Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mugencivic

tag

válasz MeSKA #886 üzenetére

Hogy hol tudnám kihasználni a felbontást? Pl. amikor nézegetem utólag a képeket monitoron, tv-n. Egy 16:9-es 4K monitor 8.2 MP-es... Ha a kép 10MP, már nem sok játéktér marad. Se zoomoláshoz, sem utólagos kivágásokhoz, vagy 16:9-re croppoláshoz. Persze az is igaz, hogy az a felbontás is csak akkor ér valamit, ha ténylegesen van benne annyi képi információ (ami mobiloknál általában csak álom).

Érdekesség, hogy a korábbi még 6.2 MP-es DSLR-el készült fotóim (Nikon D50, stb) ma már ki sem töltik az egész képet monitoron, ami tök vicces. Akkor ki gondolt volna rá? Pár év múlva megint ugyanígy fogunk járni... (A 8K monitorok 33MP-esek...)

Na mindegy, tudom, ez csak egy mobil, ne legyenek túl nagy elvárásaink, szerencsére van fényképezőgépe az embernek, csak néha lusta elővenni... mai napig ámulattal nézek 1-2 korábbi utazásos képemre, ami még az S6-ból jött ki, hogy de piszok jó felbontásuk van.. Azóta bizonyos dolgokban sokat fejlődtek a mobilos kamerák (szenzor méret, rekesz érték, éjszakai képek), bizonyos dolgokban meg visszaléptek. Szerintem. :)

Új hozzászólás Aktív témák