Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• P1eTr0

aktív tag

Sziasztok!

Immáron 1 hete használom a Pitét, gondoltam visszaadok én is néhány infót, mert az elmúlt hetekben böngésztem én is eleget a témát :) Biztos lesz a leírtakban ismétlés, illetve valószínűleg az észrevételek, tapasztalatok nem fognak lefedni minden változtatást, újítást, de igyekszem összeszedni az eddigi dolgokat.

Kezdés az alap információ, én simán felraktam a meglévő rendszerre az újat (2 SIM, Edigitalos, szürke készülék, novemberben vásárolva). Nem csináltam semmilyen visszaállítást, sem előtt, sem utána. Azért az adataimat biztonságba helyeztem, de hála égnek minden megmaradt, ahogy volt :) . És akkor most szépen sorban, témánként a tapasztalataim.

Nálam az akkumulátorból kiszedhető üzemidő nem nagyon változott. A frissítést is azért ejtettem meg azonnal, mert többen írták, hogy nekik jobb lett az akkuidő. Esetemben ez változatlan maradt. De néhány adat ezzel kapcsolatban, 3-4 töltési ciklust követően (bocs, hogy nem képekben):
    - Kijelző idő: 5 óra 40 perc - 1 nap 14 óra működés a töltést követően (17% maradt).
    - Kijelző idő: 5 óra 35 perc - 1 nap 8 óra működés a töltést követen (19% maradt).
    Jellemzően a 4G-s net folyamatosan be van kapcsolva és a kijelző az első harmad fényerőre van állítva. Gyanítom, valami program még nem teljesen 100-as, lehet csinálok néhány próbát, legrosszabb esetben visszaállítást. Legutóbb a 3 és fél óra kijelző idő és kb. 2 és fél óra telefonálást követően másfél napot bírt. Most játszom a "fekete" kijelzővel, de ez még nem tökéletes. Több felületen fehér marad (néha) a háttér és elég hülyéz ki (pl. sms, e-mail, galéria). Mondjuk ezt elviselem :D

A gesztusvezérlés nekem tetszik. 3 napja használom, kb. ennyi idő alatt meg is szoktam. MoFi tokom van, egyáltalán nem zavar be. Mostmár kellően gyorsan kezelem.

A kamerát illetően én nem vagyok profi, az új felülettel nincs gondom, ahogyan a képek minőségével sem. Persze ezzel megint lehet vitatkozni, de a korábbi Lenovo-m képeihez képest ez brutális fejlődés volt számomra.

A tárcsázóban mindenki kapott egy szép hátteret (valami tájképszerű cucc), engem ez nem zavar, de a régivel sem voltak gondjaim. Amit esetleg hiányolok, hogy hívás során nem látszik, melyik SIM-re érkezett, illetve melyik SIM-ről indult a hívás (korábban mintha kiírta volna akkor is, amikor beszéltem).

Az Email program újításai nagyon tetszenek. A feladó melletti képeket én nem hiányolom, és a kék pöttyel jelzett olvasatlan levelek is jobban észrevehetőek (számomra), mint a félkövér betűkkel jelöltek.

AOD-s téma az angol nyelv miatt nem érint, meg a funkciót sem használom.

Az óra esetében visszajött az a funkció, hogy jelzi a telefon a legközelebbi ébresztésig mennyi idő van még hátra. Nem annyira fontos infó, főleg amikor hétköznap 5 óra alatt időt mutat... :D Én a korábbi verzióból hiányoltam :)

A galériában a minden kép "album" számomra felesleg, de ezzel együtt lehet élni :) A többi funkció megmaradt, ez a lényeg.

Az általam használt programok mindegyike tökéletesen működik, bár nem vagyok egy hardcore user. Gondolom azért lesz még 1-2 frissítés (a progikban), ami az optimális működést fogja elősegíteni.

Úgy vettem észre, az értesítések valóban késve érkeznek, nálam az email esetében (néha 3-4 perc). Arra még nem jöttem rá, hogy a lezárt kijelzőn meg lehet-e csinálni, hogy a "Viber - Üzenet érkezett most" helyett azt jelezze ki, hogy "Viber - 1 üzenet érkezett". Ezt egy Mate 20 Lite-on láttam (bár lehet, benéztem). A lényeg úgyis az, hogy a tartalom ne jelenjen meg :) . (a feliratok nem biztos, hogy magyarul így vannak, az angol nyelvből próbáltam kilogikázni...)

Végül - ami most még eszembe jutott így hirtelen - a hálózat erősségének ikonjainak balra kerülése. Én eltávolítottam a szolgáltatók neveit, ezáltal még jobban balra kerültek az ikonok. Abszolút nem zavar, az értesítéseket észre veszem így is.

Talán valakinek segít eldönteni, kell-e az új rendszer, vagy nem. Nekem bejött, noha olyan nagy változást nem hozott.

Új hozzászólás Aktív témák