Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
válasz
golyós #12072 üzenetére
Pedig az tényleg nem túl szerencsés.
Szerintem ez a telefonkamera elég jó, ezt már abszolút beláttuk. Elég jó ahhoz, hogy a kompozícióra is figyeljünk. (A víz vízszintes, a fal függőleges, a templomtoronynak van teteje, az embereknek lába, ne vágjuk félbe a háttérben lévő tárgyakat és akkor az eggyel nehezebb dolgokról nem is beszéltünk : aranymetszés, oldalportré esetén ne kifelé nézzen a modell, derítő vakuzás, beégések elkerülése stb.)Erről rengeteg cikk, irodalom van, pl itt egy:
http://photocharge.kocz.hu/blog/2015/06/29/kompozicios-egyszer-egy/
-
Ezt az oldal mobilbaratta alakitasat ki lehet valahogy kapcsolni?
-
válasz
theooracy #12090 üzenetére
Manuálisan nyomd át a telefonon (a wifi menüjében) az 5 GHz-re, utána elvileg automatikusan is arra fog kapcsolódni, hacsak nem lát komoly problémát, amiért visszavált 2.4 GHz-re.
Gondolom eltérő SSID van beállítva a 2.4 és 5 GHz-nek, úgy a telefonon ha csak az 5 GHz kapcsolatát párosítod, akkor csak arra fog csatlakozni mindig. -
theooracy
aktív tag
válasz
bandigyerek #12088 üzenetére
Köszi, igen, így van, csak ha egyszer tudja az 5 GHz-et a teló, meg a router is, akkor mennie is kellene vele...
-
válasz
theooracy #12085 üzenetére
Szia,
A 2.4 GHz jobban terjed (úgymond erősebb) az alacsonyabb frekvencia miatt, ezért - és mert kicsivel takarékosabb is, mint az 5 GHz -, alapesetben jellemzően arra kapcsolódnak az eszközök, ha külön nincs eltérően konfigurálva a hálózat/eszköz.
A UPC Connect Box érdekesen is működik bizonyos esetekben, lehet, hogy el sem engedi csakúgy a telefon 2.4 GHz wifi moduljának az MAC Address értékét, hogy az 5 GHz csatlakozhasson eltérő azonosítóval. -
theooracy
aktív tag
Üdv. Annyi lenne a kérdésem, hogy a telefon a wifi routerre 2.4 Ghz-en kapcsolódik. Úgy is, hogy közvetlen a router mellé teszem. Miért van ez? Miért nem 5 Ghz-re? A routeren be van kapcsolva az 5 Ghz. Így van beállítva: Vezeték nélküli üzemmód: 802.11 a/n/ac vegyesen Csatorna sávszélesség: 20/40/80 Mhz (UPC Connect Box)
-
-
válasz
bébi67 #12055 üzenetére
Igazán nincs mit, köszi a többieknek is, de alapban szívesen segítek, ha tudok.
surgery: Beállíthatod, hogy az értesítések se kapcsolják be a kijelzőt:
beállítások -> Alkalmazások és értesítések -> Értesítések és állapotsáv -> Az értesítések bekapcsolják a képernyőt: KiNÓPARA: Kipróbáltam manuálisan wifi kapcsolton (mert amúgy csak elvétve használok wifit) és frissül.
Nézz rá esetleg a frissítési beállításokra: Időjárás -> Beállítások -> Automatikus frissítés
Külsős témával még nem próbáltam, de a gyáriaknál van rá lehetőség.doki13: Itt találod:
Beállítások -> Biztonság és adatvédelem -> Képernyőzár és jelszavak -> Információ megjelenítése mindig -
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Nem tudom miért nem akar wi-fi-n frissülni. S írtam mobilnetet nem használok (lehet talán emiatt nem frissülne?!)Viszont úgy érzem hogy manuálisan csak kellene frissülni.
MÁS: Letöltök ingyenes témákat. Testreszabásnál van lehetőségem hogy a már letöltött témákból személyre tudjak szabni? (Gondolok olyanra hogy egyikből a háttér téma és a másikból viszont az ikon témák kerüljenek.) Utólag is köszi a válaszokat! -
doki13
aktív tag
Üdv. Ebben van always funkció?
-
Aryon87
félisten
válasz
golyós #12072 üzenetére
Igen, Lightroommal végzem el a finomításokat, mert ezek már RAW-ból kidolgozott képek, az automata fotózás másképp alkotta meg őket.
A fényerőkezelést a program automatikájára bízom 99%-ban, az élesítést, zajszűrést és egyebet állítom, amennyire opcionális. Viszont a zajszűréssel óvatosan, mert a csúszka maxra húzása szép zsírkréta effektet csinál
A harmadolás még nem igazán akar összejönni -
Aryon87
félisten
Befejeztem mára, igérem többet nem rakok ennyit fel egy nap alatt
-
Aryon87
félisten
válasz
Aryon87 #12068 üzenetére
Esztergomi túra, és sikerült megismételnem az éjjeli fotózást is, mint tavaly a Honor 9-cel
-
Aryon87
félisten
-
-
Aryon87
félisten
Nem dehogy
2 tag vitájába beszálltam én is, így 1 hónap pihenőt kaptam ott10 napom maradt. Azóta rengeteg kép felhalmozódott, amiből nektek osztok meg folyamatosan. Csak most 3 képcsokor van, nem kis mennyiséggel
(Keszthelyi kirándulás úgy 90 képet eredményezett, és még ott a Tatai, meg Esztergomi is
)
-
Aryon87
félisten
srácok mennyire zavar titeket ha kismillió képet teszek be nektek?
(fotósban még 10 napig tart a tiltásom) -
Aryon87
félisten
srácok mennyire zavar titeket ha kismillió képet teszek be nektek?
-
válasz
bébi67 #12053 üzenetére
Szia,
Szabályt kell létrehozni az általad elvártak alapján.
Hozzáadod a kívánt névjegyeket/telefonszámokat a kedvencekhez, vagy a fehérlistához, utána pedig a ne zavarj módban beállítod a csak sürgős megszakítások engedélyezését, a sürgős megszakítások megadásánál aztán az annak megfelelőt választod ki a hívások és üzenetek tekintetében.
Időszabályt is létrehozhatsz, hogy az mettől meddig érvényesüljön automatikusan. -
válasz
ezmivolt #12050 üzenetére
Más nem jelzett ilyen problémát, én sem tapasztaltam, ezért gondolom, hogy valami külsős tényező befolyásolja és alapban nem adott a probléma.
Másik SIM kártyával próbáld meg még esetleg, mert az is hibalehetőség.mouzrr: Nálam telepítve és használom a Telekom alkalmazást, de nem okoz problémát, már a RAM-ba sem harap bele annyira, mint régebben.
Igaz, az utóbbi időben tiltottam az automatikus indulást...stb., hogy ne ténykedhessen, ha napokig nincs rá szükségem, de előtte sem volt vele különösebb gond ilyen tekintetben. -
wayne1
senior tag
Ultra energiatakarékos volt. Wifi, GPS, BT ki volt kapcsolva. Elvileg minden alkalmazást ami nem kellett bezártam az Akkumulátor használat -- Szoftver résznél.
Az az érdekes hogy éjjelre a M azt írja hogy nincs akkumulátor igénybe vevő alkalmazás.Bandigyerek már be van lakva, használom egy ideje. Csak leírtam hogy mikor frissítettem akkor csináltam egy resetet.
-
válasz
wayne1 #12044 üzenetére
A takarékos mód normál, vagy ultra volt, aminél 5% mutatkozott?
Nagyon kicsi az esélye, hogy akkumulátoros gond legyen, inkább szoftveres problémára tipplenék.
A gyári visszaállítás sem képes sajnos csodákra, ha egy külsős alkalmazás - legyen az egy folyamatosan használt téma vagy hasonló, esetleg egy ritkán használt, de rosszul megírt program - okoz például problémát, ami utána ismét telepítésre kerül, ezért ilyenkor az a biztos, hogy újnak kell beállítani a telefont, külsős alkalmazást nem visszatelepíteni, úgy beállítani a rendszert és használni, ha úgy nincs gond, akkor utána egyesével telepíteni a korábban használtakat és mindegyik után használni valameddig, úgy kibukhat a hiba okozója.
Az akkumulátort töltsd fel 100%-ra, aztán nézz rá a *#*#2846579#*#* kóddal a 6. menüben, hogy ott is annyit mutat a töltöttségi szintre, aztán később is hasonlítsd össze néha a két értéket. -
wayne1
senior tag
Egyik fórum társ javasolta hogy próbáljam ki, hogy éjszakára tegyem Energiatakarékos és ultra energiatakarékos üzemmódba. Nála így nem merül. Kipróbáltam. Most reggelre 5%-ot merült így. Kezdem gyanítani, hogy valami gond lehet az aksival. Van esetleg még valami amit érdemes lenne kipróbálni? A 137-es firmware telepítése előtt még utána is csináltam factory resetet.
Tailorzsolt : köszi szépen, ez jó lesz 🙂 -
Tailorzsolt
tag
válasz
wayne1 #12038 üzenetére
Szia én is Nova Prime-ot használok, sajnos a Huawei gyári időjárás/óra widgetre valóban kilép és újraindul, más fórumon is olvastam már. Én ezt használom helyette, nagyon sok variáció van benne, részletes beállítások természetesen több verzióban is van benne időjárás/óra widget...
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sonyericsson.digitalclockwidget2
Tényleg szuper..😉
-
válasz
bandigyerek #12040 üzenetére
Ideális esetben nincs jelentős különbség (a 2G és 3G között több van), persze ha nagyon részletesen nézzük, akkor nem mindegy, hogy a 2G az GPRS vagy EDGE, a 4G pedig melyik frekvencián megy, illetve ha összevont hálózat, akkor két vagy három sávot fog össze a szolgáltató.
-
törölt tag
válasz
bandigyerek #12040 üzenetére
4G, egyértelmű.
-
bandigyerek
senior tag
Melyik rendszer eszi jobban az akkut, a 4G vagy a 2G? (tételezzünk fel optimális térerőt.)
-
Műszakis
tag
Nektek villog skype értesítésnél a led? Kéket sehogy nem tudok előcsalni vele , zöld lila piros oké
-
wayne1
senior tag
Nova Prime Launchert használok (megvettem nemrég jóárasítva), és azt vettem észre, hogy ha a gyári óra/időjárás widgetet ki akarom rakni a főképernyőre akkor egyszerűen kilép a Huawei főoldalra és hiába volt beállítva a Nova alapértelmezett főképernyőnek törli ezt a beállítást is. Találkozott már valaki ezzel a hibával?
Esetleg tudtok ajánlani valami hasonló widgetet ha nem tudok rá megoldást találni? -
-
A Chrome viszonylag sokat fogyaszt (százalék alapján) használat közben, illetve ha a engedélyezve van a szinkronizálás a háttérben, akkor pláne, valamint az is rátesz egy lapáttal, ha a tartózkodási helyhez is kapott hozzáférést.
A tartózkodási helyhez történő hozzáférést kikapcsoltam a Chrome-ban, mert elég gyakran ráugrott, számomra feleslegesen. -
Gyugyu1987
tag
Köszönöm szépen a választ! Kétkártyásom van, de már lassan az appok sem akarnak elfordulni! Nagyom ritka amikor igen! Az üveg nem ér bele, mert eddig minden klappolt, az is kb 2 hónapja rajta! Szerintem egy visszaállítás jóttesz majd neki!
-
válasz
ezmivolt #12025 üzenetére
Szia,
Gyári témát használsz, vagy eltérőt?
A telefonon van gyárilag alkalmazás, ami elvégzi a szükséges tisztítást, nem biztos, hogy érdemes Boost+ és hasonlókkal is rámenni, de ez csak az én személyes véleményem.blade4: Mozog az, de amilyen sok kis pixel van, minimális ugrást nem látni szabad szemmel.
NÓPARA: Szia, A gyári időjárás egy rendszeralkalmazás, alapban kellene wifi hálózaton frissülnie, ha beállítottad az alkalmazást, a mobilnetet (és a háttéradatot, illetve roamingot) lehet csak engedélyezni és tiltani a hálózati alkalmazásoknál.
-
Nalam minden este durvan 12%ot merul a telefon. Most megneztem az akku statot az sw resznel es igy irja: chrome 29%, whatsup 4,92, google play szolgaltatasok 4,86, huawei fooldal 3,93 stb..
Ebben az esetben kilehet azt jelenteni hogy a chrome szivja nalam? Kb 3-4 lap van mindig megnsitva benne. Index, origo,,portfolio meg a mobilarena -
törölt tag
válasz
surgery #12029 üzenetére
Beallitasok -> Biztonsag es adatvedelem -> Kepernyozar es jelszavak -> Zarkepernyo stilusa: Magazin feloldas.
Itt ha van beallitva mas tema, akkor ki tudod kapcsolni.
Illetve ha fokeprnyon hosszan nyomsz Hatterkepek, kivalasztas egyet, pipa jobb felso sarok, Zarkepernyo. Es akkor azt teszi be, amit beallitottal. -
surgery
senior tag
Üdv az lenne a kérdésem hogy kikapcsolt képernyőnél néha felvillanak képek ezt hogyan lehet kikapcsolni?
-
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Pár napja én is eme készülék gazdája vagyok. Lenne kérdésem hogy az időjárásjelzésnél miként lehet wi-fi-n frissíteni(mobilnetet nem használok)? A másik mikor újra indítom a telót a fényerő mindig autómatikusra áll. Szeretném ha fényerő manuális maradna mindig.Válaszokat utólag is kösz! -
blade4
aktív tag
Ha esetleg használom az always on displayt, nem kell tartanom hogy esetleg beég a kijelző?
Nem igazán látom mozogni. -
ezmivolt
tag
Sziasztok. Ha a telefonhívást kinyomom, akkor nagyon nehéz visszahívnom ill. újra telefonálnom. Nem ugrik fel az a box, hogy SIM1: "Feltételes hivásátirányítás engedélyezve" és a tárcsázás sem történik meg.
Nem elég mindent kukába dobni, indítanom kell egy tisztítóprogramot, (Boost+) és csak ezután tudok újra hívást indítani....
Mit lehetne ez ellen tenni?
-
Aryon87
félisten
Urom es Solymar kozt eldobja a tererot a telo. De utalom ezt a kaksi lefedettseget videken (Esztergomba tartok)
-
válasz
wayne1 #12015 üzenetére
Az akkumulátor ikonjában az az energiatakarékos mód jele.
Próbálok zöld lenni valamennyire, a mobilinternetre is bekapcsoltam - a 4G-től balra látható piktogram -, pedig korlátlan adatcsomagom van, de így legalább nem forgalmaz minden alkalmazás bármikor a háttérben, hanem csak aminél és amikor én akarom. -
-
válasz
Gyugyu1987 #12011 üzenetére
A Wipe Cache csak a gyorsítótárat törli, a Wipe data/Factory reset mindent, az teljesen gyári állapotra állítja vissza a rendszert.
Az összefoglalóban mind a kettőhöz megtalálod a leírást.
A főképernyő nem fordul csak el, vagy máshol sem? -
Gyugyu1987
tag
Skacok, lenne egy kérdésem. A wipe cach töröl minden adatot? Illetve a factory reset, vagy wipe cach az erősebb, és hol lehet őket elindítani?? Csak azért kérdezem, mert eddig elfordult a képernyő, de most egyik napról a másikra nem akar. Ne lett semmi sem telepítve. A válaszokat előre is köszönöm!
-
Májkülnájt
tag
Tud valaki appot ajánlani fhd-s timelapse-hez?
-
Így tudod láthatóvá tenni:
Beállítások -> Alkalmazások és értesítések -> Alkalmazások -> Továbbiak -> Rendszerfolyamatok mutatása -> Android Easter Egg
Az indításnál nem csak a már egyszer elindítot/használt alkalmazások és folyamatok jelennek meg, hanem minden szabályozható. -
válasz
wayne1 #12001 üzenetére
Szia,
A Messengeren nyomhatsz egy gyorsítótár törlését, vagy akár az egész rendszerre mehet a Wipe Cache.
A akkumulátoros statisztikánál a szoftveres szekcióban nincs valami árulkodó, magasabb százalékú folyamat?
A Messenger, Facebook és társai, a háttérben folyamatosan futó/online alkalmazásokkal az a gond, hogy bizonyos szinten a Google Play és Android folyamatokon keresztül is ténykednek, részint rejtve maradva így a statisztikában.Apaxp: Szia, Húsvét előtt tették be az aktuális firmware verzióba - már a Mate 9-nél is találkoztam vele akkor -, úgy tudod futtatni, hogy:
Beállítások -> Rendszer -> A telefon névjegye -> Elkezded pötyögtetni az Android verziója sávot -> A megjelenő képen elkezded pötyögtetni a sárga/fehér korongot, majd néhány koppintás után rajta tartod az ujjad -> Megjelenik a tojás, polip csápokkal, amit tudsz húzogatni a képernyőn -
zoleeno1
veterán
válasz
wayne1 #12001 üzenetére
Nekem is volt mar ilyen, de ezzel az akksiidovel xarok bele
Nalam is csak a messengert irta ilyen 1-3 mah-s fogyasztassal, de ennyitol nyilvan nem merült volna 10%-ot. En nem foglalkoztam vele.
Apaxp: igen, valami hulye jatek lenne, 137-es frissitessel jott nekem, toroltem a pékbe.
-
Apaxp
senior tag
Sziasztok. A beállítások/akkumulátor/indítás fülnél nektek is megjelenik olyan hogy "android easter egg"?
Egyáltalán mi ez? -
wayne1
senior tag
Hali
Remélem ez egyszeri eset, mert ilyet még nem csinált a telefonom, de reggel azt vettem észre, hogy sokkal jobban merült az aksi, mint szokott. Kb 10-12%-ot. Megnéztem az akkumulátor használatot, de csak azt látom, hogy az éjszaka közepén a messenger volt a legnagyobb fogyasztású 1 mAh-val ami szerintem nem vészes. Nem volt repülő módban, BT, GPS nem ment, csak a wifi volt bekapcsolva.
Esetleg másnak is volt már ilyen eset? Samunál használt hasonló esetekben a cache formázása, itt is lehetséges, hogy használna?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- felújított karcmentes Iphone 13 mini 256 GB, kártyafüggetlen zöld
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest