobban bejön, mint a P30 Pro... az a lehajló kijelző még mindig nem az igazi. Az íveknél pinkesedik, színeződik, nem homogén, ami engem speciel baromira zavar. (Nem-nem minden telefon ilyen, a Samsung már eljutott oda, hogy homogén a lekerekítésnél). Viszont a kijelző ilyen tekintetben a Mate 20 Pro-tól sokkal jobb.
Ha vennem kellene, gondolkodás nélkül a P30 lenne.
-
Halkow.
senior tag
Miért nem fért bele a sztereó hangszórópár? Hmmm és ezek a videók túl vannak hypeolva az i8-ám jobbakat csinál.
Nano sd ez az újabb szabvány és kihalás a vége...
Jack nincs, mert iPhone-t kell majmolni de vezetékes füles azt nem adnak hozzá...
Értesítést LED hova tűnt?
Fm rádió ha már azt beszélik ebben minden van...
Ja és két kézzel ketté lehet törni ezt is ahogya Máté 20 pro-t mert akkor ne vegyétek...
-
SkyLine3000
addikt
Odáig néztem, h noccs. Aztán ignoráltam is az egészet.
-
thamasz
senior tag
Nem kell semmiről meggyőznöd, van a fiókomban (többek között) 1,4 50mm obi és dslr váz is. Amúgy a mai mobilok már tényleg annyira jók, élvezhető képek készíthetők velük kis kreativitással ás hozzá értéssel, hogy egy ideje (S8 óta) egyre többször marad otthon a többkilós felszerelésem, és csak a mobilt viszem magammal, ez főleg családi és hobbi célra igaz. Fizetős meló esetén nyilvánvalóan fordul a kocka.
-
h4h01
senior tag
(#324) joey04:
Mondjuk éjjel elég ritkán fotóznék tízszeres zoommal..Amúgy meg éjjeli fotózásban agyonveri a konkurenciát, ahogy nézem..Szal hol itt a gond?
-
keke0323
újonc
Nagyon dícsèretes, hogy ilyen gyorsan ,a megjelenès napjàn,olvashatjuk màr a tesztet!!
Meg is èrtem,hiszen a p30 pro minden magyar hàztartàsban kötelező ,ès nèlkülözhetetlen darab lesz.
Csak arra szeretnèk ràvilàgítani , hogy az a pàr idióta aki 100 alatt akár telefont venni,kicsit elhanyagolva èrezheti magàt!
Mesèbe illő lenne ha olyan telefonok tesztjèt olvashatnànk megjelenèskor mint a pl:edmi note 7!
Tudom ez rètegtelefon ès nem lesz annyira elterjedve,de jó lenne nem megvàrni a fèl èvet mint a Xiaomi a2-nèl.
Köszönöm -
Mik76
senior tag
Nos eloszor is ez korantsem olyan egyertelmu.
A telefon sokkal szelesebb latoszogu, tehat kb ilyen tavolsagbol az eletlenedes a szelek fele nem jellemzo mig egy 50mm-es objektivnel 1.4-en hasznalva igen. Eleg ha megnezed hogy a kep kozepen a ceruzakor az aranyozott felirat mennyivel jobb a canonnal, viszont tavolodva a kozepponttol pl a bankjegyeken a reszletesseg toronymagasan jobb a p30-nal. Amugy a 22 mpx meg a 40 mpx nagyjabol dupla mintavetelezes a szenzor szamara es azert az minden foton lathatova valik.Az amugy koztudott hogy egy dslr kepe kb annyira jo maximum mint amit a rarakott objektiv megenged. Ezert irtam hogy egy jobb objektivon rekeszt lejjebb zarva megneznem az osszehasonlitast. Nyilvan mas lenne a vegeredmeny.
-
Aryon87
félisten
válasz
Juhaszatti #310 üzenetére
Az 5x es 10x is kivalo, az 50x meg javitasra szorul, de mint irtam, az inkabb allvanyrol jobb, mert nagy a kilengese, es a stabi sem tudja rendesen befogni a kezremegest. 1mm bemozdulas tobb meteres csuszast jelent egy ilyen tema eseten. Viszont akarhogy nezzuk, amit fotoztam a parkolotabla durvan 100m-re volt tolem (de legyen csak 50m).. melyik telefonnal tudsz ilyesmit megvalositani perpillanat? A szoftver ennyit tud kihozni belole. Viszont ezzel az opcioval en pl allvannyal baromi franko ejjeli kepet tudnek loni pl az esztergomi bazilikarol..
-
zazenke
őstag
válasz
<Lacy85> #293 üzenetére
ez is viszonylagos mert egy normális mono hangszorónál minek jobb egy mobilra a való életben. talán a készüléken kellene mozi filmet néznem ? amióta pedig bluetooth fejesek vannak eszembe nem jutna utcán kábelbe állandóan beleakadozni meg rángatni ide oda. A vezetékes maradjon otthon a hifihez. nekem sokkal többet ér egy jóbb kamera és valljuk be őszintén nagy hiányosságot pótolt a zoommal. A másik pedig az üzemidő minél több annál jobb és használhatóbb egy telefon a mindennapi életben. Valójában még ez is kevés
-
Astrolagoon
tag
-
zazenke
őstag
válasz
Juhaszatti #310 üzenetére
más gyártónál ugyanennyiért 2x zoom-ot kapsz szerintük így is az ő mobiljuk a legjobb
-
zazenke
őstag
legalább letett valamit az asztalra nem úgy mint a samu több pénzért
-
2ofthem
aktív tag
válasz
Juhaszatti #316 üzenetére
Szerintem is, nagyon boldog lennék ha egy-két éven belül erről leszoknának a gyártók.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Parallaxis #241 üzenetére
Szerintem meg ez az egész notch, lyuk mizéria egy zsákutca. De mindkettőt próbáltam, és ez alapján ha választanom kéne, utóbbit választanám. A hozzászólásban amire válaszoltál, le is írtam hogy miért. Szubjektív vélemény, ahogy a tiéd is, amit tiszteletben tartok hogy más.
-
h4h01
senior tag
Azért, ez elég B@SZÓ!! De pl. Aryon87-nél is nagyon komoly ez az ötszörös optikai zoom..
Én sem mondom, hogy minden szempontból ez a legjobb telefon, de hogy a kamerája ott van a toppon az fix! Emellett meg egy csúcs készülék! p20 prohoz képest meg jóval csinosabb lett az eleje, illetve nekem ez sokkal jobban tetszik külsőre..Egy feketét hozzám vághatnának
-
ORCA58
addikt
" Ezért kár, hogy a videós appok és a játékok fele nyúlik csak saroktól sarokig, a többi az állapotsávig terjeszkedik"
A teszt írójának elég fura elképzelése van. A notch-ot ugyan nem szeretjük, de ha már van takarjon ki valamit a hasznos információból. Bár "alig zavar", de ha lehet azért zavarjon, azért van nem!?Éppen az a jó, hogy nem kell a kamerát nézni a képek szélében ha már ott a notch.! Rohadtul idegesítő tud lenni, mikor a videóból stb. egy darabot letakarnak, vagy jelen esetben meg sem jelenítenek. Egy iPhone-on láttam videó részletet, a hatalmas notch miatt lényeges információt nem lehetett látni.
Remélem nem sokan kérték ennek beveztetését a gyártóktól. -
estusShard
csendes tag
sztem kicsit idetl... furi a notch...... akkor mar inkabb a t6 vagy mi9
-
joey04
titán
Alapvetően igazad van, szerintem bőven elég a vásárlók 90%-ának bármelyik csúcsmodell fotós/videós képessége. Itt inkább az a baj, hogy úgy van előadva, mintha ez mindent eltiporna, holott csak éjjel tud kiemelkedőt, a videó meg egyértelműen gyengébb mint a konkurencia, és ami nagyon fontos és a mate 20 pro-nál több tesztben is kitértek rá: szép ez a sok lehetőség, de az előveszem és lövök egy képet kategóriában továbbra sem jeleskedik.
Mate 20 pro/Note 9/P30 pro között nem tudok dönteni.
Szerintem az utolsót kihagyatod. Az első kettő között dönts!
-
törölt tag
Szerinten nehéz lenne erről egy valóban objektív cikket írni. Mellesleg több részletében hamar elavulna, mert sokszor (egyes gyártóknál) azonos főverzión is vannak változások különböző frissítések után. Illetve egyes modellek között is lehetnek szoftveres eltérések. Funkciókat tekintve is.
-
Aryon87
félisten
válasz
Plazmacucci #301 üzenetére
Azt nem probaltam. AI bekapcsolast kovetoen azonnal szupermakroba valt, es a szeleslato kamera aktivalodik
-
K0vasz
aktív tag
OFF
A különböző UI-król tényleg lehetne egy külön összehasonlító cikk, mert mindenki csak mondja, hogy így szar meg úgy szar az EMUI/MIUI, de jó lenne tudni azt is, hogy miért... azért a kezelőfelület elég szerves része egy telefonnak, nagyon nem mindegy, hogy mennyire jó vagy sem
/OFF
-
2ofthem
aktív tag
válasz
Astrolagoon #297 üzenetére
Szerintem arra gondolt hogy a 12x16 cm méretű hangszórót miért jellemzed ezzel a főnévvel
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 83%, Átlagos, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest